justika Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Moja sunia, przygarnięta 8 miesięcy temu ze schroniska od jakiegoś czasu ma problem z pazurami.Ciągle się jej łamią, rozdwajają, wyszczerbiają. Co jakiś czas trzeba było z nia jechać do weterynarza,bo leciała jej krew i bardzo ją bolał nadłamany,czy rołupany na pół pazur. Każdy weterynarz opatrywał jej ranę, dawał antybiotyk i tak to wyglądało. Jednak mnie zaniepokoiło to, że jej pazury nie wyglądają, jak u "normalnego"psa, są krótsze, chropowate, wyszczerbiona, no i ciągle coś się z nimi dzieje. Poszłam z nią dzisiaj do weterynarza własnie z tym problemem i on powiedział, że jak 25 lat jest weterynarzem i wykładowcą na weterynarii to nie widział czegoś takiego. Nie wie,czy to wada genetyczna, czy jakaś choroba. Kazał nam skontaktować się z nim w poniedziałek, bo umówi nas na konsultacje z dr Popielem(dermatologiem). Twierdzi,że sam jest ciekawy, o co tu chodzi. Wizyta dopiero w przyszłym tygodniu, chciałam więc spytać,czy ktoś z Was spotkał się już z takim przypadkiem? Quote
justika Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 Nie, o grzybicy w ogóle nie było mowy. Poszukałam w internecie i faktycznie podobne objawy daje grzybica. Poczekam wiec na tą konsultację, a jak to nic nie wyjaśni, to bedę molestowała weterynarzy o badania na grzybice. Quote
justika Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 No i mamy grzybicę:(. Wykryto jakiegoś grzyba, od dzisiaj będziemy podawać suni jakieś tabletki i kapac w jakimś leczniczym srodku. kuracja ma potrwać ok 3 tyg, potem znowu badanie i dalsze ustalenia. Quote
Recommended Posts