Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 551
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Olivin napisał(a):
Erni wygląda cudownie i kondycję ma super!!!:lol: Romka trochę się zasapała :evil_lol:

Przeglądam wątek Erniego i zaprezentowane przez Was zdjęcia z dnia 25.02.2012 które dla każdego oka nie świadczą ani o jego dobrej kondycji ani o zadowoleniu z tych spacerów. Erni jest ociężały i smutny; jeśli rozpoznano u niego spondylozę to wiadomo , że może mieć m. innymi bóle kręgosłupa i pleców , niechęć do spacerów itd.. zatem czy takie forsowne spacery dla Erniego są wskazane? Myślę że to powinno się skonsultować z lekarzem prowadzącym i Sylwią, która jest w stałym kontakcie z lekarzem.
Wleczenie chorego psa na forsowny dośc długi spacer moim zdaniem jest nie tylko nieodpowiedzialne ale nade wszystko naganne. Dla kogo te spacery : dla chorego psa ? czy dla Was? po to aby narobic fotek i pokazać się "dziewczynom na dogo"?.
Gdzie tu jest interes samego psa?
Ninkę, też starszą onkę (opiekunowie wątku 6-ciu psów) dwa dni temu wybronili przed tymi Waszymi " zbawiennymi" spacerami ale na wątku Erniego nie ma już tylu osób , które staną w obronie Erniego ( czytaj wątek Ninki).

Ja muszę Romka zadać takie pytania jako osobie będącej w bezpośrednim kontakcie z lek. weterynarii ?

1/ Jaki jest stan zdrowia Erniego?
2/ dostawał Rheumocan ( przeciwbólowy) a teraz widzę otrzymał następny lek ArtroHA, chciałybysmy coś więcej wiedzieć o fazach rozwoju choroby u Erniego.
Czynię to m. innymi dlatego żeby nie było powtórki z przypadkiem Leona, kiedy jeszcze w niedzielę 8.01.2012 roku mówiłaś i pisałas na dogo o poprawie zdrowia Leona a jak się dowiedzieliśmy rano w poniedziałek Leon już został uśpiony.

Chcemy znać prawdę o rozwoju choroby a może należy zdiagnozować Erniego w innej klinice, czy wymienic się na tym forum doświadczeniami z osobami kóre zetknęły się z tą chorobą.

Nietaktem jest napisać tylko na wątku Sarbonki " proszę zapłacić" ; jestem jak dotychczas najważniejszym sponsorem Skarbonki i należy się do mnie zwracać w inny sposób; lepszy efekt osiąga się używając innych zwrotów.

Czekamy zatem na informacje.

Posted

:multi:Donata jest najważniejsza i nikt nie ma co do tego wątpliwości!!! :multi:
Wszyscy chcieliby się dowiedzieć czegoś więcej o Ernim, jego stanie zdrowia i leczeniu.
Nie rozumiem insynuacji dotyczących spacerów Erniego ze mną i z Romką tj, że niby Erni był forsowany itd.
Nie rozumiem przede wszystkim, dlaczego w minioną niedzielę, przed naszym przyjazdem do hoteliku Sylwii, Donata zabroniła wydać nam Erniego na spacer? Donata zabrania nam zabrać psa na spacer!!! Chciałabym wiedzieć dlaczego.

Posted (edited)

Ja też chciałabym wiedzieć dlaczego w minioną niedzielę przed naszym przyjazdem do hoteliku Sylwii,Donata zabroniła wydawać nam Erniego na spacer?Przypominam,że Erni jest psem pod moją opieką.

Czy to dalszy ciąg bezprzykładnej nagonki ,którą stosujecie wobec schroniska i jego wolontariuszy?

Sylwia,oczekuję,że wyjaśnisz nam to...liczę,że odpowie na to także Donata.Czy macie coś do ukrycia?

Edited by Romka
Posted

[SIZE=5]Zapraszamy serdecznie na bazarek, z którego dochód przeznaczony zostanie na leczenie i karmę

[SIZE=5] dla

[SIZE=5][SIZE=6]ERNIEGO
[SIZE=5][SIZE=6] przebywającego

[SIZE=5][SIZE=6] w hoteliku u Sylwiaso

[SIZE=5][SIZE=6]

[SIZE=5][SIZE=6]

[SIZE=5][SIZE=6] [SIZE=3]ŁĄCZNE WPŁYWY Z BAZARKU NA ERNIEGO WYNOSZĄ :213 ZŁ

[SIZE=5][SIZE=6][SIZE=3]
Wszystkim bardzo serdecznie dziękujemy!:loveu::loveu::loveu::loveu:

Bazarek jest już rozliczony.

Posted

[FONT=Calibri] From: Maja Poplawska
Sent: Wednesday, February 29, 2012 5:53 PM
To: Danuta Uczciwek ; Martyna Szpiek - Gorzynska
Subject: rozliczenie luty 2012

[FONT=Calibri] Witam,
Rozliczenie na luty 2012:

Cichacz/Kuba w hotelu u Milki szczepienie- 60zł- już zapłacone
Erni: leki- Rheumocan i ArtroHA (6.02 i 27.02)- 326zł

Dziękuję,

--
Maja Popławska
Przychodnia Weterynaryjna- Popławscy s.c

Donato,naprawdę nie wiedziałaś o kwocie ,którą trzeba zapłacić za leki?I to już 29 lutego?
Dlaczego jesteś teraz taka zdziwiona?

Ja myślisz po co robiłam bazarek,na który Ty jako jego skarbnik nie weszłaś ani razu?
[/FONT]

[/FONT]

Posted

Dziś byłyśmy z Romką u Erniego :lol:. Zabrałyśmy go na spacer :lol: Erni jest w świetnej formie :lol:
Romka, nie bądź niegrzeczna, pamiętaj ;) -Donata jest najważniejsza!

Posted (edited)

"Ja muszę , zadać takie pytania jako osobie będącej w bezpośrednim kontakcie z Sylwią i "będącej w bezpośrednim kontakcie"ze mną na wątku Erniego.
Czy wiesz Donato,że przypominasz mi...Misia Uszatka?A Miś Uszatek jak każde dziecko wie był misiem o bardzo małym...
Tylko Miś Uszatek zadałby takie pytanie:

"1/ Jaki jest stan zdrowia Erniego?
2/ dostawał Rheumocan ( przeciwbólowy) a teraz widzę otrzymał następny lek ArtroHA, chciałybysmy coś więcej wiedzieć o fazach rozwoju choroby u Erniego."

...ponieważ począwszy od postu 360 i dalej zarówno Sylwia jak i ja piszemy o stanie zdrowia Erniego.Choroba Erniego nie pogłębia się dzięki lekom,które dostaje.Leki są drogie ale skuteczne.

Czynię to m. innymi dlatego żeby nie było powtórki z przypadkiem Leona, kiedy jeszcze w niedzielę 8.01.2012 roku mówiłaś i pisałas na dogo o poprawie zdrowia Leona a jak się dowiedzieliśmy rano w poniedziałek Leon już został uśpiony.
Co do Leona,którym wycieracie sobie gębę ,to trzeba być Misiem Uszatkiem,żeby nie wiedzieć kto w schronisku podejmuje decyzję o eutanazji z racji sprawowanego nadzoru
weterynaryjnego.

Edited by Romka
Posted

Nietaktem jest napisać tylko na wątku Sarbonki " proszę zapłacić" ; jestem jak dotychczas najważniejszym sponsorem Skarbonki i należy się do mnie zwracać w inny sposób; lepszy efekt osiąga się używając innych zwrotów.

Koniecznie trzeba zmienić moherowy beret na środki poprawiające nastrój.

Posted

[quote name='Romka']Ja też chciałabym wiedzieć dlaczego w minioną niedzielę przed naszym przyjazdem do hoteliku Sylwii,Donata zabroniła wydawać nam Erniego na spacer?Przypominam,że Erni jest psem pod moją opieką.

Czy to dalszy ciąg bezprzykładnej nagonki ,którą stosujecie wobec schroniska i jego wolontariuszy?

Sylwia,oczekuję,że wyjaśnisz nam to...liczę,że odpowie na to także Donata.Czy macie coś do ukrycia?

Donato,nadal oczekuję na Twoje informacje.

Posted

Ustaliłam z doktor Mają jak mają wyglądać spacery Erniego.Poinformowałam o tym Sylwię.Dziś ponownie odwiedziłyśmy Erniego w hoteliku:

Dziś Erni spacerował ze Stellą: