GrubbaRybba Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 Długo się nie odzywałam, ale wreszcie jestem i od razu z zaproszeniem. [FONT=arial black]Jeśli ktoś z was chciałby obejrzeć na żywo zawody flyball, w tym roku nadarzy się kilka okazji: 1. 22 kwiecień (niedziela), Ożarów Maz. koło Warszawy - kameralne, polsko-polskie zawody [/FONT]:razz: [FONT=arial black] 2. 29 kwiecień (niedziela), Chorzów, Rosarium, Wojewódzki Park Kultury i Wypoczynku, demo w czasie zawodów DCDC. [/FONT] [FONT=arial black]3. 05-06 maj (weekend), Czechy, Trmice k. Usti nad Labem (to propozycja dla osób z południa Polski) - zawody międzynarodowe Eager's Cup 4. 03 czerwiec (niedziela), Wrocław, Park Południowy, w czasie zawodów DCDC - kameralne zawody, wystąpią drużyny polskie i węgierska 5. 01lipiec[/FONT] [FONT=arial black](niedziela), Ożarów Maz. koło Warszawy - kameralne, polsko-polskie zawody [/FONT]:razz: [FONT=arial black] ZAPRASZAMY!!![/FONT] Quote
GrubbaRybba Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 Czas na konkrety: 22 kwiecień - godzina 11:00 - pierwsze od niepamiętnych czasów ZAWODY FLYBALL :) Miejsce Ożarów Maz, boisko przy ul. Parkowej MAPKA Wystartują drużyny z Warszawy, Wrocławia i Krakowa. Zawody będą kameralne, ale na pewno nie zabraknie emocji, dobrej zabawy oraz krzyków, szczeków i dopingu. ZAPRASZAMY!!! Quote
GrubbaRybba Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 [h=6]Oto oficjalne wyniki Dog Games Spring '12 - Flyball Round Robin: 1. Michu Team 28 pkt, 18,08 sek. 2. Girls&Twinz 20 pkt, 18,32 sek. 3. PSYchosis 16 pkt, 18,19 sek. 4. Ladies First 14 pkt, 17,95 sek. 5. Woof 6 pkt, 22,29 sek Double Elimination: 1. Girls&Twinz 2. Michu Team 3. Ladies First 4. Woof 5. PSYchosis[/h] Quote
Luzia Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Jak ja żałuję, że nie mieszkam w Wawie :shake: Mam dwa psy mega nakręcone na piłeczkę, ale w naszej dziurze nie ma perspektyw :roll: Quote
Bewarka Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Luzia flyball jest jak na razie w niewielu miejscach w Polsce więc się nie martw ;) Quote
Luzia Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Bewarka napisał(a):Luzia flyball jest jak na razie w niewielu miejscach w Polsce więc się nie martw ;) U mnie na pewno nigdy nie będzie :evil_lol: U nas nawet nie ma porządnego ośrodka szkoleniowego :lol: Ot, taka dziura :roll: Quote
GrubbaRybba Posted April 23, 2012 Author Posted April 23, 2012 Luzia napisał(a):U mnie na pewno nigdy nie będzie :evil_lol: U nas nawet nie ma porządnego ośrodka szkoleniowego :lol: Ot, taka dziura :roll: Nigdy nie mówi nigdy. Drużyn przybywa jak grzybów po deszczu. Są już drużyny w Krakowie, Wrocku, Warszawie, jest drużyna początkująca w Tarnowskich Górach, tworzy się drużyna w 3mieście, Łódź też przymierza się do stworzenia drużyny. Quote
GrubbaRybba Posted April 23, 2012 Author Posted April 23, 2012 (edited) Zapraszam do obejrzenia pierwszej partii zdjęć z niedzielnych zawodów. https://plus.google.com/photos/111670758908931051413/albums/5734474283998667009?banner=pwa Edited April 24, 2012 by GrubbaRybba Quote
Luzia Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 GrubbaRybba napisał(a):Nigdy nie mówi nigdy. Drużyn przybywa jak grzybów po deszczu. Są już drużyny w Krakowie, Wrocku, Warszawie, jest drużyna początkująca w Tarnowskich Górach, tworzy się drużyna w 3mieście, Łódź też przymierza się do stworzenia drużyny. Niby tak, ale w moim mieście na przykład nie ma nawet porządnego ośrodka szkoleniowego.. Mała mieścina to i zapotrzebowania nie ma :( Quote
tajger05 Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Dziękujemy za zawody było super jesteśmy bardzo zadowolenie ps : Pozdrawia Drużyna Psychosis z Krakowa Quote
GrubbaRybba Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 [quote name='tajger05']Dziękujemy za zawody było super jesteśmy bardzo zadowolenie ps : Pozdrawia Drużyna Psychosis z Krakowa To my dziękujemy, że przyjechaliście i że mogliśmy się pościgać. Było świetnie! A swoją drogą, jestem pod ogromniastym wrażeniem postępów, jaki poczyniliście. To niesamowite. Czy wy tam w Krakowie trenujecie dzień i noc? ;) Quote
GrubbaRybba Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 (edited) Girlz&Twinz Edited May 7, 2012 by GrubbaRybba Quote
GrubbaRybba Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 (edited) Michu Team Edited May 7, 2012 by GrubbaRybba Quote
GrubbaRybba Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 (edited) Ladies First Edited May 7, 2012 by GrubbaRybba Quote
gusia1972 Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 super, że są te zawody :) i nagle okazuje się, że to nie jedyne w tym roku zawody w PL :) mam nadzieje że to więcej ludzi przyciągnie do tego sportu :) PS> cyknął ktoś nam fotkę jak odbieraliśmy rozetki ? :) Quote
GrubbaRybba Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 (edited) PSYchosis Edited May 7, 2012 by GrubbaRybba Quote
GrubbaRybba Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 (edited) Woof (z Olgą i Majką wypożyczonymi z Unleashed) Edited May 7, 2012 by GrubbaRybba Quote
gusia1972 Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 ooo jesteśmy :) to kradnę zdjęcie zespołowe :) mogę ? :) Quote
GrubbaRybba Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 gusia1972 napisał(a):ooo jesteśmy :) to kradnę zdjęcie zespołowe :) mogę ? :) Gusia, oczywiście, że możesz. :) Quote
tajger05 Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 http://www.latajacepsy.pl/aktualnosci/dcdc-chorzow-na-zywo zapraszamy jest możliwości oglądania flyball o 1530 powinien się zacząć Quote
GrubbaRybba Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 W nocy wróciliśmy z zawodów Eager's Cup w Czechach, gdzie po raz pierwszy wygraliśmy cały turniej, aż Czechom i Belgom oczy zbladły!!! Najlepiej będzie, jeśli zacytuję naszego prezesa: [h=6]Nawet nie wiem, o czym tu pisać. Zdobycie Pucharu EAGER'S, to absolutnie największy sukces polskiego flyballu, może nawet jeden z największych sukcesów w polskim kynosporcie. Od 2007 jeździmy na Eager's Cup, walczymy na całego ze zmiennym szczęściem, widzimy jak z roku na rok ważność tych zawodów rośnie, w tej chwili jest to najprawdopodobniej najważniejszy turniej międzynarodowy w Europie, nie licząc Mistrzostw Kontynentu. Zaczęliśmy w 2007 od 2 miejsca w drugiej dywizji i czasu 19,92, w 2008 było już 1 dywizja i 3 miejsce w turnieju, i czas 19,02. 2009 był szaleństwem, pojechaliśmy z 3 drużynami, zajęliśmy 3 miejsce w turnieju (Unleashed Gamma - 19,58), ale pozostałe drużyny były poza podium. w 2010 sukces odniosła Beta, 2 miejsce w 3 dywizji, Alfa skończyła poza podium, ale pod względem czasu zanotowaliśmy progres - 18,37. 2011 - Alfa na podium, ale z najlepszym czasem turnieju - 17,45 - Beta ze zmiennym szczęściem, ostatecznie poza podium. W 2012... czyli wczoraj. Unleashed NightMares (dawniej Beta), czyli Stefa, Andzia, Franka, Piper, Didi w twardej walce zajęła 5 miejsce w trzeciej dywizji, ale z dobry czasem 19,52 i ze świetną pracą psów i ludzi na torze.. Unleashed BladeRunners w składzie Mimi, Pris, Zap, Buddy, Mo, Poker nawet przez moment nie pokazali nawet cienia szansy rywalom. Od pierwszego biegu był to demolka wszystkich pretendentów do pucharu. W drugim biegu Rekord Polski i Rekord Turnieju (zresztą też nasz) poprawiony o 0,66 sekundy, czyli o ponad 6 metrów na torze!! W Double Elimination po rozstawieniu z wolnym losem w pierwszej rundzie, w komforcie psychicznym obserwowaliśmy jak przeciwnicy się wykrwawiają, a my wychodziliśmy na ring i, cytując klasyka, "dorzynaliśmy watahy". W półfinale najpierw rozprawiliśmy się z zawsze silnymi gospodarzami Hop Trop (niechcący poprawiając RP o kolejne 0,03 sek), a w Finale postawiliśmy kropkę nad "i" z osłabionymi walką w repasażach, ale zawsze niebezpiecznymi Belgami z Brabo's Thunderdogs. Po raz pierwszy wygraliśmy dla Polski tak ważny puchar w dyscyplinie, w której pod względem ilości aktywnych drużyn jesteśmy nikim wobec Czechów, Belgów, Anglików, Niemców, Holendrów. Praca zespołowa i szybkość, i z jaką biegamy były zaskoczeniem nawet dla zespołów z Belgii, gdzie biega się obecnie najszybciej i najefektywniej w Europie. Powtarzali, że MUSIMY z taką formą jechać na ME do Anglii i nie będziemy bez szans. [/h]Emocji było tyle, że nie da się tego opisać. Oj działo się! A tu filmik z nowym rekordem Polski 16,76 sekund: http://www.youtube.com/watch?v=08u0MZFt86o&feature=share Quote
Bewarka Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Jejeje suuuper! :multi: :multi: i oby tak dalej :D Quote
Recommended Posts