Jump to content
Dogomania

STERYLIZACJA ZAMIAST EUTANAZJI!!!Film Roberta Valentine "W nadziei..."

Recommended Posts

• Replies 294
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Przypominajmy wszystkim o konieczności ograniczenia rozrodu psów i kotów.
Domów dla zwierzaków nie przybywa tak szybko jak szczeniąt i kociąt.

Zawsze zbyt wiele stworzeń rodzi się, aby zostać bezdomnymi.

• 1 month later...
Posted

Oglądałam ten film wiele razy. Za każdym razem z płaczem :-( i głębokim przemyśleniem.

Dzisiaj przeczytałam jeszcze wątek :roll: i jestem po prostu przerażona... jego interpretacją :-(. To nie jest film o Ameryce :shake:.

Być może po wycięciu ujęć z Eutha 6 byłby lepiej rozumiany w Polsce i nie kończyłoby się konkluzją "u nas jest lepiej"

Posted

jefta napisał(a):
Być może po wycięciu ujęć z Eutha 6 byłby lepiej rozumiany w Polsce i nie kończyłoby się konkluzją "u nas jest lepiej"

W Polsce używa się morbitalu. :-(
Ale co za różnica jak się taki środek nazywa?

Posted

lewkonia napisał(a):
W Polsce używa się morbitalu. :-(
Ale co za różnica jak się taki środek nazywa?
żadna

chodzi mi o to, że ten film jak pokazują wypowiedzi w tym wątku, jest odbierany "Amerykanie są źli, bo zabijają bezdomne zwierzęta"

Być może gdyby tytuł brzmiał "sterylizacja zamiast schroniska" a w miejsce scen z eutanazją wstawić potworne sceny z naszych przepełnionych schronisk, główny wydźwięk filmu byłby lepiej zrozumiały.

Posted

[quote name='jefta']

chodzi mi o to, że ten film jak pokazują wypowiedzi w tym wątku, jest odbierany "Amerykanie są źli, bo zabijają bezdomne zwierzęta"

Być może gdyby tytuł brzmiał "sterylizacja zamiast schroniska" a w miejsce scen z eutanazją wstawić potworne sceny z naszych przepełnionych schronisk, główny wydźwięk filmu byłby lepiej zrozumiały.

Ten film jest amerykański i zostal przetłumaczony na polski i wiele innych języków.

Nic nie stoi na przeszkodzie, aby powstał film o zwierzętach w Polsce.
Z tym, że w Polsce nie usypia się zwierząt w schroniskach, jeśli nie są nieuleczalnie chore, lub nie są ślepymi miotami.

Dlatego wymowa tego filmu musiałaby być trochę inna.

A w końcu najważniejsze jest propagowanie idei sterylizacji, jako sposobu likwidacji bezdomności.

Jeśli ktoś z dogomaniaków czuje się na siłach by stworzyć film ( a właściwie prezentację) o przepełnionych polskich schroniskach i konieczności sterylizacji - super! Pamiętać należy jednak o tym, że prawa autorskie do filmu "W nadziei..." należą do Roberta Valentine.

Posted

tekst piosenki Porcelain - Moby

Porcelain / Porcelana

In my dreams I'm dying all the time
Wciąż umieram w moich snach

Then I wake its kaleidoscopic mind
A gdy się budzę umysł wiruje jak kalejdoskop

I never meant to hurt you
Nigdy nie chciałem ciebie zranić

I never meant to lie
Nie zamierzałem okłamywać

So this is goodbye
Więc to jest pożegnanie

This is goodbye
To jest pożegnanie

Tell the truth, you never wanted me
Powiedz prawdę, że nigdy mnie nie chciałeś (chciałaś)

Tell me...
Powiedz mi...

In my dreams I'm jealous all the time
Wciąż jestem zazdrosny w moich snach

When I wake I'm going out of my mind
A gdy się budzę tracę rozum

Going out of my mind
Tracę rozum

autor słów utworu:

kompozytor: MOBY

Tłumaczenie na prośbę dogomaniaków.
Rzuca ono dodatkowe światło na przesłanie filmu.

• 1 month later...
Posted

[quote name='Goska76']Czy ten film można puścić uczniom w szkole - podczas prelekcji związanej z problemem bezdomności zwierząt? Czy trzeba mieć zgodę autora?

Autorzy pozwalają wykorzystywać film w dowolny sposób z tym, że jeżeli jego wykorzystanie przyniesie jakikolwiek zysk to uzyskane fundusze muszą być w całości przeznaczone na pomoc bezdomnym zwierzętom.

Ze strony radomskiego schroniska można pobrać film również w postaci prezentacji Power Point-a jeżeli istnieje potrzeba pokazania go w miejscu gdzie nie ma dostępu do internetu lub utrwalenia na płycie CD.

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Niewysterylizowana suczka i jej partner mają szczenięta,
które mają szczenięta,
które mają szczenięta......

1 rok - 16 psów
2 lata - 128 psów
3 lata - 512 psów
4 lata - 2048 psów
5 lat - 12228 spów
6 lat - 67000 psów....

Po czterech latach niekontrolowanego rozrodu ("bo suczka raz w życiu powinna mieć młode":angryy:) zapełnia się całe schronisko.

• 2 weeks later...
Posted

oktawia6 napisał(a):
proszę banerki, które zaprojektowałam a wykonała zdolna Misiaczek-do pobrania-są wyjątkowe i niepowtarzalne-dobitne i prawdziwe:

A jak się zmniejsza banerki bo chce jeszcze jeden wstawić obok i się nie mieści?

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Podrzucajmy link do filmu Roberta Valentine,a komu się da.

Właśnie po dwudniowej włóczędze udało nam sie sprowadzić z powrotem do domu moją ONkę - Bajkę.
Nie chcę mysleć, co by było, gdyby nie była wysterylizowana.