Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jolek68 napisał(a):
sh czy malamuty to piękne psy :loveu: ale nie wszyscy kupujący wiedzą o tej rasie wystarczająco dużo by mógł bezpiecznie dotrwać u nich do starości

Tak jest wśród każdej rasy. Nie tylko husky...

jolek68 napisał(a):
powinny być też duże ograniczenia w hodowli i sprzedaży tych psów

Co masz na myśli?

jolek68 napisał(a):
tu się zgodzę w 100% z twierdzeniem rasowy=rodowodowy

Z tym chyba każdy z nas się zgadza ;)

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja niestety zaczelam tez u siebie w miescie widywac coraz wiecej mlodych pseudo haszczakow... prowadzonych na flexi i w kolcach.....:angryy:

Chociaz ostatnio bylam w szoku jak przyszla do nas na trening agility dziewczyna z mlodym malamutem, piies usłuchany, bardzo ładnie ułożony:loveu: :loveu:
Wariat i miesiek kochany w jednym:evil_lol:

A ostatnio na targu dowiedziałam sie ze malamuty to sa te mniejsze psy od haszczakow....
mowil to pan sprzedajacy z bagaznika szczeniaki ktore mialybyc haszczakami, a byly pieknymi kundelkami.... i nie mowie tu o rodowodzie a o samym wygladzie psow:lol:

Posted

Niestety zmuszony jestem oddać [TYLKO I WYŁĄCZNIE W DOBRE RĘCE]

Już mówię jak było:

Pies przybłąkał się na początku wakacji 2008. Po wizycie u weterynarza, który znalazł Chip z danymi właściciela wszczepiony pod skórą, udaliśmy się pod wskazany adres. Niestety właściciel WYPIERA się iż kiedykolwiek miał jakiegokolwiek psa.
Tak pies został u nas.

Niestety mieszkam w Centrum miasta, a jak wiadomo Husky musi się wybiegać! To nie jest pies do trzymania jako domowe zwierzątko. A ja nie mam czasu (ani siły xP) biegać z nią po kilka KM dziennie.

Dlatego szukam kogoś kto mieszka na wsi, bądź na obrzeżach miasta, żeby można ją było wypuścić i spokojnie by sobie po podwórku latała :)

Rasa: Suka

Pies szczepiony (ma książeczkę szczepień).
Nie ma problemu w kontakcie z dziećmi, jest bardzo spokojna. Mam także kota, którego "podgryza", ale nigdy mu nic nie zrobiła. To raczej taka ich zabawa :]]
PILNE!
W przyszłym tygodniu szykuje mi się wyjazd za granicę, i jeśli nie znajdzie się nikt kto przygarnie Kaję, będę zmuszony oddać ją do Schroniska ! :/

Od razu piszę, iż pies NIE MA RODOWODU, w razie gdyby któryś KRETYN próbował wziąć psa tylko po to żeby zarobić (patrz 2 linijka).

ODBIÓR TYLKO OSOBISTY!

W linku niżej możecie Państwo zobaczyć kilka zdjęć tej pięknej suki :]
screeny.pl - 124129

Przed wciśnięciem KUP TERAZ skontaktuj się drogą mailową - mafiosopl@gmail.com Wszelkie oferty bez wcześniejszego kontaktu będą wycofywane!

Posted

mortikia napisał(a):
Tak jest wśród każdej rasy. Nie tylko husky...

Co masz na myśli?

Z tym chyba każdy z nas się zgadza ;)

zakaz sprzedaży i hodowli sh i innych psów północy bez rodowodu :p mało tego, zanim ktoś takiego psa kupi to hodowca powinien wszystko(oczywiście w jakimś skrócie) opowiedzieć o wymaganiach bo potem taki jeden z drugim dziwi się że nie daje rady bo np notorycznie ucieka itp

Posted

jolek68 napisał(a):
zakaz sprzedaży i hodowli sh i innych psów północy bez rodowodu :p mało tego, zanim ktoś takiego psa kupi to hodowca powinien wszystko(oczywiście w jakimś skrócie) opowiedzieć o wymaganiach bo potem taki jeden z drugim dziwi się że nie daje rady bo np notorycznie ucieka itp

Nie wiem jak chciałabyś wyegzekwować zakaz rozmnażania psów bez rodowodu... Nikt nie ma na to wpływu... A hodowcy (przynajmniej spora część) opowiadają o wymaganiach rasy. Niestety nikogo nie da się "prześwietlić" i nigdy nie ma pewności, że będzie dobrym właścicielem dla maluszka...

