phase Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 OLSZTYNAronAron to pies niezwykle towarzyski i młody – ma około 5 lat. Grzeczne z niego i posłuszne psisko i baaaardzo urodziwe :) Łagodny jak baranek, energiczny, skory do zabawy i zawsze pierwszy na spacerki, mądry, sprytny, wyjątkowy – taki jest Aronek :) Nie może utkwić w schronisku na lata, trzeba go z niego zabrać... Aron czeka być może właśnie na Ciebie... w nowym domku Quote
maxishine. Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Psiak może mieć tymczas, ale nie mamy pieniędzy na transport!! https://m.facebook.com/events/836274973092438/ Quote
phase Posted May 30, 2015 Posted May 30, 2015 Wojtyszki SZEKLA - suczka husky, dość drobna i zaniedbana - ale po dopieszczeniu będzie z niej prawdziwa gwiazda. Na razie jednak jest w podobnym stanie psychicznym, co fizycznym. Trochę rozkojarzona, troszkę nieufna, z lekka nawet nerwowa (co nie ma podłoża agresywnego, a raczej lękowe). Nie wiemy, jaki bagaż doświadczeń dźwiga, ale pobyt w schronisku raczej jej nie pomaga w nabraniu pewności siebie.Szekla ma ok. 3 lat. W schronisku przebywa od grudnia 2014r.KOJEC: II - 16NR: 6068 Quote
Kłapoucha Posted September 10, 2015 Posted September 10, 2015 Sorki za offtop,ale może jakiś psiak akurat bedzie w potrzebie. Rusza nowa fundacja Ostatnia Przystań przeznaczona dla psów starszych czy śmertelnie chorych, Zapraszam na wątek: http://www.dogomania.com/forum/topic/149150-ostatnia-przystań-miejsce-dla-tych-starszych-i-śmiertelnie-chorych/ Quote
phase Posted March 1, 2016 Posted March 1, 2016 O 15.11.2015o14:02, phase napisał: gdansk promykPIES FENIX OK. 2 LATA 616004900211051 WIELKOŚĆ: DUŻY SZCZEPIENIA: TAK KASTRACJA: TAK BOKS: C-4 „Witam! 6 listopada zostałem znaleziony na ul. Kalinowej. Po trafieniu do schroniska okazało się, że miałem świeżo szytą ranę w okolicach pachwiny. Niestety pomimo upływu czasu nikt się po mnie nie zgłasza. Pierwszą charakterystyczną cechą jest to, że nie lubię żadnych zabiegów weterynaryjnych i potrafię to pokazać. Na ten okres czasu jaki tu przebywam dałem się poznać jako pies, który ma pozytywny stosunek do człowieka i jest dość poukładany. Co do innych psów, to raczej na razie trudno powiedzieć, bo w kojcu przebywam sam. Miałem okazję na sesji zdjęciowej poznać Tytusa i zareagowałem bardzo pozytywnie. Z pieszczot lubię być drapany za uchem i w tylnych częściach ciała. W prowadzeniu na smyczy daję radę, chociaż potrafię pociągnąć. Wykonywalność podstawowych komend typu: „siad”, „stój”, „leżeć” na poziomie średnim, ale widać, ze ktoś mnie tego uczył. Fajnie byłoby znaleźć nowego opiekuna, który jest znawcą i miłośnikiem rasy, a co za tym idzie będzie wiedział jak ze mną postępować i zapewni mi spełnienie wszystkich potrzeb, które cechują moją rasę. Niestety nadal jeszcze zdarza się, że trafiamy w ręce laików, którzy nie mają o nas bladego pojęcia i taka przygoda kończy się to właśnie w schronisku.” Pozdrawiam Fenix. w nowym domku Quote
Recommended Posts