Tolutkowa Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Kajtanka napisał(a):A gdzie była poprzednio????? Poprzednio wystawy odbywały się w hali sportowej Polonia i przyległym do niej terenie ... Część psów była wystawiana w hali i tam też rozgywane były konkurencje finałowe. Gdybym zgłosiła Tolka to byłybyśmy w tej samej klasie! Jedziecie do Opola?
Kajtanka Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Jedziecie do Opola? Chyba nie. Raczej do Krakowa, Sopotu, Lublina moze. Jeszcze musze przemyslec sprawe:) Opole jakos tak dalekie mi sie wydaje:) Zastanawiałam się nad Łodzią ale nie wiem, choc dzis ostatni termin zgłoszeń:)
Tolutkowa Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Kajtanka napisał(a):Jedziecie do Opola? Zastanawiałam się nad Łodzią ale nie wiem, choc dzis ostatni termin zgłoszeń:) Dokładnie! Ostatni dzień i ..... też się nad tą Łodzią zastanawiam ... Zobaczę. Nie byliśmy jeszcze u tej sędziny więc może warto sprawdzić co powie o Tolutku? Zwłaszcza, że mam do terenu wystawy jakieś 5 min. samochodem :evil_lol: !
Gazuś Posted April 10, 2007 Author Posted April 10, 2007 Kajtanko - my się spotkamy razem na ringu w Sopocie :-)
Kajtanka Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Witam!! Gratuluje wszystkim Laureatom z Czestochowy :)):)) Mam proźbe jesli ktos robił fotki psom klasa otwarta i ma moze Gonza Goldi na zdieciu ( był trzeci) to czy mogła bym prosic o przesłanie na adres ewik-l@o2.pl Bo ja nie miałam aparatu :( z góry bardzo dziekuje Jeszcze raz wielkie Gratulacjie dla wygranych :)):))
aleb Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 My wróciliśmy ze srebrem :) Ja też proszę o jakieś fotki w szczególności psów kl. użytkowej i championów i suk kl. pośredniej ;)
Dominika i Porto Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 My sreberko :) teraz wybieramy się do Opola . A do Łodzi kto się wybiera ????
aleb Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Ja do Łodzi niestety nie jadę - spóźniliśmy się ze zgłaszaniem. Ale być może pojawimy się w Krakowie
Kajtanka Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 aleb napisał(a):Ja do Łodzi niestety nie jadę - spóźniliśmy się ze zgłaszaniem. Pozdobno jeszcze przyjmuja zgoszenia do Łodzi, w kazdym razie azjatów, mysle że goldenów równiez , znajomy dzwonił dziś do zw w łodzi i zgłosił
Gonitwa Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 jadę na wystawę do Grudziądza w sobotę, ale bez psa...
DEFCIA Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Czy ktoś pamięta kto sędziował Golden Retrievery suki w Zakopanym na wystawie krajowej w roku 2006.Dziękuję za informację.
BabyCakes Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Czy ktoś pamięta kto sędziował Golden Retrievery suki w Zakopanym na wystawie krajowej w roku 2006.Dziękuję za informację. W Zakopanem goldeny (psy i suki) sedziowal Wojciech Trzebiecki.
Dominika i Porto Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Czy jakies wiadomości o złotkach z dzisiejszej wystawy ktoś ma ??
Madzienka1910 Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 moge tylko powiedziec ze carlos w labradorach młodziezy zdobyl złoto i Zw.Mł
penelopa Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Dominika i Porto napisał(a):Czy jakies wiadomości o złotkach z dzisiejszej wystawy ktoś ma ?? Jeżeli chodzi o Grudziądz to ja służę suniami i niepełnymi danymi z psów
penelopa Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Psy Młodzież 1. Risky RoyGolden Erinor - Zw. Mł Pośrednia 1. Bazyl 2. Baribal Beczka Śmiechu dosk 3. Magic Harry Yavanna dosk tu mi się wyłączyła świadomość, więc w dalszych klasach tylko pierwsze miejsca... wróciła dopiero przy suniach Otwarta: 1. Ajaks Morski Lazur NDPwR, BOB 2. Jantar Pasada Użytkowa 1.Kirasjer Złoto dla Zuchwałych Championów: 1. Feretto Golden Top Suki Młodzież: 1. Aura znad Kaszubskiego Morza 2. Dancing Queen Staszel 3. Brzoza z Maciachowego Pola Vena Sen Wiktorii - nb. Pośrednia: 1. Sara Shapire 2. Collection Buterfly z Kostrowego Grodu 3. Bianka znad Kaszubskiego Morza 4. Bonnie znad Kaszubskiego Morza Otwarta: 1. Anava znad Kaszubskiego Morza 2. Chiara Zimny Nosek 3. Prima Bel-Esprit 4. Bona Dalkowska Morena Użytkowa 1. Ethenna Cotinus Championów: 1. Happy Demi Staszel NDSwR Czy mogę prosić o wyniki z Częstochowy???
Gonitwa Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 przyznać się czyjego labradorka miałam szansę zobaczyć na wystawie w Grudziądzu? O dziwo mało było handlarzy szczeniętami...
Madzienka1910 Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 labradory GRUDZIĄDZ 2007 - sędzia p.Supronowicz PSY (7) kl. młodzieży I CARLOS Duma Kociewia - Zw.Mł. kl. pośrednia (4) I BENN GF - CWC II MONT BLANC Bella Mare III ANGUS Biscuit Kalaran kl. otwarta (5) I FATYGANT Sylena FCI - CWC II BRUNO od Jakuba Krcina III IMBIR z Arabskiej Stajni kl. championów (2) I NICO Matrix - NPwR II Stenveyz RED OCTOBER SUKI kl.szczeniąt (3) I LADY DIAMOND Duma Kociewia II PONTA GROSSA Bella Mare III ARVENA Dronickie serce kl.młodzieży (9) I Stenveyz TRINKET - Zw.Mł. II GOYA Diamantecane III ABIGALE Herbu Drwęca jak ktos ma reszte lokat to wstawiac:)
amokk Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Podaję pełne wyniki z Grudziądza Golden retrievery: 1. De Bazyl Maleństwa (Bazyl) :) 2. BARIBAL Beczka Śmiechu 3. MAGIC HARRY Yavanna (nasz Harry) Psy Otwarta 1. AJAKS Morski Lazur (nasz Spaik) - CWC, NPwR, BOB :):) 2. JANTAR Pasada 3. Sasguehanna (FCI) NEKTAR 4. MIZAR MAC MILO Mile Smile FCI Psy Użytkowa 1. KIRASJER Złoto dla Zuchwałych (nasz DJ) Psy Championy 1. FERETTO Golden Top (mój Figo) - CWC 2. HIT Dżemojady 3. DUKAT Goldenhause 4. ARISTO Złota Oaza Suki Młodzież 1. AURA znad Kaszubskiego Morza (nasza Amber) 2. DANCING QUEEN Staszel 3. BRZOZA z Maciachowego Pola Suki Pośrednia 1. SARA Saphire (nasza Mija) - CWC 2. COLLECTION Butterfly z Kostrowego Grodu 3. BIANKA znad Kaszubskiego Morza (nasza Bafi) 4. BONNIE znad Kaszubskiego Morza (nasza Boni) Suki Otwarta 1. ANAVA znad Kaszubskiego Morza - CWC 2. CHIARA Zimny Nosek 3. Prima BEL-ESPIRIT (nasza Vera) 4. CARMEN z Rybackiej Osady (nasza Bella ) Suki Użytkowa 1. ETHENNA Cotinus (nasza Indy) Suki Chmpiony 1. HAPPY DEMI Staszel - CWC, NSwR Ogólnie drużyna z Gdańska zawojowała te wystawę :)
Tolutkowa Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Coś tu ostatnio bardzo spokojnie .... Wystawy lecą, a tu cisza?! No to postanowiłam przerwać tę złą passę :razz: i ożywić wątek. Łódź za nami. Tolka nie wystawiałam - przyjmijmy, że miał skaleczoną łapę ;) . Za to młody, czyli CEZAR ADEKATOS z Dziada Pradziada poszalał - Najlepszy Junior, BOB, II lok. BIS Junior, III lok. BOG. I to na pierwszej w życiu miedzynarodówce! Zmokliśmy jak ..... już nie kura, ale całe stado, ale warto było zostać do końca :multi: . Oddział łódzki poszedł w ekstrmę i obdarował zwyciężców pucharami maksymalnej wielkości :evil_lol: !
