Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 484
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rudzielec wkrótce bedzie chodziła w kagańcu - wyćwiczyła sie w łapaniu moich ptaków i wczoraj dwa razy goniłam za nią, a ona wiała z gołębiem w pysku.

Posted

luka1 napisał(a):
rudzielec wkrótce bedzie chodziła w kagańcu - wyćwiczyła sie w łapaniu moich ptaków i wczoraj dwa razy goniłam za nią, a ona wiała z gołębiem w pysku.

Jest smakoszką jakiego gatunku ptactwa?:-)
Złap jej kilka, tylko niech nie widzi jak Ty gonisz:-)
Niech się nawącha porządnie, może jak pozna zapach nie będzie łapała.

Posted

Awit napisał(a):
Jest smakoszką jakiego gatunku ptactwa?:-)
Złap jej kilka, tylko niech nie widzi jak Ty gonisz:-)
Niech się nawącha porządnie, może jak pozna zapach nie będzie łapała.

gołębie,
Awit, sprawa jest taka że jej nie trzeba łapać ona sobie z tym sama bardzo dobrze radzi:)
i chyba jej bardzo smakują... bo nie zamierza zaprzestać ;(

Posted

Ja zamierzam to wypróbować z kurą, bo Teresa na wsi goni kury, one gdaczą strasznie i uciekają.
Przeczytałam, że tak trza zrobić, by pies poznał, nawąch ał się, wtedy nie musi gonić bo zna.
Bo Teresa kur nie zna.
Ale skoro ruda zna gołębie, a to są hodowlane gołębie?, Że piszesz, że Twoje?
Więc skoro już je poznała, to też bym złapała, pod nos podstawiła i wytłumaczyła, że nie wolno łapać a tym bardziej jeść...

Posted

ale niektóre psy mają taki instynkt i tego się chyba nie da pokonać.... to ucieka i lata i to trzeba gonić i uczynić swoją zdobyczą, ale może w tej Twojej metodzie coś jest, aż postaram się kiedyś przetestować:)

Posted

to są moje gołębie, mam je w gołębniku choć trudno powiedzieć, że to hodowlane ptaki. Żyją sobie jak na wolności. Wylatują kiedy chcą, wracają kiedy im wygodnie. Ja tylko po nich sprzątam i je karmię. Znoszą dużo jaj i czasem mnie oszukują, wtedy przybywa na świat następna para ptaków. I tak z jednej pary narobiło się chyba z 50 sztuk.

Posted

Wy na polach znalazłyście Myszki, a ja... Krecika - zajrzyjcie, proszę, bo reklama baaardzo potrzebna :)
http://www.dogomania.pl/threads/191249-Z-muchami-wygra%C5%82em-%E2%80%93-teraz-walcz%C4%99-o-dom!-potrzebne-OG%C5%81OSZENIA?highlight=muchami

W pakiecie była też Myszkopodobna sunia - również się Dziewczynka poleca łaskawej uwadze Cioteczek:
http://www.dogomania.pl/threads/191250-Gryz%C5%82am-%C5%82a%C5%84cuch-%E2%80%93-teraz-chc%C4%99-%C5%BCy%C4%87-tak-jak-na-to-zas%C5%82uguj%C4%99!?p=15226236#post15226236