amokk Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 super Wielkie Gratulacje dla Tolka i Tolutkowej :)) opowiadajcie o sedziowaniu, wynikach i atmosferze na wystawie :) My tez mielismy jechac ale przewazyly inne plany :)
Wiza Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Ja jade do Krakowa, klasa młodziezy suki . Troche sie boje.
Dominika i Porto Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Ja też z początku się bałam ...nawet mi się ręce trzesły jeszcze w Katowicach... :) teraz owszem zawsze jest ten dreszczyk ale kilka kopniaków i przegranych i w sumie zaczełam podchodzić bardziej na luzie.
Tolutkowa Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 amokk napisał(a):super Wielkie Gratulacje dla Tolka i Tolutkowej :)) opowiadajcie o sedziowaniu, wynikach i atmosferze na wystawie :) My tez mielismy jechac ale przewazyly inne plany :) Dzięki dziewczyny - Kasia i Ola! :lol: To starsznie miłe, wszystkie maile, sms-y, posty z gratulacjami! Nawet nie podejrzewałam ile fajnych ludzi jest wokół nas! Dopadłam komputer tylko na kilka sekund i musze spadać. Jutro sie odzywam z komentarzami :evil_lol: .
petratoja Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Och jak tu słodko się zrobiło :roll: Można by pomyśleć że jedną wielką rodzinkę tworzycie :shake: Dominika - tak słodko się wypowiadasz o Dorocie od Fiszera i reszty, ale gdybyś wiedziała jak ona się o tobie wypowiada to szybko byś inaczej śpiewała.. A swoja drogą - nio wyobraźnie to masz niezłą... pierwszy wybór suki z miotu... taaaaaa.... i tak na luzie podchodzisz do wystaw hahaha.. od kiedy? Bo nie zauważyłam tego. Dorota od Fiszera i reszty - takie kiepskie masz psy? to dlaczego twoje psy kryją i pogarszają i tak kiepskie polskie linie? Jeśli masz taką wiedzę, to moze powinnaś nie kryć? A nie namawiać ludzi do krycia twoimi reproduktorami? I wciskać ciemnotę niedoświadczonym "hodowcom"? A swoim jadem mogłabyś każdego na tej liście obdarować i jeszcze dla innych by zostało. Tabzir z Zagłębia agresywny? - nie zauważyłam tego, zeby tak bardzo rzucał się na wszystko. Gazuś - Twoja wiedza a raczej jej brak mnie zadziwia. Masz jednego psa od niedawna a wypowiadasz sie na tematy o których nic nie wiesz. Ktoś dobrze napisał, że w Polsce sami znawcy rasy.. Mam goldena ale nie wystawiam go - to środowisko jest straszne. Zawiść, zazdrość, układy sędziowskie (choć niektórzy też czasem mogą się na tym przejechać, no chyba, że wystawia się psa u jego hodowcy :p ), krzywdzące ploty - obrzydliwość. Tylko Tolutkowa jest tu normalna. Choć jej ślepa fascynacja hodowlą Adekatos jest dziwna. No to teraz posypią sie gromy i utworzycie jeden front lizusów. Bleeeeeee....
Dominika i Porto Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Skoro jesteś taka szczera to może wypadałoby się przedstawić a może na to po prostu Cię nie stać...
Gazuś Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 petratoja napisał(a): Gazuś - Twoja wiedza a raczej jej brak mnie zadziwia. Masz jednego psa od niedawna a wypowiadasz sie na tematy o których nic nie wiesz. Ktoś dobrze napisał, że w Polsce sami znawcy rasy.. Owszem, mam psa od zaledwie 3 lat, ale troche na wystawach bywam, troche z ludźmi rozmawiam i troche się od nich dowiaduje :-) I - skoro już się na jakiś temat wypowiadam - to jednak myślę, że coś wiem. A, że uważam, że goldeny w Polsce kiepskie? Chyba mam do tego prawo. I myśle, że nie jeden dobry hodowca mający goldeny od wielu lat powie Ci to samo. Wystarczy zobaczyć wyniki ze światówki - o dziwo to właśnie większość polskich championów wyleciala z bdb. A może, Twoim zdaniem, nie posiadam wiedzy dlatego, że psa, którzy ruca się na inne oceniam jako agresywnego? Hmmm? PS. Skoro już wygłaszasz swoje opinie na temat ludzi, to może przedstaw sie i powiedz skąd masz wiedzę, żeby osądzać nas i to co my wiemy? My tutaj wypowiadamy swoje opinie pod swoim nazwiskiem ;-)
Aszita Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Dominika i Porto napisał(a):Skoro jesteś taka szczera to może wypadałoby się przedstawić a może na to po prostu Cię nie stać... Tu nikt nie ma obowiazku przedstawiania sie, natomiast kazdy moze publicznie wyrazic swoje zdanie, taka jest uroda forum dyskusyjnego i wcale nie znaczy, ze kogos musi byc stac, lub nie...
