Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W nocy z 13 na 14 maja z ogródka na Prądniku Białym w Krakowie uciekł mieszaniec Husky koloru srebrno-czarnego. Ma na imię Cygan, wiek - ok. 3 lat. Nie miał na sobie obroży. Nie ma czipa ani tatuażu.
W imieniu właścicieli proszę o pomoc - telefon do właścicieli 505806152.

Posted

ogłoszenie z 15 maja 2011 http://zaginionepsy.waw.pl/viewtopic.php?t=8761:

Chłopczyk 3 dni temu został odłowiony w Jaworznie i przewieziony wczoraj do hoteliku w Wieliczce. Otrzymał robocze imie Leon. Jest młodziutki - max rok - 1,5. Z zachowania - duży szczenior ; wykastrowany. Bardzo kontaktowy, przytulak, zadbany, albo zaginął, albo dopiero co znalazł się na ulicy w poszukiwaniu nowego domu... jest pod opieką Fundacji Adopcje Malamutów

Szukamy właściciela lub nowego domku, który pokocha i przygarnie Leona

kontakt :

Martyna Parczewska
mail: martyna@adopcjemalamutow.pl
tel. 608 286 295

Posted

[quote name='olcia80']ogłoszenie z http://zaginionepsy.waw.pl/viewtopic.php?t=8761:

Chłopczyk 3 dni temu został odłowiony w Jaworznie i przewieziony wczoraj do hoteliku w Wieliczce. Otrzymał robocze imie Leon. Jest młodziutki - max rok - 1,5. Z zachowania - duży szczenior ; wykastrowany. Bardzo kontaktowy, przytulak, zadbany, albo zaginął, albo dopiero co znalazł się na ulicy w poszukiwaniu nowego domu... jest pod opieką Fundacji Adopcje Malamutów

Szukamy właściciela lub nowego domku, który pokocha i przygarnie Leona

kontakt :

Martyna Parczewska
mail: martyna@adopcjemalamutow.pl
tel. 608 286 295

Leon juz wrócil do właścicieli

Posted

havana napisał(a):
Leon juz wrócil do właścicieli

super:lol:
szkoda, że ludzie dając ogłoszenie o zaginięciu/znalezieniu psa nie aktualizują tych ogłoszeń... ułatwiłoby to bardzo poszukiwania innym;)

Posted

kopiuję za: http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zgubiono-znaleziono-Zaginal-pies-HUSKY-OKOLICE-NIEPOR-TU-W0QQAdIdZ277423485

[FONT=&quot]W DNIU 22 MARCA WE WTOREK UCIEKŁ NAM PIES O RASIE SIBERIAN HUSKY.[/FONT]
[FONT=&quot]PIES WABI SIĘ HASAN. MA DOPIERO DWA LATA WIĘC JEST MŁODYM PSEM. JEST DOSYĆ DUŻY I CHUDY. MA BRĄZOWE OCZY. MA NA SOBIE CZERWONA OBROŻĘ, A POD SZYJĄ ZNAJDUJE SIĘ BLIZNA Z WYRWANA SIERŚCIĄ.
PIES CIERPI NA BARDZO POWAŻNA CHOROBĘ PARWOWIROZE ! MUSI BYĆ NA SPECJALNEJ DIECIE I DOSTAWAĆ ANTYBIOTYKI !!
[/FONT][FONT=&quot]TELEFON KONTAKTOWY 660-473-718 ![/FONT]

Posted

kopiuję za http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zgubiono-znaleziono-Zginal-HUSKY-na-Olszy-W0QQAdIdZ291731941

Dzisiaj tj. 19.06.2011 w okolicy ulicy Chałpnika zginął Husky pies o imieniu Timuk w kolorze jasny beż. Znaki szczególne : różny kolor oczu jedno niebieskie , drugie brązowe. Miał obrożę i przypiętą do niej zieloną kostkę na adres, ale nie było w niej adresy :(. Uczciwego znalazcę prosimy o kontakt 602 12 14 71, 602 2469 17

Posted

greatmadwomen napisał(a):
olcia80 to wątek szpiców w potrzebie a nie psów zaginionych. Do wklejania zaginionych psów służy ten wątek: http://www.dogomania.pl/threads/123433-Baza-zwierz%C4%85t-zaginionych i jest dla nich specjalny dział. Tu należy wklejać psy do adopcji. Poza tym to już 5 ogłoszenie które wklejasz, nie wiem skąd je bierzesz, nie masz pojęcia pewnie o tych psach, gdyby ktos tu napisał.

znam wątek z psami zaginionymi i tam również są wklejane ogłoszenia zarówno z zaginionymi, jak i znalezionymi psami. To zwiększa szanse na odnalezienie domu dla psa. Ogłoszenia o znalezionych i zaginionych huskych zaczęłam wklejać właśnie tutaj, bo widzę, że są tu osoby, przez których ręce przewijają się huskie, a myślę, że to najlepszy sposób, żeby pomóc psu odnaleźć jego właściciela. Adopcja adopcją, ale wiele psów, jakie trafia do schroniska być może jest poszukiwanych przez swoich właścicieli i chyba lepiej odnaleźć właściciela niż szukać nowego domu. Serce mi się kraja na samą myśl, że jakiś pies siedzi za kratami, a jego właściciel nieudolnie próbuje go odnaleźć.

Jeśli jednak sobie tego nie życzycie, nie będę tutaj nic wklejać...

Posted

olcia80 napisał(a):
znam wątek z psami zaginionymi i tam również są wklejane ogłoszenia zarówno z zaginionymi, jak i znalezionymi psami. To zwiększa szanse na odnalezienie domu dla psa. Ogłoszenia o znalezionych i zaginionych huskych zaczęłam wklejać właśnie tutaj, bo widzę, że są tu osoby, przez których ręce przewijają się huskie, a myślę, że to najlepszy sposób, żeby pomóc psu odnaleźć jego właściciela. Adopcja adopcją, ale wiele psów, jakie trafia do schroniska być może jest poszukiwanych przez swoich właścicieli i chyba lepiej odnaleźć właściciela niż szukać nowego domu. Serce mi się kraja na samą myśl, że jakiś pies siedzi za kratami, a jego właściciel nieudolnie próbuje go odnaleźć.

Jeśli jednak sobie tego nie życzycie, nie będę tutaj nic wklejać...

to mnie zawsze dziwi, jeśli ktoś szuka swojego psa to pierwsze co to nie dzwoni do schroniska, haszczaki tak czesto uciekają że zaraz tu będzie 5 stron z ogłoszeniami i nie będzie się dało znaleźć psów do adopcji. Uwierz mi jesli psiaki są w schroniskach to mają 2 tygodniową kwarantannę, jeśli w tym czasie ich właściciel nie znajdzie to znaczy że albo psa nie szukał albo nieudolnie to robił.

Posted

greatmadwomen napisał(a):
to mnie zawsze dziwi, jeśli ktoś szuka swojego psa to pierwsze co to nie dzwoni do schroniska, haszczaki tak czesto uciekają że zaraz tu będzie 5 stron z ogłoszeniami i nie będzie się dało znaleźć psów do adopcji. Uwierz mi jesli psiaki są w schroniskach to mają 2 tygodniową kwarantannę, jeśli w tym czasie ich właściciel nie znajdzie to znaczy że albo psa nie szukał albo nieudolnie to robił.

zgadzam się z Tobą, o ile pies trafił do schroniska w danej miejscowości. Często psy są znajdywane w zupełnie różnych miejscach i nie dziwię się, że właściciele nie mogą ich znaleźć. Zresztą nie każdy znaleziony pies trafia do schroniska. Niedawno sama byłam w takiej sytuacji i mój pies został zawieziony do hoteliku. Znalazłam go tylko dlatego, że wiedziałam o istnieniu dogomania.pl i regularnie tu zaglądałam. Miał założony wątek w dziale adopcji.
Wielu właścicieli naprawdę nie wie co robić i gdzie szukać. Nie możemy innych mierzyć swoją miarą, bo jak ktoś "nie siedzi w temacie" to naprawdę wcale to nie jest takie łatwe.

