Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sayrel napisał(a):
Sposrod tysiaca gotowych forum wybrali chyba najgorsze i najbardziej chaotyczne://
Orpha twoja niya jest slodziutka:)

hehe dlatego tak ja wielbie :d i najgorsze ,ze ona o tym wie ;p

Posted

Okolice Lublina.

Pies uciekł z posesji, jednak jego "właściciele" nie przejęli się za bardzo, gdy dostali info, że pies przebywa w schronie :cool1: Innymi słowy - pies szuka domu.

Samiec, młodziutki, raczej w typie malamuta niż hasiora, dość duży, puchaty. Mocno kontrastowa szata - czarny z białym, ciemne oczy. Dominant. No i jurny bardzo, trza by mu obciąć to i owo, bo kryje wszystkie suki jakie dorwie :mad:

Posted

[quote name='Fundacja Medor']

numer: 420
numer chip: 953000005131953
imię: Lena
wielkość: duza
rasa: mix husky
data przyjęcia: 2009-10-14
przebywa w boksie: kwarantanna

opis: Lena to żywiołowa sunia w typie husky. Jest przyjacielska i kontaktowa. Czy ktoś jej poszukuje?

Byłam dziś w schronisku i okazało się, że to nie sunia tylko pies - jest już po kastracji. Pozwolono mi wejść do jego boksu i porobić zdjeci. Pies jest przesympatyczny troszkę się na początku boi się podejść, ale wystarczy chwila jakieś smakołyki i niuniek nie chce się odkleić od nogi;)

Posted

PILNIE poszukuję domu dla 2 cudownych suczek w typie Husky (obie po rodzicach rasowych ale bez papierów).
Kesi jest czarno-biała, Icei - rudo-biała. Obie są w wieku 3 lat, chowane w domu z dzieckiem. Nie chorują.
Moja sytuacja jest krótko mówiąc tragiczna i ostatnią rzeczą którą bym zrobiła jest oddanie ich do schroniska, mam bardzo mało czasu aby znaleźć im dobre domy lub dom. Jeśli jesteś dobrym, kochającym człowiekiem i dasz serce i opiekę moim haszczakom, to proszę zadzwoń pilnie 507897217.

Posted

[quote name='evl']Nie ma psów 'rasowych ale bez papierów'. Są albo rasowe, albo nie. I te akurat nie są.
A'propos czego ten komentarz? Przecież Icei napisała "w typie Husky" i zaznaczyła, że suczki nie mają papierów.

Posted

Bardzo ważna wiadomość!!! NORD UCIEKŁ!!! Był ze swoim nowym Panem na spacerze w lesie w Bralinie (woj. wielkopolskie) i zerwał się ze smyczy, bardzo proszę wszystkich mieszkających gdzieś w pobliżu:

http://maps.google.pl/map...F-8&sa=N&tab=wl

o pomoc w poszukiwaniu psiaka i o rozgłoszeniu tej informacji wszędzie gdzie to możliwe. Nord może być w ciężkim stanie, gdyż razem z nim uciekła też suczka, znaleziona po 2 godzinach we wnykach!!!!

Posted

[quote name='Ajana']Bardzo ważna wiadomość!!! NORD UCIEKŁ!!! Był ze swoim nowym Panem na spacerze w lesie w Bralinie (woj. wielkopolskie) i zerwał się ze smyczy, bardzo proszę wszystkich mieszkających gdzieś w pobliżu:

http://maps.google.pl/map...F-8&sa=N&tab=wl

o pomoc w poszukiwaniu psiaka i o rozgłoszeniu tej informacji wszędzie gdzie to możliwe. Nord może być w ciężkim stanie, gdyż razem z nim uciekła też suczka, znaleziona po 2 godzinach we wnykach!!!!

mam nadzieje , ze sie szybko znajadzie caly i zdrowy .....

Posted

no nie wiem , tak po jednym dniu w nowym domu to chlopak niekoniecznie musi sie oientowac :/
podejrzewam , ze pewnie wywinal sie z obrozy cwaniak , dlatego tak cenie sobie szelki

Posted

jolek68 napisał(a):
blisko mnie na dt trafiła pewna suczka, nie wiem jak im nawiała ale wróciła sama po ok miesięcznej tułaczce...czyli jednak mogą trafić :)

jolek obys byla dobrym prorokiem ,trzymam za to kciuki
ale przy szelkach tez sie bede upierac ,oczywiscie podpisanych na wszelki sluczaj

Posted

Kostek napisał(a):
tego w nawiasie....

Ja to rozumiem tak: rodzice są rasowi (z papierami), ale suczki nie (bez papierów). Z tego co mi wiadomo może tak być np. w przypadku, gdy właściciele rodowodowych "rodziców" nie mają praw hodowlanych, a mimo to rozmnażają swoje psy.

Posted

Hm, właścicielka niejasno to opisała. Stąd moje wątpliwości. Dodam, że wątpliwości w dobrej wierze... Czasem łatwiej znaleźć psiakowi nowy, dobry dom gdy przynajmniej jest po rodzicach rodowodowych - mimo, że sam nie ma papierów :|