zpr Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Ja tak z innej beczki... czy ktoś się orientuje czy by wyjechać na Ukrainę np. na wystawę trzeba mieć wizę?
Gazuś Posted July 3, 2006 Author Posted July 3, 2006 zpr napisał(a):Ja tak z innej beczki... czy ktoś się orientuje czy by wyjechać na Ukrainę np. na wystawę trzeba mieć wizę? Zapytaj się Doroty, od Fiszera (Peppera i Chestera tez :lol: ), Ona się pewnie orientuje w tych sprawach :cool3:
beluszka Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 No to znalazłam temat :) My na wystawy jeździmy od 3 lat. Wcześniej tylko zwiedzająco- dopingująco :) Bardzo nam się spodobal ten sposób spędzania wolnego czasu, jako chociażby forma oderwania od rzeczywistości. Mam psa, który do tej pory może poszczycić się trzema wnioskami na championa Polski i tytułem Najlepszego Psa w Rasie, a także licznymi medalami z wystaw krajowych i międzynarodowych:4 złote, 6 srebrnych (w tym 3 z międzynarodówek) i 6 brązowych. Mamy też młodziutką sunię, która jest spełnieniem naszych wyobrażeń o labradorze, która do tej pory uzyskała: tytuł BIS Szczenią III, trzy Zwycięstwa Młodzieży i dwa tytuły Najlepszy Junior w Rasie, a ostatnio debiutując w klasie otwartej uzyskała swój pierwszy wniosek na dorosłego championa Polski. W sumie nasza czarna dziewczynka ma na swoim koncie: 4 złote medale, 7 srebrnych i dwa brązowe :) Do tej pory tylko dwukrotnie poza lokatą, ale zawsze w finałowej szóstce na wystawach międzynarodowych, gdzie stawki sięgają 30 suczek w klasie.
Gazuś Posted July 4, 2006 Author Posted July 4, 2006 Beluszka, wytłumacz - jak może być finałowa szóstka? Przecież lokaty są tylko 4? I gratuluje fajnych zwycięstw :lol:
madalenka Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Gazuś napisał(a):Beluszka, wytłumacz - jak może być finałowa szóstka? Przecież lokaty są tylko 4? Tez tego nie moge pojac... Ale ze taka zielona jestem to sie nie odzywam. :cool3:
hes. Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Bardzo często jest tak na wystawach, że sędzia dziękuje osobą które mają "marne" psy- zostaje jakaś określona liczba, później powoli eliminuje (tak jest bardzo często na wystawach gdzie stawki sięgają powyżej ok. 15 psów). tak więc myślę że Beluszka miała na myśli to że nigdy nie "poszła na ostrzał" jako pierwsza. ;-) Beluszko gratuluję takich wystawowych Pociech. :-) na pewno jesteś z Nich dumna. kto by nie był.... ;-) sama się rozryczałam (NAPRAWDĘ!!!!) kiedy w Krakowie uzyskaliśmy 1 lokatę na 28 suk i w ten sposób zakończyliśmy championat polski!
Gazuś Posted July 4, 2006 Author Posted July 4, 2006 hes. napisał(a):Bardzo często jest tak na wystawach, że sędzia dziękuje osobą które mają "marne" psy- zostaje jakaś określona liczba, później powoli eliminuje (tak jest bardzo często na wystawach gdzie stawki sięgają powyżej ok. 15 psów). tak więc myślę że Beluszka miała na myśli to że nigdy nie "poszła na ostrzał" jako pierwsza. ;-) No chyba, że tak :) Mój Doc jak narazie rawsze miał jakąs lokatę - hm... Do Niedzieli, bo wtedy jedziemy do W-wy, a teraz pies jest łysy i wogóle nie w formie do wystawiania :lol: Beluszko gratuluję takich wystawowych Pociech. :-) na pewno jesteś z Nich dumna. kto by nie był.... ;-) sama się rozryczałam (NAPRAWDĘ!!!!) kiedy w Krakowie uzyskaliśmy 1 lokatę na 28 suk i w ten sposób zakończyliśmy championat polski! Daje słowo - jak w W-wie ukończe Championat z Wikusią (seter angielski) to też się poryczę :evil_lol:
beluszka Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Dikładnie o to mi chodziło. Dwa razy zdarzyło nam się zejśc bez lokaty, raz w ostatniej dwojce- pozostale 4 poszły na lokaty i raz same, bo pozostałe 4 poszły na lokaty. W takich stawkach sędzia zostaiw te z doskonałymi i potem odrzuca i mi właśnie chodzilo o to, że jeszcze nie odpadłyśmy w pierwszym strzale :)
cuciola Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 we Wloszech tez jest tak bardzo czesto jak pisze beluszka...bo w klasie bardzo duzo osob. gratuluje!