Posted

Właściciel 8-miesięcznego psa rasy husky pilnie chcę oddać zwierzę w dobre ręce z powodu braku częstych wyjazdów służbowych. Pies jest łagodny, radosny i bardzo towarzyski. Obcował z dziećmi, potrafi zatolerować również kota. Uwielbia wodę.
Psiak potrzebuje zainteresowania człowieka i odpowiedniego wychowania. Poszukuje swojego nowego kąta. Najlepiej na podwórku gdzie będzie mógł sie mocno wybiegać.
Zainteresowanych przygarnięciem zwierzaka prosimy o kontakt. Istnieje możliwość dowiezienia psa (do uzgodnienia). Pies przebywa w Gnieźnie.

Kontakt: 723 527 154.

E-mail: karolinka_schron@op.pl

Posted

Bardzo ładna suczka w typie husky, odebrana podczas interwencji z bardzo złych warunków.
Ma około 4 lat... i niestety wiecej informacji nie mam.
Kontakt do osoby zajmującej sie adopcją psa 501589030
Suczka mieszka obecnie w Częstochowie

Posted

edit:

Kuba spisał się na medal !!!!

husky odnalazł właściciela ...
pies notorycznie ucieka z podwórka ... chłopak od którego uciekł dał ogłoszenie na fb ...

ale trzeba go pouczyć o adresatce !!!!!!!!!!!!!!

Szydłowiec …
http://www.dogomania.pl/threads/182189-Szyd%C5%82owiec-wyrzucony-m%C5%82ody-HUSKY-ma-czas-do-czwartku-...-potem-ulica-.../page81
Biało czarny husky .. młody ..

napotkał go młody chłopak w środku nocy .. niedaleko trasy E-7 … pies najprawdopodobniej wyrzucony … zgubiony … biegał zdezorientowany po ulicy ...
pies poszedł za nim do domu …
..po nocy okazało się że pies przedostał się na podwórko i spędził noc pod ich domem … miał szczęście bo akurat w tym czasie ich psy były zamknięte w innej części podwórka tak to byłoby z nim krucho …
… od rana ten chłopak chodził z nim po mieście w deszczu szukając mu jakiegoś schronienia … babcia u której mieszka na okres wakacji nie zgadza się na psa nawet chwilowo ...
chłopak ten przejął się losem psiaka , oddzwonił wszystkich znajomych , żeby chociaż chwilowo go gdzieś przetrzymać aby szukać dla niego pomocy
.. do czwartku zgodziła się jego koleżanka w proziorycznym kojcu … jednak pies strasznie zawodzi i wyje i niestety jej rodzice po tych 3 godzinach już zaczynają protestować /niestety nie są psiolubni / … więc niewykluczone że jutro pies wyląduje znów na ulicy ...

czy jest szansa na pomoc temu psu ???
i temu młodemu chłopakowi który przejął się jego losem ... PROSZĘ …

niestety w Szydłowcu nie mamy na kogo liczyć … nie mamy darmowych DT … nikt nie chce nam przetrzymać psa z ulicy .. .
obecnie z Szydłowca zabrane jest 7 psów /głównie suki zabrane w trakcie cieczki/ – w hotelach i płatnych DT – koszty już osiągnęły prawie 2000 miesięcznie …
po mieście latają kolejne watahy za sukami z cieczką , które wkrótce pomnożą ilośc bezpańskich psów …

W SZYDŁOWCU SYTAUCJA KRYTYCZNA …
[SIZE=4]OSIĄGAMY DNO FINANSOWE A PSÓW PRZYBYWA , i osób do pomocy mało ...

Szydłowiec koło Radomia
kontakt kamila - 604 322 515

Posted

kama zrób psiakowi wątek na sforze husky tam dużo pomagają, na dogo też zrób wątek, zaproś takie osoby jak caromina, pelaodrudego one są także ze sfory... Lecz fora husky są najskuteczniejsze