Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marianka musi mieć spokój, przede wszystkim, a miała za towarzystwo m.in zwariowaną parkę młodziaków, która skacze ,przeskakuje ,potrąca . Dwa tarany :0) To Rudy i Margo - labladorka. Napisałam miała ... :) Dalsze info raczej późnym wieczorem. E

Posted

stan Marianki jest gorszy niż przypuszczaliśmy :( Ma już zrobione badania krwi, kiepskie. Kochana , bidulka, coraz gorzej z chodzeniem ba nawet z wstawaniem . Musimy , może ktos coś wie , znależć lecznicę choćby w Skierniewicach, która dobrze robi badania rtg w Rawie nie ma tej aparaturry ( tam gdzie zawoziliśmy psy, robią kiepsko ) no i trzeba psiakom pobierać krew do badań i zawodzić do W-wy . Nie ma wyjścia.E

• 3 weeks later...
Posted

Marianka od 2 tyg w nowym domku, zabrala ja Fundacja Dr Lucy :) Mala jest bardzo wyniszczona, obecnie ma problemy z resztkami zebow. Jest prawdopodobnie mlodsza nic wszyscy ocenialismy... bardzo ciekawska, zaglada w kazdy kacik, przytula sie... to kochane stworzenie i mamy nadzieje, ze stan jej zdrowia sie poprawi. Na pewno jest otoczona fachowa, troskliwa opieka, a tego jej najbardziej brakowalo /Agnieszka

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Marianka od 2 tyg w nowym domku, zabrala ja Fundacja Dr Lucy :) Mala jest bardzo wyniszczona, obecnie ma problemy z resztkami zebow. Jest prawdopodobnie mlodsza nic wszyscy ocenialismy... bardzo ciekawska, zaglada w kazdy kacik, przytula sie... to kochane stworzenie i mamy nadzieje, ze stan jej zdrowia sie poprawi. Na pewno jest otoczona fachowa, troskliwa opieka, a tego jej najbardziej brakowalo /Agnieszka

i doooopiero teraz taki news ? Bardzo się ciesze :p

Posted

Moze sunia ma tzw. zęby ponosówkowe, wtedy przednich prawie wcale nie ma, lub są małe i zólte. Tak to mniej wiecej wyglada jak u tej suczki.

Jak tam sie sprawuje suczka w DT?

Posted

Zgodnie z obietnica kilka slow o Redzie.
W poniedzialek zrobiono jej ponowne badanie krwi, biochemie, badanie hormonow w kierunku tarczycy oraz przeswietlenie kregoslupa boczne , przeswietlenie w kierunku dysplazji oraz USG jamy brzusznej. Nie jestem wetem wiec moze nie calkiem fachowo opisuje badania , ale mam nadzieje , ze wiadomo o co chodzi.
Badanie krwi wyszlo bardzo dobrze, biochemia rowniez z tym ze tu watroba nie calkiem sprawna (za wysokie alaty).
Dysplazji Reda nie ma . Ma skrzywiony kregoslup w czesci miednicowej, to najprawdopodobniej w wyniku potracenia suni przez samochod. USG nie wykazalo nic niepokojacego.Wynikow w kierunku hormonu tarczycy jeszcze nie ma.
Reda otrzymuje :antybiotyk przeciwbolowo - przeciwzapalny w zwiazku z fatalnym stanem uzebienia,
lek na przewodnictwo kregoslupa,
witaminy z gr. B
olej wspomagagajacy porost siersci
Czesc lekow jest w zastrzykach, ktore dzielnie sama wykonuje Gosia!!!! Podziwiam , bo ja nie zrobie za skarby swiata
Karmiona jest Reda dobra karma , co docenia , poniewaz wcina az milo!
To tak z gruba. Nie musze dodawac , ze opieka Gosi jest bardzo staranna. Smaruje lokcie , przemywa oczy, czesze (bardzo to Reda lubi) .
Po skonczeniu podawania lekow znow wizyta u weta i jezeli bedzie ok, to zaczniemy walke z jej uzebieniem.
Sunieczka jest przekochana. Wsrod psiakow Gosi czuje sie bardzo dobrze nawet zainteresowala sie zabawa pileczka

Jak widac na fotach , Reda juz ladnie porasta sierscia i jak na jej wiek oceniany po stanie uzebienia , ma wyjatkowo dobre wyniki badan. Jezeli dobrze zareaguje na podawane leki , to bedzie super paniusia

Posted

Lepiej juz sunia wyglada i taki ma pycholek usmiechniety. Ciesza te dobre wyniki badan, mogly byc gorsze. Wieku bym po zębach nie oceniala, oczy swiadcza, ze sunia nie jest stara. Takie zęby mozna zobaczyc juz u mlodych psow po przebytej nosówce.

Posted

Obecny wygląd Marianki - Redy, to miód na nasze serca. Bardzo cieszą wyniki badań. Można byłoby się spodziewać gorszych. I tak to już z tym uzębieniem, może zmylić w kwestii wieku psa i to jak. Pozwólcie, że zostawię Mariankę : ) A jak porośnie sierścią... :) Piękne podziękowania dla Gosi za tak wspaniałą opiekę. Ewa

• 3 weeks later...
Posted

Ja zaadoptowałam takiego oto onkowato - kolakowego staruszeczka. Był w likwidowanycm schronie w Wieluniu i mieli go przenieść do molocha na 300 psów do boksu z innymi silniejszymi psami. Dziadunio prawie nie chodził, pazury jak grzałka do wody starego typy zawinięte na dwa razy. Myslałam, że jest zapasiony, a on miał stare sfilcowane futro, po wyczesaniu którego ukazał się szkielet...:( Dopiero wtedy upodobnił sie do collie.

Dziadunio teraz :) Głuchawy, ślepawy, wyniszczony, ale ma domek i pracujeę nad nim ;) Na pewno się polubią z Redą.

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Dzisiaj otrzymałyśmy bardzo smutną wiadomość, Marianka tak bardzo cierpi,płacze, jest niepełnosprawna ( nie jest w stanie samodzielnie się podnieść od tygodnia i ma inne dolegliwości ), decyzja mogła być jedna ...:-( Dziękujemy, że tak niezwykła sunia mogła choć przez pół roku mieć wspaniałe warunki i opiekę . Ewa