Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

imię: Gringo
wielkość: duza
rasa: husky

kwarantanna do 2012-01-03

opis: 12 - letni husky Gringo szuka nowego domu. Jest psem łagodnym, domowym, delikatnym.

Zwracamy się do Państwa o pomoc dla niego.

Pies nie przebywa w schronisku, w sprawie adopcji kontakt ponizej!!!

kontakt: Jarosław, 667 286 672 łodz

Posted

kasumi, może załóż im wątek, jak udałoby Ci się uzyskać więcej info dziewczynek to zrobię im opis i poogłaszam :)

EDIT: Dla Bajki skleciłam coś takiego:

Baja to ok. 6miesięczna suczka siberian husky o ciemnych oczach i wilczastym umaszczeniu. Jak to szczeniak jest żywa, radosna i niezwykle ciekawska. Wobec ludzi jest nieco nieśmiała i ostrożna, potrzebuje czasu, aby im zaufać. Jednak po bliższym zapoznaniu się okazuje się cudowną pieszczoszką, która z radością przyjmuje drapanko za uchem czy tulenie. W suni nie ma agresji, wybiera ucieczkę niż walkę, daje z sobą zrobić dosłownie wszystko. Baja bardzo łaknie kontaktów z człowiekiem, schronisko źle wpływa na jej samopoczucie. Chciałaby biegać, szaleć, poznawać świat. Jak przystało na szczeniaka, Baja jest jeszcze niesforna, nieokrzesana i niewychowana, toteż szuka odpowiedzialnego domu, który ją wychowa i pokaże świat. Może tym domem jesteś Ty?

A dla Śnieżki musiałam nieco pozmyślać, ale podejrzewam, że jako szczeniak podobnie się zachowuje.

Śnieżka to cudowna, ok. 6miesięczna suczka siberian husky o długiej, miękkiej w dotyku srebrnej sierści i ciemnobrązowych oczach. Jak to szczeniak, jest radosna, odważna, niesforna i wszędobylska. Wszędzie musi zajrzeć, wszystko dotknąć, obwąchać. Szybko nawiązuje nowe znajomości, bardzo łaknie kontaktu z ludźmi, jest niezwykle ciepła, kochana i rozczulająca. Uwielbia się tulić, być blisko opiekuna, czuć się pokochaną i bezpieczną. Suczka ma podejrzenie uszkodzenia prawego barku, lewego biodra i lewego kolana, nie staje na tylną łapkę! Śnieżka źle czuje się w schronisku, chciałaby biegać szaleć, skakać, a tej zapomnianej i cierpiącej suczce pozostaje schroniskowy boks. Ze względu na swój wiek jest sunią bardzo otwartą, potrzebującą jasnych zasad i wychowania, toteż szuka domu, który rozumie psie potrzeby, a szczególnie szczeniaka. Czy czeka na Ciebie?

Posted

Ty$ka napisał(a):
kasumi, w sprawie adopcji Bai z kim się kontaktować? ze schroniskiem? I czy udałoby się ją zarezerwować? :)

kontakt byłby na Kasię (pracownik schronu, zorientowana w adopcjach poza schroniskowych/internetowych itd.) można ją zarezerwować :)

Kasia - 507-237-447

aha, kontakt na Kasię można dawać też na Śnieżkę :)

Posted

Baja to ok. 6miesięczna suczka siberian husky o ciemnych oczach i wilczastym umaszczeniu. Jak to szczeniak jest żywa, radosna i niezwykle ciekawska. Wobec ludzi jest nieco nieśmiała i ostrożna, potrzebuje czasu, aby im zaufać. Jednak po bliższym zapoznaniu się okazuje się cudowną pieszczoszką, która z radością przyjmuje drapanko za uchem czy tulenie. W suni nie ma agresji, wybiera ucieczkę niż walkę, daje z sobą zrobić dosłownie wszystko. Baja bardzo łaknie kontaktów z człowiekiem, schronisko źle wpływa na jej samopoczucie. Chciałaby biegać, szaleć, poznawać świat. Jak przystało na szczeniaka, Baja jest jeszcze niesforna, nieokrzesana i niewychowana, toteż szuka odpowiedzialnego domu, który ją wychowa i pokaże świat. Może tym domem jesteś Ty?

