cuciola Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 a my cwiczylismy tez dzisiaj troche postawe.. Gazus podziel sie jak uczysz? ja blokowalam mu kolanka reka zeby wiedzial ze ma tylnie nogi wyciagnac a teraz juz probujemy cwiczyc z Yoghim ktory stoi przede mna.. czasem jeszcze siada ..wogole jak mam smakolyki to mi palce odgryza :D podziel sie jakim sposobem uczysz?
Dorota_Fiszer Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Gazuś napisał(a):Dorota, ale widzimy się w Sopocie nie? Chesti też do Sopotu zgłoszony? :lol: Mam nadzieje,ze sie widzimy bo nadal nie mam jak jechac :-( Ponoc pociagi w piatek do Sopotu sa juz full,sa bilety tylko na pociag dojezdzajacy o 10.15..... Chester zostaje w domu :-)
Dorota_Fiszer Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 To cwiczcie jak najwiecej ;-) Ania,ogromniaste gratulacje !!!! :-)
Gazuś Posted August 8, 2006 Author Posted August 8, 2006 Ja powiem tak - co pies, to inny sposób wymyślam... Doc stoi super, ale w biegu jest leniwy - to biegam z kamykiem (schowanym, ale, żeby on wiedział, że mam - wtedy bieg idzie ladnie ;) Kiedyś, żeby ładnie stał, taki wyprężony trzeba mu było mówić na wystawie "Maja" albo "Deksiu idzie"... Gorzej bylo jak spoza ringu zobaczył berneńczyka albo beagla :cool3: Seterkę musze podciągać do góry, ona ogólnie super biega, stoi nawet ładnie, bo się nie przestawia ;) Beagielka nie lubi jak się ją trzyma za fafle - wtedy sie wyrywa i siada, a cóż, tak się beagle niestety trzyma - na początku ją podciągałam za ringówkę,ale teraz już łapie (ćwiczymy dopiero jeden dzień :lol: ) i jest spokój ;) Z Jantarem - zobaczymy jak przyjedzie ;) Ogólnie KAŻDY pies jest inny, każdy ;) Co do wystawiania, że się stoi przed psem, to poprostu trzeba mówic głośno "nie" jak siada, a jak się poprawi to dawać smakołyki ;) I ćwiczyć ;) Dla mnie też strasznie jest, żeby pies się nie nudził. Teraz mam w domu beagielkę, właśnie po ćwiczeniach - przyszła, pobawiła się z Docem, poćwiczyła, pobawiłą się z Docem, poćwiczył, poobgryzała kijka, ćwiczyła na dworzu na trawie, przyszła do domu poleżeć, poćwiczyła na dworzu przy ulicy, przyszła do domku i dostała kość ;) Teraz czeka na właścicielkę. No i nagrody, nagrody, nagrody, Maja za każde ładne stanie dostała nagródkę i zabawkę ;)
cuciola Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 jakich nagrod uzywacie na ringu? :) ja tez klikam i nagreadzam tylko wtedy jak ladnie stoi..a na razie to wyglada to raczej tak ze Yoghi stara sie wyrwac smakolyk z mojej zamknietej piesci,przez co sie napreza i glowke unosi.dopiero jak stoi ladnie to otwieram piesc.
Gazuś Posted August 8, 2006 Author Posted August 8, 2006 Dorota_Fiszer napisał(a):Mam nadzieje,ze sie widzimy bo nadal nie mam jak jechac :-( Ponoc pociagi w piatek do Sopotu sa juz full,sa bilety tylko na pociag dojezdzajacy o 10.15..... Chester zostaje w domu :-) Kurde, szkoda, że Gorodn z W-wy nie jedzie, bo by Was pewnie zabrali :( Pociągi serio takie pełne? A z małym się nie możecie zabrać? Bo Pepperowy synek jedzie, nie? Nagródki? Dzisiaj cwiczyłam na pocięte drobnmo ozory wołowe :) Na rongu wole jednak taką "czystą" wołowinkę - nie śmierdzi tak bardzo ;)
Dorota_Fiszer Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 No wlasnie chodzi o to,ze ja musze ze soba zabrac dwa psy,bo wlasciciele Kaspara nie moga jechac :-(
Gazuś Posted August 8, 2006 Author Posted August 8, 2006 Dorota, a Ty nie masz prawa jazdy? Może byś dała radę, pożyczyć samochód od rodziców, albo coś...? Ja się tak pochwalę, że na 3 dni u mnie twój wnuczek zamieszkał ;) Kurcze, taki szkar kochany - dzisiaj juz byliśmy w mieście i biegaliśmy na ringówce ;) Jutro też sobioe pójdziemy na długi spacerek i pobiegamy :lol: Dziś się nawet ładnie prezentował.
