Kar0la Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Miałam już nie brać tymczasów, :p ale jak się łazi po dogo to serce chce człowiekowi pęknąć. I tak oto w moim życiu pojawił się Jasiek. Coś mam chyba szczęście do łaciatych, bo to kolejny u mnie biały, łaciaty kielecki cykor. :evil_lol: Jasiek został znaleziony w Kielcach z paskudną raną łapy. Dzięki pomocy dziewczyn ze Świętokrzyskiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami "Zwierzak" trafił do lecznicy, gdzie po dłuuugim leczeniu udało się łapkę uratować. Jasiek jest bardzo łagodnym, małym, około 4 letnim, spragnionym kontaktu z człowiekiem psem, ale to także bardzo wystraszone z ranami na ciele i duszy stworzonko. Straszna z niego bida. :-( Wydaje mi się, że on nigdy nie mieszkał w domu. Boi się praktycznie wszystkiego. Boi się chodzić po schodach, jak się go weźmie na ręce to cały sztywnieje ze strachu. Boi się odkurzacza, a nawet... telewizora. :shake: Na smyczy chodzi średnio. Jak się czegoś przestraszy to się czołga i próbuje wyrwać ze smyczy. Nie wiem co ten biedny psiak musiał przeżyć, ale chyba nie miał łatwego życia. Na jedzenie się rzuca, prawie nie gryzie tylko łyka. Kradnie ze stołu, wyrywa jedzenie z ręki. Szybko załapał do czego służy lodówka i jak tylko usłyszy dźwięk otwieranej lodówki pędzi ile sił w małych łapkach. W tej chwili najbardziej potrzebna jest kastracja, bo z chłopaka jest straszny erotoman. :roll: W dodatku znaczy teren, sika na wszystko - łóżko, ściany, dziecięce zabawki. Myślę, że kastracja by pomogła zarówno w nauce czystości jak i wyciszyła by trochę chłopaka. I tutaj mam wielką prośbę,:oops: ponieważ ŚTOZ ma pod opieką sporo psów, także w hotelach, a środki finansowe niestety bardzo ograniczone, będę wdzięczna za pomoc finansową potrzebną na kastrację Jaśka. Liczy się na prawdę każdy grosz. Bardzo proszę o pomoc. :modla::modla::modla::modla: Oto Jasiek. Tutaj zdjęcie zaraz po znalezieniu. Tak wygląda teraz. Widać bliznę po ranie. Gdyby ktoś zechciał pomóc w pozbawieniu Jaśka klejnotów podaję konto do wpłat: Świętokrzyskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami „Zwierzak” 68 1240 1372 1111 0010 2812 7861 ul. Św. Leonarda 1/4 25-311 Kielce z dopiskiem "na Jaśka" Wpłaty: Joanna Koczorowska-Pawlak 100 zł. :loveu: Dziękujemy serdecznie. :loveu: Wydatki: kastracja 120 zł Quote
Kar0la Posted June 1, 2010 Author Posted June 1, 2010 Zobaczcie jaki wystraszony. Tu z jedną z moich suń. Quote
Kar0la Posted June 1, 2010 Author Posted June 1, 2010 Wielkie dzięki za gotowość. :lol: Banerek dla malucha: Quote
andzia69 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 zrobiłam Jasiowi allegro - takie adopcyjno-wpłatowe:oops: http://www.allegro.pl/item1064574832_maly_poraniony_jas_chce_byc_zdrowy_i_miec_dom.html Quote
Kar0la Posted June 1, 2010 Author Posted June 1, 2010 Andzia bardzo dziekuję. :loveu::loveu::loveu: To jest fajny, łagodny, bardzo sympatyczny pies. Łagodny w stosunku do dzieci i suk. Do psów i kotów jeszcze nie wiem. Z czasem się zobaczy. W dodatku jest ładny i nieduży. Mam nadzieję, że to mu pomoże w znalezieniu domku. Jest pojętny i szybko się uczy. Tylko potrzebuje czasu, cierpliwości i socjalizacji. Quote
Celina12 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Biedactwo...KArola wpłace w poniedziałek grosik...niewiele mogę....i będę zaglądać.... Quote