Dorota_Fiszer Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Gratulacje :-) Chociaz wyniki byly tak samo przewidywalne,jak to ze Tolek skaleczy lape ;-)
Tolutkowa Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Dziękuję w imieniu młodego i jego właścicieli :lol: . Faktycznie, mieli chrapkę na wygraną w klasie, ale ... cała reszta była już miłym zaskoczeniem. A tak przy okazji, chwila refleksji. Dawno nie miałam okazji postania sobie przy ringu ... i dawno też nie widziałam tylu absolutnie nieprzygotowanych do wystawy psów - albo za bardzo utuczone, albo zabiedzone, zaniedbany włos, nie strzyżone, że nie wspomę o socjalizacji i chodzeniu ... To teraz taki ternd :evil_lol: ? Czy tylko w Łodzi tak to wyglądało? Kilka psów, które są często pokazywane tak bardzo odstawało od reszty, że wyglądały wręcz jak przedstawiciele innej rasy, albo psiej arystokracji przy plebejuszach :diabloti: . Oczywiście trudno o to obwiniać psiaki, ale budzi się refleksja - czy to ma być kwiat polskich hodowców i dowody ich wiedzy o rasie? Jeśli idzie to w takim kierunku to .... włos się jeży na różnych częściach ciała. OK. Ja rozumiem, że ktoś kupił psiaka, powiedzieli mu, że ma zrobić uprawnienia hodowlane i na tym jego wiedza się kończy. A od czego macierzysty oddział ZKWP? Od dawna mam wrażenie, że jedynie od pobierania składek. Gdzie porady, szkolenia .... Finał będzie taki, że nawet świetne psy z dobrych hodowli, po trafieniu w ręce przypadkowych ludzi poprostu się zmarnują :shake: . A szkoda ....
Gazuś Posted May 8, 2007 Author Posted May 8, 2007 Wiolu, w Łodzi akurat z tego co widziałam wcale nie było źle! Ty nie byłaś w Legionowie :evil_lol: Oj, tam to sie można było przestraszyć psychiką, zachowaniem psów i co gorsza właścicieli :(
Julka6666 Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 [quote name='Tolutkowa']Coś tu ostatnio bardzo spokojnie .... Wystawy lecą, a tu cisza?! No to postanowiłam przerwać tę złą passę :razz: i ożywić wątek. Łódź za nami. Tolka nie wystawiałam - przyjmijmy, że miał skaleczoną łapę ;) . Za to młody, czyli CEZAR ADEKATOS z Dziada Pradziada poszalał - Najlepszy Junior, BOB, II lok. BIS Junior, III lok. BOG. I to na pierwszej w życiu miedzynarodówce! Zmokliśmy jak ..... już nie kura, ale całe stado, ale warto było zostać do końca :multi: . Oddział łódzki poszedł w ekstrmę i obdarował zwyciężców pucharami maksymalnej wielkości :evil_lol: ! Czy moze mi ktos wytlumaczyc czyj ten pies w koncu, bo z tego co widzialam na wystawach, Pani na zalaczonym zdjeciu slicznie reklamuje nim swoja hodowle, a zgloszony jest jako pies Pana od Adekatosow. Nic z tego nie rozumiem. :shake:
Recommended Posts