Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 292
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ewelinka_m napisał(a):
oh i nakrapiany troszku brzusiu i łapencje są :loveu:

Nooooo. Jak Sarenka.:loveu::loveu: Coś mam szczęście do piegusów i cykorów. :evil_lol:

Posted

ewab napisał(a):
Czy to już jutro rachu-ciachu i po strachu?

Tak dzisiaj w samo południe Jasieniek straci jajeczka. :diabloti:
Trzymajcie kciuki.

saga_86 napisał(a):
Karola, jak Jasio będzie gotów do ogłaszania to daj znać;)

Myśle, że już go można ogłaszać. Nie wiadomo ile potrwa szukanie domku.

Dzisiaj Jasiek jest bardzo nieszczęsliwy, bo nie dostał jeszcze śniadania. Obtańcowuje mnie ze wszystkich stron, kręci piruety w drodze do kuchni, wdzięczy się jak może. A tu lipa. Pościk. :shake:

Posted

Jasiek już bez klejnotów. :multi: Biedny taki w tym kołnierzu, ale co zrobić.

Dzisiaj w lecznicy na widok jamniczki wyśpiewywał takie arie, że aż uszy puchły.:roll: Zakochał się chłopak.:p Natomiast mam obawy jak będzie z innymi psami. Do tej pory bał się samców, ale dzisiaj w lecznicy na widok sznaucera olbrzyma dostał takich nerwów, że szok. Warczał, szczekał, rzucał się. :roll: Trzeba będzie to sprawdzić.

Posted

Kar0la napisał(a):
Jasiek już bez klejnotów. :multi: Biedny taki w tym kołnierzu, ale co zrobić.

Dzisiaj w lecznicy na widok jamniczki wyśpiewywał takie arie, że aż uszy puchły.:roll: Zakochał się chłopak.:p Natomiast mam obawy jak będzie z innymi psami. Do tej pory bał się samców, ale dzisiaj w lecznicy na widok sznaucera olbrzyma dostał takich nerwów, że szok. Warczał, szczekał, rzucał się. :roll: Trzeba będzie to sprawdzić.

Może był głodny, a jak wiadomo głodny to zły. A może sznaucer miał jajeczka i mu zazdrościł.
Jaśku regeneruj siły:)

Posted

Przeciez oczywiscie ze pies z glodu byl zly :evil_lol: Jak to tak nie jesc, potem gdzies wloka, robia niewiadomo co, pies sie budzi bez klejnotow. No chyba sie mozna wkurzyc, nie:)

Posted

No można się wkurzyć, można. :lol: Tylko, że Jasieniek się wkurzał jak jeszcze był pełnojajeczny. Potem był taki biduś wystraszony, że na nic innego nie zwracał uwagi.

Wczoraj był smutny i zestresowany kołnierzem. Uparcie próbował wjść pod łóżko i za nic w świecie nie mógł pojąć, że się z abażurem nie zmieści. :evil_lol:
Chodzi i nawala nim o wszystko. Rano wpakował się do łożka i chciał mi dać buzi, więc ja abażurem też dostałam, a co. Niestety musi w nim cały czas chodzić, bo po zdjęciu momentalnie wylizuje rankę i swoje wydmuszki. :mad:
Tak poza tym czuje się dobrze, jest wesoły, apetycik dopisuje. Całą noc ładnie wytrzymał bez nasikania w domu. :multi: Zaraz wstawię foteczki.

Wczoraj zaraz po powrocie do domu.

Posted

Rzeczywiscie przystojniak. Słodziutki...Przypomina mi pieska mojego dziecinstwa - przyjaciel jak z filmow. Chodzil za mna do szkoly i czekal kilka godzin po czym ze mna wracal...Ach to bylo wieki temu...

Posted

divia_gg napisał(a):
Rzeczywiscie przystojniak. Słodziutki...Przypomina mi pieska mojego dziecinstwa - przyjaciel jak z filmow. Chodzil za mna do szkoly i czekal kilka godzin po czym ze mna wracal...Ach to bylo wieki temu...

No ja nie wiem czy powinnaś się do wieków przyznawać:)

Jasiek autentycznie przystojniak. Czy ktoś go ogłasza? (Przepraszam za pytanie, ale trochę się zgubiłam:oops:)

Posted

Dopiero dziś mam chwilę na ogłoszenie- jest już chłopak na gumtree,ojej,cafeanimal, drobne.centrumofert,kupsprzedaj,e-zwierzak,morusek, szerlok,olx,adin, owi,adopcjapsa,krakusik, warsza,pineska,eofertycompl,kupiepsa.petsy, krakowskiezwierzaki

Posted

Ja go ogłosiłam na ale.gratce, gumtree, morusku, szerloku i krakusiku. Andzia zrobiła mu allegro.

Dodam może tylko, że Jasiek zrobił się odważniejszy. Nadal jest płochliwy boi się krzyku, raptownych ruchów, ale nie jest już tak źle. W domu zachowuje się jak "normalny" pies. Jest wesoły, baaardzo towarzyski, ciągle szuka kontaktu z człowiekiem. Uwielbia się przytulać, lgnie także do obcych, bardzo lubi jak się go głaszcze i przytula. Powoli zaczyna się bawić zabawkami, bo do tej pory nie wiedział co to takiego. W domu nie niszczy, nie jest też hałaśliwy. Nie szczeka bez potrzeby. Już ładnie chodzi po schodach. Je wszystko. Zarówno suche jak i gotowane, puszki itd. Trzeba tylko uważać, bo potrafi ukraść jedzenie z ręki, ale pracujemy nad tym. Na spacerach bardzo lubi biegać, jest bardzo energiczny, wszystko go ciekawi. Z zachowywaniem czystości jest duuużo lepiej niż było, ale jeszcze są wpadki. Trzeba nad tym dalej popracować. Na smyczy chodzi tak sobie. Czasami ciągnie i plącze się między nogami, a jak się przestraszy to wywraca się na plecy i rób co chcesz.:p Ale chłopak jest pojętny i szybko się uczy.

Ranka po kastracji bardzo ładnie się goi, już się nią prawie nie interesuje. Blizna na łapce też ładnie porasta sierścią.
Aaa zapomniałam napisać, chłopak waży niecałe 10 kg. :lol:

Czy ktoś ma może szeleczki na zbyciu? :oops: Przydałyby się Jasieńkowi.

Saga dzięki. :loveu: