Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie mam z bliska, w ogole nie jestem pewna czy to ten sam ale na tym jednym zdjeciu ze strony schronu wyglada, ze to oko wlasnie takie od dolu niebieskie a od gory ciemne.
W ich watku wkleilam linka do materialu o tym schronie gdzie go dosyc dobrze widac

a co???

Posted

w schronie w Lublinie na kwarantannie przebywa cudowna suczka, jak na moje oko mieszaniec ON?/SH. w każdym razie sucz ma coś ze szpica, ale jest drobniutka dość. siedzi i patrzy, ale jak się do niej podejdzie to płacze i wyciąga stopki :-( szlag mnie trafia, ale nie mogę jej zabrać. nie mam zdjęć. podjechać i obfocić na razie też nie mogę :splat:

jakby ktoś był w okolicy, miał chwilę czasu i samochód... :-(

Posted

Witam!!
Tak ten pierwszy ma dwa oczka niebieskie, wiek niestety nie podali wiec prosze dzwonić może podadzą wiecej informacji.
Pozdrawiam i dziękuję!!
anulus

Posted

mogę poprosić ;) raz już Leona porównywała ale myślę że to jednak nie Twój pies :shake: maski podobne ale jak spojrzysz niżej to się różnią i to bardzo :crazyeye: Leon ma białą łatę pod szyją tak na środku a tamten sh z Gdyni przesuniętą na jego prawą stronę z przednią łapą włącznie :-( Nie sądzę by był to Leon i :placz:
poproszę jednak o inną opinię ;)

Posted

[quote name='nika28']

numer: 785
numer chip: 953000005133758
imię: WITKA
wielkość: duza
rasa: HUSKY
data przyjęcia: 2009-01-14
przebywa w boksie: BUDA NA DZIEDZIńCU

opis: Spędziłam w niedzielę kilka godzin z tym psiakiem i nie tylko jest przyjazna w stosunku do ludzi ten pies jest po prostu niesamowity. Sunia jest strasznie kontaktowa uwielbia pieszczoty całowanie po główce i sama też całuje:, na spacerze nie wyrywa się idzie raczej przy nodze za to lubi poszaleć na śniegu w zaspach. Nie reaguje na szczekające na nią psy a także nie reaguje na koty, są jej obojętne.Jednak najbardziej potrzebuje miłości człowieka nie chciała mnie puścić do domu tuląc swoją malutką główkę w moich dłoniach...
Suczka została znaleziona na ul.Więckowskiego w Łodzi.
Suka przed opuszczeniem schroniska zostanie wysterylizowana !!!
Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę przed adopcyjną w celu sprawdzenia warunków i wizyty po adopcyjnej.

Czy ta sunia szuka domu??????????

Posted

Trzej piękni panowie w schronisku w Białymstoku :-(

Brek - www

Info ze strony:
"Ten śliczny piesek podobny do rasy Haski, ma również ich temperament. Lubi biegać, jest przyjazny. Wymaga wysokich i szczelnych ogrodzeń. Świetny dla ludzi prowadzących aktywny tryb życia. Adoptowany jesienią, właśnie trafił do nas ponownie. Chyba państwo którzy go adoptowali jesienią, nie zabezpieczyli odpowiednio posesji. A może u nas mu lepiej ;)"

Oceniony na 3 lata

Ze swojej strony dodam, że na żywo jest naprawę piękny, puszysty, oczka brązowe. Niesamowicie miziasty, od razu przewrócił się na grzbiet i chciał, żeby go drapać. Jest również uzdolniony wokalnie.

Diego - www

Info ze strony:
"Diego to śliczny, trochę zaniedbany pies rasy haski. Ma różne kolory oczu. Jest bardzo towarzyski, a zamknięcie w boksie daje mu się dotkliwie we znaki. Może znajdzie się ktoś kogo nie przerazi potrzeba ruchu..."

Oceniony na 4 lata.

Cały czas pojękuje, bardzo źle się czuje w zamknięciu, mieszka z kolegami na wybiegu i raczej nie zwraca na nich uwagi, cały czas patrzy w dal, jakby wypatrzywał swojego człowieka.

Gryf - www

Ok. 3-4 dzień na 14 dniowej kwarantannie, jest możliwość, że jeszcze zgłosi się po niego właściciel. Błękitnooki.

Oceniony na 2 lata.

Posted

24.02.2009 r. w miejscowości Gilowice k. Żywca (woj. śląskie) znaleziono psa rasy syberian husky. (W załączniku zdjęcia)

Rasa - Syberian husky

Maść - wilcza

Prawe oko - niebieskie

Lewe oko - brązowe

Wiek - około 1 rok

Chciałabym bardzo prosić o pomoc w odnalezieniu jego prawdziwego właściciela.

Mam w domu sukę syberiana i jak narazie oba psy się akceptuja i razem bawią.

Serdecznie pozdrawiam i prosze o pomoc.

Patrycja Kastelik
patula930@op.pl

Posted

przesylam zdjecia suczki husky o ktorej dzisiaj rozmawialismy przez
telefon.Sunia zostala 2 dni temu znaleziona w Kobylce,pan ktory ja
znalazl przywiozl ja do swojego znajomego do Aleksandrowa i szukal jej
wlasciciela lub kogos kto by ja przygarnal.Niestety musial sie jej
szybko pozbyc wiec dzisiaj zabralam ja do naszego azylu.Sunia jest
bardzo grzeczna ladnie jezdzi samochodem,uwielbia kontakt z
czlowiekiem,lubi inne psy,na smyczy chodzi tak sobie wydaje mi sie ze
raczej byla psiakiem podworkowym.Nie ma tatuazu jutro sprawdze czy ma
chip.Mozliwe ze zaczyna jej sie cieczka bo psiaki za bardzo sie nia
interesuja.Jak zostala w domu bez czlowieka nie wyla,zamknieta w klatce
poszla spac.Zabki ma bardzo ladne szacuje ja na maks 3 lata ale mysle ze
moze miec i pare miesiecy.Bede bardzo wdzieczna w oglaszaniu sunki
szukamy jej wlasciciela ale w miedzy czasie takze domu tymczasowego bo
schronisko to nie miejsce dla delikatnych psiakow w typie rasy.

Sylwia Postek
Fundacja Azylu pod Psim Aniołem
Kontakt: sylwia.postek@psianiol.org.pl
Tel: 504 226 339

Posted

ttossa napisał(a):
Pomóżcie , zakładam ten wątek na prośbę rozżalonej znajomej:

Sara musi opuścic dom bo jak nie to............schron!!!!!!!
Nie pytajcie mnie dlaczego ,bo co , jak człowiek moze tak postapić ale tak sie stanie -Sara piękna niebieskooka sunia wyląduje w poznańskim schronie lada chwila.

Sunia ma 1,5 roku ,jest mixem owczarka i haskiego - jest bardzo rodzinna , wychowuje sie z 3 dzieci - bardzo zywych dzieci a mimo to znosi ich zabawy ze spokojem.Jest łagodna do ludzi i wspaniała,no ale jej sierść przeszkadza jednemu domowinkowi :diabloti::diabloti::diabloti:

Bardzo Pilne - sunia nawet dzisiaj powinna pojechac do innego domu !!!!!bo jak nie zamieszka w schronie :mad::mad::mad:

Zobaczcie jej cudowne błękitne oczęta - coś niesamowitego !!!!!!
oto Sara

przepiekny ,łagodny pies ,pełen zycia do domu z ogrodem i do kochania
Kliknij tutaj, by zobaczyć cały obrazek.

Ona jest w Poznaniu?