Romka Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 Stelcia pięknie pięknie wygląda: I jeszcze Erni: I Stella z patykiem: Quote
Donata Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 [quote name='Romka']Ja też chciałabym wiedzieć dlaczego w minioną niedzielę przed naszym przyjazdem do hoteliku Sylwii,Donata zabroniła wydawać nam Erniego na spacer?Przypominam,że Erni jest psem pod moją opieką. Czy to dalszy ciąg bezprzykładnej nagonki ,którą stosujecie wobec schroniska i jego wolontariuszy? Sylwia,oczekuję,że wyjaśnisz nam to...liczę,że odpowie na to także Donata.Czy macie coś do ukrycia? Potok słów a żadnych konkretów, taka demagogia to Romka twoja specjalność. Odpowiem tak: przede wszystkim nie posługujcie się kłamstwami , nie wprowadzajcie dogomaniaków w błąd i nie odbiegajcie od sprawy Erniego. 1/ Ostrzeżenie adresowane do łowickich hotelików w poprzednią niedzielę o niewydawaniu osobom obcym żadnych psiaków wydane było przez nasze stowarzyszenie w związku z pojawieniem się na naszym terenie osoby " wątpliwie chcącej pomagać zwierzętom" . Sukcesem mojej interwencji natomiast jest to, że usłyszałaś dzisiaj zarówno od pani Weterynarz i Sylwiaso, że Erni nie powinien się forsować i wystarczy jemu 15 minutowy spacer ; tę dawkę ruchu zapewnioną ma w warunkach hotelikowych ( nawet na podwórku ). Co prawda w Waszym rozumieniu porcja ruchu to koniecznie wyjście poza hotelik, pocieszającym jest jednak to że spacer trwał dzisiaj 15 minut a nie 2 godziny jak tydzień temu. To wszystko moje panie " mącicielki", analizując i wczytując się w twoje słowa Romko pełne jadu , podsycania, nienawiści nietrudno zrozumieć dlaczego w naszym środowisku zostałaś sama z Olivin. Quote
Donata Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 [quote name='Romka'] [FONT=Calibri] From: Maja Poplawska Sent: Wednesday, February 29, 2012 5:53 PM To: Danuta Uczciwek ; Martyna Szpiek - Gorzynska Subject: rozliczenie luty 2012 [FONT=Calibri] Witam, Rozliczenie na luty 2012: Cichacz/Kuba w hotelu u Milki szczepienie- 60zł- już zapłacone Erni: leki- Rheumocan i ArtroHA (6.02 i 27.02)- 326zł Dziękuję, -- Maja Popławska Przychodnia Weterynaryjna- Popławscy s.c Donato,naprawdę nie wiedziałaś o kwocie ,którą trzeba zapłacić za leki?I to już 29 lutego? Dlaczego jesteś teraz taka zdziwiona? Ja myślisz po co robiłam bazarek,na który Ty jako jego skarbnik nie weszłaś ani razu? [/FONT] [/FONT] I twoje kolejne kłamstwo, masz bardzo zawodną pamięć ale za to pamięć w komórce jest niezawodna. Cytuję SMS nadanego do mnie w dniu 1.03.2012 roku o godzinie 8:24: 33 " nie płać za leki Erniego załatwiam coś" Przejrzyj zatem swoje wiadomości wysłane w tym dniu do mnie. Co załatwiałaś , czy to tajemnica? Rachunk za leki dla Erniego został zapłacony niezwłocznie po twojej wiadomości na dogo, a więc w czwartek. Dośc tych z rozmysłem kierowanych ataków; przegrywasz je bo jesteś chaotyczna, kłamliwa, nie kontrolujesz tego co mówiłaś, pisałaś wczoraj a język masz okropny. Inymi słowy kolejna twoja kompromitacja twego " krystalicznego " oblicza. Quote
Romka Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 Dla kogo te spacery : dla chorego psa ? czy dla Was? po to aby narobic fotek i pokazać się "dziewczynom na dogo"?. Gdzie tu jest interes samego psa? Odpowiadam: -spacery są dla Erniego,dla jego dobra i w jego interesie, -ruch codzienny to ,ruch regularny na podwórku oraz na smyczy do 20 minut.Tak ustaliłam z p.doktor,komunikując to Sylwii.Nie wyobrażam sobie braku kontaktu z Ernim.Bardzo chętnie posiedzę na podwórku razem z Ernim,jak tylko będzie ciepło,chętnie skorzystam z tej propozycji,nawet kilka razy w tygodniu,po pracy. Oczekuję też,że będziemy jeździły tam na zmianę z Tobą albo innym członkiem Waszej organizacji.Nie mam nic przeciwko temu...proszę o propozycje.Więcej oczekuję udokumentowania tego na wątku Erniego. Quote
Romka Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 [quote name='Donata']I twoje kolejne kłamstwo, masz bardzo zawodną pamięć ale za to pamięć w komórce jest niezawodna. Cytuję SMS nadanego do mnie w dniu 1.03.2012 roku o godzinie 8:24: 33 " nie płać za leki Erniego załatwiam coś" Przejrzyj zatem swoje wiadomości wysłane w tym dniu do mnie. Co załatwiałaś , czy to tajemnica? Rachunk za leki dla Erniego został zapłacony niezwłocznie po twojej wiadomości na dogo, a więc w czwartek. Dośc tych z rozmysłem kierowanych ataków; przegrywasz je bo jesteś chaotyczna, kłamliwa, nie kontrolujesz tego co mówiłaś, pisałaś wczoraj a język masz okropny. Inymi słowy kolejna twoja kompromitacja twego " krystalicznego " oblicza. To coś to rozliczenie bazarku...znów Miś Uszatek? Quote
Romka Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 [quote name='Donata']Potok słów a żadnych konkretów, taka demagogia to Romka twoja specjalność. Odpowiem tak: przede wszystkim nie posługujcie się kłamstwami , nie wprowadzajcie dogomaniaków w błąd i nie odbiegajcie od sprawy Erniego. 1/ Ostrzeżenie adresowane do łowickich hotelików w poprzednią niedzielę o niewydawaniu osobom obcym żadnych psiaków wydane było przez nasze stowarzyszenie w związku z pojawieniem się na naszym terenie osoby " wątpliwie chcącej pomagać zwierzętom" . Sukcesem mojej interwencji natomiast jest to, że usłyszałaś dzisiaj zarówno od pani Weterynarz i Sylwiaso, że Erni nie powinien się forsować i wystarczy jemu 15 minutowy spacer ; tę dawkę ruchu zapewnioną ma w warunkach hotelikowych ( nawet na podwórku ). Co prawda w Waszym rozumieniu porcja ruchu to koniecznie wyjście poza hotelik, pocieszającym jest jednak to że spacer trwał dzisiaj 15 minut a nie 2 godziny jak tydzień temu. To wszystko moje panie " mącicielki", analizując i wczytując się w twoje słowa Romko pełne jadu , podsycania, nienawiści nietrudno zrozumieć dlaczego w naszym środowisku zostałaś sama z Olivin. A kto powiedział,że ktoś chciał być w Waszym środowisku?Tę niechęć do bycia w Waszym środowisku wyrzucasz mi nawet na niektórych wątkach...:cool3:;)u Laski bodajże... Quote
Donata Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 W uzupełnieniu mojej odpowiedzi z postu 428 i dla pobudzenia twych szarych komórek bo z pamięcią coś Romko kiepsko u ciebie: Zdjęcie z wiadomości przesłanej przez Romkę w dniu 1.03.2012 roku o godzinie 8.23:33 do mnie na mój prywatny telefon: Należy jednak twej pamięci skołatanej pomóc, czułam że tak będzie, najpierw kazałaś się wstrzymać z zaplatą za leki Erniego bo "coś miałaś załatwiać" a za 10 dni póżniej hura na opieszałego skarbnika. Cała ty, no cóż niektórzy tak mają. Quote
Nathar Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Romka napisał(a):To coś to rozliczenie bazarku...znów Miś Uszatek? Po pierwsze: nie godzi się obrażać osoby, która ma tak znaczący wpływ finansowy (cytuje: "Miś uszatek") bo gdyby nie Donata podejrzewam, że nie byłybyście w stanie utrzymać takiego stanu w schronisku jaki jest teraz. Po drugie: nie stosownym jest obrażać kogokolwiek na forum publicznym. Po trzecie: w prawdzie nie wiem jaki jest faktyczny stan zdrowia psa i co jest ku temu robione , to jednak jestem skłonny uwierzyć Donacie bo jak większość osób wie P.Martyna jest zdolna do tego by nagiąć prawdę tylko po to by wszystko było tak jak ona chce. Quote
Nathar Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Mając trochę wolnego czasu, postanowiłem prześledzić wątek (między innymi) Erniego. Zauważyłem, że ten psiak trafił do hotelu w styczniu 2011 roku i co jest najciekawsze, do 18 października 2011 nic się tutaj nie działo. Żadna z pań (p. Martyna i p.Ewa), której los Erniego tak bardzo leży na sercu, ani razu nie odwiedziły tego psiaka. Gdzie byłyście, drogie panie w tym okresie? Czy wtedy Erni nie był godzien waszego zainteresowania? Co się stało, że teraz nagle, jest wam tak bliski? I to teraz zabieracie go na tak długie spacery wiedząc, że jest chory i nie powinien się przemęczać Czy to nie jest czasem znęcanie się nad chorym zwierzęciem, tylko po to by się po lansować? Czy możecie odpowiedzieć mi na te pytania??? Quote
