Jump to content
Dogomania

WYSTAWOWy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='hes.']Dzisiaj w Nowej Rudzie nasza córeczka zdobyła złoto, doskonałą, CWC i NSwR!!! :multi:

I przy okazji wielkie dzięki w imieniu właścicielki suni (i moim też :lol: ) za prezentowanie Blanki dla Magdy. :loveu: Na prawdę Blancik w innych "łapach" zupełnie inaczej się zachowuje (pomińmy zszokowanie Blanki tymi foliami oplatającymi ring :lol: , ale później było już cacy :multi: ), Dziękujemy!!!! :loveu:

Bylo mi bardzo przyjemnie!
sa juz zdjecia na GF.

Posted

jita napisał(a):
Przeglądałam zdjęcia z Rudy na GF.
Przez tą światówkę zapomniałam już jak wyglądają polskie psy ;-)

Hmmm....no cos w tym jest...ale tez nie jest tak zle:p. Czasem da sie wyluskac jakies interesujace zwierze... nie musi byc w naszym guscie ( ale gustibus non...itd) ale nie ma wad anatomicznych, dobrze sie rusza i widac ze nie ma spaczonego charakteru... Bardzo mi sie podobal Aricons - ale tu charakter go zupelnie kasuje. Szkoda. Poza ringiem bawil sie jak maly szczeniak...a na ringu klops...moglby wziac tam rase...

Posted

Bardzo mi sie podobal Aricons - ale tu charakter go zupelnie kasuje. Szkoda.

A co u niego nie tak z charakterem?
Raz bylam z nim na jednym ringu (zreszta ma przemila wlascicielke) i jedyne, co rzucilo mi sie w oczy, to powarkiwanie na inne samce. Poza tym byl radosny i skupiony na wlascicielce, ale to bylo w lipcu ubieglego roku, a wiec daaawno temu :roll:

Posted

Biedak cały się trząsł. To chyba hala tak na niego działa, bo w Legnicy (na wystawie pod chmurką) zachowywał się zupełnie normalnie. Niestety też nie został doceniony... a szkoda, bo należała mu się rasa. Upss... NPwR, bo rase wziął Carmelciu :eviltong:

Posted

No wlasnie... ale nie wiem czy to hala - gdy tylko zszedl z ringu - jakby inny pies! Ucieszyl sie jakby mu cos dobrego dali:p.. wydaje mi sie, ze moze caloksztalt, zdenerwowanie wlascicielki, moze gluchy odglos podlogi...nie wiem. ale faktem jest, ze gdy poszlam z nim "pogadac" byl bardzo zadowolony, radosny i nie znac bylo po nim problemu.
Ania zreszta widziala go lepiej na ringu - caly czas robila zdjecia( dzieki!!!!:multi:) gdy ja sie wyleniwialam i miala go na oku.
Ale ladyny pies, ne? czasu mu trzeba jeszcze, ale ...:p

Posted

Ale nie na nasze ringi, a raczej nie do naszych sędziów...

A na jakie? Bo w Niemczech - gdzie mieszka - tez nie robi furory :roll:

Nie wypowiadam sie na temat urody tego psa, glownie dlatego, ze sie nie znam, ale zaciekawilo mnie to, co napisalas.

Posted

Nie wypowiadam sie na temat urody tego psa, glownie dlatego, ze sie nie znam, ale zaciekawilo mnie to, co napisalas.

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: ja wiem...zlosliwa jestem...ale zawsze mnie tym rozbawisz:lol:
Asekuracja pelna:lol:
Niestety juz sie znasz...wypowiadasz swoje zdanie, wiec juz chyba niepotrzebny ten zwrot?:lol:

Posted

Adsum napisał(a):
Hmmm....no cos w tym jest...ale tez nie jest tak zle:p. Czasem da sie wyluskac jakies interesujace zwierze...

No jasne!
Ja tak tylko ogólnie... próbowałam nakreślić :razz: Takie podsumowanko...
No i znalazłam suczkę z klasy championów budową przypominającą moją "ruinę anatomiczną"... :crazyeye:

Posted

jita napisał(a):
No jasne!
Ja tak tylko ogólnie... próbowałam nakreślić :razz: Takie podsumowanko...
No i znalazłam suczkę z klasy championów budową przypominającą moją "ruinę anatomiczną"... :crazyeye:

:diabloti: jak mozesz! :lol: Ty mnie tu nie cytuj!:lol::lol: Ladne pieski sa i juz!

Posted

Ania_Carmen napisał(a):
Biedak cały się trząsł. To chyba hala tak na niego działa, bo w Legnicy (na wystawie pod chmurką) zachowywał się zupełnie normalnie. Niestety też nie został doceniony... a szkoda, bo należała mu się rasa. Upss... NPwR, bo rase wziął Carmelciu :eviltong:

W zeszłym roku w Poznaniu Aricons to była siła spokoju! Halę traktował z wielkim luzem. Mam też wrażenie, że wtedy lepiej wyglądał. Kilka razy spotkaliśmy się obok siebie na ringu (obydwaj są na A) i niegdy nie było problemów. Psisko spokojne i sympatyczne. A właścicielka rzeczywiście baaardzo miła. Może mieli jakąś niemiłą przygodę?

Posted

ja wiem...zlosliwa jestem...ale zawsze mnie tym rozbawisz
Asekuracja pelna
Niestety juz sie znasz...wypowiadasz swoje zdanie, wiec juz chyba niepotrzebny ten zwrot?

Jestes zlosliwa, o tym juz nieraz sie przekonalam - choc akurat tu nie widze zlosliwosci. Ale skoro Ci to poprawia humor... :lol:

Nie napisalam nic na temat urody tego psa, stwierdzilam fakt, ze nie robi oszalamiajacej kariery wystawowej - a to z moja opinia nie ma nic wspolnego. Nic a nic :eviltong:

I - niestety - NIE znam sie. Jeszcze :cool3:

Jeszcze a propos jednej z Twoich wczesniejszych wypowiedzi:

Czasem da sie wyluskac jakies interesujace zwierze... nie musi byc w naszym guscie ( ale gustibus non...itd) ale nie ma wad anatomicznych

Zawsze mi sie wydawalo, ze taki pies sie jeszcze nie urodzil, chociaz w Polsce wszystko jest mozliwe :diabloti:
Istnieje oczywiscie mozliwosc, ze nie wiem, co to jest wada anatomiczna, dlatego prosilabym o wyjasnienie.

Posted

cuciola napisał(a):
a tak na marginesie...kiedy ktos z was wybierze sie do Wloch na jakas wystawe?
ja tez chetnie bym was poznala :)

Może, może... Za rok Hiszpania, to może za dwa latat do Włoch zajedziemy ;)

Posted

BabyCakes napisał(a):
Jestes zlosliwa, o tym juz nieraz sie przekonalam - choc akurat tu nie widze zlosliwosci. Ale skoro Ci to poprawia humor... :lol:

ciekawe...rozmawialysmy chyba 2 razy w zyciu i mam wrazenie, ze nie dalam Ci soposobnosci...- ale jesli poprawi Ci to humor:lol::lol::lol:

Nie napisalam nic na temat urody tego psa, stwierdzilam fakt, ze nie robi oszalamiajacej kariery wystawowej - a to z moja opinia nie ma nic wspolnego. Nic a nic :eviltong:

A ktos tak twierdzi?:eviltong: Oczywiscie masz racje - pies ten nie bedzie (na razie) robil kariery - i to niezaleznie od swojego wygladu. Ginie po prostu na ringu...

I - niestety - NIE znam sie. Jeszcze :cool3:

Jak uwazasz. Ty wiesz najlepiej. Przepraszam za nadinterpretacje.:roll:

Jeszcze a propos jednej z Twoich wczesniejszych wypowiedzi:

Zawsze mi sie wydawalo, ze taki pies sie jeszcze nie urodzil, chociaz w Polsce wszystko jest mozliwe :diabloti:
Istnieje oczywiscie mozliwosc, ze nie wiem, co to jest wada anatomiczna, dlatego prosilabym o wyjasnienie.

Jak wczesniej - jak uwazasz:lol: Definicja "wady anatomicznej" jest zalezna od definiujacego.