Posted

Ja sądzę ,że jednym z powodów wyrzucenia pieska husky , jest lekkomyślność podczas zakupu szczeniaka...:ppies nie jest na jeden dzień czy sezon mody , to zwierze, które pokocha człowieka, a ten go po prostu wyrzuci:angryy::mad::angryy::mad:

Posted

Jeszcze niedawno miała dom...jaki był, nie wiemy.Wiemy, że uciekała, a po ostatniej ucieczce trafiłado schronu. Podobno właściciel się odezwał, ale tylko odezwał i Zorza została bez swojego pana...
Na szczęście, znalazł się dom zastępczy, dzięki czemu spędziła w schronisku tylko " chwilę ", ale szukamy dla niej bezpiecznego portu, takiego na całe życie!!!

Jest bardzo młoda , nie ma jeszcze roku i chociaż wyglądało na to, że nikt niczego jej do tej pory nie uczył, to od opiekunki wiemy, że robi duże postępy i jest bardzo pojętna ! Świetnie dogaduje się z psami,toleruje koty,nie rzuca się na kury,do koni podchodzi z..."szacunkiem" ! Ma wielkie serce dla dzieci, ale ma dystans do mężczyzn z zarostem...może jakieś złe wspomnienia ? Teraz jest szczęśliwa, ale za tydzień jej los może się odmienić...Od nas , a może od Ciebie ?...zależy czy będzie musiała powrócić schroniskowego kojca ..........

Osoby zainteresowane losem suni proszone są o kontakt
pod numerem
501796782

PAMIĘTAJ PIES NIE JEST RZECZĄ
PIES KOCHA - JEST WIERNY I ODDANY
NIE LICYTUJ - zadzwoń! - wyślij maila!
Wszystkie oferty nie poprzedzone telefonami będą usuwane.
Aukcja ma na celu znalezienie domu dla psa.
Zastrzegamy sobie prawo wyboru odpowiedniego opiekuna.
Zastrzegamy sobie prawo do zakończenia aukcji przed czasem.
Jeżeli nie możesz, nie chcesz adoptować
NIE OBSERWUJ
w ten sposób wzbudzasz niepotrzebne nadzieje
Aukcja wystawiona jest przez wolontariuszy, którzy nie pobierają z tego tytułu żadnych opłat.
Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej
Istnieje możliwość pomocy w transporcie - po uprzednim uzgodnieniu.

Suczka Zorza już jest w swoim domku!!!:loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi:

Posted

Numer ogłoszenia: 118976 / 177263

Operacja: oddam za darmo

Stan: inny

Opcje dodatkowe: odbiór osobisty.

Opis: Oddam w dobre ręce suke rasy Husky. Suka przybłakała się niedawno.(niebiekie oczy, czarno grafitowo biała z umaszczenia) Nie moge jej zostawić ponieważ posiadam już parę psów.
Suka jest posłuszna spokojna, i bardzo pieszczotliwa

502626956

Posted

przybłąkał się do nas pies rasy syberian husky okolice poznania kicin właściciela proszę o kontakt 501 420 112 Srebrny ma brązowe oczy jest przyjacielski ale bardzo tęskni za swoim panem .

Posted

[quote name='mortikia']

przybłąkał się do nas pies rasy syberian husky okolice poznania kicin właściciela proszę o kontakt 501 420 112 Srebrny ma brązowe oczy jest przyjacielski ale bardzo tęskni za swoim panem .

kurde! to moze byc Orso spod Torunia, kiedy to ogloszenie bylo dodane? daj jakiegos linka

Posted

masienka napisał(a):
kurde! to moze byc Orso spod Torunia, kiedy to ogloszenie bylo dodane? daj jakiegos linka

też tak myślę ;) Pani Jola kontaktowała się w tej sprawie ze mną, odbierz pw ;)

Posted

lupak napisał(a):
Ufffff, a ja myślałam, że już całkiem mi odbiło i wszędzie malamuty widzę :shake:

nawet jesli :evil_lol: to nie jestes w tym osamotniona

a serio to mysle, ze taka perspektywa moze odrobine znieksztalcac i chlopak na zywo pewnie zdecydowanie bardziej mamuci jest

Posted

Głowa i wyraz całkiem malamuci... nawet w tej perspektywie... przynajmniej dla mojego husko-skrętnego oka :lol:
Oby psiak jak najprędzej trafił do właścicieli.

Posted

witam
przybłakała sie suka rasy husky, młoda, ciemno szarawa, bardzo łagodna w okolicach wołomina. postaram sie dodac zdjecie
jesli ktos szuka swojej pociechy to prosze o informacje
bardzo pilnie szukam tymczasa mamy psy które jej nie tolerują!!!
prosze o pomoc

Posted

Witam.
Szukam dobrego domu dla mojego psa.
Jest to 7miesieczny pies rasy SIBERIAN HUSKY.
Niestety musi zmienić dom dlatego, ze musieliśmy przeprowadzić się z domu na wsi do mieszkania w mieście. Piesek źle znosi samotność wiec szukam dla niego domu z ogrodem, najlepiej gdyby miał towarzystwo innego psa. SIBERIAN HUSKY nie jest łatwa rasą. Potrzebują dużo przestrzeni, ruchu i przede wszystkim towarzystwa, człowieka bądź innego psa. Gdy to jest im zapewnione są naprawdę szczęśliwe i oddane swoim właścicielom.