Gazuś Posted August 8, 2006 Author Posted August 8, 2006 Dorota - fotka Twojego synka ;) W wystawowej porobimy jutro, albo pojutrze, jak dopracujemy ;) Ale głowa - na wystawy - też się liczy ;) A głowę to Jantar ma śliczną ;)
Dorota_Fiszer Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Gazuś napisał(a):Dorota, a Ty nie masz prawa jazdy? Może byś dała radę, pożyczyć samochód od rodziców, albo coś...? Nie mam prawka,a tata by sie predzej przekrecil niz dal mi auto ;-) Jestem w kropce i narazie nie mam bladego pojecia co zrobic :-(
Gazuś Posted August 10, 2006 Author Posted August 10, 2006 Dorota_Fiszer napisał(a):Nie mam prawka,a tata by sie predzej przekrecil niz dal mi auto ;-) Jestem w kropce i narazie nie mam bladego pojecia co zrobic :-( Kurcze :( No trzymam kciuki, żeby Was jednak ktoś zabrał... Jantaś w mieście się już bardzo ladnie zachowuje, lata jak szalony i co chwile zerka na Doca - nawet dość często za Doca przykładem podnosi wyżej ogon :lol: :lol: :lol:
Gazuś Posted August 12, 2006 Author Posted August 12, 2006 No to ja zdaje relacje SOPOT 2006 ;) Deszcz, deszcz, deszcz! Okropieństwo! Ale miło było :P Doci - tutaj jestem nieco zawiedizona, bo psiak zszedł mi bez lokaty za "troche za "leniwy" w ruchu" - no, ale cóż, ja się zgadzam, należało nam się, bo ruch serio leniwy jak diabli.... Cóż, szkoda :) Lokatowe psy, z wyjątkiem jednego, bardzo mi sie podobały i zasługiwały na miejsca :) Jantaś - No sukses - pierwszy nasz wspólny występ i I lok/16 CWC :multi: Jetsem bardzo szczesliwa, tym bardziej, ze wsześniej u Pani Boguckiej był 4/5, ale prezentacje troche poćwiczyliśmy (chociaż jeszcze nie jest rewelacja, niestety) i sie udało! ;) Najważnejsze CWC ma :) (Hihi, w końcu Pepperowskie dziecko :D) Kaspar - (JAZON Pasada) - 2 lok w młdoziezy - stawki nie podam, bo katalogu zapomniałam odebrac (jutro sie zrobi :D)... Śliczny psiak, ale - ogonek koński dostał :( Fiszer - I lok/4 (?) CWC, NPwR - CACIB :lol: No Fisz, to jak zwykle :lol: Biszkopt - Właściwie podobnie do Doca, Magda mówiła, ze też leniwie biegł (ja tam tego nie widziałam :)), ale w opisie nic o tym nie ma :) Doskonała :lol: Bazyl - Doskonała, niestety bez lokaty, ale opis ma ładny i przezył "odstrzał" - dopiero przy ostatnim odszedł ze stawki :lol: Maciek - bez lokaty - ale tutaj niestety łapka kulejąca.... Oczywiście doskonała :) To na tyle :) :) :)
amokk Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Gazuś napisał(a):No to ja zdaje relacje SOPOT 2006 ;) Deszcz, deszcz, deszcz! Okropieństwo! Ale miło było :P Doci - tutaj jestem nieco zawiedizona, bo psiak zszedł mi bez lokaty za "troche za "leniwy" w ruchu" - no, ale cóż, ja się zgadzam, należało nam się, bo ruch serio leniwy jak diabli.... Cóż, szkoda :) Lokatowe psy, z wyjątkiem jednego, bardzo mi sie podobały i zasługiwały na miejsca :) Jantaś - No sukses - pierwszy nasz wspólny występ i I lok/16 CWC :multi: Jetsem bardzo szczesliwa, tym bardziej, ze wsześniej u Pani Boguckiej był 4/5, ale prezentacje troche poćwiczyliśmy (chociaż jeszcze nie jest rewelacja, niestety) i sie udało! ;) Najważnejsze CWC ma :) (Hihi, w końcu Pepperowskie dziecko :D) Kaspar - (JAZON Pasada) - 2 lok w młdoziezy - stawki nie podam, bo katalogu zapomniałam odebrac (jutro sie zrobi :D)... Śliczny psiak, ale - ogonek koński dostał :( Fiszer - I lok/4 (?) CWC, NPwR - CACIB :lol: No Fisz, to jak zwykle :lol: Biszkopt - Właściwie podobnie do Doca, Magda mówiła, ze też leniwie biegł (ja tam tego nie widziałam :)), ale w opisie nic o tym nie ma :) Doskonała :lol: Bazyl - Doskonała, niestety bez lokaty, ale opis ma ładny i przezył "odstrzał" - dopiero przy ostatnim odszedł ze stawki :lol: Maciek - bez lokaty - ale tutaj niestety łapka kulejąca.... Oczywiście doskonała :) To na tyle :) :) :) my rowniez gratulujemy :)) Wszystkim psiakom i tym z lokata i tym bez. My niestety albo stety 3 miejsce na 5 pieskow w championach.. Pogoda faktycznie do bani. Szkoda ze nie moglam zobaczyc jak Kasia wystawia Jantara, ale tak to jest jak ma sie tylko koc i parasol ze soba:)
madalenka Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 GRATULACJE!!! Szkoda, ze nie moglam wam towarzyszyc ... Moze w przyszlym roku??? :lol:
amokk Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 A czy ma ktos wyniki wszystkich goldenow z suczkami wlacznie oczywiscie?
