Jump to content
Dogomania

WYSTAWOWy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

a my cwiczylismy tez dzisiaj troche postawe..
Gazus podziel sie jak uczysz?
ja blokowalam mu kolanka reka zeby wiedzial ze ma tylnie nogi wyciagnac a teraz juz probujemy cwiczyc z Yoghim ktory stoi przede mna..
czasem jeszcze siada ..wogole jak mam smakolyki to mi palce odgryza :D
podziel sie jakim sposobem uczysz?

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gazuś napisał(a):
Dorota, ale widzimy się w Sopocie nie?
Chesti też do Sopotu zgłoszony? :lol:

Mam nadzieje,ze sie widzimy bo nadal nie mam jak jechac :-( Ponoc pociagi w piatek do Sopotu sa juz full,sa bilety tylko na pociag dojezdzajacy o 10.15.....
Chester zostaje w domu :-)

Posted

Ja powiem tak - co pies, to inny sposób wymyślam...

Doc stoi super, ale w biegu jest leniwy - to biegam z kamykiem (schowanym, ale, żeby on wiedział, że mam - wtedy bieg idzie ladnie ;)
Kiedyś, żeby ładnie stał, taki wyprężony trzeba mu było mówić na wystawie "Maja" albo "Deksiu idzie"... Gorzej bylo jak spoza ringu zobaczył berneńczyka albo beagla :cool3:

Seterkę musze podciągać do góry, ona ogólnie super biega, stoi nawet ładnie, bo się nie przestawia ;)

Beagielka nie lubi jak się ją trzyma za fafle - wtedy sie wyrywa i siada, a cóż, tak się beagle niestety trzyma - na początku ją podciągałam za ringówkę,ale teraz już łapie (ćwiczymy dopiero jeden dzień :lol: ) i jest spokój ;)

Z Jantarem - zobaczymy jak przyjedzie ;)

Ogólnie KAŻDY pies jest inny, każdy ;)

Co do wystawiania, że się stoi przed psem, to poprostu trzeba mówic głośno "nie" jak siada, a jak się poprawi to dawać smakołyki ;) I ćwiczyć ;)

Dla mnie też strasznie jest, żeby pies się nie nudził.
Teraz mam w domu beagielkę, właśnie po ćwiczeniach - przyszła, pobawiła się z Docem, poćwiczyła, pobawiłą się z Docem, poćwiczył, poobgryzała kijka, ćwiczyła na dworzu na trawie, przyszła do domu poleżeć, poćwiczyła na dworzu przy ulicy, przyszła do domku i dostała kość ;) Teraz czeka na właścicielkę.
No i nagrody, nagrody, nagrody, Maja za każde ładne stanie dostała nagródkę i zabawkę ;)

Posted

jakich nagrod uzywacie na ringu? :)
ja tez klikam i nagreadzam tylko wtedy jak ladnie stoi..a na razie to wyglada to raczej tak ze Yoghi stara sie wyrwac smakolyk z mojej zamknietej piesci,przez co sie napreza i glowke unosi.dopiero jak stoi ladnie to otwieram piesc.

Posted

Dorota_Fiszer napisał(a):
Mam nadzieje,ze sie widzimy bo nadal nie mam jak jechac :-( Ponoc pociagi w piatek do Sopotu sa juz full,sa bilety tylko na pociag dojezdzajacy o 10.15.....
Chester zostaje w domu :-)

Kurde, szkoda, że Gorodn z W-wy nie jedzie, bo by Was pewnie zabrali :(
Pociągi serio takie pełne?
A z małym się nie możecie zabrać? Bo Pepperowy synek jedzie, nie?

Nagródki? Dzisiaj cwiczyłam na pocięte drobnmo ozory wołowe :)
Na rongu wole jednak taką "czystą" wołowinkę - nie śmierdzi tak bardzo ;)

Posted

Dorota, a Ty nie masz prawa jazdy? Może byś dała radę, pożyczyć samochód od rodziców, albo coś...?

Ja się tak pochwalę, że na 3 dni u mnie twój wnuczek zamieszkał ;) Kurcze, taki szkar kochany - dzisiaj juz byliśmy w mieście i biegaliśmy na ringówce ;) Jutro też sobioe pójdziemy na długi spacerek i pobiegamy :lol:

Dziś się nawet ładnie prezentował.

