wasabi81 Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Toffisia jest cudowna!!!:loveu: Dziewczyny, wy chyba przeoczylyscie post #89 od Jo37;-) Jo37 napisał(a):Szykujcie trasport do Dąbrowy. Brakującą kwotę do sterylki zadeklarowała moja mama. Quote
mikoada Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Podsumowując na chwile obecną wygląda to tak: Kundelkowa Skarbonka - 50 zł Erica- bazarek z biżu mama Jo37 - brakująca kwota do sterylki :) Czy ktoś jeszcze pomoże Toffisi pojechać na DT do Avilii ??? U tej cioteczki psiaczki szybciutko znajdują DS :) Quote
Avilia Posted July 23, 2010 Author Posted July 23, 2010 A więc mamy błogosławieństwo Klaudus aby mała poszła do mnie na DT;) 50 zł z Kundelkowej Skarbonki mamy na wykup Tofinki z Punktu. Dzięki bazarkowi Erici (DZIĘKUJEMY!),przypuszczamy,że uda nam się zebrać ok.200zł (70 zł z tego możemy przeznaczyć na szczepienia,zostaje nam 130zł) Czyli na sterylkę będzie nam brakowało ok.100-120zł.-mam nadzieję,że mój wet zgodzi się na kolejną "promocję". Oczywiście wszystko będzie robione w odstępach czasu tzn: wpierw odrobaczenie-14 dni później-szczepienie-kolejne 14 dni-sterylka. Klaudus-czy mogłabyś ją odrobaczyć tam na miejscu?Przeleję Ci pieniążki na tabletki.Powiedz tylko ile?I czy dasz radę zrobić to tam? Przekazałam wszystkie info o deklaracjach TZ-owi.Powiedział: "niech przyjeżdża". SZUKAMY TRANSPORTU Z PSZCZYNY DO DĄBROWY GÓRNICZEJ! Quote
mikoada Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Mam nadzieję, że uda nam się jakiś bezpłatny transport załatwić. Być może w poniedziałek będziemy w Katowicach czy ewentualnie taka opcja wchodziłaby w grę?? Quote
Avilia Posted July 23, 2010 Author Posted July 23, 2010 Kurczę,ja Katowic kompletnie nie znam.A czy przejeżdżałabyś może przez Sosnowiec lub Dąbrowę?Te miasta sąsiadują z Katowicami.Zależy też o której godzinie,bo pracuję;/ Quote
mikoada Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Niestety jeszcze nic dokładnie nie powiem to zależy czy uda nam się wyciągnąć w poniedziałek psiaki. Jeżeli tak to na 12 musiałybyśmy podjechać do Katowic w okolice Ikei.... Quote
Avilia Posted July 23, 2010 Author Posted July 23, 2010 Do Ikei jeszcze raczej trafię.Tylko nie wiem czy dam radę na 12;/ Przeważnie w o tej godzinie pracuję.Czy mógłby ktoś założyć Toffince wątek na transportowym?Może ktoś akurat będzie jechał tą trasą... Quote
mikoada Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Ja niestety już dzisiaj nie dam rady zaraz wyjeżdżam i wracam dopiero w niedzielę...mam nadzieję, że uda nam się jakoś zorganizować ten transport. Quote
Avilia Posted July 23, 2010 Author Posted July 23, 2010 Założyłam wątek na transportowym : http://www.dogomania.pl/threads/189653-Szukam-transportu-z-Pszczyny-do-D%C4%85browy-G%C3%B3rniczej-dla-suni-bez-uszka!PILNE!?p=15075070#post15075070 Klaudus jak znajdziesz chwilkę napisz proszę w nazwie wątku,że szukamy transportu z Pszczyny do Dąbrowy Górniczej i potrzebujemy wsparcia finansowego. Quote
Klaudus__ Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 Zmieniłam tytuł. Co do odrobaczania to zawsze wyciągnięte psy taszczę najpierw do weta, bo to nieodpowiedzialne wydawać takie 'golasy'... bez niczego...Także odrobaczaniem nie zawracaj sobie głowy. Druga sprawa - mogę Ją jeszcze piknąć na wściekliznę :) Quote
Avilia Posted July 24, 2010 Author Posted July 24, 2010 Jeżeli dasz radę ją piknąć na wściekliznę będę wdzięczna.Ale na te tabletki to ja naprawdę mogę Ci przelać pieniążki.Ile potrzebujesz?Pisz,nie ściemniaj!Zawsze te parę groszy zaoszczędzisz na innego psa.Dodatkowo bym chciała,żebyś od razu książeczkę jej założyła.Na to też wyślę pieniążki.Powiedz mi tylko szczerze ile. P.S-pomyliłaś się ze zmianą tytułu.Transport ma być z Pszczyny do Dąbrowy Górniczej kochana;) Do Mysłowic-NIGDY W ŻYCIU! P.S 2-Doszły Ci już pieniążki z Kundelkowej Skarbonki (50zł) na wykup Toffisi? P.S 3-Mój TZ powiedział,że jeżeli zgodził się już na kolejnego tymczasa (Toffisię) to chce jej zmienić imię,bo to mu jakoś nie podchodzi;p Tatuś chrzestny się znalazł;p Quote
Klaudus__ Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Nie no książeczka będzie, odrobaczanie i wścieklizna. Z tytułem się rąbnęłam - przecież do Mysłowic ma czym jechać... Co do imienia - nie ma problemu. To i tak robocze imiona... Quote