kasia_owczarzak Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 W związku z zaistniałą sprawą Erniego, a dokładniej jego choroby, Sylwiaso, czy możliwość przedstawienia nam opisu choroby psiaka z gabinetu weterynaryjnego? Quote
edzia.71 Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Romka Dla kogo te spacery : dla chorego psa ? czy dla Was? po to aby narobic fotek i pokazać się "dziewczynom na dogo"?. Gdzie tu jest interes samego psa? Odpowiadam: -spacery są dla Erniego,dla jego dobra i w jego interesie, -ruch codzienny to ,ruch regularny na podwórku oraz na smyczy do 20 minut.Tak ustaliłam z p.doktor,komunikując to Sylwii.Nie wyobrażam sobie braku kontaktu z Ernim.Bardzo chętnie posiedzę na podwórku razem z Ernim,jak tylko będzie ciepło,chętnie skorzystam z tej propozycji,nawet kilka razy w tygodniu,po pracy. Oczekuję też,że będziemy jeździły tam na zmianę z Tobą albo innym członkiem Waszej organizacji.Nie mam nic przeciwko temu...proszę o propozycje.Więcej oczekuję udokumentowania tego na wątku Erniego. Dziękujemy bardzo za zaproszenie i z przyjemnością je przyjmujemy. Chętnych do wizyt jest dużo więc postanowiłyśmy zrobić grafik odwiedzin Erniego. Syliaso grafik przyjęła z zadowoleniem i oczywiście zaakceptowała. Quote
sylwiaso Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 kasia_owczarzak napisał(a):W związku z zaistniałą sprawą Erniego, a dokładniej jego choroby, Sylwiaso, czy możliwość przedstawienia nam opisu choroby psiaka z gabinetu weterynaryjnego?Myślę,że opis jest do wglądu nie mam go w domu,ale jutro poproszę Panią doktor to wkleję go na wątek nie ma tu nic do ukrycia. Quote
sylwiaso Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 edzia.71 napisał(a):Dziękujemy bardzo za zaproszenie i z przyjemnością je przyjmujemy. Chętnych do wizyt jest dużo więc postanowiłyśmy zrobić grafik odwiedzin Erniego. Syliaso grafik przyjęła z zadowoleniem i oczywiście zaakceptowała.Bardzo proszę każdy może odwiedzić psiaka Zapraszam!!!!! Quote
UBOCZE Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Nathar napisał(a): Po drugie: nie stosownym jest obrażać kogokolwiek na forum publicznym. Bardzo mądre zdanie - moje szczere gratulacje!!! Tylko jak ono się ma do poniższego zdania, które sam Pan poparł, przyznając, że lepiej by Pan tego nie "ujoł"? edzia.71 napisał(a):Koniecznie to musisz w końcu zdjąć swoją chusteczkę z głowy,która już tak ścisnęła Ci mózg, że nic z niego nie zostało. :evil_lol: Nie wiem, czy jakikolwiek lekarz jest jeszcze w stanie Ci pomóc:mad: Quote
Nathar Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Z góry przepraszam jeśli poczuje się pan obrażony ale Wpieprzasz się człowieku tam gdzie nie potrzeba bo z tego co wiem nie jest pan z Łowicza i nie ma pan najmniejszego pojęcia co się tutaj u nas dzieje, jedyne to co przekaże panu pani Martyna. Więc gdybym mógł prosić żebyś dał sobie człowieku święty spokój z robieniem nam tu większego zamieszania byłbym bardzo wdzięczny. Poza tym nie chciał bym stawać tu po żadnej ze stron ale niestety wiem jaka jest P. Martyna. ^^ Quote
UBOCZE Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Nathar napisał(a):Z góry przepraszam jeśli poczuje się pan obrażony ale Wpieprzasz się człowieku tam gdzie nie potrzeba bo z tego co wiem nie jest pan z Łowicza i nie ma pan najmniejszego pojęcia co się tutaj u nas dzieje, jedyne to co przekaże panu pani Martyna. Więc gdybym mógł prosić żebyś dał sobie człowieku święty spokój z robieniem nam tu większego zamieszania byłbym bardzo wdzięczny. Poza tym nie chciał bym stawać tu po żadnej ze stron ale niestety wiem jaka jest P. Martyna. ^^ Nie "wpieprzasz", tylko wtrącasz. Dogomania jest forum ogólnopolskim, nie łowickim. Nie ma problemu, akurat Pan nie jest w stanie mnie obrazić.;) Quote
wielebny Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Donata napisał(a):jestem jak dotychczas najważniejszym sponsorem Skarbonki i należy się do mnie zwracać w inny sposób Barba non facit philosophum – Broda mędrcem nie czyni (Plutarch) Quote
Romka Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Poprosiłąm Sylwię o zakroplenie Erniego przeciw kleszczowo... Quote
Dionizy Ass Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 żeż, jak czytam zionący bezzasadną wyższością słów tok, dodam - że jestem po lekturze, na czarnych kwiatkach wiernopoddańczych fraz przedstawiciela stołecznej kanapy, to mię... ubocznie, choć zasadniczo, trzącha; przecież - farmazony w typie: a mnie się tak ckni do współpracy z romką, wplecione w krzyk sprzeciwu wobec szkodliwych praktyk inkryminowanej wolontariuszki, brzmią służalczo, porażając naiwnością, trochę tak jak gdy zakanszając ogóreczkiem berbeluchę, rzucimy - napitek fiu,fiu, przedni, ale korniszon, ten mi... szkodzi Quote
UBOCZE Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 [quote name='Dionizy Ass']żeż, jak czytam zionący bezzasadną wyższością słów tok, dodam - że jestem po lekturze, na czarnych kwiatkach wiernopoddańczych fraz przedstawiciela stołecznej kanapy, to mię... ubocznie, choć zasadniczo, trzącha; przecież - farmazony w typie: a mnie się tak ckni do współpracy z romką, wplecione w krzyk sprzeciwu wobec szkodliwych praktyk inkryminowanej wolontariuszki, brzmią służalczo, porażając naiwnością, trochę tak jak gdy zakanszając ogóreczkiem berbeluchę, rzucimy - napitek fiu,fiu, przedni, ale korniszon, ten mi... szkodzi Nie ma co cknić się, bo ta współpraca trwa. Jeno psów konkretnych, nie ludzi dotyczy, bo to podobno o tym forum. Jeśli trzącha, to warto zarzucić praktyki ekstazy dionizyjskiej.:evil_lol: Quote
UBOCZE Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Romka napisał(a):Poprosiłąm Sylwię o zakroplenie Erniego przeciw kleszczowo... Ale wróćmy do tematu Erniego... Quote
Dionizy Ass Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 (edited) UBOCZE napisał(a):Nie ma co cknić się, bo ta współpraca trwa. Jeno psów konkretnych, nie ludzi dotyczy, bo to podobno o tym forum. Jeśli trzącha, to warto zarzucić praktyki ekstazy dionizyjskiej.:evil_lol: zaleciłbym, wszak nadzieja gaśnie ostatnia, 15 min na dzień, czytania... ze zrozumieniem; na marginesie - postawa romki rzutuje na los psów, choć i ludzi dotyka, boleśnie. Edited March 13, 2012 by Dionizy Ass Quote
Nathar Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 P. Martyno czy raczy mi pani w końcu odpowiedzieć na te kilka prostych wydawałoby się pytań ??? Ubocze nie wiem czemu akurat ty chcesz wracać do tematu Erniego skoro nie masz najmniejszego pojęcia co tak na prawdę się z nim dzieje i jaki jest faktyczny stan jego zdrowia. Ja rozumiem że dogomania jest forum ogólnopolskim lecz mógłby pan zając losem psów ze swoich okolic a nie robić zamieszanie gdzie indziej. Quote
Romka Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Trzeba przeczytać cały wątek z którego można dowiedzieć się wszystkiego: kto:roll: i w jakim okresie zajmował się Ernim i od kiedy ja wzmogłam opiekę nad nim i z jakiego powodu oraz to od kiedy nagle spacery z Ernim stały się problematyczne i dla kogo.;) Quote
UBOCZE Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Nathar napisał(a):P. Martyno czy raczy mi pani w końcu odpowiedzieć na te kilka prostych wydawałoby się pytań ??? Ubocze nie wiem czemu akurat ty chcesz wracać do tematu Erniego skoro nie masz najmniejszego pojęcia co tak na prawdę się z nim dzieje i jaki jest faktyczny stan jego zdrowia. Ja rozumiem że dogomania jest forum ogólnopolskim lecz mógłby pan zając losem psów ze swoich okolic a nie robić zamieszanie gdzie indziej. Jestem też od niedawna skromnym darczyńcą Erniego i obserwuję jego losy. A psy ze schroniska w Łowiczu traktuję z sentymentem od roku 2010. Teraz staram się też psiakom m.in. łowickim szukać domów. Żaden dogomaniak na tym portalu nie musi być przypisany do regionu, bo tu regionalizacja według nicków nie obowiązuje. Gdyby każdy kierował się tą zasadą, którą Pan narzuca, psiaki łowickie straciłyby niektórych darczyńców, a także nie znalazłyby wielu domów, którymi obecnie się cieszą. Ale rozumiem, że jako nowicjusz na dogomanii o tym Pan nie wiedział... Quote
Recommended Posts