Posted

Dorota - fotka Twojego synka ;) W wystawowej porobimy jutro, albo pojutrze, jak dopracujemy ;)
Ale głowa - na wystawy - też się liczy ;) A głowę to Jantar ma śliczną ;)

Posted

Gazuś napisał(a):
Dorota, a Ty nie masz prawa jazdy? Może byś dała radę, pożyczyć samochód od rodziców, albo coś...?

Nie mam prawka,a tata by sie predzej przekrecil niz dal mi auto ;-)
Jestem w kropce i narazie nie mam bladego pojecia co zrobic :-(

Posted

Dorota_Fiszer napisał(a):
Nie mam prawka,a tata by sie predzej przekrecil niz dal mi auto ;-)
Jestem w kropce i narazie nie mam bladego pojecia co zrobic :-(

Kurcze :( No trzymam kciuki, żeby Was jednak ktoś zabrał...
Jantaś w mieście się już bardzo ladnie zachowuje, lata jak szalony i co chwile zerka na Doca - nawet dość często za Doca przykładem podnosi wyżej ogon :lol: :lol: :lol:

Posted

No to ja zdaje relacje SOPOT 2006 ;)
Deszcz, deszcz, deszcz! Okropieństwo!
Ale miło było :P

Doci - tutaj jestem nieco zawiedizona, bo psiak zszedł mi bez lokaty za "troche za "leniwy" w ruchu" - no, ale cóż, ja się zgadzam, należało nam się, bo ruch serio leniwy jak diabli.... Cóż, szkoda :) Lokatowe psy, z wyjątkiem jednego, bardzo mi sie podobały i zasługiwały na miejsca :)

Jantaś - No sukses - pierwszy nasz wspólny występ i I lok/16 CWC :multi: Jetsem bardzo szczesliwa, tym bardziej, ze wsześniej u Pani Boguckiej był 4/5, ale prezentacje troche poćwiczyliśmy (chociaż jeszcze nie jest rewelacja, niestety) i sie udało! ;) Najważnejsze CWC ma :) (Hihi, w końcu Pepperowskie dziecko :D)

Kaspar - (JAZON Pasada) - 2 lok w młdoziezy - stawki nie podam, bo katalogu zapomniałam odebrac (jutro sie zrobi :D)... Śliczny psiak, ale - ogonek koński dostał :(

Fiszer - I lok/4 (?) CWC, NPwR - CACIB :lol: No Fisz, to jak zwykle :lol:

Biszkopt - Właściwie podobnie do Doca, Magda mówiła, ze też leniwie biegł (ja tam tego nie widziałam :)), ale w opisie nic o tym nie ma :) Doskonała :lol:

Bazyl - Doskonała, niestety bez lokaty, ale opis ma ładny i przezył "odstrzał" - dopiero przy ostatnim odszedł ze stawki :lol:

Maciek - bez lokaty - ale tutaj niestety łapka kulejąca.... Oczywiście doskonała :)

To na tyle :) :) :)

Posted

Gazuś napisał(a):
No to ja zdaje relacje SOPOT 2006 ;)
Deszcz, deszcz, deszcz! Okropieństwo!
Ale miło było :P

Doci - tutaj jestem nieco zawiedizona, bo psiak zszedł mi bez lokaty za "troche za "leniwy" w ruchu" - no, ale cóż, ja się zgadzam, należało nam się, bo ruch serio leniwy jak diabli.... Cóż, szkoda :) Lokatowe psy, z wyjątkiem jednego, bardzo mi sie podobały i zasługiwały na miejsca :)

Jantaś - No sukses - pierwszy nasz wspólny występ i I lok/16 CWC :multi: Jetsem bardzo szczesliwa, tym bardziej, ze wsześniej u Pani Boguckiej był 4/5, ale prezentacje troche poćwiczyliśmy (chociaż jeszcze nie jest rewelacja, niestety) i sie udało! ;) Najważnejsze CWC ma :) (Hihi, w końcu Pepperowskie dziecko :D)

Kaspar - (JAZON Pasada) - 2 lok w młdoziezy - stawki nie podam, bo katalogu zapomniałam odebrac (jutro sie zrobi :D)... Śliczny psiak, ale - ogonek koński dostał :(

Fiszer - I lok/4 (?) CWC, NPwR - CACIB :lol: No Fisz, to jak zwykle :lol:

Biszkopt - Właściwie podobnie do Doca, Magda mówiła, ze też leniwie biegł (ja tam tego nie widziałam :)), ale w opisie nic o tym nie ma :) Doskonała :lol:

Bazyl - Doskonała, niestety bez lokaty, ale opis ma ładny i przezył "odstrzał" - dopiero przy ostatnim odszedł ze stawki :lol:

Maciek - bez lokaty - ale tutaj niestety łapka kulejąca.... Oczywiście doskonała :)

To na tyle :) :) :)

my rowniez gratulujemy :))
Wszystkim psiakom i tym z lokata i tym bez.
My niestety albo stety 3 miejsce na 5 pieskow w championach..

