Jump to content
Dogomania

WYSTAWOWy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A myślisz, że sędziowie nie łażą po necie w poszukiwaniu informacji na swój temat

Nie wiem, bo nie zwierzaja mi sie z tego, gdzie laza ;) Oczywistym jest fakt, ze pewnych rzeczy sie dowiaduja, ale to raczej nie dlatego, ze dni uplywaja im na lazeniu po forach, listach dyskusyjnych i innych mniej lub bardziej ciekawych miejscach, ale dlatego, ze ktos im o tym doniesie.

Cenie ludzi, ktorzy maja odwage wyrazic wlasne zdanie i nie robia tego anonimowo. A ze przeczyta to zainteresowany/-na? To chyba nawet lepiej, bedzie mial/miala okazje zastanowic sie nad soba i nad tym, jak jest odbierany/odbierana przez innych.
Pozostaje jeszcze kwestia kultury wypowiedzi :roll: zarowno tych dotyczacych sedziow, jak i psow oraz ich wlascicieli :roll: Jak jakas rozhisteryzowana dzieweczka pisze, ze sedzia X dal jej bdb, podczas gdy sedzia Y tydzien wczesniej rozplywal sie w zachwytach nad jej zwierzatkiem, ktore NA PEWNO ;) jest najlepsze, bo ONA to wie :evil_lol: i w zwiazku z tym sedzia X jest na niczym nieznajacym sie imbecylem, to musze przyznac, ze mnie skreca - nawiasem piszac, jest taka osoba na dgm, ale nie ma psa z VIII grupy.

Posted

Ania_Carmen napisał(a):
NSwR wzieła CHEEK TO CHEEK VODKA SUNRISE. Są już zdjęcia na golden foto, moje dwie goldenice nawet się załapały ;)

No prosze! Kazinkowa siostrzyczka BiS Puppy 2:multi: Kochana dziewczynka, mam nadzieje ze moja tez bedzie miala taki udany debiut;)

Posted

Baby co do sedziego - ja bym mogła na żywo nawet niektórym powiedzieć co o ich sędizowaniu myslę. Ot, taki sędzia z Gdyni :) Zresztą. mam szczera nadzieję, że przecyzta wątek na LMG, gdzie dużo osób się wypowiada :cool3:

Co do ocen - ja się czasami nie zgadzą z opisami/ocenami mojego Doca. Na takiej wystawie jak w Gdyni uważam, że powinien być na lokacie. Ale w Grudziądzu (III na 8 o ile sie nie mylę) powinien zejść bez lokaty, o ile z doskonałą w ogólę.

Albo opis - wkurza mnie jak sędzia jest na tyle ślepy (w ogóle nie zna się na rasie?), że pisze mojemu psu w chwili, ż ejest łysy, że ma "doskonaly włos". Po co? Zgłaszam psa na wystawę, żeby mieć obiektywny prawdziwy opis.... A tak?

Posted

Gratulacje dla Carmen i dla Toski za NSwR dla mamuski i Zw.Ml. dla corci - byly to chyba jedyne 2 oceny doskonale w sukach w Legnicy!:lol:

Posted

Carmen i dla Toski za NSwR dla mamuski i Zw.Ml. dla corci

Gratulacje! Jak sie domyslam, mialyscie ubaw ;)

My dzis bawilismy w Zakopanem, gdzie dostalismy CWC i tym samym zakonczylismy championat :loveu:

NPwR i BoB po raz kolejny z rzedu (tydzien temu w Bedzinie) dla Carlosa z Zaglebia :cool1:

Posted

Adsum napisał(a):
Gratulacje dla Carmen i dla Toski za NSwR dla mamuski i Zw.Ml. dla corci - byly to chyba jedyne 2 oceny doskonale w sukach w Legnicy!:lol:

Dziękujemy bardzo za gratulacje :-)
Dokładnie, były to jedyne 2 oceny doskonałe w sukach. Carmen dostała również Zw. Rasy :lol: niestety na BISie nas nie docenili, ich strata :evil_lol: Tosca pucharku też nie zdobyła, ale załapała się do finałowej 7 wybieranej z ok 40 psiaków, więc i tak jestem zadowolona :-)

amokk, stawka jest na stronie oddziału

Posted

Gratuluje zakończenia championatu :-) A kto was sędziował?

BabyCakes napisał(a):
Gratulacje! Jak sie domyslam, mialyscie ubaw ;)

Oj miałyśmy ;)
Ale pogoda była koszmarna, lało cały czas, a my jeszcze na BISy musiałyśmy czekać (no w zasadzie nie musiałyśmy :lol:).
Nigdy więcej deszczowej wystawy :shake: koszmar

Posted

Dzieki! Sedziowal Wojciech Trzebiecki. Biegalismy po ringu w strugach deszczu :shake: i przy akompaniamencie grzmotow :mad:

Teraz musze suszyc caly wystawowy ekwipunek :shake: Wole jednak ten deszcz niz upal - pies przynajmniej zadowolony :razz:

Posted

My w Wilnie w sobote BOB Puppy dla Chestera i CAC dla Fisza,w niedziele Chester tak samo,Fisz dla odmiany 3 ;-) Mamy dwa pucharki i trzy rozetki :-)
A na dokladke w sobote syn Peppera Cinnamon Bear Oskaras CAC i Res.CACIB,jego brat drugi,siostra 4.W niedziele Cinnamon 2,brat nie dojechal,siostra 3,ich matka najlepsza suka hodowlana,a hodowla 2 najlepsza.
W labkach w oba dni BOB (w sobote tez BOG-2 a w niedziele BIS) dla przepieknej Umbrelli Gorska Fantazja plus najlepsza hodowla labkow tez dla Gorskiej Fantazji.

Posted

Beluszka - gratulacje :lol:

Dorota - super! Tu CHesterek też się na wystawy będzie wybierał? :cool3: I kurcze - Czy Wy na wystawach zawsze całą rodzinkę zbieracie? :lol: :lol:

A kto sędziował? :lol:

Posted

A ja zaraz zaczynam "robotę" :cool3: :lol:
Najpierw trenowanie Maji (beagle) do Sopotu, później wpada do nas Doroty synek (Wnuczek :lol: ) i też sobie poćwiczymy i pobiegamy ;)

Fotki oczywiście będą, ale to w GALERII ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...