I nie jez sie tak!:lol::lol:

Posted

BabyCakes napisał(a):
A na jakie? Bo w Niemczech - gdzie mieszka - tez nie robi furory :roll:

Nie wiem przez jakich sędziów był oceniany w Niemczech i w jakich stawkach,.
Ale faktem jest, że wielu Polskich sędziów, nie potrafi docenić psa poprawnego anatomicznie, o „spokojnej” elegancji. Wolą psy słabsze anatomicznie, byle były mocne, futrzane i efektownie wyglądały.

Zresztą ja też się wypowiadać nie powinnam, bo w zasadzie to się nie znam :diabloti: Tylko czasem powymądrzać się lubie ;)

• 4 weeks later...
Posted

Z racji, że już rok 2007 i sprawy z wystawami zaczną się rozkręcać - ożywiam wątek ;-)
Gdzie się Złoci, wybieracie?
Dorota, takie prywatne pytanie - gdzie sie z Pepim wybierasz (czyt. Gdzie bedziemy mieć konkurencje, bo sobie w specjalnych tabelkach zapisuje gdzie i kto :evil_lol: )

Powodzenia wszystkim na wystawach i konkursach w 2007!
My osobiście dzisiaj zaczeliśmy ćwiczyć sobie na nowo aporty. Kaczki opierzonej za nic dostać nie mogłam, to padło na sklepowego indyka :lol: Ludzie się na mnie gapili jakbym woodo odstawiała :lol:

Kochani, gdzieja mogę dostać zasuszone skrzydło bażanta/kaczki/ CZEGOKOLWIEK?!
mamy co prawda w domu jednego pięknego wypchanego bażanta, ale jest dwa razy starszy odemnie i rozpadłby się jakbym go wzieła do ręki ;-) Po za tym - pamiątka rodzinna...

Dobra, a jeśli już kupić kaczkę - to z odpuszczoną krwią tak?
I jak ją przechowywać?
Pobawić się i...zamrozić?:D

Posted

Gazuś napisał(a):
Z racji, że już rok 2007 i sprawy z wystawami zaczną się rozkręcać - ożywiam wątek ;-)
Gdzie się Złoci, wybieracie?
Dorota, takie prywatne pytanie - gdzie sie z Pepim wybierasz (czyt. Gdzie bedziemy mieć konkurencje, bo sobie w specjalnych tabelkach zapisuje gdzie i kto :evil_lol: )

My w zasadzie nie złoci, tylko kremowi ;-) i konkurencji też wam nie robimy ;-) ale... wybieramy się na pewno do Głogowa (trzeba dorosłego championa zacząć ;-)) i Opola, myślimy jeszcze nad Lesznem - championów i Katowicami. Narazie tyle na początek sezonu...
Kochani, gdzieja mogę dostać zasuszone skrzydło bażanta/kaczki/ CZEGOKOLWIEK?!

http://www.piesmysliwski.pl/go/_info/?id=577 - bażanta
http://www.piesmysliwski.pl/go/_info/?id=576 - kaczki
Jest też dużo innych, fajnych aporcików.

Posted

amokk napisał(a):
Ja mam w planach : Opole, moze Krakow, Gdynia, Sopot, pewnie Przechlewko... i zobaczymy co w trakcie nam wpadnie do glowy :)

No Olu! Może wreszcie w Opolu się spotkamy :multi: !
My tak kolejno:
Głogów
Katowice
Częstochowa
Opole
..... a potem się zobaczy
W wielu wypadlkach nie ma jeszcze osady sędziowskiej i trudno decydować. Wiem z pewnością, że do Nowego Targu w tym roku nie pojedziemy (a tak tam ślicznie!), będzie sędzia, który ocenił mojego Tolka w młodzieży jako sukę (mam to w opisie!) i .... wolę drugi raz nie ryzykować bo teraz jest jeszcze większy :evil_lol: .

Z kim się spotkamy w Głogowie?

Posted

amokk napisał(a):
Ja mam w planach : Opole, moze Krakow, Gdynia, Sopot, pewnie Przechlewko... i zobaczymy co w trakcie nam wpadnie do glowy :)

Olu, do Opola obowiązkowo pocięgiem wypad zbiorowy :lol:
Ciekawe kto w Krakowie sędziuje? jak zagraniczny to i my sie wybierzemy.
Wiola - będziemy razem w klasie, co nie? ;)

Aniu - DZIEKI! Juz azamówione skrzydełka i aport z królikiem!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...