Jump to content
Dogomania

WYSTAWOWy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Gazuś napisał(a):
No to raczej dam Figiemu ;-) On lata i bez picia, a co dopiero jak troche sobie łyknie ;-)

hehe Pan Figo kolan nie lubi uginac :cool3:

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

petratoja napisał(a):

Tylko Tolutkowa jest tu normalna. Choć jej ślepa fascynacja hodowlą Adekatos jest dziwna.
...

Kobitka z nabiałem! To rozumiem! Dzięki! Toż by się moja mama zdziwiła gdyby to przeczytała, twierdzi, że nigdy nie dorosnę :evil_lol:. "Ślepa fascynacja" to chyba za dużo powiedziane ... Doceniam profesjonalne podejście i wyniki. A tak naprawdę to noramlna sympatia do ludzi. Znamy się od niedawna, ale zawsze mogę liczyć na pomoc, radę czy szczere gratulacje :lol: . Nawet ostatnio załatwili mi szampon dla sierściucha ... Przechowają w aucie jak pada, podzielą się ręcznikiem, jadłem czy napitkiem. Zdarzyło się, że nakłaniali do wystawiania Tolka kiedy miałam dość ... Sama wiesz, że to nie często się zdarza w tym środowisku.

Posted

No ja też tak mogę napisać o kilku osobach .... o mojej hodowczyni , Maćkowo Oskarowej czy Chmielewskiej która zawsze radą się dobrą podzieli ...jest kilka osób w tym środowisku które pomagają.Ale wiadomo z tymi osobami się znasz prywatnie , podobnie jak Ty i Aśka bo w końcu masz psa od niej ;) ale znam tez osoby które pomagaja mimo iż się z nimi nie znam i wódki z nimi nie piłam :) ( jeszcze nie ale kto wie )

Posted

Asia nie ma co się denerwować że Tolkowa nazwa nie została napisana w całości Portka tez jeszcze nigdy he he a ma takie ładne samo określające się imię :) no bo Portek to Portek a Tolek to Tolek Tolków i Portków wiecej nie ma ...i na całe szczęście :)

Posted

Dominika i Porto napisał(a):
no bo Portek to Portek a Tolek to Tolek Tolków i Portków wiecej nie ma ...i na całe szczęście :)

Święte słowa :evil_lol: !
Kurza twarz! Npisałam się, napisałam i wyłączyli prąd zanim wysłałam ...:angryy:
No to od początku ...
Poczytałam sobie wszystko i jako, że mam zapalenie płuc to chyba nie był dobry pomysł ... Gorączka mi się podnosi!
Będzie w punktach:
1. Gratulacje dla wszystkich z Leszna, szczególnie dla Willego bo go znamy i lubimy :lol: !
2. Dorotaaaaa - wielkie dzięki za gratulacje!
3. Gazuś - błagam nie odsyłaj tutaj nikogo po wiedzę! Taką niewinną duszyczkę ze świeżo zakupionym piesem to może ogłupić i w konsekwncji zabić, jako ten pączek róży na mrozie :diabloti: . Dyskusje popieram i też wierzę w ich siłę edukacyjną, ale tylko wtedy gdy ma miejsce argumentacja, a nie chęć dowalenia, a to niestety dominuje w tym miejscu. My już zaprawieni, nam nie zaszkodzi, ale taka świeżynka :evil_lol: !
4. Dominika - zgadzam się, że o klasie hodowcy świadczą psy, które wyszły z jego ręki lub jakiego wyboru dokonał przy zakupie. Ja jestem żywym dowodem na to, że Pan Bóg czuwa nad idiotami :evil_lol: ! Zawieźli mnie do jednej hodowli, był tylko jeden samior i jego wzięłam! Ale ze mnie farciara ;) ! A co do bezinteresownej pomocy to .. i ja powinnam podziękować wielu osobom. Kiedy przywiozłam Tolka do domu, zaczęłam wybierać strony hodowli, które sesnownie wyglądały i ... zasypywałam ich pytaniami. Marta od AGENTA Lorwet, p. Stelmach z Zagłębia, p. Stępiński z Oligarchii, Magda z Adsum - zawsze i chętnie odpowiadali na moje czasami kretyńskie pytania. Dzielili się doświadczeniem i radą za co im BARDZO DZIĘKUJĘ :lol: ! Oczywiście miłam Aśkę (wtedy miałyśmi sporadyczny kontakt) no i teraz sama się nieco domumiałam ...
5. Aszita - zapewniam Cię, że nie jest tak źle! Można spotkać fajnych ludzi, którzy traktują konkurencję z szacunkiem i symaptią. Fakt, cieżko u nas o oklaski dla zwycięzców - nasze małe polskie duszyczki jakoś ciężko to znoszą. Cudownie było w Częstochowie w ubiegłym roku, kiedy sędziowała angielska sędzina (zapomniałam godność), zachęcała do nagradzania brawami, była runda honorowa zwycięzców i z każdym lokatowym psem pozowała do fotek. Kto był, miał bezpłatną lekcję kultury wystawiania psów ...

