Jump to content
Dogomania

WYSTAWOWy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Co do wystawy w Gdyni to ponoc wyniki byly znane juz w srode ... ;-)
A co do rozet to byly one w pudelku po butach i pan sedzia stwierdzil,ze nikt mu rozet nie dal,ze to jego buty sa.Nie wiedzial za jaka ocene jaka wstazka oraz do porownania o NS/PwR chcial wolac mlodziez.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dorota_Fiszer napisał(a):
Co do wystawy w Gdyni to ponoc wyniki byly znane juz w srode ... ;-)
A co do rozet to byly one w pudelku po butach i pan sedzia stwierdzil,ze nikt mu rozet nie dal,ze to jego buty sa.Nie wiedzial za jaka ocene jaka wstazka oraz do porownania o NS/PwR chcial wolac mlodziez.

Dorota, dokładnie :cool3:
Hmm, ciekawe skąd tam się Pana sędizego buty wzięły :evil_lol:

Dorota, będziesz w Sopocie, prawda?

Posted

Dorota_Fiszer napisał(a):
Mam zamiar,zglosilismy tez Kaspara i teraz musze kombinowac kogos z autem,bo jego wlasciciele nie moga jechac...

Kacpar jest z Warszawy? Słuchaj, spróbuje coś skombinować - Ludzie, którym wystawiałam gordona w W-wie mają jechać na Sopot, powinni mieć coś wolnego w samochodzie. Dzisiaj wyjeżdżam, ale jak wrócię (za tydzień) to dam Ci znać, czy zgłosili i czy moglibyście się zabrać - miejsce dla ilu osób/psów?
Jakby mnie nie było na dogo, to napisz sms (507-278-877), bo z działki bym do nich dryndnęła :lol:

Posted

Hes, widzialas te suczke na zywo?

odpowiedź na to pytanie jest zawarta w moim przedostatnim poście. ;-)

Jakie masz doswiadczenie z goldenami i labkami? - oprocz tego, ze masz goldeny.
Nie pytam Cie zaczepnie (wbrew pozorom :cool1: ), ale wypowiadasz sie jakbys wiele juz w zyciu widziala :cool3: nie tylko na zdjeciach, rzecz jasna :evil_lol:

jeśli moja wypowiedź zabrzmiała "przemądrzale" to niestety, muszę Cię zawieść, ale tak nie jest... ;-)
znam labradory, ma ich kilku znajomych, nie interesuję się nimi tak bardzo jak goldenami, nie jestem żadnym ekspertem- po prostu wnioskuję z fotki i mówię co mi brakuje u danego psa aby był w moim typie. a w życiu wiele widziałam, tyle że to jeszcze nie wszystko. :lol: w sumie to mam czas, niezbyt pasuje mi przydomek 'eksperta' u 16-latki...
więc to po prostu moje osobiste zdanie nt. danego psa.

a doświadczenie z goldenami? tzn? co o nich wiem, czy pogłębiam wiedzę? bo nie rozumię?

a co do wystaw ha ha nie wypowiadam się... ;-) w niektórych przypadkach to śmiech na sali i tyle.

Posted

[quote name='Dorota_Fiszer']Mam zamiar,zglosilismy tez Kaspara i teraz musze kombinowac kogos z autem,bo jego wlasciciele nie moga jechac...

Ha ha, to ja juz dzis potrafię wytypować I-szą lokatę w młodzieży w Sopocie!!! ;-)
gdzie można obstawiać?

Oczywiście chodzi mi o to, że pies piękny, a nie że lokaty ustawione!

mam nadzieję, ze wreszcie Was wszystkich poznam osobiście...

Posted

Ja rowniez chcialabym sie delikatnie wypowiedziec na temat wystawy gdynskiej. Nie chodzi nawet o to czy wygralam czy nie.. Oczywiscie milo jest wygrac, ale przegrana z lepszym psem i to po wyrownanej walce tez wcale nie jest taka krzywdzaca. Ostatnia wystawa po raz pierwszy pokazala mi w zywe oczy jak to jest byc niesprawiedliwie ocenianym. Sedzia nawet nie porownal psow ze stawki wyrzucajac, z gory pierwsza trojke, ktora przeciez nie byla w zaden sposob "spokrewniona" z Panem sedzia..
Wygladalo to tak ze Pan udawal ze sie zastanawia po czym odsylal z kwitkiem za ring oddajac dyplomy pieskom :) My nawet nie dostalismy blekitnej kokardki :)
Najbardziej podobal mi sie sposob oceny suczek w klasie bodajze otwartej.
Pan sedzia oczywiscie podzielil pieski na dwie grupy. W pierwszej grupie byl piesek ktory jak juz wszyscy wiedzieli wygra. Druga grupa stala na poboczu czekajac na swa kolejke. Pan poogladal pierwsza czworke po czym zaczal dyktowac lokaty :) hihi Osoby ktore czekaly na swoja kolej z drugiej grupy zaczeli krzyczec : "A my?! A my?!" A Pan na to : "AAAha.. no tak". Po czym standardowo zaczal kazdego z drugiej grupy wzywac do siebie "sciemniajac" oceniac suczki i wreczac dyplomy:) A pierwsza grupa jak juz zostala tak juz zostala z tymi samymi lokatami.. zeby juz przeciez "glupio" nie wyszlo . Oczywiscie zadnego porownania nie bylo. Byli faworyci o ktorych osoby spoza ringu wiedzialy od dawna ze tak to sie wszystko potoczy..
A moj Figo no coz.. pierwszy raz w zyciu zszedl z ringu nie bedac na zadnej lokacie... Opis oczywiscie mamy wspanialy. Tyle ze niby kosc jakas slaba :) A wlos tylko dobry hehe a Figo wlasnie dochodzi do szycztu formy, Prezentowal sie wspaniale.. nawet nie drgnal przy ocenie.. Ale to wszystko nie zostalo przyuwazone :)
A przeciez nie tak dawno ukonczylismy championat polski u angielskiej sedziny :) ktorego odebralismy dzien przed wystawa.. no coz.. tak tez sie zdarza..

