Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam ,wczoraj przybłakała sie do mnie suczka syberian haski. Właściwie to od tygodnia biegała tam i z powrotem po mojej woisecze. Strasznie biiedna / prawdopodobnie wyrzucona z samochodu bo od paru dni przemierza wzdłuż mojej ulicy tam i z powrotem./ Strasznie zasuszona po szczeniakach. Jeszcze nie zaschniete listwy mleczne, pełno kleszy. Strasznie biedna. Łdgodna do ludzi , podaje łapę daje sie pogłaskac ale najchetniej szybko ruszałaby w dalszą droge - niepokój jesty w niej taki i smutek.Z gracja damy odwdziecza się tylko za pieszczoty i już chciałaby iść dalej. Moze szuka domu i szczeniaków. Nawet nie chce jesć.
Zlapałam ja i trzymam w domu na łasńcuszku bo moje ogrodzenie jej nie zatrzyma. Chyba mieszkała w domu, wchodzi bez obawy do mieszkania. Do samochodu też szybko wskoczyła - natychmiast po otwarciu klapy bagażnika kombi.
nakarmiłam ją wyczesałam - strasznie lubi- i chwilowo ja trzymam ale sama mam dwa psy - w tym owczarek n emiecki i jamnik. Już samo połaczenie dwóch samców i do tego tych ras daje wciaż napietą sytuacje - a tu pojawiła się suczka. nie moge więc jej zatrzymać - a aż sie serce kraje . Wiem, że to fajny pies i pewnie byłby u mnie ale z taka mieszanka- nie da rady bo sie krew poleje. Proszę pomóżcie , bo bede ją musiała wypuścić - a wtedy pewno zabije ją jakiś samochód. Zdęcia dołączyłabym ale ja właćiwie tylko czytam dogo czaem piszę - nie umiem . Jeżeli ktoś by to zrobił to chetnie prześlę na maila./ mój aderes : magdasz@onet.eu. proszę odezwijcie się.

Posted

Paulina87 napisał(a):
Krotoszyn - prawdopodobnie mix husky i goldena. Młody, energiczny pies. Łagodny, akceptuje inne psy.

Raczej z czyms w typie borderka, niekoniecznie hasiora ;) ;).

Posted

Malwi napisał(a):
dostałam dzisiaj informację...

rodzinka chce oddać huskiego - 1,5-2 letniego bo nie daje sobie z nim rady - pies jest niewybiegany. chcieli oddać go do schroniska - ale z racji przepełnienia schronisko go nie przyjmie! już podobno dowiadywali sie w jakiej cenie uśpienie ...

pozwolę sobie zacytować:
"skacze przez wysokie płoty w klatce go nie chcą trzymać, a lata tylko po podwórku i często sam jest na tym podwórku bo domowników nie ma, oni całe dnie w pracy dzieciaki w szkole. Zagryzł 8 kur, sprawa trafiła na policję, kosztowało ich to 700 zł "

rodzina biedna więc wiecie w jakim nastawieniu są teraz do psa ...

trzeba coś z nim zrobić, inaczej pójdzie pod igłę z morbitalem ....

Czy wiadomo co z tym psiakiem?

Posted

kasiek12 napisał(a):
Czy wiadomo co z tym psiakiem?

wiem że husky jest u właścicieli nadal ... chyba mu trochę wybaczyli a psiak podobno się trochę uspokoił ... swoją drogą niezłe lanie musiał chyba dostać :(

Posted

ramzi napisał(a):
Witam ,wczoraj przybłakała sie do mnie suczka syberian haski. Właściwie to od tygodnia biegała tam i z powrotem po mojej woisecze. Strasznie biiedna / prawdopodobnie wyrzucona z samochodu bo od paru dni przemierza wzdłuż mojej ulicy tam i z powrotem./ Strasznie zasuszona po szczeniakach. Jeszcze nie zaschniete listwy mleczne, pełno kleszy. Strasznie biedna. Łdgodna do ludzi , podaje łapę daje sie pogłaskac ale najchetniej szybko ruszałaby w dalszą droge - niepokój jesty w niej taki i smutek.Z gracja damy odwdziecza się tylko za pieszczoty i już chciałaby iść dalej. Moze szuka domu i szczeniaków. Nawet nie chce jesć.
Zlapałam ja i trzymam w domu na łasńcuszku bo moje ogrodzenie jej nie zatrzyma. Chyba mieszkała w domu, wchodzi bez obawy do mieszkania. Do samochodu też szybko wskoczyła - natychmiast po otwarciu klapy bagażnika kombi.
nakarmiłam ją wyczesałam - strasznie lubi- i chwilowo ja trzymam ale sama mam dwa psy - w tym owczarek n emiecki i jamnik. Już samo połaczenie dwóch samców i do tego tych ras daje wciaż napietą sytuacje - a tu pojawiła się suczka. nie moge więc jej zatrzymać - a aż sie serce kraje . Wiem, że to fajny pies i pewnie byłby u mnie ale z taka mieszanka- nie da rady bo sie krew poleje. Proszę pomóżcie , bo bede ją musiała wypuścić - a wtedy pewno zabije ją jakiś samochód. Zdęcia dołączyłabym ale ja właćiwie tylko czytam dogo czaem piszę - nie umiem . Jeżeli ktoś by to zrobił to chetnie prześlę na maila./ mój aderes : magdasz@onet.eu. proszę odezwijcie się.

• 2 weeks later...
Posted

PIĘKNE PSY !!! Wątek ogólny Jędrzejowa
MIX. HUSKY
wielkość: duży
szczepienia: tak
odpchlenie/odrobaczenie: tak
kastracja:tak
nr. tatuażu: DE-98
w schronisku od: 25-01-2010
z miasta: DREZDENKO
zgodność z psami/suczkami: TAK

ZDJ. ZE STR SCHRONISKA

PIEKNY PYCHOL

....

WYGLADEM PRZYPOMINA WILKA

...

......

PIES HUSKY OK 6LAT. ZGADZA SIE Z PSAMI I SUCZKAMI ALE TROCHE ZACZEPNY,
NR.TATUAŻY: J-422 TRAFIŁ Z GMINY CZARNKÓW. W STYCZNIU 2010R.
MA SKŁONNOŚCI DO UCIECZEK, WYSKAKUJE Z KOJCA!!!
DO LUDZI PRZYJAZNY, JEST WYKASTROWANY MA NIEZBEDNE SZCZEPIENIA ZOSTAŁ TEZ ODPCHLONY I ODROBACZONY

.....

....

....
Wątek ogólny (psy nie mają właśnych wątków) ;http://www.dogomania.pl/threads/176736-Jędrzejewo-k.Czarnkowa-potrzebne-ogłoszenia-piękne-rasowe-psiaki-czekają-na-domy/page11
p.s.przy okazji są tam inne piękne rasowce!Kontakt na wątku!

Posted

numer: 503
numer chip: 9851210338015
imię: Nelson
wielkość: duza
rasa: husky
data przyjęcia: 2010-04-10
przebywa w boksie: pawilon 6

opis: Nolson to jeden z 4 psiaków husky, które trafiły do schroniska w ostatnim czasie. Nelson jest psiakiem łagodnym i przyjacielskim, Polecamy dla miłośnika rasy.

SCHRONISKO MARMUROWA 4 ŁÓDZ TEL 42 656- 78 92

Posted

numer: 850
numer chip: 985121017591703
imię: Homer
data przyjęcia: 2010-04-09

opis: Homer to energiczny i duży husky o niebieskich oczach. Psiak jest dominujący, ale bardzo pozytywnie nastawiony do ludzi. Polecamy dla miłośnika i znawcy rasy.

Posted

numer: 752
numer chip: 985121017336099
imię: Halik
data przyjęcia: 2010-04-03

opis: Halik to 4 letni husky, którego cechą charakterystyczną jest jedno oko niebieskie, a drugie brązowe. Halik jest przyjacielsko nastawiony, jednak ma silny charakter. Czy ktoś go szuka?

Posted

numer: 677
numer chip: 985121017362317
imię: Blue
data przyjęcia: 2010-04-06

opis: Blue to młody, przyjacielski i energiczny husky. Dobrze dogaduje się z innymi psami, jest bardzo pozytywnie nastawiony do ludzi. Polecamy do adopcji