A teraz dla uspokojenia atmosfery, proponuję podjęcie dyskusji na temat wpływu wielkości ringu na formę prezentacji psa ;) ! Zapraszam :evillaug: !

Posted

Aszita; napisał(a):
Chodzi mi o innych: o hes, o Gazus, o Anie Carmen. To sa dopiero fachowcy!

O kurcze coś o mnie, coś o mnie :multi: a myślałam, że juz nikt o mnie nie pamięta... Dzięki :cool3:

Adsum napisał(a):
Mam naprawde slaba pamiec do tych wszystkich imion:lol: Czasem swoich psow nie pamietam.

Się nie dziwię... :diabloti:

Posted

aga616 napisał(a):
pytanie do ADSUM: macie może jakieś fotki z Leszna??:cool3:

Ma Kasia z Eo Ipso - adres na strone www.eoipso.pl i tam telefon ew mail. ona robila lokatowe i troszke innych:lol:

TOLUUUTKOWA - bardzo dobrze! wytrac bron. nie do konca sie z Toba zgadzam, ale masz pozytywne podejscie i nawet jesli czasem mi zgrzyta to moj i tylko moj problem, o ktorym zreszta szybko zapomne, bo mam skleroze i lubie Cie bardzo.:lol:

Posted

Aszita napisał(a):
Dyskusje taaak! ale to co, czyta sie tu, na dogomanii, to na ogol nie sa dyskusje. Kiedys wpadalam tu sporadycznie i zawsze jeszcze szybciej uciekalam. Teraz zainteresowalo mnie inne forum i przy okazji zagladam tu czesciej. Czytam i sie dziwuje. No chocby taki topik jak Typy Goldenow, ktory wlasnie ktos odswiezyl. Niesamowite! Ktos, kto dopiero zaczal interesowac sie goldenem JUZ MA SWOJ TYP !!!!. Co za typ, jaki typ, ile goldenow widzial, gdzie je widzial! Czy widzial w zyciu chociaz jednego porzadnego goldena? Eeeech :shake:

Aszita napisał(a):
Penelopo, czy Ty zawsze wszystko bierzesz do siebie?
Mam " na widelcu" zupelnie inne osoby, nie Ciebie. Ty pytasz, szukasz, analizujesz - co w tym zlego? Nie masz doswiadczenia... ok. przyjdzie z czasem. Chodzi mi o innych: o hes, o Gazus, o Anie Carmen. To sa dopiero
fachowcy! Przeczytalam sobie ponownie caly watek, jak proponowalas i...
nie moge powiedziec, ze odwoluje, co napisalam wczesniej, czy sie to komus podoba, czy nie. Fiszowa sie szarogesi jak zwykle i wszedzie i w dodatku ma czelnosc mnie z dogomanii wypraszac :angryy:. A ja sie nie dam:mad:
Nie udzielam sie tu, bo udzielalam sie gdzie indziej. Probowalam wraz z kilkoma sensownymi osobami trzymac przy zyciu sp. strone klubu golden retrievera w org. Trymowanie, wystawianie, oswajanie, komentaz do rysunkow, nie wiem co tam jeszcze, ale troche tego bylo. Padlo, nikomu nie potrzebne:placz: . Nie mow wiec, ze niczego nie wnioslam. Wnioslam i wciaz chetnie wnosze bezinteresownie cala (no... prawie) moja wiedze, ktora zdobylam w ciagu 40 lat wystawiania, hodowania,wychowywania, ksztalcenia sie jako groomer.
Nie miejsce to, ni moment na wyliczanie co robilam i co wiem. Chcialam tylko jasno powiedziec, ze jesli cos pisze, wiem co pisze w przeciwienstwie do innych obecnych na tym forum.

Nie, nie zawsze, ale akurat ten wątek o Typach założyłam ja i odświeżyłam też ja (przyznaję się do maluśkiej prowokacji). Więc jednak mówiąc ktoś i wskazując na ten wątek mówisz do mnie (pierwszy cytat). Owszem dostało mi się rykoszetem. Nie czuję się urażona :eviltong: hehe.

