Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

szybszy_od_dylizansu napisał(a):
Daj ogłoszenia w necie o psie do oddania . Może zgłosi się ktoś rozsądny a wtedy Ty przekażesz sunię nowemu właścicielowi. Wiem , że to jest nie do końca ucziwe ale chyba być lepiej nieuczciwym niż patrzeć jak zwierzę się męczy i naraża na kalectwo lub śmierć podczas ucieczek.

jak sobie wyobrażasz ze ukradnę tego psa i komuś od dam

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

szybszy_od_dylizansu napisał(a):
Dokładnie tak sobie wyobrażam. Ja bym tak zrobił. Skoro pies wałęsa się często po okolicy to znalezienie odpowiedzialnego właściciela chyba nie mozna nazwać kradzieżą.

Najpierw znajdę jej dom potem ja odma za zgodą właściciela jeśli chcesz ja ukaraść to zapraszam pamiętaj polskie prawo jet bezlitosne i głupie :angryy:

Posted

tylko trochę bez sensu szukać jej domu jeśli nie widomo czy oni ją oddadzą, nie uważacie? lepiej najpierw z nimi pogadać, wziąć zrzeczenie, i wtedy szukać nowego domku.

Posted

narzazie to ona ma u mnie przytulisko i do mnie przychodzi jeśli ja ktoś zabierz podczas ucieczki a będzie ja kochał i będzie jej dobrze tam to żaden chyba problem . Po za tym koleżanka nachodzi właścicielkę systematycznie i sprawdza co sie dzieje udaje pracownika towarzystwa opieki nad zwierzętami . Jak się znajdzie chętny to i właściciele ja od dadzą żebym miła dopłacić to ona tam nie zostanie .

Posted

szybszy_ ja też bym psa bez wahania zgarnęła, ale rozumiem że ktoś może się obawiać takich akcji. mam nadzieję że psia znajdzie dobry domek, nie koniecznie przypadkowy....

Posted

fochistka napisał(a):
szybszy_ ja też bym psa bez wahania zgarnęła, ale rozumiem że ktoś może się obawiać takich akcji. mam nadzieję że psia znajdzie dobry domek, nie koniecznie przypadkowy....

chętnie bym ja zabrał tylko nie mam możliwości to po pierwsze po drugie pies potrzebuje działki po trzecie nie nauczony jeździć samochodem i to jest najgorsze a po za tym nie wyobrażam sobie czterech osób non stop na 55 metrach pary psów i dwóch kotów a jeszcze jak by tak szczenięta sie przytrafiły wystarczy mi pobojowiska dlatego jej szukam domu

Posted

rozumiem, to jasne, też bym chciała wziąc jakąś bidę jeszcze ale nie mam na to warunków niestety...natomiast mówiąc o zgarnięciu miałam na myśli zabranie jej kiedy ucieknie i oddanie nowemu właściecielowi bądź też na tymczas komuś.

Posted

to chyba mamy cud właścicielka Mony zaczęła psa traktować poważnie ciekawe jak długo ale może na zawsze chodzi z nim na spacery bardzo długie pies biega przy rowerku wieczorami nawet wykopała sunie i doprowadziła do po rządku oby tak dalej

Posted

SPRAWA PILNA

Dzis bedac na spacerze z moim huskym znalazlam blakajacego sie srebrnego psa Siberian Husky (w tej chwili jest w fazie linienia), brozowookiego z mala plamka na lewym oku...
Pies mieszkal na dworzu (widac to po typie siersci), ma slad po obrozy jednak nie mial na sobie zadnej. W uchu ani w pachinie nie ma tatuaza. Mysle ze komus uciekl bo nie widac zeby byl jakos szczegolnie zabiedzony. Jest bardzo ufny w stosunku do ludzi, nieagresywny w stosunku do suk i szczeniat(co do psow nie wiem bo nie sprawdzalam). Bardzo lagodny, mozna z nim zrobic doslownie wszystko, pozwolil mi obejrzec zeby i na oko twierdze ze ma okolo roku.Wzielam go do siebie do domu, jednak zatrzymac go moge tylko do srody wieczor gdyz w czwartek rano wyjezdzam
Zalczam jego zdjecia
Mieszkam w Andrespolu kolo Łodzi
kontakt: 888051820

Posted

[quote name='chicken']
SPRAWA PILNA

Dzis bedac na spacerze z moim huskym znalazlam blakajacego sie srebrnego psa Siberian Husky (w tej chwili jest w fazie linienia), brozowookiego z mala plamka na lewym oku...
Pies mieszkal na dworzu (widac to po typie siersci), ma slad po obrozy jednak nie mial na sobie zadnej. W uchu ani w pachinie nie ma tatuaza. Mysle ze komus uciekl bo nie widac zeby byl jakos szczegolnie zabiedzony. Jest bardzo ufny w stosunku do ludzi, nieagresywny w stosunku do suk i szczeniat(co do psow nie wiem bo nie sprawdzalam). Bardzo lagodny, mozna z nim zrobic doslownie wszystko, pozwolil mi obejrzec zeby i na oko twierdze ze ma okolo roku.Wzielam go do siebie do domu, jednak zatrzymac go moge tylko do srody wieczor gdyz w czwartek rano wyjezdzam
Zalczam jego zdjecia

Ludzie czytajcie to!
Ten pies naprawde musi znalezc dom do srody :roll:

Posted

chicken popraw odnosnik w podpisie do tego zaginionego husky zeby byl odrazu na strone 93.
Porozwieszaj koniecznie ogloszenia to piekny pies, widac ze zadbany watpie jakos zeby ktos go od tak wyrzucil:roll:

Posted

[quote name='chicken']
SPRAWA PILNA
Zalczam jego zdjecia

Moze to ten pies zaginal 8.04 w Turku

W dniu 8.IV.2007r zaginą pies husky syberian srebno biały. Osobe która znalazłaby lub wie gdzie znajduje się pies prosiłbym o kontak. mój nr telefonu to 600647590. PIes w dniu zaginięcia miał na sobie puszorek. Za kazdą wiadomość z góry dziękuje.

Posted

[quote name='Kora']Moze to ten pies zaginal 8.04 w Turku

W dniu 8.IV.2007r zaginą pies husky syberian srebno biały. Osobe która znalazłaby lub wie gdzie znajduje się pies prosiłbym o kontak. mój nr telefonu to 600647590. PIes w dniu zaginięcia miał na sobie puszorek. Za kazdą wiadomość z góry dziękuje.
Czy to pelne ogloszenie? Nie ma zdjecia i dokladniejszego opisu? :-(

Posted

PIIIILNE potrzebuje pomocy!
[quote name='chicken']
SPRAWA PILNA

Zalczam jego zdjecia

PS:Mozna dzwonic o kazdej porze dnia i nocy! Byle znalzlo bys ie jakies wyjscie z tej stresujacej sytuacji :( Czas do srody :(

Posted

[quote name='Manu']Chicken, dałaś to tutaj ?
http://bezdomne.szpice.zahoryzontem.org/viewforum.php?f=11

A tu jest info, co robić w przypadku znalezienia psa:
http://bezdomne.szpice.zahoryzontem.org/viewtopic.php?t=17

Tak dalam. Ale chyba ta isntytucja nie dziala jak nalezy bo nie dostalam zadnego maila :roll: Tak czy inaczej znalazlam psu dom pod Zgierzem. Osoba ktora chce go wziac ma zaprzeg i jezdzi wozkiem :lol: Jutro ma przyjechac po psiaka...

Posted

[quote name='chicken']Czy to pelne ogloszenie? Nie ma zdjecia i dokladniejszego opisu? :-([/quote]
Nie ma:placz: , ale jestem tam modem, wiec wstawie Twoje zdjecie.