Kontakt do opiekuna:
Kasia - 507-237-447

Posted

Śnieżka to cudowna, ok. 6miesięczna suczka siberian husky o długiej, miękkiej w dotyku srebrnej sierści i ciemnobrązowych oczach. Jak to szczeniak, jest radosna, odważna, niesforna i wszędobylska. Wszędzie musi zajrzeć, wszystko dotknąć, obwąchać. Szybko nawiązuje nowe znajomości, bardzo łaknie kontaktu z ludźmi, jest niezwykle ciepła, kochana i rozczulająca. Uwielbia się tulić, być blisko opiekuna, czuć się pokochaną i bezpieczną. Suczka ma podejrzenie uszkodzenia prawego barku, lewego biodra i lewego kolana, nie staje na tylną łapkę! Śnieżka źle czuje się w schronisku, chciałaby biegać szaleć, skakać, a tej zapomnianej i cierpiącej suczce pozostaje schroniskowy boks. Ze względu na swój wiek jest sunią bardzo otwartą, potrzebującą jasnych zasad i wychowania, toteż szuka domu, który rozumie psie potrzeby, a szczególnie szczeniaka. Czy czeka na Ciebie?

Kontakt do opiekuna:
Kasia - 507-237-447

Posted

Ty$ka napisał(a):
kasumi, w sprawie adopcji Bai z kim się kontaktować? ze schroniskiem? I czy udałoby się ją zarezerwować? :)

Ooo, jest już chętny na Bajkę? Nie dziwię się, jest śliczna. I bardzo podobna do mojej Pajki :) Nawet imiona podobne :) A Śnieżka trochę malamuta przypomina, one są od jednej mamy?

Posted

[quote name='Plicha']Ooo, jest już chętny na Bajkę? Nie dziwię się, jest śliczna. I bardzo podobna do mojej Pajki :) Nawet imiona podobne :) A Śnieżka trochę malamuta przypomina, one są od jednej mamy?

nie, raczej nie są od jednej matki.... w sumie to są różne... :) ja na huskych/malamutach całkiem się nie znam... jedynie wiem, to, to, że muszą być wybiegane i, że to są psy pracujące :D
to cała moja wiedza... ;)

edit:

te są po zmarłej matce husky.... cała historia opisana tutaj:

http://tablica.pl/oferta/piekne-szczeniaki-do-adopcji-od-zaraz-35-miesiaca--IDAngJ.html

Posted

[quote name='sylwija']kasumi, ale co z tą Śnieżką - ona ma pomoc lekarską?

jasne, że ma pomoc lekarską, ale na miarę schronu.... wetki na prawdę dobrze leczą, ale przy prawie 700 zwierzętach jest niemożliwe zapewnienie należytej opieki.... a w szczególności, że ona wymaga opinii specjalisty.... bo ta nóżka nie wygląda dobrze....

Posted

Mój kolega znalazł w nocy młodego psa rasy Husky z tatoo , o nr H 264. Pies został znaleziony w Padew Narodowa , to jest jakieś 60km od Rzeszowa.Pies miał na sobie szelki. Ma brązowe oczy.
ZK w Katowicach jest czynne dopiero od 14 , dlatego teraz daje tu info , może ktoś wie z jakiej jest hodowli.
Podaje nr kolegi 693 912 272
ew do mnie na PW

Posted

[quote name='Vectra']Mój kolega znalazł w nocy młodego psa rasy Husky z tatoo , o nr H 264. Pies został znaleziony w Padew Narodowa , to jest jakieś 60km od Rzeszowa.Pies miał na sobie szelki. Ma brązowe oczy.
ZK w Katowicach jest czynne dopiero od 14 , dlatego teraz daje tu info , może ktoś wie z jakiej jest hodowli.
Podaje nr kolegi 693 912 272
ew do mnie na PW

Właściciela udało się znaleźć :multi: już jest w nowym domku :)

Posted

następny

982061600043540
chip:982061600043540 lokalizacja: Łódź kastracjatakdo koszyka: Przedstawiamy Państwu wesołego i inteligentnego psa w typie husky. Psiak jest bardzo zdolny i nastawiony na pracę z człowiekiem. Potrafi wiele komend, których wykonywanie sprawia wiele radości – zarówno psu, jak i nam  Pięknie siada, podaje łapę (jedna i drugą), staje na dwóch łapach, skupia się, ładnie chodzi na smyczy itp. Ponadto jest bardzo radosny i przytulaśny. Uwielbia głaski i tarmoszenie, daje brzunio do miziania. Jest łagodny i zrównoważony. W nowym domu może mieć psiego towarzysza. Polecamy do adopcji osobom aktywnym posiadającym czas na spacery i pracę umysłową z psem.
http://hotelzwierzat.com/zwierzak.php?id=611