Pogoda faktycznie do bani. Szkoda ze nie moglam zobaczyc jak Kasia wystawia Jantara, ale tak to jest jak ma sie tylko koc i parasol ze soba:)

Posted

Hej! Wszystko przebiegło tak jak napisała Gazuś!
Fajnie było Was poznać dziewczyny i jeszcze raz gratuluję! tym którym już gratulowałam osobiście i tym, którym nie zdążyłam, bo musiałam opuścić wystawę:(
Gazuś super wystawiasz psiaki!
A ja mam parę spraw do przemyślenia więc ide myśleć:)

Posted

amokk napisał(a):
my rowniez gratulujemy :))
Wszystkim psiakom i tym z lokata i tym bez.
My niestety albo stety 3 miejsce na 5 pieskow w championach..

Pogoda faktycznie do bani. Szkoda ze nie moglam zobaczyc jak Kasia wystawia Jantara, ale tak to jest jak ma sie tylko koc i parasol ze soba:)

No Wam oczywiście też - GARTULACJE - wtedy zapomniałam napisac, ale było to tak na szybkiego strasznie, bo leciałam już do koleżanki, a rano znów na wystawę ;)

I - czy ja Was dzisiaj widziałam z Figo na wystawie? :):):)

Tak się nie goldenio pochwalę:

Beagle, suka, młodzieży, AMELIA Ambroży lok I/6, Zw MŁ :) (NJwR nie było - z niewiadomych względów :roll: Poprostu nie robili BIS junior...) :):):) Moja kolejna podopieczna sunia, tak jak u Jantasia, nasza pierwsza wystawa i jesteśmy baaaaaaardzon zadowoleni :cool3:

Posted

Gazuś napisał(a):
No Wam oczywiście też - GARTULACJE - wtedy zapomniałam napisac, ale było to tak na szybkiego strasznie, bo leciałam już do koleżanki, a rano znów na wystawę ;)

I - czy ja Was dzisiaj widziałam z Figo na wystawie? :):):)

Tak się nie goldenio pochwalę:

Beagle, suka, młodzieży, AMELIA Ambroży lok I/6, Zw MŁ :) (NJwR nie było - z niewiadomych względów :roll: Poprostu nie robili BIS junior...) :):):) Moja kolejna podopieczna sunia, tak jak u Jantasia, nasza pierwsza wystawa i jesteśmy baaaaaaardzon zadowoleni :cool3:

No no Gazus widze ze masz dar do przekonywania psiakow do siebie na ringu... bo duzo od osoby wystawiajacej tez zalezy..
Fajnie! Oby tak dalej!
My tak srednio sie cieszymy z tej wystawy :)
Nasza dusza zwyciezcy nie zostala zaspokojona :)
A poza tym ta okropna pogoda tez mi sie dala we znaki..

Jedziecie do Torunia?

Posted

amokk napisał(a):
Aha.. nie bylismy dzisiaj na wystawie, ale za to na dlugim spacerze :)
chyba to nam ostatnio wychodzi bardziej na zdrowie :)

Serio nie byliście? To ja mam zwidy :evil_lol:

Do Torunia tak - ja jadę, ale Doc ma wolne (Doc jest w debecie :lol: ). Jadę wystawić Jantasia :) A wy zgłaszaliscie?

Posted

Gazuś napisał(a):
Serio nie byliście? To ja mam zwidy :evil_lol:

Do Torunia tak - ja jadę, ale Doc ma wolne (Doc jest w debecie :lol: ). Jadę wystawić Jantasia :) A wy zgłaszaliscie?

Zglosilismy sie, ale jak bedzie taka pogoda jak wczoraj to chyba zrezygnuje..
A poza tym jade pociagiem wiec deszcz moze mnie zniechecic..
Jak pogoda bedzie ladna to nawet pociagiem przyjemnie jest podrozowac z psem :) A poza tym Figo lubi podroze koleja.
No i lubimy pana Czechowskiego :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...