Jump to content
Dogomania

WYSTAWOWy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dorota_Fiszer napisał(a):
To my sie pochwalimy ;-) Fiszerek zostal Zwyciezca Klubu !!! :-)
Kaspar 2 w mlodziezy,Chester 2 w szczeniakach,Pepper 3 w otwartej,corka Pepperka Qdore American Beauty 1 w szczeniakach.A moja "podopiecznia" Iwi - Iona Ioleen Perfect Partner Zwyciestwo Klubu :-)))

Gratulacje! imponujące wyniki!!!!:crazyeye:

Posted

wklejam wyniki z wystawy Helsinki:
moze ktos sie zainteresuje..

Golden Retriever (143)
Judge: Ferelith Somerfield

BOB Terra Antyda Sani Alabama (Siimon Mairi, Viljandi)

Junior Winner dog Ambergold GK Keep Cool (Sokolov V, St. Petersburg)

Junior Winner narttu bitch Dunehill's Miss Gigi at Terra Antyd (Siimon Mairi, Viljandi)

CACIB dog Sequins Shamrock (Knippenborg C.Th.J.M., Rt Marienvelde)

CACIB bitch Terra Antyda Sani Alabama (Siimon Mairi, Viljandi)

CC dog Sequins Shamrock (Knippenborg C.Th.J.M., Rt Marienvelde)

CC bitch Terra Antyda Sani Alabama (Siimon Mairi, Viljandi)

BOB Veterani Fairquest Quiet Whisper (Koskiaho Helena & Rantanen Catharina, Hamina)

BOB Puppy Sarnell Quite A Lady (Erkinharju Sirpa, Merimasku)

BOB Breeder Kennel Ambergold GK (Khramchenkova tatiana, St. Petersburg)

zdjecie sequins shamrock

zdjecie Terra Antyda Sani Alabama

Posted

labradory:

Tuomari - Judge: Moa Persson
ROP - BOB
Helios De Diana Campo (Diana Consulting S. L., Madrid)
Juniorivoittaja - Junior Winner uros - dog
Adventurer's Labyrinth (Nyman Hanna & Railamaa Jaana, Karuna)
Juniorivoittaja - Junior Winner narttu - bitch
Rolly Sweet Kiss (Novak Yulia, Moscow)
CACIB uros - dog
Helios De Diana Campo (Diana Consulting S. L., Madrid)
CACIB narttu - bitch
Tawastway's Sunshine (Holländer Milja, Korpilahti)
SERT - CC uros - dog
Nipntuck Happy Days (Itkonen Pia, Kiukainen)
SERT - CC narttu - bitch
Ens Lumens Arna Brown Shugar (Ustinova E, Moscow)
ROP - BOB Veteraani - Veteran
Black Bet's Candy (Pietiläinen Tarja & Kirsti, Niemisjärvi)
ROP - BOB Pentu - Puppy
Adventurer's Taittinger (Tammi Sanna & Railamaa Jaana, Turku)
ROP - BOB Kasvattaja - Breeder
Kennel Strongline's (Rantanen Tiina, Heinola)
:loveu:

Dla Gosi Nowa Szkocja :)

Tuomari - Judge: Per Iversen
ROP - BOB
Siphra's Fire At Kitimat (Tuominen Mirja & Sundquist Britt-Marie, Turku)
Juniorivoittaja - Junior Winner uros - dog
Starlit Lake's Baldo (Haataja Eine, Kajaani)
Juniorivoittaja - Junior Winner narttu - bitch
Tollerbay Zaskia Ala Luca (Tanttu Miia, Väliaho)
CACIB uros - dog
Siphra's Fire At Kitimat (Tuominen Mirja & Sundquist Britt-Marie, Turku)
CACIB narttu - bitch
Arcticfox's Diana (Uusitalo Ninni, Pori)
SERT - CC uros - dog
Andelokkerens Röde Oskar (Henriksen Anne, Kibaek)
SERT - CC narttu - bitch
Ankinova Thasha (Hedström Maria, Täby)
ROP - BOB Veteraani - Veteran
Siphra's Indiana Jones (Jatkola Minna, Mänttä)

