Manu Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Jest takie ogłoszenie do wydrukowania: http://manu.dogomania.pl/varia/ogloszenie.doc Quote
magda z. Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Dłuzyna Górna, okolice Zgorzelec- pies ze starym złamaniem łapy Quote
kasiek12 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [quote name='kasiek12']W schronisku ... NIEAKTUALNE. Bruno w domu, odnalazł się właściciel. Quote
Natussiaa Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 4 letnia sunia "husky". Obdarzona dużym temperamentem, niezależna i wszędobylska. Łagodna w stosunku do człowieka, zgadza się z innymi psami. Potrzebuje duzo ruchu i zajęcia, nie nadaje się na psa stóżującego, ani na blokowiskowego " kanapowca". Tylko w odpowiedzialne i doświadczone ręce. Kontakt w sprawie adopcji: 601253512 Quote
Natussiaa Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Zjawiskowo piękna, 2 letnia sunia, "husky". Zaadoptowana ze schroniska w Ostrowie Wielkopolskim, jej nowi Państwo liczyli na to, że jakoś "sobie poradzą" mimo że nie mieli żadnego doświadczenia, ani warunków dla takiego psa. Na efekty nieprzemyślanej decyzji nie trzeba było długo czekać. Sensi ponownie wylądowała w schronisku, tym razem opolskim, bo jej krótkoterminowi właściciele są opolaninami. Była zbyt żywiołowa na mieszkanie w bloku i wielogodzinne samotne przesiadywanie. Sunia jest niezależnym i niezwykle mądrym stworzeniem. Szybko rozpracowała metody samodzielnego otwierania boksu. Hasa z innymi psami, jest wobec nich przyjacielska. Zaatakowana zacięcie się broni, nie daje sobie w kaszę dmuchać. W stosunku do człowieka łagodna, odrobinę lękliwa, widać że ktoś stosował na niej dość radykalne "metody wychowawacze". Boi się łapania za obrożę, chwycona w ten sposób próbuje rozpaczliwie się uwolnić, potrafi wtedy mocno uszczypnąć. Typowo domowa, nie nadaję się na psa stróżującego. Kontakt w sprawie adopcji: 601253512 Quote
Natussiaa Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 10 letni mieszaniec "husky". Przyprowadzony do schroniska przez dzieci. W stosunku do człowieka łagodny i przyjacielski, zgadza sie z innymi psami. Zabawowy i energiczny, trudno uwierzyć że ma 10 lat, zachowuje się jak szczeniak. Uwielbia ruch i spacery. Raczej podwórzowy. Kontakt w sprawie adopcji: 601253512 Quote
Natussiaa Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 7 letni psiak, zjawiskowej urody, mieszaniec husky i/lub malamuta. Porzucony przez swoich poprzednich właścicieli. Niezależny i uparty, jak większość przedstawicieli tej rasy. Łagodny w stosunku do człowieka, zgadza się z innymi psami. Zaatakowany, nie odpuści. Nie nadaje się na psa stróżującego, potrzebuje dużo zajęcia i ruchu. Kontakt w sprawie adopcji: 601253512 Quote
Paulina87 Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Natussiaa czy Ci ludzie mówili kiedy adoptowali sunię z naszego schroniska? Bo pamiętam jak zostały znalezione 2 husky po festiwalu reggae i suczkę adoptowali ludzie którzy ją znaleźli. Tamta suczka była wtedy w trakcie linienia więc nie jestem pewna czy to ta sama. Pomogę jej szukać domu. Quote
Natussiaa Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Paulina87 napisał(a):Natussiaa czy Ci ludzie mówili kiedy adoptowali sunię z naszego schroniska? Bo pamiętam jak zostały znalezione 2 husky po festiwalu reggae i suczkę adoptowali ludzie którzy ją znaleźli. Tamta suczka była wtedy w trakcie linienia więc nie jestem pewna czy to ta sama. Pomogę jej szukać domu. Tego niestety nie wiem,jestem z Chorzowa. Suczka przebywa w schronisku w Opolu. Quote
alina71 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Carmen młoda sunia hasky w Jastrzębiu szuka odpowiedniego domu Młoda suczka pełna energii i potrzeby ruchu szuka domu. CARMEN MA DOM. Quote
Fundacja Medor Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 PŁEĆ: WIELKOŚĆ: średnia MAŚĆ: szara SIERŚĆ: szorstka W OKOLICY: Starowa Góra, Rzgów DATA ZGŁOSZENIA: 2010-10-31 KONTAKT: adore@post.pl ok. roczny husky przybłąkał się na jedną z działek w starowej górze. grzeczny, w obroży, nieco wychudzony. przeklejam Quote