Posted

Aha zapomnialam dodac, ze wkurzalo mnie to ze co jakis czas, pan sedzia odpalal sobie papierosa i z papierosem w ustach czasami dyktowal ocene swojemu asystentowi albo wychodzil na srodek ringu popatrzec na ladne pieski :) a pozniej tymi zafajczonymi palcami grzebal w mordkach pieskom oceniajac ich zgryz.. dla mnie to obrzydliwe... ehh
u mnie w domu nikt nie pali i np. dla mojego psa papierosy rowniez nie sa czyms przyjemnym, taki mi sie zdaje przynajmniej :) a z reszta kto wie.. moze i by sobie przypalil fajeczke na ringu razem z sedzia :)

Posted

amokk napisał(a):

A moj Figo no coz.. pierwszy raz w zyciu zszedl z ringu nie bedac na zadnej lokacie... Opis oczywiscie mamy wspanialy. Tyle ze niby kosc jakas slaba :) A wlos tylko dobry hehe a Figo wlasnie dochodzi do szycztu formy, Prezentowal sie wspaniale.. nawet nie drgnal przy ocenie.. Ale to wszystko nie zostalo przyuwazone :)
A przeciez nie tak dawno ukonczylismy championat polski u angielskiej sedziny :) ktorego odebralismy dzien przed wystawa.. no coz.. tak tez sie zdarza..

Au Doca
- doskonały typ włosa - na tej wystawie miał o wieleeele gorszy włos od Figusia
- doskonała kość - praktycznie maja podobną grubość...

Co do papierosa - sędzia ma szczęście, na papierosy mój psiak nie reaguje - ale np. kiedy podchodzi do Doca ktoś od kogo jedzie aklocholem... to cóż, powiem tak, czuję się bezpieczna :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Wątek coś nam podupadł, to trochę odświeże.
Tosca dzisiaj w Będzinie w klasie młodzieży lokata 4 na 14. Co prawda medalu nie ma, ale i tak całkiem przyzwoicie :-)
Wrażenia z wystawy bardzo miłe. Oczywiście bez rozczarowań też się nie obyło ;)
Nastepna wystawa już za tydzien... trzymajcie kciuki :)

Posted

Ania_Carmen napisał(a):
Wątek coś nam podupadł, to trochę odświeże.
Tosca dzisiaj w Będzinie w klasie młodzieży lokata 4 na 14. Co prawda medalu nie ma, ale i tak całkiem przyzwoicie :-)
Wrażenia z wystawy bardzo miłe. Oczywiście bez rozczarowań też się nie obyło ;)
Nastepna wystawa już za tydzien... trzymajcie kciuki :)

Gratulacje!

Posted

Aniu, a gdzie jedziecie za tydzień?
Jak Wy balowaliście w będzinie, to my w Chojnicach - Doc dosk, III/8 :lol: Oj, się chłopak lenił przy bieganiu troche, ale to w gruncie sprawy moja wina (pogubuiłam nagrody na ringu :evil_lol: ). A Docentowy pół-brat, i synek Doroty, idący w młodzieży w jednym zagarnął sreberko :lol:

Posted

BabyCakes napisał(a):
Ja nie Ania ani nawet nie bylam w Bedzinie, ale co nieco wiem ;)
Sedziowal p.Stepinski, otwarta wygral Anatol z Dziada Pradziada.

Kurcze, ja chce na tego sędziego trafić, a nie mogę :-( No cóż, dopiero na światówce.

Posted

BabyCakes napisał(a):
Rzadko sedziuje goldeny :(

Właśnie wiem :-( Częściej chyba za polskimi progami, niż u nas. A szkoda, bardzo mialam ochotę się do niego wybrać na jakąś krajówkę - na świaówce to będzie i tak spore zamieszanie, a chciałam wiedzieć co o Docu myśli.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...