Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wielkość: duży
Wykastrowany: nie

Wygląd: Ma coś z Malamuta ;-)

Informacje dodatkowe: Dan dorastał w schronisku. Został adoptowany, niestety trafił do bloku - nie potrafił zaaklimatyzować się w takich warunkach i wrócił do azylu. Teraz czeka na swoją drugą szansę...
Dan to fantastyczny pies. Radosny i żywiołowy. Wielki pieszczoch. Uwielbia ruch, zabawę i spacery. Powinien zamieszkać w domu z ogrodem.

fotki i adres

Posted

Suczka juz odnaleziona :multi:

havana napisał(a):
Informacja od hodowcy suni:

Suczka zostala skradziona 15 lipca. Wlasciciele nie mieli sumienia mi o tym powiedziec :cry: . Szukali na wlasna reke po okolicy, ale niestety nie znalezli. Suczka mieszkala w Starym Polichnie (3 km. ode mnie).
Mieszkala w domu na noc, w dzien przebywala na podworku. Do towarzystwa miala 2 duze psy podobne do dobermanow i malego kundelka. Istnieje prawdopodobienstwo, ze kradziezy mogl dokonac ktos, kto znal wlascicieli (choc niekoniecznie, ale pewne fakty na to wskazuja).
Zostala ukradziona w niedziele, gdy jej wlasciciele byli w kosciele. Nie bylo ich okolo godziny. Ktos, kto ja zabral musial wiec przypuszczalnie wiedziec, ze akurat o tej porze wlascicieli nie ma w domu, a ich duze psy sa nieagresywne i ze gdy wejdzie na posesje nic mu nie grozi z ich strony. Sunia moze teraz byc wlasciwie wszedzie, dlatego prosze o pomoc milosnikow rasy z calej Polski. JUTRO SA GIELDY!!

Zdjecie zostalo zrobione tydzien temu

INDIAN SHADOW Appalachian "Saba"
ur. 11.03.2007
rodzice:
EDGE OF SHADOW Inditarod x BLOSSOM HILL Appalachian

ZNAK SZCZEGOLNY - SUNIA JEST DLUGOWLOSA!

BEDE WDZIECZNA ZA KAZDA INFORMACJE.
Ewa Janicka
509-507-209

Posted

"Malamutowaty" w schronisku w Tczewie-w małej klateczce,nienajmlodszy,a moze po prostu tak bardzo zaniedbany i zrezygnowany.Samiec.Przygnebiajacy widok.Fotek brak,bo pracownik nie byl zadowolony z widoku aparatu.

Posted

Może tu doradzicie, może ktoś coś wie, ma miejsce...

Kopiuję:

Drago miał swoje dwa wątki założone przez ~graszka, ale odzew był słaby.

Pomóżcie uratować go przed uśpieniem.

Drago ma 5 lat i jest mixem Akita inu i Husky. Przebywa w Oleśnicy koło Wrocławia.
Od urodzenia mieszka w bloku, ludzie kupili psa bez wiedzy na temat rasy. Pies jest nie wybiegany, żywiołowy, dlatego pozostawiony sam w domu demoluje.
Jest zdrowy, ma wszystkie szczepienia, towarzyski i uwielbia spacery.

Czekamy na odp. jaki ma stosunek do innych zwierząt. Pies jest piękny, zobaczcie:

Pojawił się dom, w woj. mazowieckim we wsi pod Różanem (ok. 80 km od Warszawy).
Są tam jednak koty i inne psy, pies mieszkałby w budynku gospodarczym i pilnowałby posesji. Czarno to w jego wypadku widzę, dlatego potrzebna osoba do sprawdzenia domu.

Szukamy jednak dalej, HOTELU – graszka nie jest w stanie go opłacić, dlatego ewentualnych deklaracji wpłat też; DOMU STAŁEGO - najlepiej; TYMCZASU, PŁATNEGO TYMCZASU – może ktoś ma wolny kojec? To mu uratuje życie…

Właściciele niedługo wyjeżdżają (graszka ustala, kiedy) i wiadomo, co później…

Drago jest piękny i myślę, że na brak chętnych nie będzie narzekał, ale musi trafić na odpowiedzialnego i znającego rasę opiekuna.
Nie wiem jeszcze na kogo podawać namiary. Potrzebna osoba, która podjęłaby się prowadzenia adopcji/ weryfikacji domków. Graszka nie jest doświadczona.

Edit:
- pies toleruje koty i psy
- ma najwyżej 2 tyg czasu

Pomóżcie.

Posted

Dzisiejszej nocy moja znajoma znalazła w Wołominie suke husky(moze to malamut- nie wiemy). Suka ma brązowe oczy- srebrno-szare umaszczenie,
od polowy kufy ciagnie sie ciemny pasek ktory rozwidla sie i idzie do oczu, na glowie ma duzo malych strupków- jakby ją pogryzly psy.

Zdjecia juz wkrotce.
Suka nie ma tatuażu.

Na forum jest dziewczyna która ja przygarnela- nick- MEGNUM.

Posted

Witajcie.
Wczoraj znalazłam tą sunię. Nie ma czipa bo dziś oglądał ją wet. Ogłoszenia częściowo porozklejane, jeszcze wieczorem podoklejam.
Jeśli nikt się nie zgłosi w ciagu kilku dni, bedzie do adopcji.
Oto zdjęcia:

Znawców rasy proszę o info czy to bardziej Husky czy bardziej Malamut??

Posted

Witam!!
Jest do oddania 3 letni Alaskan Malamute rodowodowy, umaszczenie wilczaste tylko i wyłacznie dla odpowiedzialnych osob.
Powód--osoba która chce go oddać wyjeżdża za granice na stałe.
tel. kontaktowy podaje swoj--0502 459 149
Rownież kontakt bliższy na wystawie w Sopocie 11-12. 08. 2007

Anulus

Posted

anulus czy znasz osobiście właścicieli tego psa? Jeśli tak to mogę umieścić go w serwisie Bezdomne Szpice, ale będą mi potrzebne zdjęcia i więcej informacji o psie, jak się zachowuje, z jakiej jest hodowli.

Posted

ha_dwa_o napisał(a):
Megnum czy znalazł się właściciel suczki jeśli wolno zapytać?

Tak:multi: To już nieaktualne.
Właściciele wyjechali i zostawili sunię pod opieka znajomego, a ta tak się stęskniła, że uciekła szukać właścicieli:razz:

Posted

Nowego domu szuka piekna suczka mix huskiego Sisi.

Jej właścicieli spotkałam wychodząc z schroniska, przyszli zrozpaczeni prosząc o radę bo sami nie potrafią jej znaleźć nowego domu a sprawa jest pilna, szukali, pytali i nic. Wiem jak ciężko jest znaleźć dom dla dorosłego psa.

Ci ludzie nie chcą jej oddawać do schroniska lecz znaleźć jej nowy dom. Niestety jeżeli to się nie uda suczka trafi do schroniska.

To ona

a o to opis Sherry, tak napisali mi w meili właściciele"
"Witam.
Przesyłam informacje o moim psie, dla którego szukam nowego domu.
Jest to suka husky (wabi się Sherry), ale bez papierów. Ma około 4,5
roku, jest duża (masa 26-30kg), dość przyjazna. Lubi się bawić i być
głaskana, jednakże w takich sytuacjach jest zaborcza - nie wie kiedy
należy skończyć zabawę. Obecnie ze względu na to, że jest bardzo
dominująca muszę jej znaleźć dom - obawiam się, że moje raczkujące
dziecko mogłoby naruszyć jej "teren" i zostać przypadkiem poturbowane.
Sherry jest dość impulsywna. Nie pomogło wysterylizowanie jej, ani rady
trenera psów. Wprowadzane rady skutkują tylko w stosunku do nas, ale już
nie do "obcych", których nasza suka traktuje jak "podwładnych" . Jak
wspomniałem pies jest wysterylizowany, a także ma aktualne szczepienia.
Potencjalny nowy właściciel dostałby od nas też smycz, uprząż, kaganiec,
kolczatkę i obrożę. Do email'a dołączam zdjęcia naszej suczki. Pies nie
ugryzł dotąd nikogo,jest jednak bardzo zazdrosny o osobę, którą uznaje
za swojego pana/panią - na dworze bawi się z każdym dzieckiem i nie jest
agresywna. Z innymi psami ma też dobry kontakt, ale tylko na dworze. W
domu nie toleruje innych suk, samce jej nie przeszkadzają"

SZUKAMY DLA SISI ODPOWIEDZIALNEGO DOMU TAK BY SUCZKA NIE MUSIAŁA TRAFIĆ W NAJBLIZSZYM CZASIE DO SCHRONISKA :-(

PODAJĘ DANE KONTAKTOWE
Justynka019@interia.pl
gg 3970480
510268586

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77076