anulus Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Dobra wiadomosc z ostatniej chwili, ktora dostałam tel. Sunia zostanie jutro odebrana ---bardzo sie ciesze bo naprawde bedzie miał:multi:a dobrze Pozdrawiam i dziekuje ANULUS Quote
marcysia51 Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Słuchajcie nadal szukamy zaginionego 9 czerwca w okolicach Babic dużego piecio letniego huskiego.Pies ma błękitne oczy.W tej chwili może byc wszędzie http://images31.fotosik.pl/344/76967ecc7962fe5fmed.jpg http://images34.fotosik.pl/338/b79efccd882f9cfd.jpg ktokolwiek widział ,ktokolwiek wie błagam o pomoc :placz: Martyna 604 63 59 55 Quote
masienka Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Wczoraj tj. 06.08.08 zaginela ruda malamutka - okolice Rawy, Skierniewic! "Potrzebuję pomocy od ludzi mieszkających między Skierniewicami a Rawą Mazowiecką. W związku z tym iż wyjechałem na tygodniową delegację do pracy zostawiłem Dżinę u dziadków na wsi. Wczoraj po południu moja pociecha pognała za sarną i niestety do tej chwili nie wróciła. Pojechałem dziś ją szukać, niestety zostałem za późno powiadominy i z poszukiwań nici... W sumie Dżina zna otoczenie w promieniu 5 km od działki, najgorsze jest to, iż mogła wbiec do lasu... Wszystkie wsie wokół są powiadomione więc nie myślę aby taki pies uszedł bokiem. Jestem załamany, jeśli znacie kogoś z okolic Żelaznej, Wilkowic, Michowic, Borysławia czy Wysokiennic proszę o pomoc. " Quote
anulus Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Witam!! Pragnę poinformować że roczna malamutka ma już nowy domek:multi::multi::multi: nowy wlasciciel wraz z rodziną sa bardzo zachwyceni. Chce bardzo podziekować i pozdrawiam ANULUS:lol::lol::lol: Quote
szybszy_od_dylizansu Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Jak wy to robicie , że tak szybko znajdujecie chętnych do adopcji? Sprawdacie w jakie warunki idzie pies i czy zdają sobie ludzie sprawę z potrzeb szpiców? Do mnie zgłasza się trochę ludzi ale gdy prześlę im informacje o rasie, potrzebach, wadach, zdjęciach zniszszczeń, ucieczkach ... to chętnych na adoipcję zostaje 1% a i z tego robię odsiew. Dziwi więc mnie to tempo w jakim wy wydajecie psy. Quote
Linssi Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 8 miesieczny husky bialo-brazowy szuka domu! przebywa obecnie w Skorzeszycach kolo Kielc, prawdopodobnie porzucony bo ma slady po obrozy na szyi. NIE MA NAWET DT! Nocuje pod chmurka, w kazdej chwili ludzie ze wsi moga go przegonic! Tylko szybka akcja moze go uratowac!! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=118063&page=2 Quote
anulus Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Witam!! szybszy od dlizansu - najlepsze osoby do adopcji szpicow sa te rodziny ktore straciły w roznych okolicznosciach psa czy sunie. Dostaje namiary od osob ktore coś o tej sprawie wiedza i znają ludzi. Oczywiscie potwierdzane i sprawdzane sa warunki tych osob lecz nie zawsze, tylko gdy mam jakies obiekcje itp. Lecz rzadko sie to zdarza i bywa że osoby nie dostana psa. Trzeba pamietać że na bol po stracie wlasnego ukochanego psa jest nastepny i tu szybka reakcja adopcja. Robisz cos dla zalamanych i rozpaczonych wlascicieli a zwlaszcza dla psów potrzebujacych. zakonczenie musi być:multi::multi: Pozdrawiam ANUlUS Quote
masienka Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Oj tam... chetnych na szpice jest przeciez na kopy :cool1: malamuty sa wieksze i kudlate i z takim wygladem idealnie nadaja sie do strozowania na podworku na wiosce a najlepiej przypilnuja drob. A husky z tymi pieknymi oczyma... nic tylko sie zakochac ( do pierwszej demolki) A co znaczy "w roznych okolicznosciach stracily psa lub sunie"? tak btw to mam nadzieje, ze te psy nie trafiaja pozniej do schronow lub np do Szybszego... :shake: Quote
Donvitow Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Nasza sunia właśnie pojechała do Gdańska. Mam jeszcze młodego drobnego facecika. Chętnych na psiaka proszę o kontakt. Quote
Helga&Ares Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 [quote name='Donvitow']Nasza sunia właśnie pojechała do Gdańska. Mam jeszcze młodego drobnego facecika. Chętnych na psiaka proszę o kontakt. Quote
