tupadlo Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 W jednym ze schronisk na śląsku jest pies w typie alaskan malemut. Miły grzeczny sympatyczny do ludzi. Do psow tez raczej nie stwierdza sie agresji Pies jest w kojcu z kilkunastoma innymi psami i wiekszych sciec nie ma. Zdjecia wkleje ciut pozniej Wszelkie inne informacje na PW p.s. Jestem od bokserów i zdjecia i informacje wzielam ze tak powiem okazyjnie liczac ze moze jakas bardziej "wlasciwa" fundacja moze rzuci oczkiem w jego strone Quote
tupadlo Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 W jednym ze schronisk na śląsku jest husky, biało kremowy z jednym oczkiem ciemnym i jednym jasnym. Pani ze schroniska mowi, ze niby z etykietką ze trzeba na niego uwazac bo agresywny do innych psów, ale sama sie na takie zachowanie nie skarży. Pies jest w kojcu z kilkunastoma innymi psami i wiekszych sciec nie ma, ale pies jest tam raczej alfa. Zdjecia wkleje ciut pozniej Wszelkie inne informacje na PW p.s. Jestem od bokserów i zdjecia i informacje wzielam ze tak powiem okazyjnie liczac ze moze jakas bardziej "wlasciwa" fundacja moze rzuci oczkiem w jego strone Quote
jolek68 Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 tupadlo napisał(a):W jednym ze schronisk na śląsku jest pies w typie alaskan malemut. Miły grzeczny sympatyczny do ludzi. Do psow tez raczej nie stwierdza sie agresji Pies jest w kojcu z kilkunastoma innymi psami i wiekszych sciec nie ma. Zdjecia wkleje ciut pozniej Wszelkie inne informacje na PW p.s. Jestem od bokserów i zdjecia i informacje wzielam ze tak powiem okazyjnie liczac ze moze jakas bardziej "wlasciwa" fundacja moze rzuci oczkiem w jego strone napisz do masia od adopcji malamutów ;) ładny chłopak i chyba ma już parę lat ;) Quote
masienka Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Jola, toc to "nasz" Rarytas ;) robimy co sie da ale... urlopy to i nikt nie chce brac psa ;( Quote
jolek68 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 masienka napisał(a):Jola, toc to "nasz" Rarytas ;) robimy co sie da ale... urlopy to i nikt nie chce brac psa ;( sory Skarbie :oops: ale nie wiedziałam że już wiesz ;) pelaodrudego miała ciekawy domek, ponoć ;) Quote
Natussiaa Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Znalazłam takie ogłoszenie (nie sprawdzone) Przygarnę pieska lub suczkę, dorosłego lub szczeniaka HUSKY, MALAMUT Ofiaruję świetne warunki i tonę miłości GG 5500582 Przygarne HUSKY, Malamut Quote
peate Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 przekopiuję z wątku Karo http://www.dogomania.pl/forum/f28/karo-husky-z-wyrokiem-ma-czas-do-czwartku-pomocy-143420/ [quote name='_bubu_']Karo jest 9-letnim psiakiem w typie husky. Według informacji "opiekuna" , całe życie był domowym kanapowcem, łagodny , bezproblemowy pies. niestety jego Pani zachorowała i trafił pod opiekę rodziny - niebyt łaskawej:angryy:. Obecny opiekun twierdząc , że nie ma czasu na wyprowadzanie go 3 razy dziennie , zaprowadził go do weterynarza aby go uśpił. Weterynarz zawiadomił Klaudus , wyrok odroczono. Opiekun łaskawie dał czas do wczoraj.. ostatecznie udało się przedłużyć termin do czwartku ( a było ciężko) . Opiekun obecnie trzyma Karo na łańcuchu.. nie wiemy jak go traktuje, Klaudus jutro będzie próbować umówić się na spotkanie. Prosimy o pomoc dla karo! Nie znamy nikogo kto mógłby się nim zaopiekować chociaż krótko tymczasowo. Wiemy tylko , że mamy czas do czwartku - opiekun grozi , że skrzywdzi psa :angryy::angryy: Nie można ryzykować. A w hotelu brak miejsc, jest sezon w pełni :shake: Do tego nie ma dla Karo ani złotówki ! Prosimy o jakąkolwiek pomoc dla Karo! tel. do Klaudus w razie potrzeby : 785549189 Psiak jest w Pszczynie. A oto Karo.. niestety na łańcuchu. Trudno sobie wyobrazić co psiak teraz przezywa po 9 latach leżenia na kanapie.. Quote
Paulina87 Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Alpi wrócił do schroniska. Powód - niezaakceptowanie jednego z dwójki dzieci. Mamy też strasznie zaniedbaną suczkę husky. Przez weta oceniona na 4 lata, na moje oko ma około 8-10, chociaż możliwe, że postarza ją zaniedanie. Suczka prawie nie ma sierści, na ogonie tylko taka szczecina, łyse placki na ciele, końcówki Quote
BlackSheWolf Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Śliczna i młoda suczka husky! http://www.dogomania.pl/forum/f1159/mloda-sunia-husky-w-schronisku-leczyca-143570/#post12742566 w schronisku w Łęczycy :( Quote
muro Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 witam, do adopcji pies rasy husky, rodowodowy, 7-letni , toleruje dorosłych, dzieci, suki, z psami bywa róznie, do oddania z powodow osobistych(znam temat- naprawde nie moze zostac w dotychczasowym domu) telefon do mnie 791-991-041, w razie zainteresowania prosze o pw - wysle zdjecia Quote
