sylwija Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 i zupełnie nietypowa rozkoszna maleńka sunia, nazywana Oczka :) cytat: "[FONT=Tahoma]OCZKA - maleńka suczka, ważąca może 4 kg. Radosna i pocieszna. Cały czas uśmiechnięta. Kochająca ludzi i inne psiaki. Docenia spacery i głaskanie. Jeszcze schronisko nie odcisnęło na niej swojego piętna. Suczka jest młodziutka i wysterylizowana. Nie da się koło niej przejść obojętnie, gdyż przykuwa wzrok swoimi niespotykaniami oczkami. Jedno ma brązowe, drugie niebieskie. To niespotykana rzecz:smile:[/FONT] Maleńka dodatkowo jest łaciata." dodam tylko, ze jej zdjęcia są z marca, teraz maleńka schudła znacznie - nie służy jej pobyt w schronisku :( Quote
caromina Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 no jak można oddać psa z powodu ucieczek? co jest z tymi ludźmi? ogłosimy je po świętach. Zdrowych, wesołych Świat ! Quote
Paulina87 Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 Mamy w schronisku psiaka, który wygląda identycznie jak Igor... Dastin ma około 2 lata, jest bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem. Zna podstawowe komendy. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
sylwija Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 Faktycznie, jak bliźniaki :) i też obaj nie maja szczęścia .. Quote
tayga Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 W zielonogórskim schronisku przebywa ta sunia. [quote name='wykrywka']Suczka nie może odnaleźć się w zamknięciu, żadna klatka nie jest dla niej bezpieczna, z każdej próbuje wydostać się za wszelką cenę, nawet za cenę zdrowia i życia. W betonowym kojcu pokonała metalowe pręty narażając się na rany, w drewnianym podgryzała deski a gdy nie dały się pokonać podjęła próbę wyjścia górą, szczeliną między dachem, próbę, która skończyła się powieszeniem za łeb i gdyby nie wolontariuszka, która akurat była w pobliżu - byłby to chyba koniec walki o wydostanie się na zewnątrz. Nie ma wątpliwości - Lana gotowa jest na wszystko, by tylko się uwolnić, nie poprzestanie, wybierze śmierć a nie życie w klatce :-(. Stąd mój apel o pomoc dla niej. Lana trafiła do schroniska w połowie grudnia, biegała po zielonogórskim Chynowie, miała cieczkę. Ma około 1,5 roku, jest przyjazna do ludzi, lubi pieszczoty, uwielbia długie spacery, na smyczy ciągnie jak ... husky w zaprzęgu. Bywa uparta, wybiera sobie przewodnika, nie każdy jest w stanie zaprowadzić ją do klatki. Jutro tj. 27 grudnia będzie miała zabieg sterylizacji. Czy Lana może liczyć na naszą pomoc w wyjściu na wolność? Wątek suni: http://www.dogomania.pl/threads/198925-Dogomaniacy-proszę-pomóżmy-haszczce-Lanie-by-śmierć-nie-była-alternatywą-dla-wolnści Lana już po sterylce. Quote
Paulina87 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 przepiękny mix malamuta w schronisku w Poznaniu. Zna podstawowe komendy. Niestety nic więcej o nim nie wiadomo bo żaden pracownik nic nie potrafił o nim powiedzieć. Quote
Jo37 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Taki psiak jest w schronie . Nazwa schronu na PW bo psiaki tam znikają . Quote
rita60 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Jo a to obok szorstkie,wiesz cos na temat tego psiaka ? Quote
blacky. Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 4 letnia suka w typie husky w szczecińskim schronie http://szczecin.schronisko.net/kwarantanna-id-62967.html Quote
Fundacja Medor Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Alan5 Alan6 Alan7 Alan4 ALAN POJECHAŁ DZIŚ DO NOWEGO DOMU DO NIEMIEC Quote
caromina Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Snow ma dom! Ogłosimy Alana. A co ze szczeniakami z kartonu? Quote
jolek68 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 dawno mnie tu nie było, zmarła nam tragicznie sunia i miałam totalnego doła....wracam na nowo bo to pozwoli mi lepiej funkcjonować, tak jak kiedyś gdy zaginął nasz SH Cezar... nowinką jest też to że na wiosnę powstanie u nas hotelik dla bezdomnych psów północy :) od dłuższego czasu pewne osoby mnie męczyły z tym tematem i chyba im się udało mnie przekonać ;) chciałabym poznać Waszą opinię na ten temat ;) Quote
