Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Już drado o tym pisał, ale wkleję jeszcze i tu:

[FONT=arial][FONT=arial][/FONT]
[FONT=arial]Witam![/FONT]
Psich Sportowców, którzy nie chcą przespać zimy zapraszamy na flyball. Propozycja jest skierowana do osób, które chciałyby sprawdzić się ze swoimi psami w jednym z najbardziej emocjonujących psich sportów.

Kurs potrwa od listopada 2010 do końca marca 2011. Teamy, które uda się przygotować do biegów drużynowych otrzymają propozycję przystąpienia do grupy Unleashed, która z sukcesami uczestniczy w turniejach flyballowych W Czechach, Niemczech i Belgii i jest w posiadaniu rekordu Polski 18,17 sek.

Jakie psy są mile widziane?

• rasowe i nierasowe
  • małe, średnie i duże
  • o sportowej sylwetce, szczupłe, zwinne, szybkie
  • świetnie aportujące, radośnie i z chęcią przynoszące i oddające właścicielowi łup,
  • w szczególności cenne dla nas są psy, które mają w kłębie pomiędzy 30 i 40 cm, ale w żadnym razie nie wykluczamy innych

Jakie psy nie sprawdzą się na zajęciach flyballowych

• agresywne,
  • mające "za nic" oczekiwania własciciela
  • otyłe,
  • z przeciwskazaniami do uprawiania sportu
  • rasy o bardzo ciężkiej budowie

Jeśli pies nie kończy aportu, tzn. podejmuje łup, ale nie przynosi, nie oddaje, zanim zacznie zajęcia powinien mieć te braki wyeliminowane. Jest to możliwe również z nasza pomocą, wymaga to jednak kilku spotkań indywidualnych.

Limit psów w grupie to 10. Jeśli będzie więcej chętnych sporządzimy najpierw listę rezerwową, a może nawet drugą grupę.

Zajęcia będą się odbywały na Torwarze, w dni robocze, treningów w miesiącu, każda po 1,5 godziny (w przedziale godzinowym 19:00 - 22:00).

Osoby, które deklarują udział w zajęciach powinny być pełnoletnie (we flyballu zdecydowanie sprawdza się dojrzałość przewodnika) i na tyle sprawne fizycznie by, dać sobie radę z kilkunastometrowymi sprintami powtarzanymi wielokrotnie w czasie treningu.

Jeśli jeszcze nie zniechęciłeś/aś się po przeczytaniu tego maila, poproszę o kontakt mailowy (przez najbliższy miesiąc będę za granicą, więc kontakt telefoniczny będzie praktycznie niemożliwy.

Proszę o krótką informację, możliwie ze zdjęciem psa, z odpowiedzią na następujące pytania:

1. Imie i Nazwisko:
  2. Mail:
  3. Tel. Kom.
  4. Imię psa (użytowe)
  5. Rasa (lub mix)
  6. Płeć psa
  7. Wiek psa
  8. Wysokość psa w kłębie
  9. Uprawiane sporty ("rekreacyjnie")
  10. Uprawiane sporty ("zawodniczo" - sukcesy?)

Aport piłeczki tenisowej (interesuje mnie aport BEZ wspomagania smakołykiem):

1. Czy pies biegnie do wyrzuconej piłeczki
  2. Czy pies chętnie podejmuje z ziemi piłeczkę
  3. Czy pies chętnie wraca z piłeczką
  4. Czy pies chętnie oddaje piłeczkę? (do ręki, rzuca pod nogi?)
  5. Czy po oddaniu łupu jest natychmiast gotowy do kolejnego rzutu?

Bardzo proszę o nadsyłanie informacji na mój adres mailowy dariusz.ra@gmail.com ze słowem "flyball" w nagłówku.
Osoby , które wyrażą zainteresowanie poinformuję o warunkach przystąpienia do kursu (w szczególności finansowych)

Pozdrawiam,
Dariusz Radomski
[/FONT]

• Replies 317
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gusia1972 napisał(a):

to mi extra wyszło :D

No rzeczywiście genialne :lol: W ogóle zdjęcia berdetki świetne, taka_kupa_kłaków_chaosu ;) super :evil_lol:

a co do kursu powiem tyle - szkoda że Warszawa! Ja co prawda cały czas czekam na przyjazd szczeniaczka i udziału bym nie wzięła w tym kusie na pewno, ale tak na przyszłość mówię - szkoda że Warszawa :placz:

Posted

gusia1972 napisał(a):
go ! :)

to Ty ? :)

Tak to ja i Andzia :)

A ten border ze znakiem zapytanie to Kiwi, debiutowiczka.