Rudzia-Bianca Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 ale jak się łazi po dogo to serce chce człowiekowi pęknąć dokładnie to samo czuję :( KarOla wielkie dzięki za DT dla Jaśka, siedział mi już biedak od dawna w głowie ...nawet go umieściłam jako wizytówkę ;) bazarku z nadzieją że ktoś wypatrzy biedaka ... Ja mogę pomóc tylko bazarkowo , w planach kolejny bazarek na kieleckie bidy przewidziany na dziś wieczór a póki co są dwa bazarki kieleckie ;) http://www.dogomania.pl/threads/186375-Misz-masz-dla-Kielc-co%C5%9B-do-kuchni-co%C5%9B-dla-mi%C5%82o%C5%9Bnik%C3%B3w-jamnik%C3%B3w-co%C5%9B-z-bi%C5%BCu-do-1-.06?p=14750739#post1475073 http://www.dogomania.pl/threads/186087-DLa-Krakowa-i-dla-Kielc-do-11-czerwca-23.45-ZAPRASZAM-%29 Jasieńku teraz to już tylko dobrze będzie Cioteczka KarOla wyprowadzi cię na dzielne psy ;) Quote
Rudzia-Bianca Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 I znowu zapraszam :) http://www.dogomania.pl/threads/186822-Jedyny-taki-na-dgo-psi-album-dla-Kielc-g%C5%82%C3%B3wnie-dla-KALI-do-18.06-OTWARTE?p=14799593#post14799593 Quote
Kar0la Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 Dziekuję cioteczkom za zainteresowanie. saga_86 napisał(a):Karola czy potrzeba ogłoszeń dla Jasia? Właśnie się zastanawiam czy on już jest adopcyjny. Jeśli już to do tolerancyjnego domku, który go nie odda jak pies nasika na łóżko lub ukradnie jedzenie ze stołu. :roll: On jest strasznie śmieszny. Wczoraj oszczekał groźną, paskudną, wirującą pralkę. :evil_lol: Quote
ewab Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Byłam już wczoraj na wątku Jaśka, tylko dogo coś dla mnie ostatnio mało przyjazne. Kar0la rozmawiałam z wetami. Możesz już pozbawić Jaśka bogatego życia wewnętrznego:evil_lol:. Dziś zasponsorowała Jaśka Joanna Koczorowska-Pawlak 100 zł. Dziękujemy:loveu::loveu::loveu: Quote
Kar0la Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 Super. :multi::multi: No to zajmę się jego bogatym życiem wewnętrznym. :diabloti: Quote
ewab Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Kar0la napisał(a):Super. :multi::multi: No to zajmę się jego bogatym życiem wewnętrznym. :diabloti: Biedny chłopak. Tylko nie drąż tematu zbyt głęboko. Przynajmniej na razie:) Quote
Kar0la Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 Spoko. :megagrin: Wesoły ogon. :cool3: http://kar0la5.wrzuta.pl/film/3QxsLCwfUaM/mvi_5503 Quote
divia_gg Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 [quote name='Kar0la']Spoko. :megagrin: Wesoły ogon. :cool3: http://kar0la5.wrzuta.pl/film/3QxsLCwfUaM/mvi_5503 Toz to przeciez zawodowy "dawaj pies" byl. No sie rozkreca chlopak:) Quote
Kar0la Posted June 3, 2010 Author Posted June 3, 2010 Po ogródku szaleje jak tornado. Może, ktoregoś dnia cyknę fotki. Póki co fotki balkonowe. Ciotki podziwiać Jasieńka. :mad: Prawda, że ładny z niego chłopak? Quote
ewab Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Po tak długim czasie siedzenia w klatce nie ma się co dziwić, że się chłopak rozkręca. On mi przypomina psiaka z filmu....? Quote
Kar0la Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 Hehe. Prawie terier szuka dobrego domku. :lol: Quote
erka Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Jasio ładny i malutki, więc nie powinno być problemów z domkiem. A czy on też boi sie wychodzic na spacery? Quote
Recommended Posts