Dominika i Porto Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 No to o klasie ludzi się tu nie dyskutuje :) w końcu anonimy to już przeszła epoka. Spoko niech sobie wyraża :P Swoją drogą zdaje sobie sprawę co mówi Dorota :) bo cóż chyba o kazdym się żle wyraża pewnie więc o petratoja też :)
petratoja Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Dominika i Porto napisał(a):No to o klasie ludzi się tu nie dyskutuje :) w końcu anonimy to już przeszła epoka. Spoko niech sobie wyraża :P A co ty mozesz wiedzieć o mojej klasie??? Nie musze się przedstawiać - nie mam na to ochoty. Znam twoją klase a raczej jej brak, co udowodniłaś na wystawach. Twoje komentarze przy ringu wypowiadane głosem wybitnego znawcy - oczywiście na głos, tak żeby wszyscy słyszeli... a jaką Ty masz wiedzę na temat goldenów dziewczyno? Ile lat zajmujesz się tą rasą? Na ilu zagranicznych wystawach byłaś?? W ilu hodowlach zagranicznych? Przejżałas wzorzec, album z goldenami i już wszystko wiesz? Jedno co zauważyłam, że to to że jeśli twój pies przegrywa zazwyczaj sędzia jest do bani. Nie zna się. I ty piszesz że na luzie podchodzisz? Przy przegranej zachowujesz się tak samo jak Dorota od Fiszera i reszty - sędzia sie nie zna... No nie bądź śmieszna.
petratoja Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Dominika i Porto napisał(a): Swoją drogą zdaje sobie sprawę co mówi Dorota :) bo cóż chyba o kazdym się żle wyraża pewnie więc o petratoja też :) obawiam się, że nie masz pojęcia o czym mówisz. Wystarczyło być przy ringu w Katowicach w tym roku.... wystawiałaś jej psa, nieprawdaż?
Dominika i Porto Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Tak i dzięki mnie zszedł z bardzo dobrą :))))
petratoja Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Gazuś napisał(a):Owszem, mam psa od zaledwie 3 lat, ale troche na wystawach bywam, troche z ludźmi rozmawiam i troche się od nich dowiaduje :-) I - skoro już się na jakiś temat wypowiadam - to jednak myślę, że coś wiem. A, że uważam, że goldeny w Polsce kiepskie? Chyba mam do tego prawo. I myśle, że nie jeden dobry hodowca mający goldeny od wielu lat powie Ci to samo. Wystarczy zobaczyć wyniki ze światówki - o dziwo to właśnie większość polskich championów wyleciala z bdb. A może, Twoim zdaniem, nie posiadam wiedzy dlatego, że psa, którzy ruca się na inne oceniam jako agresywnego? Hmmm? PS. Skoro już wygłaszasz swoje opinie na temat ludzi, to może przedstaw sie i powiedz skąd masz wiedzę, żeby osądzać nas i to co my wiemy? My tutaj wypowiadamy swoje opinie pod swoim nazwiskiem ;-) Gazuś - miła z ciebie dziewczyna, ale zupełnie nie "kumata"... czy gdziekolwiek napisałam, że nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że polskie goldeny są dobre? Uważam, ze podobnie jak Dominice - brak ci wiedzy i doświaczenia do wypowiadania się w kwestiach hodowli tej rasy... Najgorsze jest to, ze na to forum trafiają ludzie, którzy nie mają bladego pojęcia nt. goldenów i jak tak sobie poczytają te wasze brednie nt. typów które juz macie, opinii nt. sędziów, to wydajecie im się Wybitnymi Znawcami Rasy. I to jest przykre i załamujące...
petratoja Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Dominika i Porto napisał(a):Tak i dzięki mnie zszedł z bardzo dobrą :)))) no to jeszcze mało wiesz..
Gazuś Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 petratoja napisał(a):Gazuś - miła z ciebie dziewczyna, ale zupełnie nie "kumata"... czy gdziekolwiek napisałam, że nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że polskie goldeny są dobre?... Dziękuję za komplement. Skoro zgadzasz się ze stwierdzeniem nt polskich goldenów itp, to w którym miejscu moja niewiedza Cię 'poraziła'? Wypowiadałam się na temat hodowli nie raz - głównie jeśli chodziło o psychike psów. Jeśli moją niewiedzę postrzegasz jako to, ze wg mnie goldeny lękliwe/agresywne/niezrównoważone nie powinny być rozmnażane - ok, nie znam się kompletnie na rasie ;-) Poza tym, gdy wypowiadam się w sprawach hodowli o których nie mam pojęcia, to są to pytania - bez nich doświadczenia raczej nie nabędę.
petratoja Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Gazuś napisał(a):Owszem, mam psa od zaledwie 3 lat, ale troche na wystawach bywam, troche z ludźmi rozmawiam i troche się od nich dowiaduje na jakich wystawach zagranicznych byłaś?? Z jakimi zagranicznymi hodowcami rozmawiałaś? Bo jak sama napisałaś polskie goldeny są be.. Prawda jest taka, ze rozmawiałaś z kilkoma osobami z Polski, które mają goldeny bądź mają hodowle ale zazwyczaj nie mają takich osiągnięć jak hodowle angielskie, holdenerskie, szwedzkie, fińskie. To o jakiej ty wiedzy mówisz dziewczyno??????????
petratoja Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Gazuś napisał(a):Dziękuję za komplement. Skoro zgadzasz się ze stwierdzeniem nt polskich goldenów itp, to w którym miejscu moja niewiedza Cię 'poraziła'? Wypowiadałam się na temat hodowli nie raz - głównie jeśli chodziło o psychike psów. Jeśli moją niewiedzę postrzegasz jako to, ze wg mnie goldeny lękliwe/agresywne/niezrównoważone nie powinny być rozmnażane - ok, nie znam się kompletnie na rasie ;-) A ty dalej swoje... Poczytaj swoje posty od początku twojej obecności na liście. To co napisałas powyżej o goldenach "goldeny lękliwe/agresywne/niezrównoważone nie powinny być rozmnażane - ok, nie znam się kompletnie na rasie" powie ci każdy kto choć troszkę poczyta na temat tej rasy.
Dominika i Porto Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 No to mam nadzieje ze Ty tak dużo wiesz .... i tak dużo jeżdzisz tylko nie wystawiasz psa bo Ci środowisko nie odpowiada które pisząc na tym forum sam lub sama tworzysz.
s.bourignon Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Czytam i czytam i... ahhhh, ludzie! Nie wiem jak można się kłócić o to, czy golden jest do bani, czy też nie. Golden to golden, najpiękniejszy pies na świecie i to nie wystawy czynią go złotym psem! A tak wracając do tematu, to czy ma ktoś wyniki z Leszna? Pozdrawiam skłócone towarzystwo goldeniarzy. Dajcie sobie na luz i spijcie się jak polscy sędziowie, o! A goldeny wygłaszczcie, co by nie poczuły się urażone tymi wszystkimi zarzutami. :)
Gazuś Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 petratoja napisał(a):A ty dalej swoje... Poczytaj swoje posty od początku twojej obecności na liście.. Na forum byłam jeszcze przed posiadaniem psa i moja wiedza wtedy była gdzieś grubo poniżej przeciętnej. Ale przez 3 lata to się troche zmieniło. Skąd możesz wiedziec z kim rozmawiałam, mailowałam i dyskutowałam na temat goldenów? Akurat nie jest to tylko kilka ludzi z Polski... Skoro tak pilnie śledzisz moje poczynania w kierunku doskonalenia wiedzy na temat goldenów, to powinnaś wiedzieć z kim dokładnie i kieyd o psach rozmawiałam ;-) Owszem, nie jeździłam jeszcze na zagraniczne wystawy, ale myśle, że spokojnie jeszcze pojeździć zdąże. PS. Nigdzie nie napisałam, że "Polskie goldney są be". "Be" to sobie może mówić 5-letnia dziewczynka. Uważam poprostu, że polskie psy nijak się mają do poziomu wielu psów zagranicznych. Bouringnon - kto jak kto, ale to nie my zamęt wprowadziłyśmy :-) Wyniki z Leszna zaraz wkleje.
petratoja Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Dominika i Porto napisał(a):No to mam nadzieje ze Ty tak dużo wiesz .... i tak dużo jeżdzisz tylko nie wystawiasz psa bo Ci środowisko nie odpowiada które pisząc na tym forum sam lub sama tworzysz. Często bywam na wystawach zagranicznych, bo lubię to i mogę sobie na to pozwolić. Zazwyczaj jeżdże na wystawy klubowe (Anglia, Austria, Holandia, Finlandia a takze Crufts) ale nie tylko. czytam to forum od dawna, czy to że dzis mi się ulała ta wasza slodycz i postanowiłam coś napisać znaczy ze tworzę wasze środowisko??? Czy ty jesteś tak mało inteligentna czy nie wiesz co piszesz?
Recommended Posts