beluszka Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Czy gdziekolwiek jest tak jak u nas? 34 suki w klasie?
Dorota_Fiszer Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Polecam wypad na przyklad na klubowke do Holandii ;-) dwa lata temu mialam 57 w klasie (Pepper byl 4),teraz 90 (tym razem bez lokaty) ;-) A na warszwskiej Fiszerek sam w klasie ;-)
Gazuś Posted July 5, 2006 Author Posted July 5, 2006 Dorota_Fiszer napisał(a):Polecam wypad na przyklad na klubowke do Holandii ;-) dwa lata temu mialam 57 w klasie (Pepper byl 4),teraz 90 (tym razem bez lokaty) ;-) A na warszwskiej Fiszerek sam w klasie ;-) Dorota, no to Pepperkowi super poszło tam :lol:
Gazuś Posted July 7, 2006 Author Posted July 7, 2006 No to jedziemy już... Do Warszawki :lol: W Sobotę jestem na ringu z seterką angielską - WIKTORIĄ z Orszaku Chrobrego, w niedziele z Docem - MAD MAX Pasada - jak ktoś będzie to się odezwać! :cool3: I trzymajcie kciuki za nas! No i za Dorotę z Fiszem, oczywiście :cool3:
beluszka Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 My już po... Sunię wycofałam z oceny, bo łapka się nie zagoiła :( Mistral wygrał swoją klasę i ukończył Championat Polski :)
penelopa Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 hej! umieram z ciekawości jak poszło Gazusiowi i Dorocie_Fiszer... wiecie coś? cały czas trzymałam kciuki! czy ktoś jeszcze wystawiał w Warszawie z Dogomanii??? opowiadajcie jak było!!!!
Agata_Emi Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 Teoretycznie dziewczyny powinny się same pochwalić, ale skoro jestem pierwsza przy kompie to podam szczątkowe wieści: Docent zajął II lokatę w swojej stawce (otwarta) - GRATULUJEMY, a Fiszer w użytkach był sam więc oczywiście I lokata :-) Nie wiem jak poszło Dorocie i Fiszerowi później w porównaniu więc jak Dorotka się pojawi to prosimy o relację. Moja Emi zeszła z ringu w klasie pośredniej bez lokaty ale za to z oceną doskonałą (to już trzecia więc niedługo wbijemy jej "sukę hodowlaną" do rodowodu). Ogólnie było koszmarnie gorąco, sędzina nie przyznawała w ogóle IV lokat i zdecydowanie preferowała jasne goldki. Fotki z wystawy możecie zobaczyć u mnie na stronce www.emi.xt.pl w galeriach / 2006 / wystawa Warszawa 9 lipca
penelopa Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 No to gratuluję Agata_Emi! pewnie obsada była mocna - duża konkurencja! Zaraz lecę na Twoja stronkę! A i liczę, ze dziewczyny się pochwalą! Ale już GRATULACJE DLA NICH, a raczej Doca i Fiszera;-)!!
Dorota_Fiszer Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 Padam po wystawie i po meczu ;-) Fiszerek CWC i czwarty CACIB :-) A z Iwi (Iona Ioleen Perfect Partner) po dluugiej meczarni (nie znosi upalow,wiec antena w dol,nos przy ziemi a o staniu mozna zapomniec) kolejne CWC :-) Tylko czasu brak do championatu :-) Synek Pepity Jazon Pasada 2 w mlodziezy,cora tym razem tylko obiecujaca...
Recommended Posts