Cudowne zdjęcia. :D A już myślałam, że nikt nie obfocił pokazu, bo nigdzie żadnych zdjęć nie było.
Dziękuję Gusiu!

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Wow ale fajnie :-) fajną halę macie do treningów, dzięki temu zima wam nie straszna :)
pamiętam jak z półroku temu pytałam się o jakieś podstawowe rzeczy dotyczące flyball i frisbee a teraz sama mam borderka i żałuję że u nas w Poznaniu nie ma żadnego klubu gdzie możnaby trenować te dyscypliny. Fajnie macie tam w Warszawie, ale może powinniście utrzowyć jakieś filie w innych miastach albo coś ;)

Posted

Lottie napisał(a):
Wow ale fajnie :-) fajną halę macie do treningów, dzięki temu zima wam nie straszna :)
pamiętam jak z półroku temu pytałam się o jakieś podstawowe rzeczy dotyczące flyball i frisbee a teraz sama mam borderka i żałuję że u nas w Poznaniu nie ma żadnego klubu gdzie możnaby trenować te dyscypliny. Fajnie macie tam w Warszawie, ale może powinniście utrzowyć jakieś filie w innych miastach albo coś ;)

Lottie pochwal się tym nowym nabytkiem. ;) Z jakiej jest hodowli? Po jakich rodzicach?

Co do filii, to fajnie by było :) Ale niestety Darka (trenera) nie zklonujemy, aby był w różnych miejscach w jednym czasie.

Macie za to w Poznaniu kilku świetnych zawodników frisbee, więc pewnie jakieś zajęcia frisbee też się odbywają.

Posted

Nie, nie ma zajęć z frisbee ale prywatne konsultacje z Paulą już się odbyły ;) jednak temat dotyczył tylko aportu bo mój ma dopiero 4,5 miesiąca więc nie trenuję z nim jeszcze (choć frisbee kilka razy już się bawił i szalał niesamowicie). Mam nadzieję że jakoś latem będą seminaria albo coś to wtedy zaczniemy na poważnie coś robić :-). Natomiast żeby u nas w Poznaniu zapisać się do jedynego klubu agility jest problem, czeka się ok. 1,5 roku na przyjęcie do grupy początkującyh hehe. A problem jest żeby się w ogóle na listę zapisać bo odpowiedzi na maile brak :P. Dlatego strasznie wam zazdroszczę że w Wawie macie tyle klubów agility, klub frisbee i klub flyball, a dodatkowo są zajęcia dla szczeniaków (jak ja chciałam iść u mnie do psiego przedszkola to żadna ze szkół w Poznaniu nie przeprowadzała wtedy kursu!). W Warszawie to jednak jest w czym wybierać i kogo się radzić!

Posted

No niestety! Jest tylko Artefakt... U nas są ze trzy przedszkola, z czego żadne nie prowadziło zajęć w okresie jesień/zima kiedy ja chciałam małego zapisać (za to latem to wszystkie mają zajęcia). Jeszcze nie szukałam żadnej szkoły posłuszeństwa i zastanawiam się czy w ogóle znajdę jakąś która będzie mi odpowiadać :P. Ale to off-top więc kończymy dyskusję ;).

Posted

No i muszę się pochwalić.... Wczoraj na treningu złamaliśmy prędkość dźwięku. :D Zap, który już wcześniej pobił rekord Polski i jako pierwszy pies w Polsce zszedł poniżej 4 sekund na 3,98, wczoraj jeszcze raz pokonał swój rekord! A oto dowód. :) :) :)

• 4 weeks later...
Posted

No i kolejne wieści od Unleashed... Wczoraj był dzień rekordów. :)

Zap - 3,86 sek.
Mo - 4,05 sek.
Kiwi - 3,95 sek.

Był też rekord grupowy - Unleashed Alfa w składzie: Zap, Mo, Sparky, Terry - czas 17,46 sek.

Sezon zapowiada się ciekawie... :jumpie::jumpie::jumpie: