Jump to content
Dogomania

WYSTAWOWy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

penelopa napisał(a):
ja również gratuluję p. Dorocie, szkoda tylko że się mijałysmy :diabloti: przy ringu... moze jednak kiedyś się poznamy live...
i werdykt uważam za słuszny - choć marzyłoby się złoto - z brązu też jestem zadowolona!
Zresztą ja naprawdę zaczynam, nie znam się na tym, wiedzę dopiero zdobywam, o doświadczeniu nie wspomnę;)
A ile mój pies wart - o tych marzeniach mówię - trudno mi ocenić, zbyt go kocham....

Ja w koncu swoje burki zostawilam na dzialce,by sie wybiegaly ;-)
Na poczatku wiekszosc wlascicieli nie dostrzega wad u swoich psow ;-)
Czesci przychodzi to z czasem,innym niestety w ogole...
Niezaleznie od tych wszystkich drobiazgow i tak wiadomo,ze nasz jest najpiekniejszy,bo nasz :-))

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

penelopa napisał(a):
Toruń - 99% bo nie wiem jak urlop mi wypadnie;
myślałam też o W-wie, Chojnicach i Sopocie, ale nie wiem czy mi finanse pozwolą, i nie wiem czy jest sens wystawiać w celu zdobycia doświadczenia, bo na sukcesy nigdy nie liczę... a Bazyliszek jest młodziutki, ma teraz 12 miesięcy...
a Poznań - myślisz o miedzynarodówce? może warto by było dla opisu pojechać... jak myślisz?
Chciałabym poznać zdanie p. Doroty na temat mojego psa, szczere (priv.) jeżeli go widziała live...
No i dziękuję Gazusiu za podpowiedź jak psa podciąć... i czym...:)
No a jeszcze o marzeniach napiszę... chciałabym żebysmy współpracowali ze sobą, dzielili sie doświadczeniem i uwagami i żeby wygrywał zawsze najlepszy...

Mam prosbe,nie dodawaj p.przed moim imieniem ;-)
Twoj pies mi mignal,bo bylam zbyt zaaferowana wnuczkiem,jedno co moge powiedziec to,ze wpada w oko :-) I niestety nic wiecej :-(
Stalam przy ringu i obgryzalam paznokcie z nerwow,jak moje malenstwo wypadnie...Ale nadrobimy zaleglosci nastepnym razem :-)
Co do wygrywania najlepszego to raczej abstrakcja....
Nasi sedziowie pojecie o rasie maja nikle i czesto wygrywa pies,bo : ma wiecej wlosa,wiekszy leb,wlasciciel jest znany itp.
Zreszta co sedzia to opinia i inny typ,jaki preferuje.

Posted

O dzięki Dorota_Fiszer, to już coś... ja należę raczej do krytycznych właścicieli psów i jeszcze ponownie zaznaczę, ze dopiero wchodzę w temat, jeżeli chodzi o wystawy...
Już widzę wady mojego psiaka - chodzi mi owystawowe podejście do tematu, natomiast nie zmieni to mojego emocjonalnego stosunku do Bakcyla:):loveu:

Posted

[quote name='Gazuś']No to czekam, czekam :lol:
Zdjęcia z Płocka - psy, młodzież, w kolejności od lewej:
1. Bengal Gordius; 2. Bazyliszek w pozycji pseudo wystawowej - nie mam wprawy, a czasu na ćwiczenia też nie miałam) 3. Jazon Pasada :grins:

trochę byliśmy ściśnięci i psiaki się dekoncetrowały... hyhy to znaczy mój... wytawiać nie umiem, wklejać zdjęć też. Po kliknięciu robi się większe?!?
Na wieczornym spacerze zrobię jeszcze kilka fotek i wkleję, jezeli mi sie uda...

Posted

Dorota_Fiszer napisał(a):
wlasciciel jest znany itp..

Taaak... I BAAARDZO często (nie tylko w Goldenach) widzę, że ocenia sie ten drugi koniec ringówki (bo ten DRUGI koniec ma PORTFEL? :roll: )...

A co do "Wnuczka" to Dorota, nie denerwuj się tak :lol: Będzie Mały na międzynarodówce w W-wie? :lol:

Penelopa, Fajny psiak! Serio ma kolor jak Docuch.

Posted

KarolinkaAndRoni napisał(a):
weterynarze stwierdzili ze to rak...zaczeli go leczyc na raka a to wcale niebylo to.Poprostu byla to zwykla narosl ktora po jakims czasie pewnie by sie wchonela.Skutkiem podawanie lekow na raka bylo oslabienie serca i po 2 tyg niestety pies zdechl:(Dostalam go na urodziny byl najukochanszym psem na swiecie:(Mial dopiero 10lat

Że tak to ujmę... Dlatego nie idę do weterynarza z tym. Możę w weekend uda nam się do gdańska urwać i tam pojedziemy to skonsultować. Do Malborka - postanowione - zabieram psa TYLKO I WYŁĄCZNIE na szczepienia. Noo... I żeby kupić karmę :lol: Założe się, że od razu by mi psa chcieli ciąć, albo coś.
Mnie troche uspokaja, że jak się wywaliłam na rowerze to miałam takie samo coś - mi się trzymało przez kilak miesięcy i znikło. Docowi powoli znika, dużo szybciej niż mi.
Od szczepienia nie jest, bo po pierwsze, szczepienia nie miał ostatnio, a po drugie to za duże jak na szczepienie. To jest jak taka spłaszczona kulka o średnicy 4-5 cm.

