PaulinaB Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Ale ta Awa cudna:) wyglada na tym zdjeciu jak rozbrykany podrośniety szczeniak:D Quote
PaulinaB Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Gdzieś miałam zdj sunia ze spaceru na Kobierzyńskiej z Ulą , ale coś namieszałam z fotami ... :oops: Ale on podobny do mojego Rudolfa, ktory juz jest niestety za TM, a byl wziety z krakowskiego schroniska Quote
kizimizi Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Foksia i Dżekuś napisał(a):Nie Jola to nasza kolezanka ,która mieszka w wieliczce .Watek psiaka mozesz tutaj wkleic ,a dane osoby beatcedz na pw. ona napewno jej przekaze DZiewczyny dopiero doczytalam. Powiedzcie mi zcy ta wasza znajoma Jola juz keidys wizytowala domki, ma doswiadzcenie? Bo to starszy pies, raczej problemowy i potrzebna jets osoba z doswiadczeniem. Quote
Tia Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Przepraszam! Potrzebna jest wizyta przed-adopcyjna w miejscowości "Kazimierza Wielka" niedaleko Krakowa. Jest ktoś może z okolic, kto mógłby ją przeprowadzić? Dla Marcelka z Wielkopolski. To jego wątek: http://www.dogomania.pl/threads/184919-BOLERO-i-MARCEL-od-nowa-ucz%C4%85-si%C4%99-ufa%C4%87-ludziom!-jest-DS-dla-Bolero-%29/page28?p=14827145#post14827145 Quote
kizimizi Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 dziewczyny dzieki za pomoc ale już mi ktoś inny wizytę zrobi w tej Wieliczce Quote
agamika Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 PaulinaB jesli był adoptowany jakoś w 2007 roku lub później, to prawdopodobieństwo pokrewieństwa jest duże .. wtedy kilka "klonów" zostało wyłapanych ... tylko te "moje" i Awa domów nie znalazły jeszcze :-( Quote
BeataDz Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Aniu bardzo dziękuje Tobie i Florentynce za zdjęcia psiaków. Awunia jest śliczna. Zakopianki, Bambiś, Giga, Feluś i Henio również. Awunia od wczoraj ma w kojcu nową koleżanke Lenke ( w schronisku Halinka ). Dzwoniłam dzisiaj do Bożenki. Sunie zaakceptowały się świetnie. Awunia nie jest już samotna. Dzięki Foksiu za pomoc w sprawie Lenki. Quote
BeataDz Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 [quote name='agamika']PaulinaB jesli był adoptowany jakoś w 2007 roku lub później, to prawdopodobieństwo pokrewieństwa jest duże .. wtedy kilka "klonów" zostało wyłapanych ... tylko te "moje" i Awa domów nie znalazły jeszcze :-( Widziałam " Kolony " wczoraj na aukcji. Psiaki są śliczne. Ludzie byli zainteresowani ich adopcją ale osobno. Mam nadzieje, że uda się im znaleść razem dom. Quote
salibinka Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 Teraz najważniejsze, żeby ze zdrowiem Awusi się udało. W czwartek juz będzie coś więcej wiadomo, tak? Beatko, ta osoba od aukcji ogłoszeniowych obiecała wznowić zamówienia pod koniec tygodnia. Jak wznowi, mam nadzieję, że zdążę się "wstrzelić" - to zamówię dla Awy taki pakiet. Quote
paoiii Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Cześć w sumie niewiedziałam na jakim wątku napisać więc pisze na tym najbardziej aktualnym. Otóż organizowałam w lutym razem z KTOZem wystawę zdjęc kociaków z krakowskiego schronu mojego autorstwa aby wypromować i zareklamować te najbardziej potrzebujące. Gdyby ktoś podchwycił mój pomysł aby powtórzyć w miare możliwości tą akcje z psiakami prosze o kontakt. Sama jestem wolontariuszką lecz Rybną odwiedzam rzedko ze względnu na to ze dosyc daleko mieszkam. Jestem chętna do współpracy i pomocy przedewszystkim tym najstarszym i najbardziej potrzebującym psiakom. Mój mail ka_paulina@o2.pl Kilka zdjęc z kociej wystawy i dwa psie: http://img121.imageshack.us/gal.php?g=img0620c.jpg Jeśli również ktoś chciałby pare ładnych zdjęć na allegro lub inne fora czy portale to pisać! Może nie jestem zawodowym fotografem ale mam w miare dobry sprzęt i pasję wiec min dlatego ze jestem wolontariuszką chce pomóc jak tylko można. Quote
