Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

numer: 211
numer chip: 985170000046147
imię: Uran
wielkość: duza
rasa: husky
data przyjęcia: 2011-01-29
kwarantanna do 2011-02-12
przebywa w boksie: pawilon 4

opis: Uran to przemiły, bardzo towarzyski i łagodny husky. Trafił do nas ze swoim chipem, jednak właściciel do tej pory nie zgłosił się po niego. Uran jest energicznym, bardzo fajnym psiakiem, kocha ludzi, jest przesympatyczny.
Po kwarantannie polecamy do adopcji.

SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI

TEL 42 656-78-42

Posted

Dziś znalazłam ogłoszenie, że oddadzą młodą haszczke bo przeprowadzają się do bloku. Nie wytrzymałam i walnęłam tyradę, może komuś się przyda, jesli nie chce nowego tekstu pisać, a wysłać takie jakby ostrzeżenie...:

Witam

Skoro sunia jest taka bezproblemowa to czy naprawdę nie znajdzie sie dla niej miejsce w bloku? Bo jesli Pani ją odda, to jej los może potoczy się bardzo różnie. Prosze zajrzeć tutaj, setki husky do adopcji, wynik mody jaka zapanowala:
http://huskyadopcje.pl/husky-do-adopcji.html
Mało kto radzi sobie dobrze z psami północy. Wciąż modne są małe puchate szczeniaczki husky, ale dorosły pies? Który czasem wyje, czasem ucieka? A po co to, oddajemy,bierzemy nowego, może będzie grzeczniejszy.
Odda Pani sukę, a ona może trafić do rozmnażalni. I będzie rodzić cieczka za cieczką, jej szczeniaki trafią na Allegro...
albo trafi do super domu z ogrodem. Naprawdę! Rewealcyjnego! I będzie kochana, zadbana przez najbliższe...3 lata. Bo potem okaże się, że sytuacja tej dobrej rodziny się zmienia. Przeprowadzają się do bloku. No i niestety musza oddać sunię. Oddadzą ją do innego domu z ogrodem, ale tamci państwo wyjadą do pracy, do Londynu. Niestety pieska nie zabiorą ze sobą, czas nagli, sunia trafi do schroniska. A w schronisku? Był ostatnio artykuł jakie jest schronisko w Gdańsku. Syf, kiła i mogiła. Ja mogę Pani poświadczyć, że artykuł nie był przekłamany. Będzie tam siedziała sama, opuszczona. Najpierw wychudnie- zła karma, stres, biegunki. Potem pójdą jej stawy - wilgoć, zimno nawet jak dla takiego psa z sierścią przystosowaną do warunków. Sierść zresztą mocno się przerzedzi, straci blask...
Ciekawe czy wtedy jeszcze by Was poznała, gdybyście rpzypadkiem znaleźli się w schronisku?
A jeśli tak?
To czy nie zabiłyby Panią wyrzuty sumienia?
Może chociaż przed oddaniem jej zainwestujecie w sterylizację? Taki prezent na drogę... marny bo marny, ale byłaby pewność, że sunia nie stanie się fabryką szczeniaków...
Gdybym miała psa (a nie mam, bo uważam że nie jestem w stanie przewidzieć czy za 3-4 lata moja syt.mieszkaniowa i życiowa się nie zmieni)to stanęłabym na głowie, spróbowałabym chociaż, sprawdziła jak sunia zaaklimatyzuje się w mieszkaniu...
Może nie tak źle? Może po pracy/szkole/czymkolwiek znajdzie się godzinka czasu na pobieganie z nią, zabranie na wybieg, porzucanie piłki? A może jakaś uczennica/studentka z okolicy kocha psy i pomoże w tym obowiązku? A może nie będzie tak źle?
Bo jej bez was będzie...bardzo...

