Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W Jeleniej górze jest takie cudeńko:loveu:

Ze strony schroniska

sterylizacja: nie
szczepienia: tak
odrobaczenie: tak

Oddany 10.08.09r. :-(
Ali, to piękny pies rasy husky, który reprezentuje to, co najlepsze wśród psów pochodzących z dalekiej północy. Silny, energiczny Ali potrzebuje właściciela, któremu będzie towarzyszył na długich spacerach lub wędrówkach po górach. Ali uwielbia kontakt z człowiekiem, ale jest mało tolerancyjny w stosunku do innych psów.

kontakt:
Schronisko dla małych zwierząt
ul.Spółdzielcza 33a
58-500 Jelenia Góra
tel:+48 (75) 6420156

Posted

i kolejna jeleniogórska bida:

mię: Borys
rasa: mieszaniec

boks: 20
numer: 240
miasto: Jelenia Góra

sterylizacja: nie
szczepienia: tak
odrobaczenie: nie

charakter i opis:
Oddany do schroniska 22.07.2009r.
Borys jest spokrewniony z rasą husky. Mimo dużych rozmiarów jest psem wrażliwym i nieco strachliwym, ponieważ wiele przeszedł, ale zachował pogodę ducha. Uwielbia pieszczoty, ciągle podaje łapę i domaga się uwagi. Spolegliwy wobec innych psów. Czeka bardzo na tego jedynego opiekuna, który wreszcie go pokocha z wzajemnością!

kontakt:
Schronisko dla małych zwierząt
ul.Spółdzielcza 33a
58-500 Jelenia Góra
tel:+48 (75) 6420156

Posted

Jasmin_43 napisał(a):
W Malborku, w tymczasowym miejscu jest husky-samiec.
Znaleziono go w Nowym Stawie, to niewielkie miasteczko ok 12 km od Malborka. Ma na szyi czerwoną obrożę, jest przyjazny. Jesli w ciągu 2 tyg. nie znajdzie się właściciel trafi do schroniska w Tczewie.
Teraz jest w kojcu w ZGKiM.
nie wiem, jak wkleic fotę, prosze o pomoc.

Posted

Witajcie!

W Ośrodku w Uciechowie
(tutaj wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f1155/osrodek-pomocy-dla-zwierzat-niechcianych-porzuconych-w-uciechowie-psiaki-do-adopcji-142281/index18.htm)

znajduje się takie cudo:

Pies ma ok. 2 lat, jest spokojny i zrównoważony, do tego zaczipowany,
ale jego poprzedni właściciel zrzekł się go na rzecz Ośrodka,
psiak zaginął poprzedniemu właścicielowi rok temu (w Kołobrzegu)
i błąkał się po Polsce, aż trafił do Uciechowa. Psiak przez okres błakania się polował na kury, więc pewnie nadal, jeśli się go nie dopilnuje, będzie to robił... ma równiez niejasny stosunek do kotów, gdy widzi kota to ciągnie w jego kierunku.

kontakt w sprawie adopcji:

Osiedle Białe 7
Uciechów
58-203 Dzierżoniów

Godziny otwarcia:
poniedziałek-piątek 10.00-18.00
sobota 10.00-20.00
niedziela 12.00-20.00

TEL 0 510 433 322, 889 137 137

Posted

Pies mix husky / malamute znaleziony dnia 24.08.2009 na polach uprawnych 25 km od Tomaszowa Lubelskiego, chociaż może to nie być jego pierwotne miejsce pobytu.
Znaleziony z kolorową obróżką w paski (na zdjęciu - chociaż może też nie być oryginalna).Co do rasy pewności nie mam - bo jest bardzo wychudzony (wg.weterynarza nie jadł konkretnie od ok. miesiąca). Obecnie przebywa na Śląsku. URATOWALIŚMY GO PRZED NIECHYBNĄ ŚMIERCIĄ, GDYŻ WIOSKOWI CHŁOPI ZASADZALI SIĘ NA NIEGO Z WIDŁAMI PONIEWAŻ WYJADAŁ IM KURY.
Czarny, lekko tylko szarawy po bokach i na ogonie, biały dołem, kufa biała od spodu również. Dwie białe kropy nad oczami.
Wygląd ma bardzo dostojny, ogon zawija na grzbiet - co powoduje, że nie mam pewności co do rasy.
Bardzo towarzyski, przyjacielski,inteligentny. Nie boi się ludzi.
Z niektórymi psami bawi się doskonale, inne stara się zdominować. Bawi się z dziećmi. Pozwala mi nawet pogrzebać w misce w czasie jedzenia. Dość samowolny, chociaż po paru dniach zaczyna reagować na komendy.
Ma wielki opór do wchodzenia do samochodu. Jest zrozpaczony w czasie jazdy. Stąd wnioskuję, że być może był wyrzucony.
Pilnie poszukujemy mu dobrego domu lub chociażby domu tymczasowego ponieważ mamy suczkę w domu (zaczyna cieczkę).

Kontakt do znalazcy:
Renata Szkopek
0 606 202 476

Posted

[quote name='havana']Pies mix husky / malamute znaleziony dnia 24.08.2009 na polach uprawnych 25 km od Tomaszowa Lubelskiego, chociaż może to nie być jego pierwotne miejsce pobytu.
Znaleziony z kolorową obróżką w paski (na zdjęciu - chociaż może też nie być oryginalna).Co do rasy pewności nie mam - bo jest bardzo wychudzony (wg.weterynarza nie jadł konkretnie od ok. miesiąca). Obecnie przebywa na Śląsku. URATOWALIŚMY GO PRZED NIECHYBNĄ ŚMIERCIĄ, GDYŻ WIOSKOWI CHŁOPI ZASADZALI SIĘ NA NIEGO Z WIDŁAMI PONIEWAŻ WYJADAŁ IM KURY.
Czarny, lekko tylko szarawy po bokach i na ogonie, biały dołem, kufa biała od spodu również. Dwie białe kropy nad oczami.
Wygląd ma bardzo dostojny, ogon zawija na grzbiet - co powoduje, że nie mam pewności co do rasy.
Bardzo towarzyski, przyjacielski,inteligentny. Nie boi się ludzi.
Z niektórymi psami bawi się doskonale, inne stara się zdominować. Bawi się z dziećmi. Pozwala mi nawet pogrzebać w misce w czasie jedzenia. Dość samowolny, chociaż po paru dniach zaczyna reagować na komendy.
Ma wielki opór do wchodzenia do samochodu. Jest zrozpaczony w czasie jazdy. Stąd wnioskuję, że być może był wyrzucony.
Pilnie poszukujemy mu dobrego domu lub chociażby domu tymczasowego ponieważ mamy suczkę w domu (zaczyna cieczkę).

Kontakt do znalazcy:
Renata Szkopek
0 606 202 476

zalożyłam wątek na zaprzęgowych ....szukamy..

Posted

piechcia15 napisał(a):
trafił do schroniska w pabianicach taki o to maluszek, 3 miesięczny, wygląda jak miniaturowy husky :)
kontakt:692486565

piechcia, mysle, ze spokojnie mozesz malucha oglaszac jako mix JRT ;) nawet ogonek ma krotki wiec pewnie ktos jako JRT go kupil
modne jeszcze takie kurdupelki a on do tego jeszcze ma "modny kolor" wiec pewnie bedzie mial wieksze szanse niz jako mix husky

Posted

[quote name='Wiwi']Witajcie!

W Ośrodku w Uciechowie
(tutaj wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f1155/osrodek-pomocy-dla-zwierzat-niechcianych-porzuconych-w-uciechowie-psiaki-do-adopcji-142281/index18.htm)

znajduje się takie cudo:

Pies ma ok. 2 lat, jest spokojny i zrównoważony, do tego zaczipowany,
ale jego poprzedni właściciel zrzekł się go na rzecz Ośrodka,
psiak zaginął poprzedniemu właścicielowi rok temu (w Kołobrzegu)
i błąkał się po Polsce, aż trafił do Uciechowa. Psiak przez okres błakania się polował na kury, więc pewnie nadal, jeśli się go nie dopilnuje, będzie to robił... ma równiez niejasny stosunek do kotów, gdy widzi kota to ciągnie w jego kierunku.

kontakt w sprawie adopcji:

Osiedle Białe 7
Uciechów
58-203 Dzierżoniów

Godziny otwarcia:
poniedziałek-piątek 10.00-18.00
sobota 10.00-20.00
niedziela 12.00-20.00

TEL 0 510 433 322, 889 137 137

Podany na początku link NIE DZIAŁA!!!!

Proszę o info co z psem.

Posted

dziękuję Molli, ten link już działa.
A najbardziej aktualne wiadomości na temat psa ma Rotek lub można się kontaktować z numerem podanym w poprzednim poście (0 510 433 322).

Posted

[quote name='Wiwi']dziękuję Molli, ten link już działa.
A najbardziej aktualne wiadomości na temat psa ma Rotek lub można się kontaktować z numerem podanym w poprzednim poście (0 510 433 322).

Nie ma za co ;)