Mirek Posted November 7, 2003 Posted November 7, 2003 Proszę was o wymienienie hodowli (i ewentualnych jej reprezentantów) posiadających ASTy dobrze zbudowane, w mocnym typie. Proszę tylko o nie wymienianie polskich hodowców posiadających wysokonożne ASTy w typie kaczki wyścigowej, jak to robi "najlepsza" polska hodowla ........... każdy wie o kim mówię :) Wierzę, że wasze odpowiedzi ułatwią mi przyszły wybór odpowiedniej hodowli, posiadającej psy takie jakich szukam. Wiem, że nie jest to prosta sprawa dla byle laika, no ale przecież jest to forum dla fachowców!!! Z niecierpliwością czekam na mini ranking. Pozdrawiam Mirek Quote
Nikaa Posted November 7, 2003 Posted November 7, 2003 no wiesz......... moja pierwsza myśl po przeczytaniu to taka że szukasz psów do walk :( druga że do szpanu..... jak to z tym jest ? Quote
Kazik@ Posted November 7, 2003 Posted November 7, 2003 Nikaa dajmy się wykazać Mirkowi Każdy ma swój typ AST tym bardziej że są tak róznie zbudowane :fadein: i co hodowla to prolog Quote
Marek z Gromem Posted November 7, 2003 Posted November 7, 2003 Dobrze wiem o co chodzi Mirkowin, a nie chodzi o walki Nikaa bo akurat do walk lepsze są wyższe z długimi szyjami. Zgadzam sie z tym, ze z ":Pnajbardziej utytulowanej:P" "hodowli" to wychodza pod nazwa AST, psy budowy charta polskiego i o takiej tez glowie. A niskie i mocne na pewno maja takie hodowle (moim zdaniem oczywiscie, wiadomo ze czasem po niskich rodzicach sie wyrodzi jeden dryblas): Samotnia Christa, Gang Staff, z Jordanu, i jeszcze inne .. Quote
Rafalski Posted November 9, 2003 Posted November 9, 2003 Jesli niskie i dobrze zbudowane AST to napewno Kaska z Grodu Kraka czyli Staff-Ka. :fadein: Quote
tunio Posted November 9, 2003 Posted November 9, 2003 mnie sie osobiscie bardzo podobaja Gang-Staffy ale Staffka takze ma sliczne psiury :).Gdybym myslala o amstaffie to bym wlasnie wahala sie miedzy tymi dwoma hodowlami :fadein: .Oczywiscie to tylko moje skromne zdanie :fadein: :fadein: Quote
Mirek Posted November 12, 2003 Author Posted November 12, 2003 Dziękuję ci Marku za wstawienie się za mną. Widzę, że wystarczy na moment opuścić forum, aby zostać zaatakowanym. Teraz mogę sam się obronić:) Po pierwsze nie interesują mnie walki psów. Gdyby tak było nie szukałbym ASTa a raczej Pita i to nie potężnego, a drobnego i zwinnego, który na pierszy rzut oka przypomina raczej kundelka :) Po drugie pisząc post o mocnych ASTach chciałem uzyskać informacje o krajowych hodowlach. Chcę mieć psa w typie pierwotnym, tzn. masywnego, czujnego, budzącego podziw swoją posturą. Takiego psiego Apolla. Nie chcę by ludzie mylili ASTa z inną rasą. Niektóre hodowle naprawdę w końcu doprowadzą do tego, że AST przestanie być AST w rzeczywistości. Już teraz niekiedy trzeba się zastanawiać co to za rasa. Trzeba coś z tym zrobić... Pozdrawiam Mirek Quote
tunio Posted November 12, 2003 Posted November 12, 2003 jak dla mnie idealnym astem jest rosyjski pies OLMAR Darsonvali Jestem lajkonikiem i nie wiem jak to jest z jego eksterierem i charakterem ale widzialam jedno zdjecie w ksiazce "AMSTAFF" i jestem nim zachwycona...... Quote
Vasilisa Posted November 26, 2003 Posted November 26, 2003 Mirek, To są zdęcia mojego psa. Sam zobacz czy budzi podziw posturą :D Jest z chodowli Sentinel Quote
blaira Posted November 26, 2003 Posted November 26, 2003 Vasilisia jak sie wabi ten piesio z sentinelow??? z jakiego miotu jest? Quote
tunio Posted November 26, 2003 Posted November 26, 2003 pamietalam jeszcze bodajze o dwoch czy trzech hodowlach z mocnymi astami i sentiniel pomiedzy nimi byl tyle ze nazw sobie przypomniec nie umialam :oops: .I nazw tamtych dwoch dalej sobie przypomniec nie umiem :evil: Quote