PaulinaB Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 [quote name='agamika']PaulinaB jesli był adoptowany jakoś w 2007 roku lub później, to prawdopodobieństwo pokrewieństwa jest duże .. wtedy kilka "klonów" zostało wyłapanych ... tylko te "moje" i Awa domów nie znalazły jeszcze :-( Rudolf byl adoptowany pod koniec grudnia w 2007 roku, z tymze on zostal wczesniej adoptowany przez kogos i zwrocony bo gryzl i sie krecil w kolko, poza tym byl prawie calkowicie slepy i gluchy, wiec on chyba nie jest spokrewniony z Twoimi psiakami, ale fakt ze jak patrze na jednego z nich to taki sam jad Rudolf!!! Trzymam kciuki zeby psiaki jak najszybciej znalazly domy!!! Quote
BeataDz Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 [quote name='paoiii']Cześć w sumie niewiedziałam na jakim wątku napisać więc pisze na tym najbardziej aktualnym. Otóż organizowałam w lutym razem z KTOZem wystawę zdjęc kociaków z krakowskiego schronu mojego autorstwa aby wypromować i zareklamować te najbardziej potrzebujące. Gdyby ktoś podchwycił mój pomysł aby powtórzyć w miare możliwości tą akcje z psiakami prosze o kontakt. Sama jestem wolontariuszką lecz Rybną odwiedzam rzedko ze względnu na to ze dosyc daleko mieszkam. Jestem chętna do współpracy i pomocy przedewszystkim tym najstarszym i najbardziej potrzebującym psiakom. Mój mail ka_paulina@o2.pl Kilka zdjęc z kociej wystawy i dwa psie: http://img121.imageshack.us/gal.php?g=img0620c.jpg Jeśli również ktoś chciałby pare ładnych zdjęć na allegro lub inne fora czy portale to pisać! Może nie jestem zawodowym fotografem ale mam w miare dobry sprzęt i pasję wiec min dlatego ze jestem wolontariuszką chce pomóc jak tylko można. Paoiii zapraszamy na aukcje psiaków pod Pomnik Dżoka w niedziele 13 czerwca w godzinach od 14.00 do 18.00. Quote
salibinka Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 paoiii napisał(a):Chętnie wpadne :) dzieki za info W takim razie do zobaczenia :) Quote
salibinka Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Dzisiaj czwartek 10 czerwca, dowiemy się, jak ze zdrowiem Awusi... Quote
BeataDz Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Awunia bardzo dzielnie zniosła dzisiejszą podróż do Pani Doktor. W czasie badań była bardzo grzeczna i spokojna. Ma pobraną krew, wyniki będą jutro. Wymaz z oczka, przyplątało się zapalenie spojówek. Osłuchowo jest wszystko w porządku. W przyszłym tygodniu mamy zrobić rtg płuc i łapki. Jak wszystko będzie w porządku umówimy się pod koniec czerwca na zabieg. Bardzo proszę trzymajcie jutro kciuki, żeby wyniki badań krwi były w normie. Quote
BeataDz Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Mam super wieści, wyniki krwi Awuni są bardzo dobre. Teraz jeszcze tylko rtg i będziemy mogły się umówić na zabieg. Quote
salibinka Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 BeataDz napisał(a):Mam super wieści, wyniki krwi Awuni są bardzo dobre. Teraz jeszcze tylko rtg i będziemy mogły się umówić na zabieg. No to uff :multi: Quote
BeataDz Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Następna bardzo dobra wiadomość, Rtg klatki piersiowej Awusi jest w porządku, płuca czyste. Możemy umawiać się na zabieg. Jeżeli chodzi o łapkę to dopiero Pani Doktor nam powie co dalej. Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 BeataDz napisał(a):Następna bardzo dobra wiadomość, Rtg klatki piersiowej Awusi jest w porządku, płuca czyste. Możemy umawiać się na zabieg. Jeżeli chodzi o łapkę to dopiero Pani Doktor nam powie co dalej. To szybciutko awuni robimy operacje ,a miedzyczasie szukamy domku Quote
paoiii Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 same dobre wiadomości jak dobrze! życzę Awie zdrówkaaa!:loveu: Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Ank@ napisał(a):czy Awa będzie dzisiaj na aukcji ? Aniu nie bedzie dzisiaj awusi na aukcji ,nie bedzie tez Halinki ani zadnego psa z niepolomic . Psy z niepolomic beda 27 czerwca na aukcji w wieliczce Quote
salibinka Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 Wiem od Bożenki, ze Awa była wczoraj u weta - jest problem z łapką - wygryzanie i wylizywanie. Dostała sterydy i antybiotyk. W związku z tym operacja się przesunie w czasie. Quote
Recommended Posts