A co do dyskusji - to faktycznie nie są na najwyższym poziomie (kultura), ale często, nawet wbrew woli nadawcy - da się cenne inofmacje wyczytać między wierszami.

I tu uwaga ogólna - troche wiary w ludzi - wszyscy mamy mózgi i z nich korzystamy - nie sądzę żeby wszyscy wierzyli ślepo we wszystko co tu przeczytają.

Na pomoc w zdobywaniu wiedzy i materiałów na temat nas interesujący (czyt. Goldeny - żeby coś komuś innego się przeczytało:eviltong: ) jednak można liczyć i to od osób wypowiadających się na forum (nie wszystkich oczywiście).

Reasumując, czy się to komus podoba, czy nie - dziękuję, poproszę o wiecej.

PS. Strona była niezła. A już ilustrowany instruktaż cięcia - super.

PS2: Również gratuluję Leszna.

Posted

Zagrzeb
fotki jutro na GF
i nie denerwowac mnie prosze:diabloti: :diabloti: :diabloti:
musi mi minac:diabloti:
a w ogole trzeba by bylo organizatorow rozstrzelac!!!!!
35 st C w hali bez ruchu powietrza w dymie papierosowyyyyyyymmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zabic to maloooo!!!!!!!!
WWWWRRRRRRR.............

Posted

Adsum napisał(a):
Zagrzeb
fotki jutro na GF

Chyba nie jestem w stanie zrozumiec Twoich komentarzy :crazyeye: .
NIe mozesz odpuscic ? Bylas ? Super ! Zdaj OBIEKTYWNA relacje ( jesli potrafisz :razz: ) i bedzie fajnie. Kazdy ma swoje racje i Ty i sedziowie, wiec sprobuj wyluzowac :cool3: .
A co do goldenfoto - mozna liczyc na dokonczenie opisow z poprzednich wystaw ? :mad:

Posted

Dominika i Porto napisał(a):
W sumie z jednej strony faktycznie można się popłakać i ze śmiechu i z rozpaczy.
Z zazdrością patrzyłam na wystawie światowej jak pozorni konkurenci ściskali sobie dłoń i gratulowali.Kilka lat temu byłam na Crufcie jakieś10 lat temu i 6 lat temu nie oglądałam wtedy goldenów bo mnie jeszcze to nie interesowało ale ludzie cieszyli się z wygranej innych.

Patrzyłaś z zazdrością? A dlaczego nie zaczniesz od siebie?? Nie zauważyłam, zebyś gratulowała wystawcom lokatowym, gdy twój pies zajmie niższą lokatę niż 1.... no i zazwyczaj jest komentarz, że sędzia się nie zna..

Posted

Adsum napisał(a):
Zagrzeb
fotki jutro na GF
35 st C w hali bez ruchu powietrza w dymie papierosowyyyyyyymmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zabic to maloooo!!!!!!!!
WWWWRRRRRRR.............

Skąd w tobie tyle złości? Twoje jadowite komentarze przy ringach i poza nimi... zatrzymaj je dla siebie..
Zdania typu: do wykastrowania... rozstrzelać... itp. Czy masz takie super psy (jakiś czas temu puściłaś plotkę, ze twój pies z Francji jest najlepszym samcem w Polsce...Hodowcy się uśmiali..)?
Cenię to że zdobywasz wiedzę na temat tej rasy (no ale do guru za jakiego się uważasz jeszcze dłuuuuuuuuuuuuga droga przed tobą), ale nie znoszę twoich obraźliwych komentarzy - w stosunku do sędziow, hodowców, wystawców i ich psów.

Posted

petratoja napisał(a):
Skąd w tobie tyle złości? Twoje jadowite komentarze przy ringach i poza nimi... zatrzymaj je dla siebie..
Zdania typu: do wykastrowania... rozstrzelać... itp. (.... ) ale nie znoszę twoich obraźliwych komentarzy - w stosunku do sędziow, hodowców, wystawców i ich psów.

No cus w tym jest :roll: . Magde lubie, ale..... poza wystawa :cool3: . Na wystawach jest dla mnie nie do zniesienia - i wlasnie przez te komentarze, wyglaszane tonem znawcy :mad: . Krytykowanie psow, robienie im zdjec w momencie, kiedy krzywo stana ( takie sytuacji akurat bylam swiadkiem ), wybrzydzanie sie na sedziow, ktorzy niejednokrotnie maja jednak o wiele wieksza wiedze, staz "goldenowy".... Ja to przyjmuje z przymruzeniem oka, ale, niestety, Madzia ma wianuszek wyznawczyn, ktore slepo wierza w to co mowi i dalej powtarzaja ( tez tonem znmawczyn, zreszta )..

