Kinga - aussie Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 To jest na pewno australijczyk ! I jeżeli jest to pies z miotu "A" od Karola to powinien mieć tatuaż zdaje się , że w lewym uchu.
Tilia Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Dziękuję DOminika!! Karol to hodowca- Celtic Alanda. www.celticalanda.republika.pl jak się wyjaśni sprawa tatuażu to się z nim skontaktuję, może ma namiary na właściciela tego psa
Tilia Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 no i nadal nic nie wiadomo o psiaku w schronisku :cool1: czy ma tatuaż, od kiedy jest w schronisku, jak się tam znalazł, jaki ma charakter itd... Kinga, to co, zastanawiamy się nad Kielcami? sędziuje pan Opara o ile pamiętam. Tylko nie będę miała transportu, może ktoś znajomy się wybiera? szkoda, że teriery są innego dnia niż charty buu
Kinga - aussie Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Znowu rozdzielili terriery i charty !? Tilia dobrze by było jechać , ja pewnie też będe miała problem z transportem :-( zawsze zostaje nam pociąg tylko , ze ja chciałam jeszcze zabrać Bunię a w pociągu raczej się nie da. Na szczęście mamy czas do 20-go :p
Tilia Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Wiesz, że rok temu właśnie w Kielcach odbierałam Szczotę? Siedziała w samochodzie na parkingu wbita w kącik- takie małe włochate COŚ, które posiusiało się na nasz widok :oops:... Acha, a teraz zaczyna jej się cieczka- czyli równo co pół roku jej się pewnie ustali. I taka dumna byłam że przestała dom demolować, a ta parę dni temu ukradła psi zestaw do mycia zębów- zjadła całą pastę o smaku wołowiny :shake:
Gajolka Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 To miały być pozdrowienia od Robina, z tym, że zdjęcie jest sprzed dwóch miesięcy i teraz Robek jest jeszcze ładniejszy (ma dłuższy włos).
Tilia Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 niezły kawaler z niego rośnie! ;) Szczoteczka napewno byłaby zachwycona (teraz szczególnie ;) ) :D
Kinga - aussie Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Też przyłączam się do zachwytów nad Robinem jr. :loveu: i proszę o więcej zdjęć :p Tilia to co jedziemy do Kielc ? Teraz trzeba płacić po 120 zł za każdego psa więc chyba daruję sobie klasę szczeniąt z Bnią .
Tilia Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Kinga, czekam na informację kiedy będą u mnie mieszkać psy na tymczasie - mam nadzieję, że jutro się dowiem, bo to ma być jakoś tak właśnie w okolicach Kielc. Poza tym... :oops: wrzucę jutro foty Szczoty hmm no trochę chyba przeskubałam za dużo- zobaczysz sama.
Tilia Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 zdjęcia wstawię wieczoram- przynajmniej spróbuję... ale niestety jak zwykle telefonem roobione nie wiem czy już pisałam ale obie małe suki mają cieczkę, już nie możemy z nimi wytrzymać po prostu!! wzajemnie się kryją, lataja nakręcone, z jęzorami na wierzchu, aż nie wytrzymałam i kupiłam klatkę szczotce (za bardzo kombinuje, wolałabym żeby sama na ogrodzie za długo nie siedziała...), a klatka... źle zespawana i się nie da złożyć!!! muszę pojechać do hurtowni reklamacje składać wrrrr
Kinga - aussie Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Karolina u mnie 3 suki szykują się do cieczki !!! Robin już wariuje :angryy::mad: a co będzie jak dostaną ? Ja muszę koniecznie Robinowi poszukać domu !!!! Wstaw zdjęcia , chętnie zobaczę Szczoteczkę :lol:
Tilia Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 o rany- 3 naraz to musi się dziać... :crazyeye: biedny Robin... Kinga, zdjecia wrzucę z domu (jak mi sie uda z laptopa kamilowego), ale Ty też coś nowego pokaż!! :)
Kinga - aussie Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Ja niestety nadal bez komputera :placz:
Gajolka Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Kinga, moja teściowa się rozmyśliła, niestety, szkoda nam Robina - seniora.
