Polna Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 Ja jestem w tych sprawach kompletnym laikiem ;) dlatego zwracam sie do was z tym pytaniem. Moja suka dostała tydzień temu cieczkę i nie wyrobimy się na wystawe. Jakie są konsekwencje nieopłacenia wystawy ? Czy moga ze mnie "ściągnąć" potem wyższą kwote ? Czy im nie zależy ? przepraszam, jezeli był juz taki temat Quote
Gosik71 Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 Zależy jaki oddział. Radzę lepiej zapłacić, potem dostaniesz wezwanie do zapłaty (nieraz z odsetkami a cena jak w dniu wystawy), jeśli dalej nie opłacisz, prześlą list do wszystkich oddziałów ZK, i na żadną wystawę psa Ci nie przyjmą. Quote
Agasia Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 prześlą list do wszystkich oddziałów ZK, i na żadną wystawę psa Ci nie przyjmą. Bez przesady, ze po nieoplaceniu jednej wystawy zrobią od razu taka nagonkę... ;) Dobrze jest czasem przed wystawa zadzwonic do organizatorow i powiedziec jaka sytuacja zainstniala (w przypadku cieczki) a jest szansa ze cena bedzie o wiele mniejsza, lub nawet pozwola nie placic (znajoma miala taki przypadek) Quote
Elitesse Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 Agasia napisał(a):Bez przesady, ze po nieoplaceniu jednej wystawy zrobią od razu taka nagonkę... zdziwilabys sie :evil_lol: wroclaw po miedzynarodowce tak robi Quote
Agasia Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 Elitesse napisał(a):zdziwilabys sie :evil_lol: wroclaw po miedzynarodowce tak robi huhu dobrze ze tam nigdy nie zglaszalam :diabloti: Quote
Elitesse Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 ja majac jedna nieoplacona wystawe na Slowacji w zeszlym roku dostalam list z informacja ze jesli nie zaplace do ktoregos tam to wysla moje nazwisko do FCI zeby mi poblokowac mozliwosc zglaszania psow na wsyztkich miedzynarodowkach w europie Quote
Gosik71 Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 Ja w zeszłym roku nie dojechałam do Sopotu, na początku tego roku dostałam właśnie takie pismo, że jak nie zapłacę, to prześlą to do wszystkich oddziałów:shake: Oczywiście zaraz zapłaciłam, po czym po 2 tygodniach dostałam podziękowanie, z zaproszeniem na tegoroczną wystawę:cool3: Nie ma przelewek, jak się zgłasza, trzeba zapłacić.:p Quote
jovi Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 A ja czytałam tu gdzieś na forum, że akurat w przypadku Słowaków to robią inaczej: ściągają zaległą należność na innej wystawie, na którą się zgłosi na Słowacji. Quote
Elitesse Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 ja sie zastanawiam kiedy z Katowic dostane pismo w sprawie nieoplaconego weterana :roll: Quote
Elitesse Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 jovi napisał(a):A ja czytałam tu gdzieś na forum, że akurat w przypadku Słowaków to robią inaczej: ściągają zaległą należność na innej wystawie, na którą się zgłosi na Słowacji. no tak bo nie zglosisz sie do nich jezeli nie zaplacisz - i na potwierdzeniu przyjecia na Bratyslawe mialam adnotacje ze mam nieoplacony Trencin- ale pani w kasie nie bardzo wiedziala czy ja jej moge zaplacic :) z tym ze wczesniej dostalam wlasnie pismo listem poleconm ze mam zaplacic Quote
Polna Posted April 25, 2006 Author Posted April 25, 2006 niestety to "mój" oddział, musze się przejsć i podpytac ;) Quote
JASMIN Posted May 2, 2006 Posted May 2, 2006 Ja troszkę zboczę z tematu bo nie chce zakładać nowego a pytanie dotyczy płatności za wystawy. Czy jeżeli zgłaszam na wystawę sukę do klasy młodzieży a drugą do szczeniąt to czy za szczenię mam zapłacić normalnie a za starszą sukę jak za drugiego psa ( bez katalogu ) czy za obie normalną cenę? Z góry dziękuję za odpowiedź. Quote
Elitesse Posted May 2, 2006 Posted May 2, 2006 za suke z klasy mlodziezy jak za pierwszego psa a za szczenie jak za szczenie Quote
JASMIN Posted May 2, 2006 Posted May 2, 2006 Elitesse napisał(a):za suke z klasy mlodziezy jak za pierwszego psa a za szczenie jak za szczenie Acha. Ale wtedy będę miała dwa katalogi z jednej wystawy? Quote
Elitesse Posted May 2, 2006 Posted May 2, 2006 to zalezy czy szczeniakowi przysluguje katalog czy nie i jak do tego podejdzie zwiazek, ja kiedys 3 dostalam :eviltong: Quote
Recommended Posts