Posted

Gazuś, a to fotki z dziś...
jak go ustawiam w pozycji wysatawowej:

a jak bym chciała żeby się prezentował na wystawach... (ale to pewnie wina wystawiającego:oops: ):

porównując Docusia i Bazyla, TWÓJ to basior... mam nadzieję że Bazyl jeszcze zmężnieje...

Posted

Mój ma tylko duuuuuuża sierści, przeciez Doc jest chudziutki! :lol: Do tej W-W-wy trzeba go troche więcej karmić, bo mu kostki czuć :lol:

Posted

Gazuś napisał(a):
Mój ma tylko duuuuuuża sierści, przeciez Doc jest chudziutki! :lol: Do tej W-W-wy trzeba go troche więcej karmić, bo mu kostki czuć :lol:

no i Docuś jest straszy od Bazyla, ja swojego tez musze podkarmić, bo po ostatniej kąpieli psiaka się przeraziłam...

Posted

cuciola napisał(a):
tak z ciekawosci ile waza wasze goldeny i ile maja w klebie?
chce sobie porownac do labradorow :)

Hm, wzortu nie mierzyłam dokładnie :lol: A waży 33,4 kg :lol:

Posted

[quote name='cuciola']Dorota potezne te twoje goldeny w porownaniu do Doca :)

Bo Docent wychudły jest. Wygląd i brak (jak narazie :cool3: ) oceny bdb za mase ciała zawdzęcza tylko sierści. Na jednej wystawie pies, który był od Doca o wiele grubszy (A był w MŁODZIEŻY!) dostał bdb, właśnie dlatego, że był za chudy.
Ja (w otwartej) wchodziłam na ring normalnie z trzęsiawką!

Posted

Gazuś napisał(a):
To ładnie, Docus wazy tyle, co roczny psiaczek :lol:

Dodam, że Bakcyl jest również chudziutki... szcególnie to widać po kąpieli, zastanawiam sie czy go nie podtuczyć... a tez wiele osób mi zarzuca, że nieco grubiutki jest... juz mnie to zaczyna wkurzać! Nie przejmuj się Gazuś, najważniejsza jest kondycja psa i to co mówi wet.

Posted

Kondycja owszem, tą Docent ma znakomitą...
Z tym co mówi wet gorzej, bo na naszych wetach nie polegam i nie mam zamiaru polegać w nawet tak prostej sprawie :lol:
Moim zdaniem to Doc ma wagę idealną, bo taka jest dla niego najzdrowsza, ale boje się, czy nam się do tego na wystawie nie przyczepią, jak będą macac psa :cool3:

Posted

Gazuś napisał(a):
Kondycja owszem, tą Docent ma znakomitą...
Z tym co mówi wet gorzej, bo na naszych wetach nie polegam i nie mam zamiaru polegać w nawet tak prostej sprawie :lol:
Moim zdaniem to Doc ma wagę idealną, bo taka jest dla niego najzdrowsza, ale boje się, czy nam się do tego na wystawie nie przyczepią, jak będą macac psa :cool3:

Ja mam superweta! przy okazji pobytu u niego spytałam czy Bakcyl nie jest za gruby - bo ludzie gadaja, to sprawdzę - może ja sie nie znam i moj wet (dr nauk med.) powiedział że absolutnie nie, a sprawdza sie to po ilosci tłuszczu w jamie brusznej...
A na wystawach psa się nie waży, sierść przy macankach go uchroni;)
ale jeśli uważasz że za mało waży to go podkarm troszkę, albo zmień karmę np. na taka dla psów pracujacych... nie wiem, to zalezy od Ciebie.

Posted

Karmy nie zmienie, bo nie ma intestinala dla psów pracujących, a wolę juz przy tej pozostać :cool3:
A już TROSZKE przytył od czasu głodówki... Ale i tak zaraz się zacznie pewnie następna. Cóż, na czas cieczek, bedziemy wołowonę mu wpychać! :cool3:

Posted

To my sie pochwalimy ;-) Fiszerek zostal Zwyciezca Klubu !!! :-)
Kaspar 2 w mlodziezy,Chester 2 w szczeniakach,Pepper 3 w otwartej,corka Pepperka Qdore American Beauty 1 w szczeniakach.A moja "podopiecznia" Iwi - Iona Ioleen Perfect Partner Zwyciestwo Klubu :-)))

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...