dorotaaaaaa Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 A ja uważam , że jesli ktoś się loguje tylko po to zeby sobie anonimowo obrażac innych użytkowników to nie warto z nim rozmawiac, nie dajcie sie dziewczyny sprowokować... wracając do tematu watku Tolutkowej serdecznie gratuluje championatu i czekam az ktos napisze wyniki z Leszna.
Gazuś Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 [FONT=Courier, Monospaced]*wyniki psy * PSY Młodzież 1. CEZAR ADEKATOS z Dziada Pradziada – *III lok* 2. HEDO z Jurkowej Zagrody – *II lok* 3. RISKY Roy Golden - *I lok * 4. RONIN Smocza Dolina – *IV lok* Posrednia 1. ACHILLES POMARSZCZONY CZAR 2. AKIM Adekatos – *I lok - CWC* 3. DUKE OF THE ROYAL BLOOD Tuskulum – *III lok* 4. ERICO Dumaro 5. IRYS Filobel – *II lok* Otwarta 1. AJAKS Morski Lazur *(SPAIK) –* *IV lok* 2. ANATOL z z Dziada Pradziada – *I lok. **CWC res. CACIB* 3. Aricons ANOTHER DREAM OF ARY 4. ASCOT Goldenpack Marty 5. ASTERIX Goldwasser 6. ATOS Kinkana 7. BONETTI Złoto Marty – *II lok**.* 8. CUM OMNIBUS PASEM ADAMUS FCI 9. GUFI z Romanowskich Pół 10. HUNTER z Niedźwiedziej Gawry 11. LEANCE Jeanton 12. NEVILLE z Leśnych Ostępów – *III lok.* 13. SETRET Drużyna Marzeń 14. TAFT BUITERFLY z Karczewskich Szuwarów 15. TOBZIR z Zagłębia 16. TOFFI Goldi 17. USEFUL FRIEND OF TUSKULUM Kwintesencja * * *Championy* 1. DIEGO Adekatos *– II lok* 2. Shogun Pasada – *I lok. CWC CACIB* * * Użytki 1. BOLD SUNNY z Leśnych Ostępów – *I lok CWC* 2. KIRASJER Złoto Dla Zuchwałych **- II lok* [FONT=Courier, Monospaced]*wyniki suki* * SUKI Młodzież 1. BOISEN BERRY West Wind – IV lok. 2. NICOLE BUTTERFLY z Karczewskich Szuwarów - I lok. 3. RAPA INU Smocza Dolina – II lok. 4. RHIHANNA Smocza Dolina 5. RIVIERA Smocza Dolina – III lok. 6. WIERA Złoty Kanion Pośrednia 1. AISHA z Morwowej Krainy 2. AXINA Golden Storm 3. BIANKA znad Kaszubskiego Morza – I lok. CWC res. CACIB 4. CATCH THE WIND PEBBLES Catch the Wind – III lok. 5. COLLECTION BUTTERFLY Z Kostkowego Grodu – II lok. 6. LILU Warciańskie Łąki – IV lok. 7. TORI z Zagłebia 8. ZOJA ZIZI GOLD Matrix 9. ZOJA ZIZI GOLG Matrix Otwarta 1. AVANTY z Gangu Guldena - I lok. CWC 2. AZA Kinkana 3. BONA Dalkowska Morena – IV lok. 4. EVITA Cassovia White Star 5. GWEN BISZKOPTOWE WZGÓRZE 6. LIMONKA Błękitny Skarb – III lok. 7. Nel Lorwer 8. NEVADA Gordius 9. SAMER z Kasinek Sfory 10. YNTE Adekatos – II lok. Championy – nie dojechały ;-( 1. A MAGIC MOMENT of Tobogan Run - nb 2. GOLDWINA Litus - nb 3. UVEE des Vives - nb Honorowa/weterani 1. GLORIS Cerasus – I lok. Użytkowa 1. CATCH THE WIND Now or Never - ?? 2. ETHENNA Cortinus – IV lok 3. MILKA Złotolandia – I lok. CWC CACIB, BOB 4. POEZJA GOLDEN GAJ - ?? PS. Za dwa tygodnie Szczecin. Padniecie, jak zobaczycie stawki ;-) [/FONT][/FONT]
s.bourignon Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Gazusiu, ja nikogo nie osądzam. :) I dziękuję za wyniki. Proszę mi jeszcze powiedzieć przy okazji, gdzie w Internecie mogę znaleźć kalendarze wystaw zagranicznych - interesuje mnie Europa głównie (najlepiej Anglia, Holandia, Niemcy, Szwecja i Austria). Gdzie i kiedy odbędzie się najbliższa wystawa specjalistyczna/klubówka GR w Holandii i Niemczech? Niestety nie mam nigdzie takich rozkładów i nie mogę znaleźć. Aczkolwiek liczę na Waszą pomoc (mam nadzieję, że to pytanie zadałam w odpowiednim wątku). :)
Gazuś Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 dorotaaaaaa napisał(a):A ja uważam , że jesli ktoś się loguje tylko po to zeby sobie anonimowo obrażac innych użytkowników to nie warto z nim rozmawiać. Też racja, Dorota ;-) Chociaż, swoją droga, mi krytyka pod moim adresem nie przeszkadza. Zawsze można coś z tego wynieść. Bedziecie w Sopocie?
