Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w czwartek była wielka ulewa i nam zalało garaż itp. więc mama zostala z kotem i psem, a ja z tatą i bratem polecieliśmy pomóc (budowaliśmy z innymi mieszkańcami wały przeciwpowodziowe potem wodę wybieraliśmy wiadrami z garażu itp) no i był ogólnie bieg itp... w końcu ja się zdenerwowałam i trochę łez uleciało (w garażu są takie bramy przeciwpożarowe co w razie pożaru się zamykają aby dalej nie przeszedł, no i one się zamknęły, a nikt nie wiedział czy wszyscy wyszli, a ja nie mogłam taty znaleźć ale na szczęście skończyło się wszystko dobrze) no i Kora bardzo się zdenerwowała... no i nadal taka podenerwowana jest... gdy wychodzimy na dwór to popiskuje i waraca zaraz do domu... boi się i to widać... rozgląda się skulona, uszy kładzie po sobie... ja nie mogę patrzeć jak ona się męczy... pomóżcie coś, proszę Was bardzo... co robić żeby jej minęła ta nerwica? :placz:

Posted

Sama jesteś bardzo zdenerwowana i pozostali członkowie Twojej rodziny też, trudno się dziwić patrząc ,słuchając otym co dzieje się w Polsce. Pies to czuje, przede wszystkim czuje napięcie w Was, czuje wodę w okolicy.Psy nad wodą , która w ogóle nie wylała, tylko podniósł się poziom rzek , są niespokojne, piszczą nie chcą aportować ani biegać w okolicy. Zwierzęta czują więcej i tylko Wasz spokój (jeśli to jest możliwe) da psu poczucie bezpieczeństwa i uspokoi go . Sunia zachowuje się tak jak każdy pies w obliczu zagrożenia , nie nazwałabym tego nerwicą.

Posted

bardzo Ci dziękuję Ewtos, nawet nie pomyślałam o tym w ten sposób.... na szczęście my też się udpokajamy już, bo wszystko jest pod kontrolom, strażacy przyjechali wczoraj z pompą i zebrali dużą część wody z garażu, i ogólnie jest dobrze... więc mam nadzieję, że Korze też się poprawi... w domu zachowuje się jak zwykle raczej, tylko te spacery...

acha zapomniałam powiedzieć, czy w związku z tym stresem może mieć zatwardzenie? w ciągu spaceru kilkanaście razy przysiada i albo nie może z siebie nic "wydusić" albo "wydusza" jakieś małe bobki... do tego jak te bobki już z niej "wychodzą" to zaczyna piszczeć jakby ją strasznie bolało? co to jest? :( :( :( iść z tym do veta jak będzie się przedłużać?