Posted

MAŚĆ: jasna
SIERŚĆ: krótka
W OKOLICY: Chojny, ul. Sczanieckiej
DATA ZGŁOSZENIA: 2011-02-13
KONTAKT: 509-972-160 lub 502-540-078

Dnia 10.02 w Łodzi, w okolicy Szpitala Matki Polki znaleziono białego psa w typie husky/malamuta. Pies nie miał obroży. Właściciela prosimy o PILNY kontakt.

Jeśli się nie znajdzie, będziemy szukać dla psiaka nowego domu.

Kontakt : 509-972-160 lub 502-540-078 lub nika2806@vp.pl

Posted

Malwi napisał(a):
mam pytanie - jak zamieścić ogłoszenie o husky do adopcji na stronie adopcyjnej ? da się samemu ? jeśli nie - do kogo mam się zwrócić ?

wysyłasz do kogoś maila-są podane do osób na stronie-albo dzwonisz.opisujesz problem,zamieszczasz zdjęcia a oni potem dalej wiedzą co robić.a co się stało?

Posted

Nie umiem wyedytować posta.
Sprawa nieaktualna.
Moki został wyadoptowany przez swoją właścicielkę w dniu 14.02.2011r.

EMT napisał(a):
Zamieszczam grzecznościowo :

Moki

Pies w typie HUSKY-MALAMUT:

-młody
-zdrowy
-zaszczepiony
-zaczipowany

Dnia 24.09.2010r w piątek odłowiono na targowisku w Tarnowskich Górach. W ocenie lekarzy lekarzy weterynarii pies jest w przedziale wieku 4-5 lat.

Zidentyfikowano mikroczip psa o numerze : 972000000777032

Niestety dane właściciela psa nie zostały jeszcze zarejestrowane w bazie danych psów czipowanych. Psa widziano w lasach w rejonie Boruszowca. Można sądzić , że w tych rejonach mieszka właściciel pięknego samca. Domniemanie może jednak okazać się błędne.

Jak widać na zdjęciach zwierzę jest radosne, z socjalizowane z człowiekiem. Wspaniale jeździ samochodem , bez konieczności zachęcania do wejścia do auta. Podaje łapę, słucha wydawanych komend.Potrafi pokonać każdą przeszkodę co mogło być bezpośrednią przyczyną jego bezdomności.

Niestety rozchorował się. W dniu 07.10.2010r został zabrany po kwarantannie ze schroniska w Bytomiu - Miechowicach. Adopcji na "DT" dokonała wolontariuszka FOZ "Ulga w Cierpieniu" z Tarnowskich Gór. Podjęła się leczenia psa oraz hotelowania go do czasu znalezienia właściciela.

Uwaga- pies miał na karku brązową, skórzaną obrożę z metalowym kołem.

Jako, że nie udało się odnaleźć właściciela szukamy pilnie domu przystosowanego do trybu życia psów północy. Obecne opiekunki są za słabe fizycznie do opieki nad psem./ Panie przekroczyły 60 rok życia. Moki nie pozwala im utrzymać się na smyczy. Wyrywa się i ucieka. Życie w przedpokoju domu go nie interesuje.

Kontakt w sprawie adopcji :
FOZ "ULGA W CIERPIENIU"
FUNDACJA OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI SKRZYWDZONYMI PRZEZ LUDZI
42-600 Tarnowskie Góry ul. Częstochowska 58 (woj. śląskie)
tel.kom. 0604-253-456 (fundacja nie odpowiada na sms-y)
e-mail: fundacja@ulgawcierpieniu.pl
www.ulgawcierpieniu.pl

Posted

[FONT=Arial]Byłam mała, śliczna o słodkich dwukolorowych oczach. Moi właściciele rozpieszczali mnie każdego dnia, pokazując mi ile mają miłości dla mnie. Czy mogłam sobie życzyć coś jeszcze? Codziennie bawiłam się z dwójką dzieci, które szarpały mnie za uszy, spały na mnie i razem odpoczywaliśmy na łące zaraz za domem. [/FONT]

[FONT=Arial]Wszystko było tak jak być powinno, aż do dnia kiedy mój Pan dostał awans i musiał przeprowadzić się do wielkiego miasta, tam nie pozwalają trzymać psów. Oddał mnie do schroniska. Kierownik ośrodka tylko pokiwał głową, brakuje im już sił na takich ludzi.[/FONT]

[FONT=Arial]Obiecali mi, że znajdą mi dom, gdzie będę mogła biegać i szaleć, przytulać się do swoich ludzi. Oby szybko to zrobili, codziennie cierpię i patrzę w kierunku krat kiedy ktoś po mnie przyjdzie. [/FONT]

[FONT=Arial]Zostałam wysterylizowana i zaszczepiona i jestem gotowa do adopcji. I tak bardzo czekam na swojego człowieka, którzy już nigdy mnie nie opuści[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]

Posted

To ja dałam to ogloszenie , jest też temat na forum bolec . info .pl . ale bzdury wypisują niektórzy :angryy:......... wlasciciel się nie zgłasza ........proszę o pomoc :roll:............

Posted

aanka napisał(a):
To ja dałam to ogloszenie , jest też temat na forum bolec . info .pl . ale bzdury wypisują niektórzy :angryy:......... wlasciciel się nie zgłasza ........proszę o pomoc :roll:............

Nie ma co się przejmować głupimi wypowiedziami. Najlepiej daj jego zdjęcie, a jak nie znajdziesz właściciela to szukaj domu. Zacznij od husky adopcje i stron haszczaków. Te psy często uciekają więc miejmy nadzieję że to taki przypadek, a nie kolejny wyrzutek :(

Posted

MAŚĆ: szara
W OKOLICY: Aleksandrów Łódzki/Poddębice/Zgierz
DATA ZGŁOSZENIA: 2011-02-20
KONTAKT: 510098245, aneta.golebicka@interia.pl

Dnia 18.02.2011 w okolicy między Aleksandrowem Łódzkim a Poddębicami lub w kierunku Zgierza zaginął pies rasy syberian husky wabi się Lacky. Pies przebywa duże odległości i dlatego nie jesteśmy w stanie określić w jakim kierunku pobiegł. Pies ma wszczepiony czip i ma tatuaż a uchu, jest wykastrowany. W domu czeka na niego sunia z którą się wychował. Na psa czeka 3 zrozpaczonych dzieci. Pies jest łagodny i mógł zostać złapany przez kogoś. Prosimy o jakiekolwiek informacje.

Posted

[quote name='Fundacja Medor']

MAŚĆ: szara
W OKOLICY: Aleksandrów Łódzki/Poddębice/Zgierz
DATA ZGŁOSZENIA: 2011-02-20
KONTAKT: 510098245, aneta.golebicka@interia.pl

Dnia 18.02.2011 w okolicy między Aleksandrowem Łódzkim a Poddębicami lub w kierunku Zgierza zaginął pies rasy syberian husky wabi się Lacky. Pies przebywa duże odległości i dlatego nie jesteśmy w stanie określić w jakim kierunku pobiegł. Pies ma wszczepiony czip i ma tatuaż a uchu, jest wykastrowany. W domu czeka na niego sunia z którą się wychował. Na psa czeka 3 zrozpaczonych dzieci. Pies jest łagodny i mógł zostać złapany przez kogoś. Prosimy o jakiekolwiek informacje.

To ten sam, który kiedyś z sunią uciekł?

Posted

numer: 827
numer chip: 967000009169889
imię: Blanko
wielkość: duza
rasa: mix owczarka/husky
data przyjęcia: 2011-02-16
kwarantanna do 2011-03-02
przebywa w boksie: zwierzętarnia

opis: Blanko to młody piękny psiak w typie owczarka/husky. Jest pozytywnie

nastawiony do otoczenia. Czy ktoś go szuka?
SCHRONISKO DLA ZWIERZĄT W ŁODZI
UL MARMUROWA 4
42 656-78-42