plunkett Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Cześc Koleżanki i Koledzy:) Długo mnie tu nie było, ale teraz zamierzam nadrobic zaległości:) CZy ktoś wybiera się do Kielc? Ja na ironię losu, choc mieszkam w Poznaniu nie mogę byc na naszej wystawie, bo ważny wyjazd mnie czeka. Ale to nic, przynajmniej zobaczę Kielce...Byłoby miło spotkac się również z Wami; Lilu zobaczyłaby siostrunię Szczotę....swoją drogą -mają dziewczyny pełne synchro, bo Lilu aktualnie również ma cieczkę, a pod płotem rozłożył obóz upierdliwy i nieustępliwy absztyfikant gotów najwyraźniej w każdej chwili do krycia...przestałam więc zostawiac Lilu samą w ogródku...a cholera wie, może ta dzika żądza pomoże przesadzic mu nasz wysoki płot, i za parę miesięcy się zdziwię???Brrrrr Może parę rad dla początkującej? Jak przygotowac psinkę do tej wystawy? Na trymowanie już raczej za późno (nie planowałam wystawy, a na zimę chciałam zachowac Lilu grube futro, coby nie marzła w plecy), cóż więc mogłoby ją upiększyc? Oprócz odchudzania? Lilu była 3 tygodnie na wakacjach u Cioci -miłośniczki piesków, co zaowocowało nadwagą. Jak ją dzisiaj zważyłam, to zrobiło mi się słabo - 7,300!!!!!! WYgląda jak wałek, i ciągle chętna do pożarcia czegokolwiek.... Gdy gotuję, siada w progu i tak obraca ta łepetyną, że mało jej sobie nie ukręci...Wie, że to mnie osłabia:))) Pozdrawiam i czekam na odzew! plunkett
Tilia Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 a ja nadal nie wrzuciłam zdjęć do netu, bo mój TZ wraca o takich porach ostatnio, o których ja już nie funkcjonuję normalnie :shake: może dzisiaj?.... Plunkett!!! od razu widać że siostry hahaha moja z braku laku (czyt. narzeczonego) znalazła sobie hmm narzeczoną i obie nadal gorszą sąsiadów na ogrodzie (wypuszczane na chwilę, bo w takich chwilach im nie ufam :roll: ). Te małe pieski to jednak mają temperament... Muszę zważyć Szczotę- ona nadal jest chyba dość szczupła, mimo że wciąga tak samo- co może i co spadnie (dosłownie) Szarym, a spada dużo- zanim duże nachylą głowę już kurdupelki wszystko sprzątają. Sucha karma, ser, mięso surowe czy gotowane, warzywa, no wszystko jest smaczne ;) Przede wszystkim poprosimy o zdjęcie! Może da się ją jakoś choć delikatnie podtrymować? Nie wiem kto się tym zajmuje w Poznaniu- może na terierowym forum będą wiedzieli? Ogromnie jestem ciekawa jak Lilu wyglada! czy jest podoba do Szczotki???? tu na komputerze mam tylko zdjęcia z sierpnia, zaraz coś wrzucę. sierpień 2007- foto- Figaro
Gajolka Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Ma super sierść - to prawdziwa szczota. Widać, że dobrze karmiona. Robek też wsuwa wszystko :eating:.
plunkett Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Jak tak patrzę na foty-Szczoty, to wydaje mi się, że Lilu jest jakby bardziej niskopodwoziowa. W ogóle, taka bardziej zwarta i mocna. Taki pittbull australianów:))))))))) No i bardziej kudłata, ale to byc może jest efektem trymowania w maju... Fotki chętnie bym wlepiła, ale nie mam pojęcia, jak to się tutaj robi. Może jakieś instrukcje?:cool3: a co z tymi Kielcami, aaaa?
Tilia Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Plunkett, Szczota już jak ją brałam była delikatniejszej budowy i bardziej wysokonożna. Co do włosa to ona teraz go prawie w ogóle nie ma ;) może trochę przesadzam z tym skubaniem, ale cóż- do wiosny odrośnie (jak przestanę skubać :evil_lol: ). Zdjęcia trzeba wrzucić do internetu i tu w odpowiedzi nacisnąć żółtą ikonkę i tam wkleić adres zdjecia. Albo poproszę na maila- wstawię :) Co do Kielc to nadal nie wiem dokładnie kiedy psy na tymczas do mnie przyjadą :angryy: nic nie mogę ustalić przez to!
Kinga - aussie Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Witaj Plunkett :lol: Ja będe w Kielcach z pieskiem . Fajnie , że spotkam nowego aussie. Tilia powinnaś się wybrać na wystawę , zawsze byłoby więcej australijczyków :eviltong: Dajcie jakieś zdjęcia :lol:
Tilia Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Kinga :angryy: ja Ci mogę najwyżej mmsem te zdjęcia wysłać wrrrrr Do Kielc bym pojechała, ale jak się okaże, że będą wtedy u mnie psy, to będę musiała przyjechać na wystawę z "dodatkiem do Szczoty" w postaci 3 deerhoundów i greyhounda... żeby nie wiem co nie będę miała jak ich tam dowieźć i przemycić na wystawę.
Kinga - aussie Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Niestety Karolinko moja komórka nie odbiera mmsów :angryy: , jakoś mam pecha do urządzeń tego typu :angryy::mad: W ogóle to miałysmy się spotkać na jakims spacerze :p może któregoś dnia wybierzemy się :p Włśnie dostałam potwierdzenie przyjęcia Binga , może do poniedziałku będziesz wiedziała juz o tym tymczasie ? A czy coś już wiadomo o tym aussie w Sosnowcu ?
Recommended Posts