petratoja Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 [quote name='dorotaaaaaa']A ja uważam , że jesli ktoś się loguje tylko po to zeby sobie anonimowo obrażac innych użytkowników to nie warto z nim rozmawiac, nie dajcie sie dziewczyny sprowokować... [quote] Obrażać?? Czy mówienie prawdy jest obrażaniem? najlepiej jest słodzić... dużo i czesto... jak to większość z was robi. Sypać pochlebstwami z rękawa. Nie na tym polega dyskusja Doroto.
Gazuś Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 Jak najbardziej możesz. Rozpiski wystaw są na stronach ZK krajów FCI. Międzynarodówki znajdziesz w zakładce "wystawy w europie" na stronie naszego zkwp http://www.zkwp.pl/zg/index.php?n=wys_lis_en
dorotaaaaaa Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Obrażać?? Czy mówienie prawdy jest obrażaniem? najlepiej jest słodzić... dużo i czesto... jak to większość z was robi. Sypać pochlebstwami z rękawa. Nie na tym polega dyskusja Doroto.[/quote] Po pierwswze moim skromnym zdaniem dyskusja nie polega tez na nazywnaiu kogoś np. mało inteligentym... Po drugie uważam , że podstawowe zasady dobrego wychwania nakazują się przedstawić, ja z anonimami bawić sie w słowne przepchanki nie będe ...wiec na tym koncze pozdrawiam cie serdecznie dorota pietrusiewicz Kasia do Sopotu się wybieramy , ale jest jeszcze troche czasu wiec zobaczymy :) i dzieki za wyniki
Adsum Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Ale agresywne zwierzatko...:diabloti: Uspic to!:p No - Leszno:p: Zgarnelam 2 CACIBY, jedno BOB - czcijcie mnie!:diabloti: Wielka jestem!:diabloti: Czy to odpowiedni komentarz dla "petratoja"? Rany......:-( Czyli BOB Milka Złotolandia CACIB psy - Szogun Pasada ResCACIB suki - Buffy z Gdanska (nie wiem jak sie nazywa - obrabowali mnie z katalogu) - Basia bedzie wiedziala Junior Risky Roy - tez best Junior suki - Nicole Butterfly z KSZ Posrednia psy - ? posrednia suki - wlasnie ta Buffy otwarta - i tu nasza Nevadka sliczna doskonala - a klase wygrala chyba Avanti z Gangu Goldena A tu zdjecie: http://i114.photobucket.com/albums/n252/augustam/nevadka4.jpg otwarta psy - Anatol chyba championy psy - Szogun Pasada suki - brak uzytki suki - Milka wwspomniana psy - Bold Sunny z lo
Gazuś Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 Magda ;-) Chwilke temu dałam wyniki na góre ;-) Oczywiście wyniki od Basi ;-) Ładnie Nevada wygląda ;-) Mój Doc teraz łysy, chudy (jak zawsze, zresztą) i do Szczecina to jedzie tylko sie z kumplami pospotykać, na ring nie wiem czy wejdzie ;-) PS. To Ty wystawiałaś Shoguna?
Aszita Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Petratoja, uwazaj !!! Tutaj sa WYLACZNIE specjalisci rasy.WSZYSCY jezdza na wystawy zagraniczne (np. na Litwe), znaja sie z wystawcami z zagranicy oraz prowadza zywa korespondencje w jezykach obcych z czolowymi hodowcami europejskimi. Wszyscy sa na topie, kulturalni, przyjazni, kochaja swoje psy i wiedza o ich bledach anatomicznych, szanuja konkurencje, zawsze sluza zyczliwa rada niedoswiadczonym i poczatkujacym! Co my tu robimy, biedne robaczki wobec takiej POTEGI WIEDZY i krysztalowych charakterow. PS. Zapmnialam napisac,ze wszystkim oczywiscie szalenie zalezy na zalozeniu klubu goldena. Problem jedynie w tym, ze sa zbyt wielcy na to, zeby sie za to zabrac :-(.