mortikia Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Anulus, z niektórymi nie warto dyskutować, bo wiedzą i znają się najlepiej... ;) Nawiązując do tematu wątku: "Dobrego domu szuka okolo trzyletnia suczka w typie Alaskan Malamute. Obecnie przebywa w hoteliku w okolicach Kluczborka. Jest silna i żywiołowa, przymilna i pieszczotliwa jednak potrzebuje stanowczego opiekuna, ktory pomoze jej zrozumiec reguły rządzace tym nowym dla niej światem ludzko psich zależności. Przyszły właściciel powinien zdawać sobie sprawę ze specyfiki rasy niezależny charakter i ogromna potrzeba aktywności to typowe cechy tych psów. Viki jest jeszcze trochę wychudzona ale po odkarmieniu bedzie pieknym psem. Nie najlepiej toleruje inne zwierzęta. Poszukiwany odpowiedzialny wlasciciel, ktory bedzie chcial sie podjac sie pracy z suczka. Zostanie wysterylizowana przed adopcja. Kontakt w sprawie adopcji:+48602718386 email: dakota_gin@wp.pl " *** "Do oddania pies Alaskan Malamute z rodowodem, ur 23.09.2003 SHUMANI Nunarak m.Heyoka Sagunta Yakima o.Arsuk Tornaq Yakima Pies mieszka w kojcu, jest spokojny, nieagresywny, chętnie bawi się z innymi psami, na spacerach sam wraca do właściciela, nie ma problemu z odwołaniem. Jak większość malamutów ma tendencje do polowań. Dla Artusa szukamy miłośnika rasy, który zapewni mu ciepło i miłość już na zawsze. kontakt w sprawie adopcji +48 608 286 295 lub +48 504 270 634 email: marjap@neostrada.pl " Mam jeszcze jedno ogłoszenie: Oddam suke rasy Alaskan Malamute. KALUA ma 3 lata. Ma silny charakter dominujący. Potrzebuje właściciela o silnej osobowości, silnej ręki. Nie lubi innych suk. Musimy go oddać mimo, że go bardzo kochamy. Nie przepada za dziećmi w domu a właśnie urodziły się nam bliźniaki. Na spacerach na terenie neutralnym "rozkłada się" przed dziećmi. Pies przyzwyczajony do biegania min. 1 godz. dziennie, ale nie biegał nigdy w zaprzęgu. Suka jest śliczna. Po sterylizacji. Pies po 2 miesięcznym szkoleniu. 605170506 Quote
mortikia Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 1) Znaleziony, raczej młody husky szuka odpowiedzialnego właściciela. Pies jest bardzo towarzyski, łagodny, uwielbia inne psy i dzieci. Nie może iść w miejsce, gdzie jest drób, ponieważ je natychmiast dusi w miłosnym uścisku. Szukam, tylko takiego właściciela, który ma psa tej rasy lub wie jak należy się nim opiekować.(są to psy uciekiniery) Łańcuch i buda wykluczone. Osoba, która go weźmie musi mu dać serce, stabilność i przywrócić wiarę w człowieka. Pies oczywiście jest do oddania za darmo. Info i zdjęcia m.wandas@chello.pl krakow. 608451413 2) Oddam rocznego Hysky w dobre ręce mój tel.505-128-199 3) Wabi sie Tina 6 letnia suczka piekna, puszysta bardzo łagodna chodzi na smyczy bardzo lubi wybiegac sie. Posiada książeczke zdrowia. Kunowo. (065)5718200 4) suczka około roku krzyżówka matka husky ojciec chart:)bardzo miła suczka oddam w dobre ręce najlepiej do domu z ogrodem i bez kur:)lub osobie biegającej!polecam 600 365 912 Quote
mortikia Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 To nie pies zaprzęgowy, ale może ktoś z Was pomoże??? Proszę, wejdźcie na ten wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10661198#post10661198 :-( Quote
Coffee&Nera Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Znalazlam na allegro moze wiecie o tym psiaku "Błądząc po omacku przez życie możemy pomagać. By znalezć swoje człowieczeństwo nie trzeba składać życia na ołtarzu śmierci i cierpienia, mozna wyciągnąć ręke i czynić dobro, można przygarnąć skrzywdzoną istotę, którą ukrzwidziło napuszone człowieczeństwo, więc sprawdz czy w Twym domu jest wolny kąt i miska i czy jest miejsce na miłość w Twoim sercu" Jolka Chenai to piękny pies w typie Alaskan Malamute obecnie przebywajacy w schronisku. Jest przytulasem i pieszczochem jednak potrzebuje stanowczego opiekuna, ktory pomoże mu zrozumiec reguły rządzace światem ludzko psich zależności. Przyszły właściciel powinien zdawać sobie sprawę ze specyfiki rasy: dominującego charakteru, niezależnosci, uporu oraz skłonności do polowań. Kontakt w sprawie adopcji: 504270634 Quote
szybszy_od_dylizansu Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Znalazłem w dniu dzisiejszym w okolicy Słupna pod radzyminem samca husky. Pies jest w kolorze szarym oczy niebieskie. Poszukuję właściciela !!! tel. 501 13 86 85 Quote
INNUK Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Adoptuję suczkę SH w b. dobre warunki. Kontakt : 664-862-717, e-mail: innuk@wp.pl Quote
mar.gajko Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Masienko & Co. http://allegro.pl/item410653376_oddam_tanio_w_dobre_rece_suke_malamut_alascan.html Ja nie mogę, teraz nic. Quote