penelopa Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 Hej! Wszystko przebiegło tak jak napisała Gazuś! Fajnie było Was poznać dziewczyny i jeszcze raz gratuluję! tym którym już gratulowałam osobiście i tym, którym nie zdążyłam, bo musiałam opuścić wystawę:( Gazuś super wystawiasz psiaki! A ja mam parę spraw do przemyślenia więc ide myśleć:)
Gazuś Posted August 13, 2006 Author Posted August 13, 2006 amokk napisał(a):my rowniez gratulujemy :)) Wszystkim psiakom i tym z lokata i tym bez. My niestety albo stety 3 miejsce na 5 pieskow w championach.. Pogoda faktycznie do bani. Szkoda ze nie moglam zobaczyc jak Kasia wystawia Jantara, ale tak to jest jak ma sie tylko koc i parasol ze soba:) No Wam oczywiście też - GARTULACJE - wtedy zapomniałam napisac, ale było to tak na szybkiego strasznie, bo leciałam już do koleżanki, a rano znów na wystawę ;) I - czy ja Was dzisiaj widziałam z Figo na wystawie? :):):) Tak się nie goldenio pochwalę: Beagle, suka, młodzieży, AMELIA Ambroży lok I/6, Zw MŁ :) (NJwR nie było - z niewiadomych względów :roll: Poprostu nie robili BIS junior...) :):):) Moja kolejna podopieczna sunia, tak jak u Jantasia, nasza pierwsza wystawa i jesteśmy baaaaaaardzon zadowoleni :cool3:
amokk Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 Gazuś napisał(a):No Wam oczywiście też - GARTULACJE - wtedy zapomniałam napisac, ale było to tak na szybkiego strasznie, bo leciałam już do koleżanki, a rano znów na wystawę ;) I - czy ja Was dzisiaj widziałam z Figo na wystawie? :):):) Tak się nie goldenio pochwalę: Beagle, suka, młodzieży, AMELIA Ambroży lok I/6, Zw MŁ :) (NJwR nie było - z niewiadomych względów :roll: Poprostu nie robili BIS junior...) :):):) Moja kolejna podopieczna sunia, tak jak u Jantasia, nasza pierwsza wystawa i jesteśmy baaaaaaardzon zadowoleni :cool3: No no Gazus widze ze masz dar do przekonywania psiakow do siebie na ringu... bo duzo od osoby wystawiajacej tez zalezy.. Fajnie! Oby tak dalej! My tak srednio sie cieszymy z tej wystawy :) Nasza dusza zwyciezcy nie zostala zaspokojona :) A poza tym ta okropna pogoda tez mi sie dala we znaki.. Jedziecie do Torunia?
amokk Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 Aha.. nie bylismy dzisiaj na wystawie, ale za to na dlugim spacerze :) chyba to nam ostatnio wychodzi bardziej na zdrowie :)
Gazuś Posted August 13, 2006 Author Posted August 13, 2006 amokk napisał(a):Aha.. nie bylismy dzisiaj na wystawie, ale za to na dlugim spacerze :) chyba to nam ostatnio wychodzi bardziej na zdrowie :) Serio nie byliście? To ja mam zwidy :evil_lol: Do Torunia tak - ja jadę, ale Doc ma wolne (Doc jest w debecie :lol: ). Jadę wystawić Jantasia :) A wy zgłaszaliscie?
amokk Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 Gazuś napisał(a):Serio nie byliście? To ja mam zwidy :evil_lol: Do Torunia tak - ja jadę, ale Doc ma wolne (Doc jest w debecie :lol: ). Jadę wystawić Jantasia :) A wy zgłaszaliscie? Zglosilismy sie, ale jak bedzie taka pogoda jak wczoraj to chyba zrezygnuje.. A poza tym jade pociagiem wiec deszcz moze mnie zniechecic.. Jak pogoda bedzie ladna to nawet pociagiem przyjemnie jest podrozowac z psem :) A poza tym Figo lubi podroze koleja. No i lubimy pana Czechowskiego :)
Recommended Posts