Posted

zastanawiam sie czy w labach ma byc Kennel Strongline's czy Kernel...
bo jesli Kernel to to Tatus Karluni czyli dziadek mojego maluszka..on finlandczykiem jest--

ehh jednak to nie pomylka..Kennel a Kernel to dwa inne psy..ale z tej samej hodowli :)

Posted

Może nie całkiem wystawowo, ale się pochwalimy.
Tocsa wczoraj na konkursie tropowców uzyskała dyplom 2 stopnia i lokate 3 (dostaliśmy piękny puchar i nagrody :-) I tym sposobem moja mała "Tosia" w wieku 9 miesięcy została psem użytkowym (oczywiście jeszcze nie oficjalnie ;))

Posted

Tocsa wczoraj na konkursie tropowców uzyskała dyplom 2 stopnia i lokate 3 (dostaliśmy piękny puchar i nagrody :smile: I tym sposobem moja mała "Tosia" w wieku 9 miesięcy została psem użytkowym

Wow, no to gratuluję! :)

Posted

Ania_Carmen napisał(a):
Może nie całkiem wystawowo, ale się pochwalimy.
Tocsa wczoraj na konkursie tropowców uzyskała dyplom 2 stopnia i lokate 3 (dostaliśmy piękny puchar i nagrody :-) I tym sposobem moja mała "Tosia" w wieku 9 miesięcy została psem użytkowym (oczywiście jeszcze nie oficjalnie ;))

Ogromniaste gratulacje !!!!! Dopiero wrocilismy z dzialki i juz zalujemy powrotu do okropnej Warszawy :-(

Posted

Ania, Gratulacje :lol:

Dorota - wiem co czujesz, jak dojechałąm do malborka i zobaczyłam to miasto, zamiast Paryża, to aż mi się niedobrze zrobiło!

Posted

Gazuś napisał(a):
Dorota - wiem co czujesz, jak dojechałąm do malborka i zobaczyłam to miasto, zamiast Paryża, to aż mi się niedobrze zrobiło!

A odwiedzilas w koncu jakas wystawe?
Ja mam zamiar po tym weekendzie (jedziemy do Brna i Krakowa) znowu wybyc na dzialke na dluuugo ;-) Moje psy sa tak zmeczone,ze nie kontaktuja ;-)

Posted

jedziemy do Brna i Krakowa

Dorota, jedziecie do tego Brna? Psy sedziuje jednak Czech :( Ja raczej zostaje w domu, bo ma byc upal, pies lysy, no i jechac do Czech do sedziego-Czecha nie do konca mi sie usmiecha :roll: Chociaz jak mi odbije do reszty, to pojade - w koncu mam niedaleko :cool1:

Gratulacje dla mlodziutkiej Toski i jej przewodniczki :) Byly jeszcze jakies goldeny na konkursie?

Posted

A odwiedzilas w koncu jakas wystawe?
Ja mam zamiar po tym weekendzie (jedziemy do Brna i Krakowa) znowu wybyc na dzialke na dluuugo ;-) Moje psy sa tak zmeczone,ze nie kontaktuja ;-)

No właśnie - niestety - nie. Musieliśmy wyjechać z Paryża wcześniej - 18 byłam już w Polsce, a wtedy był Championat de France - co ciekawe - był jakieś 700 metrów od mojego hotelu :angryy:

Jednak nie wszystko zmarnowane - bo wielu właścicieli przyjechało do Paryża już wcześniej i widziałam kilku naprawde wspaniałych przedstawicieli niektórych ras :lol:

Posted

BabyCakes napisał(a):
Gratulacje dla mlodziutkiej Toski i jej przewodniczki :) Byly jeszcze jakies goldeny na konkursie?

