obraczus87 Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Jak ta ON-ka zaczyna ujadac to i ja sie JEj wtedy balam ;) Wiesz moze Witka wie ze do Diany startowac nie moze, do Melki tak samo.. to startuje do innych psow??? Quote
tripti Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 niestety przywlokłam parwo do domu :( nie objawia się jak typowe parwo, ale w teście wyszło :( Quote
tripti Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 dobrze, tylko domu brak... wczoraj zaliczyła przypadkową kąpiel w stawie, Diana pływała, a ta wpadła przez przypadek, ale OGON jako jedyny suchy pozostał, za to wróciła na tyle brudna - ubłocona (Diana szła tą samą drogą i czyściutka), że trzeba było wykąpać, została wstawiona do wanny, nagle był wielki zryw, przewróciła Marcina, ubrudziła całą wanne, glazurę i cud, że się nie połamała w tym wszystkim, we dwójkę musieliśmy użyć dużej siły i zaangażowania, żeby ją w końcu wykąpać. Quote
obraczus87 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Co u Witki?? Obiecalam porobic Jej ogloszenia, ale zyje ostatnio w innym świecie :( Quote
tripti Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 bez zmian, wykupiłam pakiety ogłoszeń, dziś opłaciłam, jak wpłata dojdzie to wyślę dane, bo mi się jakoś dużo psów zrobiło, a obiecałam jednej suni ze schroniska, że jej pomogę. Jak była u nas taka straszliwie mocna burza, aż ja się bałam, bardzo blisko, to Wita miała wieeeelkie oczy, wieeeelkie uszy i zipała strasznie i nasłuchiwała z kanapy, a takie mniejsze burze i błyski daleko nie są jej straszne. a i miała pierwszego kleszcza wbitego, ale zdechłego. Quote
obraczus87 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Teraz byl okres strasznych warunkow atmosferycznych. nawet moj Tobi na starosc zaczyna sie bac burzy (jak jest taka duża). Jak walnelo kolo nas, to z fotela skoczył mamie na twarz, a mama podskoczyła, bo nie wiedziała co sie dzieje ;) Quote
tripti Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 ooo to po tylu latach jeszcze Was zaskoczył :) a poza tym Wita to strasznie głośny pies, szczek ma na równi z owczarkiem. Startuje do szczeniaka, a za to obrywa od Diany i kradnie szczeniakowi gryzaki :) wiele psów się u nas przewinęło, ale Wita jest najbardziej specyficzna. Quote
_Goldenek2 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Cioteczki z Jachranki i okolic.... Potrzebna pomoc: http://www.dogomania.pl/threads/209491-Sunia-z-4-szczeniakami-szuka-miejsca-gdzie-mo%C5%BCe-wykarmi%C4%87-swoje-ma%C5%82e-do-adopcji?p=17061639#post17061639 Quote
tripti Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 niestety od następnej niedzieli nie mamy co zrobić z Witą przez kilka dni, hotele w okolicy są drogie, więc prawdopodobnie pojedzie do kojca do Jeziórka być może z jednym z naszych psów, żeby było jej raźniej. Quote
obraczus87 Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Tripti a pytalaś u Astaroth czy wzielaby WItkę do siebie na kilka dni?? Quote
Bonsai Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 O kurczę, to ta sunia jeszcze szuka DS? Niedługo kończy mi się sesja, to może wybiorę się do Ciebie na sesję zdjęciową dla Witki? :) I na ile dni potrzebuje DT? Quote
tripti Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 szuka szuka i nic narazie nie zapowiada, że znajdzie. Narazie nie wiem czy szuka dt nadal jutro będę wiedziała, jedziemy na poznanie psów do hoteliku. Teraz w sumie większy problem z tą 4 kg tymczasowiczką, bo ona jest malutka i z innymi psami naszymi nie nadaje się, bo trzeba badzo uważać, żeby jej nie zdeptały. jestem za sesją :) po Twojej sesji :) ale może dasz się namówić na wycieczkę do Korabiewic? w celu porobienia zdjęć psiakom? ja robię te zdjęcia, ale naprawdę tego nie lubię, więc wychodzi mi to kiepsko, a nabyłam już nawet lustrzankę cyfrową, ale jakoś nie mogę zapanować nad jej obsługą. Jest tam nadal sporo szceniaków, dokładnie 3+2+2 czyli 7 i kilka/kilkanaście bardzo adopcyjnych psiaków, a tło też jest bardzo ładne. moje zdjęcia są na ogólnym wątku szczeniaków korabiewickich, ale mizerne :( Powodzenia na egzaminach!!! a tu jeszcze wątek tych szczeniaków: http://www.dogomania.pl/threads/206214-NIE-dla-dzieciństwa-w-schronisku.-Małe-szczeniaki-szukają-dt-ds. jak ktoś miałby do oddania jakieś przeterminowane/nieprzydatne środki na pchły i kleszcze, jakąś karmę, albo miałby dotęp do jakiś z dużymi zniżkami, może jakieś miski metalowe czy garnki, to proszę o znak. a może jakiegoś szczeniaczka na dt? Quote
