Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ogrodowa ;)
Jechałam tam dziś ze trzy razy ... całe babice objeździłam , w szerz i wzdłuż .... psa nie widziałam.
Jednak uczuliłam znane mi osoby , że jak zobaczą tego psa , mają do mnie dzwonić.

A nóż się uda.

Posted

[quote name='Zuza i Noddy']W mojej okolicy błąka sie suczka husky. Na moje oko ma ok roku i miała już szczeniaki. Jest bardzo przyjazna zarówno do ludzi jak i do psów. Bardzo ładnie chodzi na smyczy. Jest troszkę wychudzona. Jeśli nie znajdzie sie chociaz DT suczka na dniach trafi pewnie do schroniska. Gdyby jednak znalazła sie osoba, która mogłaby ja przygarnąć chociaz na tymczas to mogłabym ja znaleźć i jakoś przetrzymać. zrobiłam jej kilka zdjęć i sprawdziłam czy nie ma tatuażu.

Sunia wróciła do swoich właścicieli. Niedawno wprowadzili się w te strony, a sunia zwiała i nie umiała trafić z powrotem do domu.

Posted

Dostałam taką informację:

"Witam wszystkich,

Dzis rano przyblakal sie do firmy w Nowosolnej, LODZ Husky - pies jest w dobrej formie ogolnej, jest tylko wychudzony i ma problem z tylna lapka. Szukamy wlasciciela, wyglada na to, ze kiedys jakiegos mial, bardzo prawdopodobne, ze sie zgubil i blakal juz od jakiegos czasu.
Psinka jest bardzo przyjazna i ufna, pozwala robic ze soba praktycznie wszystko. Na razie zostaje u nas, dopoki nie uda nam sie znalezc wlasciciela.
Stad moja prosba do wszystkich osob zagladajacych na forum z Lodzi - jesli wiecie, ze jakis czas temu komus zginal Husky, bardzo prosze o przekazanie kontaktu.
Moj numer: 603 484 426
Jesli ktos sadzi, ze to jego psiak jest u nas, prosze dzwonic o kazdej porze."

Zamieściłam Go na S-O i BS, i dałam znac Ewace.

Posted

niestety, jest i nastepna....

[FONT=Times New Roman]W nocy z 30/1lipca znaleziono sunie husky - ma jasne umaszczenie - biszkoptowo-kremowe, jasno-niebieskie prawie srebrne oczy, jest mloda, troche wychudzona, bardzo przyjazna, miała na sobie brązową obróżkę !!!! [/FONT][FONT=Times New Roman]Znaleziona ją w Łodzi w okolicy ul.Limanowskiego - Włókniarzy. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jest u znalazcy tymczasowo, który ma kota i raczej nie może jej zatrzymać, nigdy też nie miała psa. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Sunia, jest grzeczna ale widać że tęskni za właścicielem - mało je. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]

Posted

od 1,5 mies w schronisku w Celestynowie k. Warszawy jest wysterylizowana już suczka 2-3 letnia rasy huski. Fajna, kontaktowa, nieagresywana. Szuka domu, w sprawie adopcji 602 378 437

Posted

oglądałam dzisiaj alegratkę, nie przypuszczałam, że aż tyle mamutów bez papierów jest do kupienia...tragedia...a ile psów oferuje krycie (bez rodowodu oczywiście-bo po co)
przestaje mnie dziwić liczba zaprzęgowców w schroniskach...to potworne "produkowanie" biedaków...

Ale i my mieliśmy pierwszą propozycję krycia naszym maluchem (jak urośnie oczywiście) a miałby pokryć ---sunię husky (wg. właściciela husky, wg. mnie coś w typie ;) )
I na nic tłumaczenia męża, że to inna rasa-"przecież takie same tylko wasz rudy...a fajnie by było jakby się ...... " nie jestem w stanie powtórzyć określenia...
Sunia jest mniej więcej w wieku naszego potworka ok.6m. i chodzi na smyczy po chodniku z panem po piwo, ewentualnie z małym dzieckiem...

Posted

W Lubinie pod sklepem Lidl (os.przylesie) ktoś zostawił psa husky. Pies jest z obrożą kolczatką, utyka na tylna łape.

tel.609140240

Posted

Nie bardzo rozumiem... Domniemam, że ktoś uwiązał zwierzaka na czas trwania zakupów... To nieodpowiedzialne. Jednak ciekawi mnie czemu zostawiliście 'porzuconego' psa zamiast wziąć go do siebie i szukać jego właściciela...?
Ps. Kiedyś spotkałam przy ruchliwej ulicy sunię husky. Leżała na chodniku, przy pasach i wylizywała ranę na łapie, miała samą obrożę. Byłam pewna, że komuś uciekła i być może potrącił ją samochód. Koleżanka zostala z psem a ja weszłam do pierwszego sklepu pytać czy wiedzą czyj to podpieczny. Oburzony sprzedawca (?) ochrzanił mnie i krzyczał, żeby zostawić jego huskę w spokoju, bo ona nie ucieknie. Kiedy powiedzialam, że ma uszkodzoną łapę, kazał mi... wyjść. :]

Posted

[quote name='lothia']przekopiowane z psów w potrzebie
na Paluch trafiło takie niebieskookie,nie widać co tylko ten błękit,ponieważ zazwyczaj takie psy maja cos z haszczaka daję tutaj,trafił po sylwestrowej nocy,może własciciel szuka?

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=102987

Witam
Chcialam ogłosic ze to niebieskookie cudenko jest u nas od 13 stycznia , jest piekna ,madra ,kochana hasiorka. Nie sadze zeby komus uciekla z tytulu hukow bo primo nie boi sie wystrzalów , duo zauwazylam ze ma odruchy takie jak pies ktory był bity. Jak Niya wyglada dzisiaj mozna zobaczyc w galerii http://www.dogomania.pl/gallery/415/8/6058.html , poza Niyeczka jest u nas w domu 5 kotow z ktorymi sie wspaniale dogaduje i sunia kundelka Setka :))
Pozdrawiam :)

Posted

acha i zapomnialam dodac , ze ona do schronu trafila 18 grudnia a nie w noc sylwestrowa , ktos jej dal w prezencie swiatecznym pobyt w schronie

Posted

W Olszynach kolo Wojnicza ok 21km od Tarnowa przed restauracja Viktoria blaka sie czarnobiala suczka husky. Ma rany za uchem i na szyji prawdopodobnie po pogryzieniu. Jest w trakcie linienia, tyl i ogon jeszcze w futrze, nie czesana, przyjazna. Ma duze sutki - moze gdzies ma male.
W jednym uchu tatuazu nie miala, drugiego sprawdzic sie nie udalo z powodu ran.

Znajoma przejezdzala tylko i w samochodzie wiozla inna suczke wiec husky nie miala nawet jak odwiezc do schronu. Obluga lokalu zostala poroszona o skontaktowanie sie z TOZem ale czy ktokolwiek cokolwiek zrobi?

Czy jest ktos z okolicy kto moglby podjechac i rozejrzec sie za suczka, szczeniakami? Tam gdzie byly na pewno nie jest bezpieczna...

Posted

lothia napisał(a):
Paluch

o tym psiaku wiem i niebawem go stamtad zabieram , jest juz po kastracji i za jakies dwa trzy dni moge po niego jechac , trzymam reke na pulsie dzwonie tam caly czas zeby moc po niego pojechac jak tylko beda mogli go wydac. To roczny samiec :)