blaira Posted November 26, 2003 Posted November 26, 2003 dosyc czesto mozna jeszcze uslyszec o hodowli Antusze ale nie wiem jakie tam maj psy czy oni maja www? Quote
tunio Posted November 26, 2003 Posted November 26, 2003 nie Antusze ale "Z Anuszy" :lol: Ta linia hodowlana plynie we krwi wielu astow.....Ale nie wiem czy ta hodowla dalej istnieje :roll: Quote
Vasilisa Posted November 27, 2003 Posted November 27, 2003 blaira1, Nazywa się Porter (w domu Żółty :D ). Jest po Sunrise i Neckarze z Rzymskich Legionów. Tu są fotki http://www.sentinel.waw.pl/galeria.php?op=sk&id=143 Quote
Vasilisa Posted November 28, 2003 Posted November 28, 2003 Byliśmy na jednej wastawie w Łodzi. Dostał ozenę doskonałą. W juniorach. Niestety bez lokaty. Sędzia wybierał psa na czwartą lokatę między nami a innym psem, no i wybrał tamtego :wink: Można powiedzieć że zajęliśmy piąte mięsce z trzynastu :D Ale była to również moja pierwsza wystawa. Tak się stresowałam, że dla mie najważniejsze było nie to jak mój Żółty biega, tylko żebym JA przytomności nie straciła :lol: :lol: Więc można powiedzieć że poszło niezle :D Quote
azja Posted November 28, 2003 Posted November 28, 2003 Hodowla ' Z Antuszy' istnieje z tego co mi wiadomo :) Ostatnio mialam przyjemnosc rozmawiac z Panem ktory wystawial w championach w Poznaniu swoja suke pochodzaca wlasnie z tej hodowli.... Quote
tunio Posted November 28, 2003 Posted November 28, 2003 eh to moze mi sie cos myli aczkolwiek dawno tam zaden miot sie nie oglaszal......Ale jesli mi sie cos myli to wybaczcie ale widac cos zaczyna byc nie tak z moja lepetyna :oops: Quote
blaira Posted November 28, 2003 Posted November 28, 2003 nie koniecznie jest duzo wlascicieli astow i hodowcow ast maja psa z tej hodowli ale to nie oznacza ze jeszcze istnieje moze ktos wie cos wiecej ??? albo zna ich strone www??? Quote
tunio Posted November 29, 2003 Posted November 29, 2003 wiem ze jest duzo psow z tej hodowli ale wydaje mi sie ze nie bylo miotu od conajmniej 2001roku :roll: Jesli sie myle prosze o sprostowanie..... Quote
blaira Posted November 29, 2003 Posted November 29, 2003 ja sama naprawde nie wiem tez nie chcialabym nikogo wprowadzac w blad :wink: Quote
staff-ka Posted November 30, 2003 Posted November 30, 2003 Serdeczyska :D azja nie mam pojęcia z jakim panem ostatnio rozmawiałaś,ale na pewno udzielił Ci błędnej informacji(no chyba ,że chodzi tu o zeszłoroczny Poznań badz jeszcze dalej :roll: ) a jezeli o tegoroczną wystawę to w Championach były zgłoszone trzy suczki i na pewno w śród nich nie było przydomka "Z Antuszy" a tylko : Z Piortowego Sadu ; Gang-Staff ; Aptus :) Witam carragan , zgadza się masz rację dawno p.L.L nie wydała żadnego miotu , ostatni w 2001 r. Ps.Dziękuję serdecznie za słowa uznania :D :D :D U mnie AsT-y na wiosnę, obecnie odchowuję Stafficzki :D :D :D Kaczy bardzo serdecznie Cię proszę NIE ROZDMUCHUJ TEMATU O WALKACH PSÓW !! w kazdym topiku,proszę Cię omiń ten.Ja zdaję sobie sprawę,że jest to Twój ulubiony temat, ale zrozum ,że inni też chca porozmawiać i niekoniecznie o tym co interesuje Ciebie :) Nie gniewaj się i proszę zrozum 8) Pozdrawiam :drinking: :drinking: Quote
tunio Posted November 30, 2003 Posted November 30, 2003 Staffko poczekam na jeszcze jeden brak kultury lub cos niemilego ze strony Kaczego i wysune jego kandydature do bana...... Wiem ze odchowujesz stafficzki i chcialabym pogratulowac......Moze podniesmy topic na hodowli ??Ten gdzie wtedy sobie gadalismy bo diabelnie jestem ciekawa co Wam sie urodzilo :fadein: . Quote
Kaczy Posted November 30, 2003 Posted November 30, 2003 no looz hehehe, tyle ze mnie to rozsmieszylo, bo to bzdura co tam pisze. Quote
Recommended Posts