Fundacja Medor Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 PŁEĆ: WIELKOŚĆ: duża MAŚĆ: szara SIERŚĆ: krótka W OKOLICY: Łódź Bałuty DATA ZGŁOSZENIA: 2010-11-01 KONTAKT: 501422263 30 października 2010 znaleziono w Łodzi psa rasy Husky. Miał na sobie czarne szelki i ma brązowe oczy. Jest przyjazny i ułożony. przeklejam Quote
kasiek12 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 [quote name='Natussiaa'] Zjawiskowo piękna, 2 letnia sunia, "husky". Zaadoptowana ze schroniska w Ostrowie Wielkopolskim, jej nowi Państwo liczyli na to, że jakoś "sobie poradzą" mimo że nie mieli żadnego doświadczenia, ani warunków dla takiego psa. Na efekty nieprzemyślanej decyzji nie trzeba było długo czekać. Sensi ponownie wylądowała w schronisku, tym razem opolskim, bo jej krótkoterminowi właściciele są opolaninami. Co za :angryy: Brać psa z jednego schroniska, a potem oddać do innego. To w ogóle tak można? Schronisko nie sporządza żadnej umowy?? Powinni mieć jakieś zapiski komu wydali psa. Ja jak adoptowałam psa za pośrednictwem TOZ-u to podpisałam taką umowę, że sam Lucyfer mógłby brać na wzór do cyrografu. Co więcej - na forum rasy muszę umieszczać fotki i informacje co z pieskiem, bo jak za długo milczę, to dostaję sms'y z przypomnieniem! Przejrzałam stronę schroniska i natrafiłam na 2 podobne suczki: Gerda 1,5 roku adoptowana w lutym 2010 (moża to ta!) i wcześniej Jumi 2 lata adoptowana w lipcu 2009 Quote
caromina Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 E Kasiek ludzi kochać sie nie nauczy... Znam przypadek - ludziom zaginęła ONka, poszli szukać jej do schronu. Znaleźli, ale obok stała ładniejsza. I co zrobili?...... Quote
baniluap Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 W Inowrocławiu na osiedlu Piastowskim widziałam dziś husky. Jest biało - czarny, ma brązowe oczka, ma na sobie czerwoną obrożę. Quote
Fundacja Medor Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Moly i Molier1 Moly i Molier2 Moly i Molier3 Moly i Molier4 Moly i Molier5 Moly i Molier6 Moly i Molier7 PSIAKI ODZYSKAŁY WŁAŚCICIELI DZIĘKI POMOCY DZIEWCZYN Z FORUM HUSKY Quote
magda z. Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Dłużyna, okolice Zgorzelca duży pies, zdjecie tego nie oddaje, ale posturą to raczej malamut Atos - oddany przez własciciela, 5 lat, lp 639, czip 064788, spał, nawet nie reagował Quote
havana Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 poprosze na pw namiary na malamuta gdzie on z kim sie w jego sprawie kontaktowac itd :) Quote
Natussiaa Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 NR PSA, CHIP : 941000012135375 PŁEĆ: samiec WIEK: 5,5 roku CHARAKTER: przyjazny, towarzyski psiak, cierpliwie znosi zabiegi pielęgnacyjne, lubi pieszczoty. Pies ten potrzebuje sporej dawki ruchu, nie toleruje innych psów Kontakt Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Poznaniu ul. Bukowska 266 60-189 Poznań tel. 061 868-10-86 061 868-10-87 Quote
Alma Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 W Radomiu są dwie suki husky w schronisku - ruda niebieskooka i młodziuteńka czarna brązowooka (jak na moje oko ma mniej niż rok). Quote
szybszy_od_dylizansu Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Czy nie zginął komuś husky w okolicy Ząbki, Zielonka,Rembertów? Informacje pod numerem telefonu 501 13 86 85. Quote
iwi10 Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Znaleziono husky w Bolszewie koło Wejherowa zdjecia i inf. mam dostać na maila. Quote
szybszy_od_dylizansu Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/194650-Husky-Piaseczno-Zalesie-Dolne W nocy 16.10.2010 uciekł mi pies rasy Siberian Husky koloru jak na zdjęciach....Pies ma jedno oko niebieskie i posiada czipa. W domu czekają zrozpaczone dzieci Mój telefon 663-222-405 wystarczy sms lub sygnał od razu od dzwonie....Bardzo Proszę o Pomoc Quote
alina71 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Carmen z jastrzębskiego schroniska ma dom. Post 2741. Quote
Recommended Posts