Bardzo dziękujemy za gratulacje.
Był jeszcze cały jeden golden, moja Carmen ;) . Miała identyczny wynik jak Tosca, ale z racji wieku lokatowo była za córeczką. Z Carmen miałam nadzieje na jedynke, a może nawet i na maksa w jedynce. Ale jak na taki upał i warunki jakie niestety były, to i tak jestem z nich zadowolona. (i ze swojej kondycji też ;) )

Posted

BabyCakes napisał(a):
Dorota, jedziecie do tego Brna? Psy sedziuje jednak Czech :( Ja raczej zostaje w domu, bo ma byc upal, pies lysy, no i jechac do Czech do sedziego-Czecha nie do konca mi sie usmiecha :roll: Chociaz jak mi odbije do reszty, to pojade - w koncu mam niedaleko :cool1:

Chyba tak...Troche sie mimo wszystko wahamy,bo to nie dosc ze Czech to jeszcze wlasciciel fabryki z vlci stepi :shake:
ale sadze,ze pojedziemy.

Posted

Chyba tak...Troche sie mimo wszystko wahamy,bo to nie dosc ze Czech to jeszcze wlasciciel fabryki z vlci stepi :shake:
ale sadze,ze pojedziemy.

zycze Wam powodzenia, bo widzialam pare wynikow jego pracy we flatach :( a juz dwa razy przegia jak dal caciby mega brzydalom ze swojej hod!

Posted

Martyna napisał(a):
zycze Wam powodzenia, bo widzialam pare wynikow jego pracy we flatach :( a juz dwa razy przegia jak dal caciby mega brzydalom ze swojej hod!

Nie cierpie takiego czegoś u sędziego... :roll:

Posted

Nie cierpie takiego czegoś u sędziego...

Ja natomiast nie wiem czy bardziej przeszkadza mi to, ze sedzia- hodowca rozdaje tytuly psom z wlasnym przydomkiem, czy to, ze wlasciciele tego psa zglaszaja go do hodowcy.
I jedni, i drudzy sa wedlug mnie nie w porzadku. Dla mnie to niesmaczne, ale co kto lubi...

Posted

[quote name='cuciola']ania Carmen opiszcie troche co musieliscie robic..
Musiałyśmy robić to co na każdym konkursie tropowców ;) Najpierw 5 minutowe odłożenie, czyli zostawia się psa w pozycji siedzącej (może być przywiązany) i schodzi się z jego pola widzenia, w tym czasie padają dwa strzały po których wraca się do psa. Pies powinien nie szczekać (dyskwalifikacja) i nie zmieniać pozycji. Ale to tylko teoria, bo w praktyce pies przywiązany i próbujący iść za właścicielem dostaje tak samo maksymalną ilość punktów jak mój pies nie przywiązany, który spokojnie wysiedzi całe zadanie. :shake: :angryy: :mad:
Po odłożeniu idzie się na ślad i pies musi wytropić dzika. Dokładnie jak to wygląda możesz sobie poczytać np. na stronie gldenowej www.goldenretriever.pl
Nasz konkurs był niestety trochę pechowy, ponieważ lało całą noc i ślady się trochę „rozmyły”, do tego ścieżki były żle pooznaczane, i sędziowie musieli zatrzymywać psy, żeby samemu się połapać czy dobrze idą, co psy poprostu wybijało. Na dodatek ściezki były za długie, kilometrowe, a powinny mieć ok. 600m,(nie mam pojęcia kto je układał :shake: ). I jakby tego było mało okazało się że całkiem rano w tym samym lesie ktoś zrobił sobie wywóz drewna i połowa tropów była przeorana. Carmen oczywiście nie dość, że dostała ścieżke z przeoranym początkiem, to jeszcze makabrycznie długą i zawiłą. (szłyśmy prawie godzine). Tak mi jej żal było, bo tak się psina starała, była wykończona, po przejściu tropu położyła się w cieniu i zasneła. Jednak taka praca nosem wymaga od psa bardzo dużego wysiłku.

Ale się rozpisałam :eviltong:

Posted

madalenka napisał(a):
A przygotowywalyscie sie jakos to konkursu?? Gdzie? Jak???

Tosce przygotowałam na kursie, który akurat był organizowany we Wrocławiu. Miałam ambitne plany sama zakładać jej tropy, ale jak się człowiek zapisze na taki kurs to przynajmniej się zmobilizuje. Teraz w wakacje w końcu będe miała czas, to sama będe zakładać im ścieżki. Pewnie pojedziemy w tym roku jeszcze na jakiś konkurs.
Uwaga, to wciąga :cool3:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...