Avilia Posted July 25, 2010 Author Posted July 25, 2010 Czy nikt nie jedzie w stronę Dąbrowy przez Pszczynę?!Został już tylko tydzień do wywozu!Proszę,pomocy!Czy jest ktoś kto mógłby ją do mnie dostarczyć?! Quote
Onaa Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Avilia napisał(a):Czy nikt nie jedzie w stronę Dąbrowy przez Pszczynę?!Został już tylko tydzień do wywozu!Proszę,pomocy!Czy jest ktoś kto mógłby ją do mnie dostarczyć?! A Nikus jakby tam sunię zawiózł to by dużo wyszło ? Quote
Avilia Posted July 25, 2010 Author Posted July 25, 2010 Szukamy transportu darmowego,ponieważ kompletnie nie mamy funduszy na dodatkowe opłacenie transportu. Jeszcze dwa ogłoszenia Toffisi: http://www.ojej.pl/ http://katowice.cwirek.pl/ Klaudus,proszę aktywuj je. Czy ktoś wystawił może jej allegro? Quote
Avilia Posted July 26, 2010 Author Posted July 26, 2010 Czy mogłabym kogoś prosić o zrobienie jej Allegro? Quote
Onaa Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Jeśli by brak transportu do dt u Avilii, równał się dla Toffisi wywózką i końcem w Mysłowicach to może trzeba będzie jednak pomyśleć nad pąłtnym transportem. Nie wiem jak tam inne pszczyniaki, ale ta sunia szczeniaczek Pyza, też nie ma jak dotrzeć do dt w Mielcu (chyba), więc może ktoś nawet częściowo za opłatą zawiózł te dwa psiaczki, i pieniążki można by już zbierać, bazarek na ten cel jakiś zrobić. Quote
mikoada Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Jutro najprawdopodobniej będę wiozła do Katowic psiaczki wieczorem ok.19 więc mogłybyśmy chyba z Klaudią zabrać Toffisię, tylko ja niestety nie znam Dąbrowy w ogóle, my będziemy w okolicach Ikei, ewentualnie mogę podjechać do Sosnowca ul. Grotta Roweckiego, bo tylko tą ulicę tam znam :) jeżeli nie to w środę, ale w godzinach porannych mógłby zabrać małą SzczepoN za ok. 20-30 zł. edit. co do Pyzy to SzczepoN również w tygodniu mógłby zabrać ją do Krakowa za ok.100 zł , ale później trzeba by załatwiać transport do Tarnobrzegu... Quote
Avilia Posted July 27, 2010 Author Posted July 27, 2010 Jutro Toffisia ma do mnie przyjechać;) Mam nadzieję,że wszystko wypali. Kochani,jak będziecie robić jej ogłoszenia to bardzo proszę podawajcie namiary na mnie: Tel:798-596-534 mail:a.gruszczynska@vp.pl I nieśmiało przypomnę o deklaracjach na Toffisię.To był jedyny warunek wystawiony przez mojego TZ-a.Deklaracje potrzebne na szczepienie i sterylkę.Nie zostawiajcie proszę mnie z tym samej,bo mnie TZ eksmituje. Quote
mikoada Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Erica napisał(a):Ja dziś ( już napewno dziś) zrobię bazarek. Wczoraj niestety nie zdążyłam - mój ojciec przywiózł drugą część rzeczy z mojego mieszkania i większość dnia zajęło mi rozpakowaywanie i szukanie miejsca na to wszystko. :watpliwy: Dobra strona tego jest taka, że mam już kompletny warsztat biżu i wszystkie akcesoria do decoupage'u. :lol: Avilia - Z każdego z 2 poprzednich dużych bazarków z moją biżu było po ok. 200zł. Myślę, że i z tego dla Toffiki też tyle się uzbiera. Zrobię go jak tylko wrócę z miasta. (Wiozę Hathor na badania krwi, a nie znam psa, który bardziej nie lubi igieł niż ona :roll:) Erico czy udało Ci się zrobić bazarek, bo nie wiem czy coś przeoczyłam?? ;) Quote
kaja555 Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 allegro Toffisi: http://allegro.pl/item1163657437_toffisia_sliczna_bezproblemowa_mala_sunia.html Quote
Erica Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Nic nie przeoczyłaś... :oops: Przepraszam, że to tak wyszło - że się nie odzywzałam. Nie chciałam tworzyć nerwowej atmosfery. :oops: Cały czas pamiętam o bazarku, ale mam takie urwanie głowy, że nie wyrabiam. Moi rodzice otwierają nowy sklep w poniedziałek i wbrew mojej woli zostałam wciągnięta w przygotowania :scream7: Na szczeście od jutra będę już siedzieć na miejscu, bo Hathor ma sterylkę i po zabiegu ktoś będzie musiał jej cały czas pilnować. Także, albo jutro wieczorem albo najpóźniej pojutrze bazarek na Toffisię już będzie ( zależy o której uda mi się odebrać Hathor z lecznicy). Quote
mikoada Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 No to super bo powiem szczerze, że się trochę o Ciebie martwiłam ;) Avilia czy Toffisia już dojechała do Ciebie??? Quote
Recommended Posts