Kinga - aussie Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Szkoda bo myślałam , że w Polsce będzie jakaś świeża krew . Pokarzesz zdjęcia ? :p
Tilia Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 łeee zdjęcia mam w telefonie... postaram się późnym wieczorem je zrzucić, ale nic obiecać nie mogę :(
Tilia Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Kinga popatrz znalazłam tą amerykankę http://www.outbackred.net/topdogs.html
Kinga - aussie Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Faktycznie ładna suczka , ładną ma budowę ale jakaś taka małowłosa. W Poznaniu też była taka łysa ?
Tilia Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 hmm nie wydawałą mi się małowłosa- ona miała prosty bardzo przylegający włos, bardzo dokładnie zrobiony, wydaje mi się, że zupełnie inaczej niż my przygotowujemy nasze psy. Grzywę miała. Zdjęcie nie będzie najlepsze, postaram się przycisnąć TZ i dziś je wrzucić. Kinga, a jak ona się wystawiała... wpatrzona w handlera, wesolutka, na jedno słowo ustawiała się, jak nakręcana zabaweczka.
plunkett Posted November 15, 2007 Posted November 15, 2007 Jakaś świeża krew się pojawi, bo chyba Karol chce coś zza granicy sprowadzic, więc może.... A moja Leelooo wreszcie zrzuciła słoninkę (och, czemuż mi to tak sprawnie nie idzie???), przyczesałą grzywkę i zabiera nas jutro do Kielc....Ale mam stracha, bo to mój PIERWSZY RAZ:roll: Tilia, wklej te fotki z Poznania, hę?
plunkett Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 Kinga, co się dzieje z Twoją stronką? Nie otwiera się z żadnego komputera...a chcieliśmy sobe z Jackiem popatrzec na Twoje psiaczki:)
Kinga - aussie Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Plunkett , nie wiem dlaczego się nie otwiera :angryy: ale mażna wejść na stronkę z tego adresu : www.australianterrier.republika.pl A jak zdjęcia ? A wrażenia z pierwszej wystawy , puchar odebrany ? A tak w ogóle to bardzo miło było Was i Lilu poznać , musimy koniecznie umówić się na kolejne wystawy :p
Gajolka Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 To kto wygrał w Kielcach? Kinga, a co z Bunią i Robinem? Gratulacje dla Lilu. Może Plunkett coś napiszesz o wystawie - jakie wrażenia i sukcesy? Czy mój grubcio - Robiś miękkowłosy też ma szanse? Kinga, ja tak się staram go nie przekarmiać, ale on potrafi sprytnie wykraść jedzenie i w ogóle ma taaaki apetyt - tylko by jadł, a pogoda nie sprzyja spacerom, a poza tym to pies z bloku. Nie zabij mnie, ale ktoś go nazwał parówą, co mnie też zabolało i na pewno przesadził. :wallbash: Pozdrawiam serdecznie.
Kinga - aussie Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Jolu w Kielcach wygrał Bingo :cool1: :roll: dostał CWC , CACIB i BOB. Bunia nadal jest u mnie Robin też jeszcze jest i nadal szuka domu . No , ale utuczonym Robinkiem to musisz się zając koniecznie :mad: bo jak on będzie wuglądał . Mozesz mu kupic u veta karme odchudzajacą np. Royal'a albo chowaj przed nim jedzenie :evil_lol:.