Tia...., no prosze skrytykowalam i stac mnie na podpisanie sie :diabloti: . Medal dla mnie, medaaaaal :evil_lol:

Posted

petratoja napisał(a):
Patrzyłaś z zazdrością? A dlaczego nie zaczniesz od siebie?? Nie zauważyłam, zebyś gratulowała wystawcom lokatowym, gdy twój pies zajmie niższą lokatę niż 1.... no i zazwyczaj jest komentarz, że sędzia się nie zna..

My w Bytomiu gratulowaliśmy suni z 1 miejsca a oni gratulowali nam 3 :cool3:
Akurat sunia z 1 też była z Zagłębia i miała swój ekwipunek tuż za naszym :razz:

W Raciborzu w klasie ml suki była tylko 1 suka :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Taką okazje przepu7ścić , a mieliśmy sie zgłosić :angryy:

Posted

Wiza napisał(a):

W Raciborzu w klasie ml suki była tylko 1 suka :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Taką okazje przepu7ścić , a mieliśmy sie zgłosić :angryy:

E, co Ty, zadna zabawa wygrac w takiej konkurencji :lol:

Posted

:megagrin: czekajcie! musialam tej buzki poszukac:lol:
pozwolcie, ze zacytuje: "poplakalam sie!"
dzieki za uznanie!
Obydwie poprawilyscie mi humor!:lol: :lol: :lol:
Judytka tylko sie nie oburzaj - Ciebie i tego agresorka nie wrzucam do jednego worka:lol:
Jak powiedzialas sama - podpisalas sie. I mozna sie zgadzac lub nie.
Z Twoim przedmowca nie sposob dyskutowac ( nie chce absolutnie powiedziec, ze bede z Toba dyskutowac:lol: ).
Ja Ciebie tez wole poza wystawami - jednak w niewielkich dawkach:lol:

A w Zagrzebiu - tylko o koszmar hali, biednych psow i pewnych tragedii jakie sie tam rozegraly...:-(

Posted

Dotarlam wreszcie do domu ;-)
Zagrzeb nie nalezy do najlepiej zorganizowanych wystaw,tlum,malo miejsca,ringi tez male i do tego brak klimatyzacji przy takim upale i ludzie palacy w hali mimo zakazow wszedzie :-(
Sedziowanie nadzwyczaj szybkie,moze wlasnie z powodu warunkow.
Nie wiem czy wyniki sa dostepne,wiec podam te glowne :
sedzia Heather Morss (Xanthos)
CACIB,BOB Dewmist Silk Symphony
Rezerwa Sequins Shamrock
sedzia Henric Fryckstrand :
CACIB Pinkerly Mrs.Doubtfire
Rezerwa Sequins Sycamore
Sedzia Luis Pinto Texeira
BOB Junior Ritzilyn Rick O`Shay
suki Dewmist Sky of Silk

Posted

Adsum napisał(a):

Ciebie i tego agresorka

teraz to ja się uśmiałam..
Chyba ci się Magdo określenia pomyliły :roll: a może siebie miałaś na myśli?
Wychodzi na to, ze pisanie prawdy w spokojnym tonie jest agresją. Proponuję zerknąć do słownika co oznacza słowo agresja. Nie ja piszę "wrrrrrrrrrrrr... kastrować.... zabić...." itp..

Posted

Dorota_Fiszer napisał(a):
nie wiem czemu nie moge edytowac posta ??
wygral Dewmist Silk Screen,przepraszam za pomylke

A juz myslalam, ze dorabiasz reklamujac hodowle Oligarchia :loveu:

Posted

Dorota_Fiszer napisał(a):

wygral Dewmist Silk Screen,przepraszam za pomylke

Też ładny :lol: ! A w czyich on jest rękach?
No i napiszcie jak Wam poszło!

Posted

Adsum napisał(a):
Zagrzeb
fotki jutro na GF
Zabic to maloooo!!!!!!!!
WWWWRRRRRRR.............

:shake: Nic nie rozumiem. Kto Cie denerwuje i czym. Co sie stalo w zagrzebiu, moze ktos raczylby jasniej ? Czy chodzilo dym, upal, czy tez znow o to, ze nie TE psy wygraly?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...