Aszita Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Adsum napisał(a): Zgarnelam 2 CACIBY, jedno BOB - czcijcie mnie!:diabloti: Wielka jestem!:diabloti: Czy to odpowiedni komentarz dla "petratoja"? Rany......:-( Czyli BOB Milka Złotolandia CACIB psy - Szogun Pasada ResCACIB suki - Buffy z Gdanska (nie wiem jak sie nazywa - obrabowali mnie z katalogu) - Basia bedzie wiedziala Junior Risky Roy - tez best Junior suki - Nicole Butterfly z KSZ Posrednia psy - ? posrednia suki - wlasnie ta Buffy otwarta - i tu nasza Nevadka sliczna doskonala - a klase wygrala chyba Avanti z Gangu Goldena A tu zdjecie: http://i114.photobucket.com/albums/n252/augustam/nevadka4.jpg otwarta psy - Anatol chyba championy psy - Szogun Pasada suki - brak uzytki suki - Milka wwspomniana psy - Bold Sunny z lo To Ty kolezanko teraz ile wlasciwie psow masz. Jakos Ci sie oni straszliwie rozmnozyli.
Adsum Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Nie wystawialam Szoguna! :lol: Wlasciciel robi to lepiej! Wystawialam Milke, Nevadke, i uwaga, uwaga:... Trollangen Blues Man czyli Robaczka z Tamaam-pl :diabloti: i tu CACIB no 2:lol: A ja mam duuuzo zwierzat! Taka duuuza hodowla jestem:lol: W domu mam 3, na wspolwlasnosc teraz 3 za chwile 4. A co?:lol:
Adsum Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Aha...a propos klubu, to pytanie nie tu zadane. A wlasciwie stwierdzenie jako zarzut nie tu napisane...
Gazuś Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 Już myślałam, że ten 2 CACIB to Shogunowy Niemniej - gratulacje ;-)
Aszita Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Adsum napisał(a): A co?:lol: A nic ;-). Rosniesz w sile i tyle.
Aszita Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Adsum napisał(a):Aha...a propos klubu, to pytanie nie tu zadane. A wlasciwie stwierdzenie jako zarzut nie tu napisane... jak to nie tu: toz tu sa przeciez Goldeniarze. Lista "klubowa" umarla jakos. A tu sie wiekszosc przeniosla, wiec do nich przemawiam :eviltong: . Ale mnie tam wszystko jedno, tylko DZIWIE SIE WAM:mad: .
Gazuś Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 Dlaczego 'nam'? Czy, to, ze ktoś pisze na tym forum, ocznacza, że chciał założyć klub?
Aszita Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Gazuś napisał(a):Dlaczego 'nam'? Czy, to, ze ktoś pisze na tym forum, ocznacza, że chciał założyć klub? Nie, dlatego Wam, ze ja zyje w innym kraju i nic mi po klubie polskim. Swego czasu chcialam sie wlaczyc do pomocy przy organizacji, ale to zamierzchle czasy i juz od dawna nie chce. Z reszta rozumiem po przeczytaniu forum, ze nie ma miejsca dla klubu rasy, w kraju, gdzie kazdy z chwila nabycia szczeniecia staje sie specjalista tejze rasy :roll: .
Gazuś Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 Aszita napisał(a): w kraju, gdzie kazdy z chwila nabycia szczeniecia staje sie specjalista tejze rasy :roll: . Nie rozumiem skąd to wywnioskowałaś. Nikt tu niczego takiego nie napisał, a wątpie również, żeby ktokolwiek tak uważał. To, że ktoś się wypowiada na jakiś temat, nie znaczy, że uważa swoją wiedzę za największa i najważniejszą jaka istnieje. To jest forum dyskusyjne. I dyskusje slużą między innymi do zdobywania wiedzy.
