Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

OLSZTYN
Aron
Aron to pies niezwykle towarzyski i młody – ma około 5 lat. Grzeczne z niego i posłuszne psisko i baaaardzo urodziwe :) Łagodny jak baranek, energiczny, skory do zabawy i zawsze pierwszy na spacerki, mądry, sprytny, wyjątkowy – taki jest Aronek :)

Nie może utkwić w schronisku na lata, trzeba go z niego zabrać...
Aron czeka być może właśnie na Ciebie...

DSC_0145.JPG

w nowym domku

• 2 weeks later...
  • Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wojtyszki

SZEKLA - suczka husky, dość drobna i zaniedbana - ale po dopieszczeniu będzie z niej prawdziwa gwiazda. Na razie jednak jest w podobnym stanie psychicznym, co fizycznym. Trochę rozkojarzona, troszkę nieufna, z lekka nawet nerwowa (co nie ma podłoża agresywnego, a raczej lękowe). Nie wiemy, jaki bagaż doświadczeń dźwiga, ale pobyt w schronisku raczej jej nie pomaga w nabraniu pewności siebie.
Szekla ma ok. 3 lat. W schronisku przebywa od grudnia 2014r.
KOJEC: II - 16
NR: 6068

1609791_390248327829055_6275179654282706

11107730_390248384495716_288279978013643

• 3 months later...
  • 2 months later...
  • 3 months later...
Posted
O 15.11.2015o14:02, phase napisał:

gdansk promyk
PIES FENIX OK. 2 LATA 616004900211051 WIELKOŚĆ: DUŻY SZCZEPIENIA: TAK KASTRACJA: TAK BOKS: C-4 „Witam! 6 listopada zostałem znaleziony na ul. Kalinowej. Po trafieniu do schroniska okazało się, że miałem świeżo szytą ranę w okolicach pachwiny. Niestety pomimo upływu czasu nikt się po mnie nie zgłasza. Pierwszą charakterystyczną cechą jest to, że nie lubię żadnych zabiegów weterynaryjnych i potrafię to pokazać. Na ten okres czasu jaki tu przebywam dałem się poznać jako pies, który ma pozytywny stosunek do człowieka i jest dość poukładany. Co do innych psów, to raczej na razie trudno powiedzieć, bo w kojcu przebywam sam. Miałem okazję na sesji zdjęciowej poznać Tytusa i zareagowałem bardzo pozytywnie. Z pieszczot lubię być drapany za uchem i w tylnych częściach ciała. W prowadzeniu na smyczy daję radę, chociaż potrafię pociągnąć. Wykonywalność podstawowych komend typu: „siad”, „stój”, „leżeć” na poziomie średnim, ale widać, ze ktoś mnie tego uczył. Fajnie byłoby znaleźć nowego opiekuna, który jest znawcą i miłośnikiem rasy, a co za tym idzie będzie wiedział jak  ze mną postępować i zapewni mi spełnienie wszystkich potrzeb, które cechują moją rasę. Niestety nadal jeszcze zdarza się, że trafiamy w ręce laików, którzy nie mają o nas bladego pojęcia i taka przygoda kończy się to właśnie w schronisku.” Pozdrawiam Fenix.
Fenix-5.jpg
Fenix-4.jpg

w nowym domku