caelestis Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Witam W schronisku w Jeleniej Górze pojawił się pies w typie rasy syberian :-(. Postaram się potem wrzucić fotkę, ale nie wiem jak to będzie wyglądać, bo miałam ze sobą tylko telefon i właśnie nim pstryknęłam mu zdjęcie. :roll: Rozmawiałam z jednym z pracowników i powiedział, że pies został oddany przez właściciela kilka dni temu:mad::mad::mad: bez podania przyczyny:angryy:, ma 4 lata i jest psem milusińskim, nie jest agresywny i lubi lizać człowieka :lol:. Nie ma tatuażu. Patrzył na mnie tymi swoimi ślicznymi ślepkami jakby chciał zapytać o co chodzi z tym schroniskiem, co on tam robi...:-( Zdezorientowany, ale spokojny. Nawet nie zaszczekał ani razu :roll: Przechadzał się tylko i zaglądał przez te kraty:-( Quote
Molli Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 W przytulisku w Przyborówku k.Poznania przebywają dwa psy w typie husky. Husky większy ma ok. 2 lata. Jest to pies z charakterem dla odpowiedzialnego właściciela. Został zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany. Pies nie ma jednego ucha. Husky mniejszy ma ok. 2 lata. Jest miłym pieskiem, uwielbia ludzi, oraz (jak to husky) spacery. Został zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany. Hasio pilnie szuka domu! Quote
Weronia Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 [quote name='Molli']W przytulisku w Przyborówku k.Poznania przebywają dwa psy w typie husky. Husky większy ma ok. 2 lata. Jest to pies z charakterem dla odpowiedzialnego właściciela. Został zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany. Pies nie ma jednego ucha. Ten piesek jest niewidomy!!! Potrzebny dom na cito:( A ten powyżej znalazł dom. Quote
Molli Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 [quote name='Weronia'] A ten powyżej znalazł dom. Wyprzedziłaś mnie ;) Quote
Basia i Barni Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 W schronisku miedary są takie huskie i malamut Schronisko dla bezdomnych psów w Miedarach Quote
Marta_Ares Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 :crazyeye: ile ich tam jest :-( :-( kiedy to sie skonczy:roll: cała 5 piękna:loveu: Quote
Marta_Ares Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Pozwole sobie skopiowac ze strony schroniska: RARYTAS imię: Rarytas płeć: piesek rasa: malamut wiek (lata): 6 ID: 498 charakter: Pies przyjacielski i spokojny, choć ostrożny przy pierwszym kontakcie. Dobrze dogaduje się z psami. ZORA imię: Zora płeć: suczka rasa: husky wiek (lata): 2 ID: 593 charakter: Trochę zestresowana pobytem w schronisku. Ostrożna, ale łagodna i spokojna, przyjazna w kontaktach z człowiekiem. ZIBI, która mnie zauroczyła:loveu: :loveu: :loveu: imię: Zibi płeć: suczka rasa: husky wiek (lata): 2 ID: 594 charakter: Energiczna, pełna życia, łagodna w kontaktach z ludźmi. Tolerancyjna dla innych psów. Quote
Marta_Ares Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 TIMUR imię: Timur płeć: piesek rasa: husky wiek (lata): 1 ID: 599 charakter: Bardzo energiczny, radosny, uwielbia zabawy z ludźmi, bardzo przyjazny, nawet w pierwszym kontakcie. RUBIN imię: Rubin płeć: piesek rasa: husky wiek (lata): 3 ID: 604 charakter: Bardzo energiczny, potrzebuje dużo ruchu. Niezwykle ostrożny w kontaktach z ludźmi. W niektórych przypadkach może reagować agresją. Tolerancyjny dla psów. Quote
Basia i Barni Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Bardzo dziękuję za rozszerzenie mojej myśli :multi: tylu jest ich , skąd te domu , może się komuś zgubił ? Mnie ten malamut zauroczył :placz: Quote
Marta_Ares Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Basia i Barni napisał(a):Bardzo dziękuję za rozszerzenie mojej myśli :multi: tylu jest ich , skąd te domu , może się komuś zgubił ? Mnie ten malamut zauroczył :placz: ten malamut tez piekny taki dostojny:loveu: :loveu: :loveu: gdybym tylko mieszkala na swoim, Mayka mialaby kolege do biegania w zaprzegu przy sankach, albo rowerze..... najgorsza jest ta bezsilność , ze nic nie mozna zrobic:-( Quote
darunia-puma Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 dokładnie bezsilność jest straszna ..... bo nie można pomóc wszystkim choć tak bardzo by się pragnęło to zrobić Quote
masienka Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Malamuta w Miedarach juz nie ma od ponad tygodnia. Mial jechac do mnie na tymczas ale znalazl dom kilka dni wczesniej. Quote
Zbójini Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Mam informacje o poszukiwaniach czarno-bialego Husky o brazowych oczach. Pies zginął w Karwi k. Jastrzębiej Góry w pomorskiem okolo miesiąca temu. tel. 601 067 353 czeka nagroda. Quote
pinkmoon Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Możecie zerknąć na ten temat? http://www.dogomania.pl/forum/f97/husky-ew-mix-144280/ Poszukiwany husky lub w typie, sprawdzony do kotów i dzieci. Quote
jolek68 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 bardzo ciekawy i młody 10 miesięczny sh szuka nowego domku, obecni właściciele muszą go oddać niestety :p zajrzyjcie na wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/10-miesieczny-husky-szuka-domu-144260/ Quote
Recommended Posts