Gajolka Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Powiedz mi Kingo ile powinien ważyć, gdy ma już 28 wysokości i czy on jeszcze rośnie? On od początku jest na Royalu, tylko że to mu nie wystarcza i ciągle liże pustą michę, więc czasem mu dawałam coś extra, a teraz go chyba głodzę, bo okazało się, że waży ponad 7kg. Czy to dużo za dużo? Czytałam w różnych źródłach, że te pieski ważą 5-6 lub 7-8 kg. Chyba sama się zacznę odchudzać, bo nie mogę znieść jego potulnego spojrzenia głodnego psa, gdy sama sobie dogadzam. Chyba mam syndrom uop, czyli uzależnienia od psa. Ratujcie!:flaming:
plunkett Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Gajolka!!! Naucz się nie dostrzegac tych błagalnych spojrzeń....te psy to chodzące żołądki:evil_lol:. Lilu obskakiwała latem swoją michę, kubły na śmieci, kompostnik, wpadała przez garaż do sąsiadów i tam obżerała miski dwóch suk. Potem pojechała na wakacje do ciotuni i po trzech tygodniach jej nie poznałam!!!:-o. WAŁEK!!! 7600 żywej wagi. Przeszliśmy na rojalka light (trzeba miec taki rojalowy kubek z miarką i tam jest wyklarowane ile czego się sypie) rano napełniam kubek dzienną racją i w ciągu dnia po troszeczku dozuję. To nic, że wygląda to na mało....przecież jak pies popije wodą, to robi się niezła klucha w żołądku:))) Lilu waży obecnie 6700 i w tej wadze jest jej ładnie:) W Kielcach dostała doskonałą, jakiś medal wyglądający jak żeton, i nawet na jakiegoś gara się załapała! Gajolka, bądź twarda jak Roman Bratny:mad: No, czasami można w kuchni machnąc jakiś kąsek do paszczy, niech wie, kto tu jest fajny:lol: Aha:nasze aussie zjedzą każdą ilośc i zawsze będą chciały jeszcze - ostatnio byłam z Lilu u moich rodziców i pozwoliłam mamie, aby ją trochę porozpieszczała. Po jakimś czasie moja mama: "ten pies jest naprawdę żarłoczny- zjadła 3 parówki, chlebek z masełkiem, puszkę psiego żarcia i....ciągle żebrze na dwóch łapkach!!!"
Kinga - aussie Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Jolu z tymi psami jest dokładnie jak napisała Danusia - plunkett. Powinnaś dawać mu tyle jedzenia ile przewidziane jest dla małych ras . Ja nie daję psom royala no chyba że muszę jakiegoś odchudzić , wtedy kupuje u wet. odchudzającego royal canine obesity. Jesli Robinek waży 7 kg przy wzroście 28 cm to ma dobrą wagę. 5 - 6 kg ważą psy o wzroście 24 -25 cm. Moja Adela waży 4,5 do 5 kg ale ma 25 cm ! Aisha - mama Robina ma 28 cm i waży ok. 7 kg a wyglada na szczuplejszą od Adeli. Jolu Robinek już nie bedzie rósł "do góry" może trochę więcej nabrać mięsni i to wszystko. Żeby nie lizał w nieskończoność pustej miski to po prostu zabierz mu ja po jedzeniu i nie zwracaj uwagi na jego żebractwo :lol:
Gajolka Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Dzięki za dobre rady.J..a A mnie się to nie widzi. Robuś :bluepaw: :bluepaw:
Tilia Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 coś niesamowitego- działa Dogomania???? napiszcie więcej o Kielcach!! gratulacje!! może zdjęcia jakieś? jak działa Dogo to te z Poznania wrzucę :) a moja Szczota jest ciągle chyba za chuda chociaż nie wiem ile waży... daję jej dużo żarcia, tuczącego choć już jej minęło to młodzieńcze obżarstwo kiedy rozpruwałą worki i żarła CIĄGLE ;) chyba przez te przycharcie biegi tak spala? a rosła też jakoś nietypowo- jak ją wzięłam miała 25,5 cm (miarka w ZK) i ponad pół roku, potem urosła jeszcze do ponad 27... duża jest,tzn wysoka ale cieniutka, taki szczudłak :roll: i zaczynają się igiełki przez podszerstek goły przebijać, czyli powolutku zaczyna odrastać, choć fajna jest taka gładziutka i mięciutka :D a Drusia po tym skaleczeniu ma niewładny paluszek :( ścięgno przecięła... na szczęście nic a nic jej to nie przeszkadza :)
Kinga - aussie Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Tilia jak możesz to wklej te poznańskie fotki :p. J aniestety jak zwykle fotek z wystawy nie przywiozłam ale wiem że maż Danusi - plunkett zrobił jakies :lol: moze wkleją ? W Kielcach były tylko dwa aussie , jedna suczka nie dojechała , a szkoda bo chciałam ja zobaczyc.:-( Mój Bingo zdobył CWC, BOB , CACIB Lilu zdobyła (o ile pamiętam) CWC i CACIB. Wiesz Karolina Lilu wydawała mi się mniejsza i drobniejsza od Szczotki. A co się dokładnie stało z Drusi łapką ? Nie można jakos tego paluszka zoperowac ? Usciskaj biedulkę ode mnie :-( Gajolka chyba będziemy razem odchudzaly nasze psy , moja Czorcia teraz ma cieczkę i siedzi w domu całymi dniami przez to tak sie utuczyła że wygląda jak serdelek na cienkich nózkach. Od dzis ma głodową porcje :no-no-no:
Anna Uszkiewicz Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Ja również mam australijczyka. Wabi się Zula.:lol:
Anna Uszkiewicz Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Witam wszystkich. W końcu sie zarejestrowałam w dogomani. Ja ze swoją Zulą byłam na wystawie w Poznaniu 2007 - zdobyłyśmy srebro w klasie młodzieży. Tam spotkałam właścicielkę australijczyka i mówiła, że właśnie tu można z wami nawiązać kontakt. Pozstaram się przedstwić zdjęcie Zuli, jak tylko nauczę się obsługiwać mój profil. Strona jest trochę nie uzupełniona. Zula na zdjęciach miała 4 miesiące max. www.tiqurilla@onet.eu :multi:
Anna Uszkiewicz Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Witam! To chyba z tobą rozmawiałam na wystawie w Poznaniu. Dała ci moją "wizytówkę". Wreszcie do was dotarłam. :multi:
Gajolka Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Witaj Anno, chciałam obejrzeć zdjęcia Zuli, ale coś nie tak z tym adresem, który podałaś.
plunkett Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Cześć, Anno! Tak coś czuję, że Zula jest ruda....Zgadłam? Kinga! Zdjęcia wyślę do Tilii, bo ja nie potrafię tego wklejać niestety:oops: kalectwo. Tilia! Wyślę Ci te fotki z Kielc, ok? Wrzucisz na serwerek?
Gajolka Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Już znalazłam w wyszukiwarce -hodowlę i zdjęcie rudej :sweetCyb:Zuli- szczeniaczka.
Tilia Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 witam w zimowy dzień (brr, śnieg pada) Anno Uszkiewicz :) to ja Cię zapaszałam w Poznaniu :) cieszę sie ogromnie, że do nas dołączyłaś!! Kinga, Drusiowego paluszka nie da sie zoperować, bo weterynarz uszkodzonego ścięgna nie dostrzegł, a należy ścięgno szyć jak najszybciej, najlepiej do kilkunastu godzin po zerwaniu :( będzie miała taki odstający paluszek, trudno, najważniejsze że jej to nie przeszkadza. A jaki trzeci aussie był do Kielc zgłoszony?? Wrzucam zdjęcia od Plunkett- z Kielc :) to znaczy- po troszku będę je wrzucać, najpierw te, potem te moje poznańskie (uff) ciut je muszę pozmniejszać zęby budzą respekt (tytuły oryginalne :) ) Bingo na BOBa Bingo w locie c.d.n. (pracaa)
Tilia Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Bingo w Oparach :lol: Lilu biegnie Lilu pozuje c.d.n
plunkett Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Dzięki Tilia za wklejkę!!!:lol: A do Kielc zgłoszona była w klasie młodzieży kuzynka Lilu Adela Magor po Arielu z Celtic Alanda i Agacie z Beskydska Zahrada
Recommended Posts