masienka Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 "Suka mieszka na wygrodzonym terenie - tylko na dworze. W domu są dzieci i dobrze na nie reaguje, bawi się z nimi. Nie poluje na kota, który mieszka w tym domu. nie jest wysterylizowana. Na spacery wychodzi cyt. "jak czas pozowli, czasami się ja wyprowadza" - nie wiadomo więc czy umie chodzić na smyczy. Nigdy nie pracowała z człowiekiem typu ciągnięcie opony, roweru czy wspomianych sanek. Wyje tylko na odgłos dzwonów kościelnych. Pan - (wujek sprzedajacego) jest jej pierwszym właścicelem - od szczeniaka. Sunia ma szczepeinia z maja - jakie Pan nie wie, bo ma remont i książeczka się zapodziała, ale na pewno ją znajdzie. O odrobaczeniu w postaci tabletek Pan nic nie wie - cyt." ona nie dostawała tabletek, bo wszystko miała w szczepionkach"" :cool1: Gosc nie mysli jej oddac... on chce ja sprzedac a btw to co z tym czarnuszkiem z Kielc? Quote
Linssi Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Jesli mowimy o tym ze Skorzeszyc kolo Kielc (ktory jest raczej brazowy) to bez zmian... nadal szukamy transportu dla niego relacji Kielce - Radomsko do DT i oczywiscie szukamy DS Quote
mar.gajko Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Z Kielc. Nic. Chca oddac "do domu" i sprawdzić. Trzeba by kombinować. Ja jestm zarżnieta chwilowo. Gdzieś do wrzesnia-października. Quote
masienka Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Do mieszkania czy do ogrodu/kojca moglo by byc? Jakies namiary bezposrednie moze? Czy on jest gdzies w ogole oglaszany czy licza na cud? Quote
efra-husky Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Sprawa dalej aktualna!!! Czy ktoś pomoże? RATUNKU! PILNIE potrzebna pomoc dla srebrnej, niebieskookiej suczki. Suczka jest do oddania bo upolowała parę owiec i teraz wynikła afera. Taką informację dostałam od koleżanki z Zakopanego dzisiaj. Niestety nie wiem czy suczka jest z rodowodem. Może będę miała dzisiaj jej zdjęcia. Jak tylko je otrzymam to wstawię. Poszukujemy również nowego domku dla 2,5 rocznego psa. Piesek ma na imię NANNOK, jest srebrny i niebieskooki; bez papierów. W tym momencie mieszka pod Limanową; niestety z powodów zdrowotnych dziecka właścicielka jest zmuszona do oddania psa. Piesek nie jest agresywny, a właścicielce zależy na znalezieniu dla niego dobrego domu i odpowiedzialnych właścicieli. Jeśli ktoś może pomóc proszę o informację, mogę podać numer telefonu do właścicielki. Quote
mortikia Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 http://www.allegro.pl/item413160584_piekny_roczny_mix_husky_czeka_na_nowy_dom.html ''Porzucony, nie ma jeszcze roku, łagodny. Ludzie, którzy na moment go przygarnęli nadali mu imię ...Brutus :-D :-D :-D. Ma czas do końca sierpnia, potem niestety schron...Tymczasowi opiekunowie po prostu nie maja warunków na kolejnego psa.'' tel.692 438 657 Quote
mortikia Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 http://www.allegro.pl/item417226718_urocze_rodzenstwo_syberian_husky.html ''W razie jakichkolwiek pytań proszę pisać do mnie (Waldemar) waldo@nsbikes.com albo dzwonić do mojej dziewczyny (Kasia) 0 791 974 477, albo na nr domowy 022 676 67 26. Quote
mortikia Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 http://www.allegro.pl/item418098449_piekny_i_madry_husky.html Witam, sprzedam za symboliczną złotówkę w dobre ręce psa rasy syberian husky. Pies ma ok dwa lata, jest łagodny i przyjaźnie nastawiony do ludzi i innych psów. Ma dużo energii i uwielbia biegać więc myślę że sie świetnie nadaje do zaprzęgu czy canicrossu. Jest mądry, szybko się uczy, teraz biega przy rowerze. Pies jest wykastrowany, ma chipa i wszystkie szczepienia. PSA ODDAM KOMUŚ KTO ZNA I LUBI TĄ RASĘ. Przed licytacją proszę o kontakt telefoniczny lub mailowy. Pies jest czarno biały, jedno oko ma brązowe drugie biało niebieskie. Psa oddaję ponieważ okazało się że mój syn ma alergię na sierść i mimo wielu starań alergia pogłębia się. Psa oddam z całym niezbędnym wyposażeniem. Zapraszam do obejrzenia psa w Warszawie. Dodatkowe informacje pod nr telefonu 791 709 909. Proszę dzwonić, chętnie odpowiem na wszystkie pytania. Inne zdjęcia mogę przesłać na maila, mają duży rozmiar i nie wchodzą mi tutaj. Zastrzegam sobie prawo do wyboru przyszłego właściciela psa i do zakończenia aukcji przed czasem. Quote
Recommended Posts