Pies o którym mowa nazywa się POLAR z Tarnawskiej Riwiery. Jest psem rodowodowym ( wytatuowany, jest zarejestrowany w Związku Kynologicznym, posiada metrykę) co jest gwarancją czystości rasy.
Rodzicami POLARA są znakomici HEIKO Malaspina i BEZA z Tarnawskiej Riwiery.
Nauczyliśmy Polara kilku podstawowych komend (SIAD, DAJ ŁAPĘ, LEŻEĆ) które jak na specyficzność tej rasy wykonuje bardzo posłusznie. Potrafi chodzić na smyczy jak i jest nauczony posłuszeństwa kiedy zostanie z niej spuszczony.
Od momentu w którym pojawił się u nas jest żywiony suchą karmą wysokiej jakości.
Przyszłemu właścicielowi oddam gratis całe oporządzenie jakie mam dla niego ( tj. smycze, legowisko, obroże, stojak z miskami, wszystkie jego zabawki i gryzaki itd.).
Polar jest pozbawiony całkowicie agresji w stosunku do ludzi jak i innych psów. Bardzo lubi dzieci.
Jest zdrowy i zaszczepiony jednymi z najlepszych szczepionek dostępnych na rynku. Oczywiście posiada książeczkę zdrowia psa.

Pies jest od początku naszym "oczkiem w głowie".
Jest członkiem naszej rodziny i oddając go w ręce innego właściciela kierujemy się tylko i wyłącznie jego dobrem. Z tego względu zastrzegam sobie prawo do wyboru jego przyszłego właściciela. Proszę wszystkich zainteresowanych o wcześniejszy kontakt przed kliknięciem "KUP TERAZ", nie potwierdzone wcześniej oferty będą anulowane.
Cena 200zl jest cena symboliczną mająca jedynie pokryć ewentualne koszta związane z przeprowadzką POLARA.

Kontakt:
Łukasz : 508-681-652
Dorota : 667-691-797

juz nawet rodowodowe:shake::shake::placz::placz:

Posted

Rozmawiałam z tymi ludźmi, chcą oddać pieska dla jego dobra, bo kilka godzin siedzi sam, są "świeżo" po przepowadzce. Obawiam się czy to aby nie zbyt pochopna decyzja, może trzeba mu dać trochę czasu żeby się przyzwyczaił do nowego miejsca...

POLAR MA JUŻ NOWY DOMEK!! Szkodownik z niego straszny, ale jest przesłodki :loveu:

Posted

PORIMMA
charakter i opis:
Porimma jest sunią w typie Husky, bardzo przyjacielską i puchatą - taka wielka przytulanka:) Dogaduje się z innymi psami i uwielbia pieszczoty. Wymaga dużej ilości ruchu, jako że to psiak pociągowy - jak każdy haszczak. Najlepiej gdyby trafiła do domu z ogródkiem lub do kogoś, kto poświeci jej wiele uwagi. Przygarnij Porimmę!

GALERIA ZDJEĆ

Kontakt:
domi.nika@o2.pl
602-751-299

Posted

HAKER
charakter i opis:
Haker jest typowym "haszczakiem", psem energicznym i szalenie kochanym:) Ma wyjątkowe oczka - jedno błękitne, drugie brązowe. Nie ukrywajmy, przydałaby mu się porządna kąpiel, bo jest strasznie "zakurzony" ;) Potrzebuje bardzo dużo ruchu i najlepiej gdyby przyszły właściciel zapewnił mu mnóstwo spacerków. Kogo oczaruje Hakerek?

Niestety, Hakuś bardzo źle znosi schronisko. Jest bardzo smutny, odżywa tylko na spacerkach. Jego adopcję uważamy zatem za pilną...

GALERIA ZDJĘĆ

kontakt:
domi.nika@o2.pl
602-751-299

Posted

W schronisku w Miedarach są takie oto husky :
Suczka Lotti
wiek (lata): 2
ID: 515
Schronisko Miedary

Widać po zdjęcach ,że jest młodym psem , potrzebuje opieki oraz domku gdzie o nią zadbają. Bardzo tego potrzebuje. Poszukajmy jej domku.

Oraz piesek :
wiek (lata): 10
ID: 544

Schronisko Miedary

Również piekny , potrzebuje domku:-(.