Aszita Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Gazuś napisał(a):Nie rozumiem skąd to wywnioskowałaś. Nikt tu niczego takiego nie napisał, a wątpie również, żeby ktokolwiek tak uważał. To, że ktoś się wypowiada na jakiś temat, nie znaczy, że uważa swoją wiedzę za największa i najważniejszą jaka istnieje. To jest forum dyskusyjne. I dyskusje slużą między innymi do zdobywania wiedzy. Dyskusje taaak! ale to co, czyta sie tu, na dogomanii, to na ogol nie sa dyskusje. Kiedys wpadalam tu sporadycznie i zawsze jeszcze szybciej uciekalam. Teraz zainteresowalo mnie inne forum i przy okazji zagladam tu czesciej. Czytam i sie dziwuje. No chocby taki topik jak Typy Goldenow, ktory wlasnie ktos odswiezyl. Niesamowite! Ktos, kto dopiero zaczal interesowac sie goldenem JUZ MA SWOJ TYP !!!!. Co za typ, jaki typ, ile goldenow widzial, gdzie je widzial! Czy widzial w zyciu chociaz jednego porzadnego goldena? Eeeech :shake:
Alter Idem Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 petratoja napisał(a):Och jak tu słodko się zrobiło :roll: Można by pomyśleć że jedną wielką rodzinkę tworzycie :shake: Dominika - tak słodko się wypowiadasz o Dorocie od Fiszera i reszty, ale gdybyś wiedziała jak ona się o tobie wypowiada to szybko byś inaczej śpiewała.. A swoja drogą - nio wyobraźnie to masz niezłą... pierwszy wybór suki z miotu... taaaaaa.... i tak na luzie podchodzisz do wystaw hahaha.. od kiedy? Bo nie zauważyłam tego. Dorota od Fiszera i reszty - takie kiepskie masz psy? to dlaczego twoje psy kryją i pogarszają i tak kiepskie polskie linie? Jeśli masz taką wiedzę, to moze powinnaś nie kryć? A nie namawiać ludzi do krycia twoimi reproduktorami? I wciskać ciemnotę niedoświadczonym "hodowcom"? A swoim jadem mogłabyś każdego na tej liście obdarować i jeszcze dla innych by zostało. Tabzir z Zagłębia agresywny? - nie zauważyłam tego, zeby tak bardzo rzucał się na wszystko. Gazuś - Twoja wiedza a raczej jej brak mnie zadziwia. Masz jednego psa od niedawna a wypowiadasz sie na tematy o których nic nie wiesz. Ktoś dobrze napisał, że w Polsce sami znawcy rasy.. Mam goldena ale nie wystawiam go - to środowisko jest straszne. Zawiść, zazdrość, układy sędziowskie (choć niektórzy też czasem mogą się na tym przejechać, no chyba, że wystawia się psa u jego hodowcy :p ), krzywdzące ploty - obrzydliwość. Tylko Tolutkowa jest tu normalna. Choć jej ślepa fascynacja hodowlą Adekatos jest dziwna. No to teraz posypią sie gromy i utworzycie jeden front lizusów. Bleeeeeee.... Poplakalam sie :megagrin:
penelopa Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Aszita napisał(a):Dyskusje taaak! ale to co, czyta sie tu, na dogomanii, to na ogol nie sa dyskusje. Kiedys wpadalam tu sporadycznie i zawsze jeszcze szybciej uciekalam. Teraz zainteresowalo mnie inne forum i przy okazji zagladam tu czesciej. Czytam i sie dziwuje. No chocby taki topik jak Typy Goldenow, ktory wlasnie ktos odswiezyl. Niesamowite! Ktos, kto dopiero zaczal interesowac sie goldenem JUZ MA SWOJ TYP !!!!. Co za typ, jaki typ, ile goldenow widzial, gdzie je widzial! Czy widzial w zyciu chociaz jednego porzadnego goldena? Eeeech :shake: hehehehe ja właśnie pytam czy są, a jeżeli są to jakie... może najpierw przeczytaj i chociaz spróbuj zrozumieć o co chodzi a potem się czepiaj; to było rok temu... i nawet raczyłaś się wypowiedziec w tym wątku, pamiętam dokładnie Twój pierwszy post:cool3: na tym forum może coś wniesiesz zamiast się jadowić? ja chętnie poczytam. Paranoja jakaś - mówić że się wie nie wolno, pytać nie wolno... Czytać ze zrozumieniem chyba też nie wolno:-P
Alter Idem Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Aszita napisał(a):jak to nie tu: toz tu sa przeciez Goldeniarze. Lista "klubowa" umarla jakos. A tu sie wiekszosc przeniosla, wiec do nich przemawiam :eviltong: . Ale mnie tam wszystko jedno, tylko DZIWIE SIE WAM:mad: . Dziwisz sie ? No tak, ja tez sie dziwilam, ale juz przestalam ....
Dominika i Porto Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 W sumie z jednej strony faktycznie można się popłakać i ze śmiechu i z rozpaczy. Z zazdrością patrzyłam na wystawie światowej jak pozorni konkurenci ściskali sobie dłoń i gratulowali.Kilka lat temu byłam na Crufcie jakieś10 lat temu i 6 lat temu nie oglądałam wtedy goldenów bo mnie jeszcze to nie interesowało ale ludzie cieszyli się z wygranej innych.Jeżdziłam na wystawy zagraniczne z rodzicami bo moi rodzice hodowali psy zawiść była zawsze no bo to w sumie konkurencja i każdy chce wygrać ze swoim psem, ale wtedy nie było jeszcze forum internetowego gdzie można komuś nawrzucać i się nie podpisać przy ogólnym przyklaskiwaniu. Każdy wiedzę swoją pokazywał w formie swojej hodowli a nie piał na temat tego gdzie on nie był ... o czym to świadczy o niczym .O Twojej wiedzy świadczy Twój pies a w zasadzie to co wyhodowałeś !!! Najłatwiej jest ironizować pisać że do dupy przecież można cos zrobić by polepszyć sytuacje na ringach czy się już totalnie nie da nic zrobić bo oprócz "fatalnych psów" mamy my jeszcze "fatalne charaktery "
Recommended Posts