Mani2000 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 dodaje suńke :razz: jak coś to pisac w PW Hera Wiek: 1 rok Opis: Syberian Husky, średnia, czarno biała. Cechy charakteru: Hera jak typowy husky jest indywidualistką. Akceptuje wszystkich ludzi, ale nie wszystkich lubi. Na początku jest trochę nieufna, ale po bliższym poznaniu jest już ok. Potrzebuje rodziny mającej doświadczenie z psami oraz zapewni jej podstawowe potrzeby rasy. Hera nie nadaje się do domu z małymi dziećmi. Poza tym wszystkim to sympatyczna, młoda sunia, która zasługuje na lepsze życie. Jest spokojna i opanowana. Sterylizacja Quote
Aleksa. Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 jolek68 napisał(a):dawno mnie tu nie było, zmarła nam tragicznie sunia i miałam totalnego doła....wracam na nowo bo to pozwoli mi lepiej funkcjonować, tak jak kiedyś gdy zaginął nasz SH Cezar... nowinką jest też to że na wiosnę powstanie u nas hotelik dla bezdomnych psów północy :) od dłuższego czasu pewne osoby mnie męczyły z tym tematem i chyba im się udało mnie przekonać ;) chciałabym poznać Waszą opinię na ten temat ;) Bardzo dobry pomysł. :D Quote
jolek68 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Witaj Oluś ;) też myślę że przyda się ;) martwi mnie tylko że tak mało osób tu ostatnio zagląda... Quote
caromina Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Jolek pewnie, ze dobry pomysł:) Pewnie sporo osób ogląda wątek Quote
sylwija Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Tez uważam, ze dużo ludzi ogląda, choć niekoniecznie się odzywają.. Quote
Aleksa. Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Ja zawsze czytam jak coś nowego się pojawi , ale nie pisze .:) Quote
jolek68 Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 cieszę się że jednak moja praca nie pójdzie na marne ;) myślałam głównie o psach północy ale jak będzie wolne miejsce a ktoś będzie potrzebował na cito bezpiecznie przetrzymać innego psa to także może liczyć na moją pomoc ;) Quote
caromina Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Jola może już mamy coś dla Ciebie, ale o tym u nas na forum:) Quote
kama210 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 wczoraj - 9.01 ... tafił w nasze ręce pies husky - zabrany wprost z ulicy ... obecnie jest w hotelu jamor ... pies ma czipa : pierwsza właścicelka wydała psa w 2009 roku nieznanemu mężczyźnie z okolic Mińska Mazowieckiego ... - pierwszy właściciel - Marki koło Warszawy, pies urodzony 09/2008 roku - drugi właściciel - nieznany mężczyzna z okolic Mińska Mazowieckiego - pies znaleziony w Szydłowcu - obecnie hotel jamor - Warka http://www.dogomania.pl/threads/199832-NATAN-ja%C5%9B-w%C4%99drowniczek-poturbowany-HUSKY-obecnie-u-JAMORA?p=16074472#post16074472 pies kombinuje na wszystkie sposoby jak dać dyla .... mocno kuleje na przednią łapę , obecnie dostał zastrzyk przeciw zapalny na 3 dni .. jak się nie polepszy, będzie trzeba psa zawieść na rtg - nie ma w Warce ... potrzebujemy pomocy ... http://jamor.fotosik.pl/albumy/808680.html Quote
Pocahontas Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Jolek oj długo Cię nie było. myślę że to super informacja z tym hotelikiem.brawo.dobre masz serducho. Quote
majuska Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Lola w typie husky - Przytulisko Boguchwała pod Rzeszowem Przecudnej urody sunia ma około 8 miesięcy, jest wesoła i pogodna, bardzo ruchliwa i pełna energii, przyjaźnie nastawiona do innych psów, szukamy jej pilnie dobrego i odpowiedzialnego domku. Ze względu na jej usposobienie najlepszy będzie dom z ogródkiem, oraz mądrzy opiekunowie którzy zapewnią jej odpowiednią porcję ruchu. Oto Lola: Quote
Recommended Posts