Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Amerie']A moze ma ktos do oddania Husky'ego?;)
Chetnie przyjem jakiegos Haszczaka:lol:
PoZdRaWiAm:p :diabloti:

Tutaj wszystkie husky są do adopcji :evil_lol: . Zanim jednak adoptujesz jakiegos psa poczytaj to: http://bezdomne.szpice.zahoryzontem.org/zniszczenia.html

I wypełnić formularz adopcyjny
http://bezdomne.szpice.zahoryzontem.org/form1.html

Nie każdy kto napisze chcę mieć haszczaka może dostać takiego psa, ponieważ są to psy wyjątkowe :diabloti: i nie dla każdego.

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam:)
Mam maly problem:-( obecnie mieszkam sama w mieszkaniu i chcialabym psa:lol: Moim marzeniem zawsze byl Husky:loveu: Moglabym poswiecac Haszczakowi wiele czasu poza godzinami szkolnymi:roll:...

Dzieciaku a co Ty wiesz o husky? Widzę po tym co piszesz , że nic...:mad:

Posted

24 lipca 2006 roku zaginął około półtora roczny pies rasy Siberian Husky! Pies jest czarno-biały i ma niebieskie oczy-w trakcie zaginięcia najprawdopodobniej miał kolczatkę. Pies może znajdować się w okolicach Łodzi (gmina Andrespol) lub w samej Łodzi. Uczciwego znalazce prosze o kontakt mailowy-właściciele bardzo sie o niego martwią!
mail:young_girl_star@yahoo.com
PS:Nie jest to moj pies, jednak znam tych ludzi bo mieszkaja ulice dalej ode mnie Dzis zobaczylam wysypaną karme i miske z woda przed ich bramą i widze jak oni za nim teknia więc postanowiłam pomóc w poszukiwaniach

Posted

W dniu 02.08.06r. w Krakowie na osiedlu Wandy znaleziono psa w typie Alaskan Malamute/ Husky (proszę, jeśli zna ktoś te rasy o pomoc w określeniu typu). Właściciel proszony jest o kontakt pod numerem tel. 508-000-639. Ania

Pies jest rewelacyjny. Ma już nowy dom, a jego obecny właściciel będzie czekał dwa tygodnie na odnalezienie poprzedniego. Mam nadzieję, że znajdzie się jego "były", jeżeli nie, to pies ma gdzie mieszkać.

Posted

Z4401

6 sierpnia 2006 roku w Płocku w okolicach ul. Królewieckiej zaginął trzyletni srebrno-czarny siberian husky . Każdego, kto go zauważy bardzo prosimy kontakt z nami: Na sygnał o psiaku czekają też w płockiej redakcji Gazety Wyborczej. NAGRODA!
zdjęcie
Z4301

9 lipca 2006 w Długołęce (okolice Wrocławia) zaginął dwuletni syberian husky. Pies ma jedno oko niebieskie a drugie brązowe i jest szaro-białej maści.
zdjęcie
Z4201

25 lipca 2006 w Warszawie (os. Stara Miłosna, Wesoła) zaginęła 3,5 roczna suka o imieniu Juki, rasy syberian husky. Juki jest czarno biała i ma niebieskie oczy, jest drobna, waży około 20 kg. Uciekła bez obroży. Suka jest wysterylizowana.
zdjęcie
Z4101

24 lipca 2006 roku w Andrespolu w łódzkiem, zaginął około roczny pies rasy Siberian Husky! Pies jest czarno-biały i ma niebieskie oczy, w trakcie zaginięcia najprawdopodobniej miał na sobie kolczatkę.

Z4001

5 czerwca 2006 w centrum Łodzi, przy skrzyżowaniu ulic Kościuszki ze Struga zaginęła suka rasy syberian husky. Umaszczenie suni: czarno-białe, oczy niebieskie. Suka ma 5 lat. Dla znalazcy nagroda!!!

Posted

Od paru dni przebywają u nas w schronisku dwa haszczaki- sunia i pies. Pies ma tatuaż N369 a sunia N435. Zostały znalezione razem na terenie Swrzędza. Dzwoniłam do ZK i okazało się ,że pies jest z Gniezna a sunia z hodowli w Mosinie. Niestety, ani właściciel psa ,ani hodowczyni nie mają telefonów w TP no i jest problem co dalej. Czy możecie jakoś mi pomóc?

Posted

chenti nie rozumiem, nie podali ci z jakich hodowli pochodzą psy? Czy to sunia z hodowli Jasiczaków? Mam namiary do nich, jakby co. A pies z jakiej jest hodowli, daj znać, zaraz znajdziemy hodowców, to i własiciele się znajdą...

Posted

Tak sunia jest od Jasiczaków ,ale mieli tylko adres w Mosinie a miły pan z telekomunikacji nie podał mi nimeru telefonu bo ochrona danych osobowych a pod tym adresem nie ma tego nazwiska. Jeśli chodzi o psa to mam adres właścicielki ale nie ma pod tym adresem telefonu.
Kurcze tylko,że te psy są razem,więc może ktoś je kupił i mu zwiały.

Posted

Moze poprosić Nitor-Nivalis, ona jest z poznańskiego odziału, zeby to sprawdziła. CH=hyba ze masz nazwiska hodowców, to daj na priv, moze ktos ma namiary> Czy te psy biegały razem? Moze sa z czyjegos zaprzęgu? Zaraz wrzucam na zaprzęgowe fora.

Posted

Czarek jest dziś w Warszawie, ale podaję ci na priv. tel, do Krystyny. Zadzown koniecznie, te psy sa na pewno jedneog właściciela. GŁowa do góry. :lol:

Posted

Daj znać co z psami, koniecznie, proszę ;P

CO do ogłoszeń, z Bezdomnych, to pies z Płocka się odnalazł. Pies z ogł. Zo501 również.

Poszukujemy też:

Z4601

W marcu 2006 roku w okolicach Krakowa (Biały Kościół) zaginęły dwa psy. Jeden to mieszanka husky z owczarkiem niemieckim YETI (4 lata czarne plecy, białe podbrzusze i nogi), drugi to jego potomek zmieszany z owczarkiem niemieckim BABIK (2 lata, czarne plecy, rudo białe podbrzusze). Psy zadbane, z obrożami metalowymi (jedna typu kolczatka, druga typu łańcuszek), spokojne, przyjazne ludziom.

oraz najnowsze zgłoszenie:

5 sierpnia 2006 w Krakowie w okolicach działek na ulicy portowej zaginął czarno biały Syberian Husky. Pies ma niebieskie oczy z charakterystycznym bršzowym zabarwieniem częci tęczówki lewego oka i białš plamę między łopatkami. Wiek 1,5 roku.

Posted

No to mi ulzyło, bo zaczełam się amrtwić, jak tak długo nie odpowiadałaś :mad: :lol:

Ale najwazniesze, ze psy już w domu :multi: :multi:

ps. Pies z ogłoszenia Z4101 tez juz w domku ;)

Posted

ewaka napisał(a):
No to mi ulzyło, bo zaczełam się amrtwić, jak tak długo nie odpowiadałaś :mad: :lol:

Sorry, ale czekałam, aż po nie przyjadą do schroniska, bo się trochę wystraszyłam podejścia ich pańci cytuję: " A nie mogą zostać do środy ?":razz:
Ja po swojego psa pędziłabym natychmiast. Na szczęście wszystko jest już ok. Jak będą u nas jakieś szpicusie zaraz tu je daję ,bo jesteście wielcy:lol: Pozdrowionka

Posted

W połowie lipca 2006 do schroniska trafiła sunia husky. Umaszczenie czarno-białe (ale dość jasne), prawe oko niebieskie, drugie brązowe. Sunia jest młoda, ma góra 1,5 roku. Bardzo szczupłej budowy ciała, wysoka. Brak tatuażu i czipa. Do schroniska trafiła bardzo wychudzona, obecnie nabrała już nieco ciała. Teraz jest w trakcie leczenia zapalenia ucha, ale może być oddana do adopcji. Nie została wysterylizowana, niemniej schronisko gotowe jest wykonać ten zabieg przed adopcją.

Posted

[quote name='Manu']W połowie lipca 2006 do schroniska trafiła sunia husky. Umaszczenie czarno-białe (ale dość jasne), prawe oko niebieskie, drugie brązowe. Sunia jest młoda, ma góra 1,5 roku. Bardzo szczupłej budowy ciała, wysoka. Brak tatuażu i czipa. Do schroniska trafiła bardzo wychudzona, obecnie nabrała już nieco ciała. Teraz jest w trakcie leczenia zapalenia ucha, ale może być oddana do adopcji. Nie została wysterylizowana, niemniej schronisko gotowe jest wykonać ten zabieg przed adopcją.

Już nieaktualne :p

Sunia została dziś wysterylizowana metodą niewielu szwów i czeka na rychły odbiór przez przyszłego własciciela :cool1:

Posted

W nocy z 22/23 sierpnia z posesji na granicy Aleksandrowa Łódzkiego/Łobodzi uciekły dwie czarno-białe sunie Syberian Husky. Obie są raczej niewysokie jak na SH, jedna ma ciemnobrązowe oczy, druga ma jedno oko niebieskie, a drugie niebieskie z brązową plamką.
Sunie mają tatuaże i są zachipowane. Raczej same by się nie rozdzieliły.

Do tej pory kilka razy zdarzało im się wydostawac z wybiegu (przekryzały i rozpol.atywały siatkę), ale zawsze wracały lub były znajdowane w tym samym miejscu.
Tym razem nie wróciły, a dotychczasowe intensywne poszukiwanie nie przyniosło rezultatu.
Ogłoszenie w trakcje roboty, veci w ok. zawiadomieni, listonosz również.

Gdyby ktos wiedział, czy gdzies nie pojawiły się podobne sunie, dajcie znać.
Mogły polecieć w kilku kierunkach - w kierunku Zgierza, Adamowa, Poddebic, Zgniłych Błot i Sań, lub w kierunku centrum Aleksandrowa.

SUCZKI SIĘ ODNALAZŁY ;)))))

PS. Efra, zdaje się ze suczka z Krakowa jest nadal poszukiwana, bo nie dostalam info o powrocie l;(((