tripti Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 26 czerwca Wita obchodzi swoją rocznicę tak swoją drogą :) Quote
Bonsai Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Chętnie udam się na wycieczkę do Korabiewic. :) Wątek szczeniaków przejrzę w wolnej chwili. :) I podrzuć wątek do 4kg tymczasowiczki, też zerknę po KPA (swoją drogą, ten przedmiot powinien nazywać się KPA + EgzAdmU + PPSA + OrdPU... Właśnie męczę egzekucję i zaraz chyba usnę nad tym...). Ja do szczeniaków nie mam cierpliwości. ;) Wolę dorosłe psy... Quote
tripti Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 KPA kojrzy mi się z egzaminem z głupimy kazusami, gdzie nawet sam układający nie znał chyba właściowych odpowiedzi, interpretacja na wiele sposóbów jak się później przekonałam na własnej skórze. A co najciekawsze to w życiu zawodowym i tak mamy do tego dostęp nawet na sali rozpraw, a musimiy (musieliśmy) sie uczyć na pamieć, a i tak po tygodniu nie pamięta się tego. tu w poście 131 są jakieś jej zdjecia: http://www.dogomania.pl/threads/208348-42-ogłoszenia-za-5-zł-na-zadłużonego-staruszka-Rudego-do-06-06-2011-r.-g-20/page6 ona nie ma swojego wątku, tylko ten wspólny, za duża rotacja w dt na osobne wątki :) a ta mała to taka "mała stara" nadzoruje każdą czynność w domu, schody opanowała w mig chociaż ledwo doskakuje, najbardziej interesuje ją paśnik, jest wszędzie tam gdzie człowiek. Quote
Bonsai Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Dokładnie... Choć tydzień temu miałam egzamin z prawa cywilnego - zobowiązania i egzaminator pozwolił nam wyjąć kodeksy. ;) Co okazało się nieco zgubne w skutkach, bo jednak innego egzaminu się spodziewaliśmy i po prostu wkuliśmy się przepisów na pamięć. A tu niespodzianka. Na szczęście trochę kazusów w trakcie roku porozwiązywałam, trochę orzeczeń poczytałam, to się jakoś wywinęłam, ale łatwo nie było + nieprzygotowanie do takiego egzaminu + stres dały 4. :( :( :( Miałam np. pytanie czy bakteria jest zwierzęciem w rozumieniu art. dotyczącego odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez zwierzęta (art. 436? nie pamiętam, a już nie chce mi sie po KC sięgać ;). Teraz już mam trochę mało czasu na wkucie egzekucji (jutro o 14:00 egzamin :) :) ), więc sobie tylko czytam na spokojnie, zaznaczam odpowiednie rzeczy i liczę, że pozwoli wyjąć ustawę. :P Bo ponoć zdarzało mu się pozwalać (Wąs). Quote
tripti Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 byliśmy dziś na zapoznaniu w dt na czas wyjazdów... no i Wita dała popis... warczenie, kłapanie dziobem do większych od siebie, chciała wyjść przez szparę między sztachetami, do samochodu na powrocie wskoczyła przez lekko uchylone drzwi... jak Diana się oddaliła za bardzo to był szczek i skomlenie, a obce psy nie miały złych zamiarów wobec niej. Quote
tripti Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 lilk_a napisał(a):a może pamięta dzieciństwo ... w dzieciństwie taka nie była... wogóle pierwsze oznaki warczenia na psy pojawiły się od przyjścia Milusia, ale nad tym idzie zapanować w domu przy każdym nowym psie, jest hierarchia - boi się Diany i już nieraz oberwała za startowanie do innych psów. Na pewno w nowym miejscu dałoby się nad tym też z czasem zapanować, zajmie to chwilę, a na kilka dni nie ma co z nią walczyć. W każdym bądź razie wyczerpałam na chwilę obecną wszystkie możliwości. Wita będzie musiała pojechać do kojca do Jeziórka, pozostaje mieć nadzieję, że z żadnym psem nie złapie się ani nie zbzikuje zupełnie. Hotele w okolicy stawki zaczynają się od 25 zł za dzień i to też kojce. Quote
obraczus87 Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Niestety skoro Wita tak sie zachowuje to nie ma opcji wsadzenia JEj do kojca gdzie obok jest pies....do domu - tez odapda.. az mi sie normalnie nie chce wierzyc aze Ona tak sie zachowuje :( :( Quote
Recommended Posts