Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

i zupełnie nietypowa rozkoszna maleńka sunia, nazywana Oczka :)

cytat: "[FONT=Tahoma]OCZKA - maleńka suczka, ważąca może 4 kg. Radosna i pocieszna. Cały czas uśmiechnięta. Kochająca ludzi i inne psiaki. Docenia spacery i głaskanie. Jeszcze schronisko nie odcisnęło na niej swojego piętna. Suczka jest młodziutka i wysterylizowana. Nie da się koło niej przejść obojętnie, gdyż przykuwa wzrok swoimi niespotykaniami oczkami. Jedno ma brązowe, drugie niebieskie. To niespotykana rzecz:smile:[/FONT] Maleńka dodatkowo jest łaciata."

dodam tylko, ze jej zdjęcia są z marca, teraz maleńka schudła znacznie - nie służy jej pobyt w schronisku :(

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W zielonogórskim schronisku przebywa ta sunia.

[quote name='wykrywka']Suczka nie może odnaleźć się w zamknięciu, żadna klatka nie jest dla niej bezpieczna, z każdej próbuje wydostać się za wszelką cenę, nawet za cenę zdrowia i życia. W betonowym kojcu pokonała metalowe pręty narażając się na rany, w drewnianym podgryzała deski a gdy nie dały się pokonać podjęła próbę wyjścia górą, szczeliną między dachem, próbę, która skończyła się powieszeniem za łeb i gdyby nie wolontariuszka, która akurat była w pobliżu - byłby to chyba koniec walki o wydostanie się na zewnątrz. Nie ma wątpliwości - Lana gotowa jest na wszystko, by tylko się uwolnić, nie poprzestanie, wybierze śmierć a nie życie w klatce :-(.

Stąd mój apel o pomoc dla niej.

Lana trafiła do schroniska w połowie grudnia, biegała po zielonogórskim Chynowie, miała cieczkę. Ma około 1,5 roku, jest przyjazna do ludzi, lubi pieszczoty, uwielbia długie spacery, na smyczy ciągnie jak ... husky w zaprzęgu. Bywa uparta, wybiera sobie przewodnika, nie każdy jest w stanie zaprowadzić ją do klatki. Jutro tj. 27 grudnia będzie miała zabieg sterylizacji.

Czy Lana może liczyć na naszą pomoc w wyjściu na wolność?

Wątek suni:

http://www.dogomania.pl/threads/198925-Dogomaniacy-proszę-pomóżmy-haszczce-Lanie-by-śmierć-nie-była-alternatywą-dla-wolnści

Lana już po sterylce.

Posted

dawno mnie tu nie było, zmarła nam tragicznie sunia i miałam totalnego doła....wracam na nowo bo to pozwoli mi lepiej funkcjonować, tak jak kiedyś gdy zaginął nasz SH Cezar...
nowinką jest też to że na wiosnę powstanie u nas hotelik dla bezdomnych psów północy :) od dłuższego czasu pewne osoby mnie męczyły z tym tematem i chyba im się udało mnie przekonać ;)
chciałabym poznać Waszą opinię na ten temat ;)

Posted

dodaje suńke :razz:
jak coś to pisac w PW
Hera
Opis:
Syberian Husky, średnia, czarno biała.
Cechy charakteru:
Hera jak typowy husky jest indywidualistką. Akceptuje wszystkich ludzi, ale nie wszystkich lubi. Na początku jest trochę nieufna, ale po bliższym poznaniu jest już ok. Potrzebuje rodziny mającej doświadczenie z psami oraz zapewni jej podstawowe potrzeby rasy. Hera nie nadaje się do domu z małymi dziećmi. Poza tym wszystkim to sympatyczna, młoda sunia, która zasługuje na lepsze życie. Jest spokojna i opanowana.
Sterylizacja

Posted

jolek68 napisał(a):
dawno mnie tu nie było, zmarła nam tragicznie sunia i miałam totalnego doła....wracam na nowo bo to pozwoli mi lepiej funkcjonować, tak jak kiedyś gdy zaginął nasz SH Cezar...
nowinką jest też to że na wiosnę powstanie u nas hotelik dla bezdomnych psów północy :) od dłuższego czasu pewne osoby mnie męczyły z tym tematem i chyba im się udało mnie przekonać ;)
chciałabym poznać Waszą opinię na ten temat ;)

Bardzo dobry pomysł. :D

Posted

cieszę się że jednak moja praca nie pójdzie na marne ;) myślałam głównie o psach północy ale jak będzie wolne miejsce a ktoś będzie potrzebował na cito bezpiecznie przetrzymać innego psa to także może liczyć na moją pomoc ;)

Posted

wczoraj - 9.01 ... tafił w nasze ręce pies husky - zabrany wprost z ulicy ... obecnie jest w hotelu jamor ...

pies ma czipa : pierwsza właścicelka wydała psa w 2009 roku nieznanemu mężczyźnie z okolic Mińska Mazowieckiego ...
- pierwszy właściciel - Marki koło Warszawy, pies urodzony 09/2008 roku
- drugi właściciel - nieznany mężczyzna z okolic Mińska Mazowieckiego
- pies znaleziony w Szydłowcu
- obecnie hotel jamor - Warka

http://www.dogomania.pl/threads/199832-NATAN-ja%C5%9B-w%C4%99drowniczek-poturbowany-HUSKY-obecnie-u-JAMORA?p=16074472#post16074472

pies kombinuje na wszystkie sposoby jak dać dyla .... mocno kuleje na przednią łapę , obecnie dostał zastrzyk przeciw zapalny na 3 dni .. jak się nie polepszy, będzie trzeba psa zawieść na rtg - nie ma w Warce ... potrzebujemy pomocy ...

http://jamor.fotosik.pl/albumy/808680.html

Posted

Lola w typie husky - Przytulisko Boguchwała pod Rzeszowem

Przecudnej urody sunia ma około 8 miesięcy, jest wesoła i pogodna, bardzo ruchliwa i pełna energii, przyjaźnie nastawiona do innych psów, szukamy jej pilnie dobrego i odpowiedzialnego domku. Ze względu na jej usposobienie najlepszy będzie dom z ogródkiem, oraz mądrzy opiekunowie którzy zapewnią jej odpowiednią porcję ruchu. Oto Lola: