gonek Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 A gdzie nowe Chil-Czuszki :evil_lol: z okazji 'setnicy'??? Quote
alive Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 Czuszka i Chili na feriach u dziadków :) Sępy z Bolsem Błagamy dajcie coś jeść... nie jedliśmy nic od dwóch tygodni!!! :-( Zmęczone pieski :) Quote
alive Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 Biedne pustynne pieski :( i pustynny radiowóz :lol: :) Quote
alive Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 Przegląd dentystyczny w wykonaniu Plotera :lol: i moja Księżniczka :loveu: Quote
Alicja Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 :evil_lol::evil_lol::evil_lol:bowska fota:loveu: Quote
Jupi Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 biedne głodne psy:evil_lol: u mnie zawsze Jupi robi przegląd Bosarowi:evil_lol: Quote
bazylowa Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 przeglądem dentystycznym bym tego nie nazwała :evil_lol: Mój dentysta mi tak nie robi :evil_lol: [na szczęście hihihihi] Quote
gonek Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 hahahhaha świetne fotki, ten Ploter strasznie 'bezpośredni' ;-):evil_lol: Chilkowa śliczna:loveu: :angel Quote
alive Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 Klaudia :-) napisał(a):jaki śliczny wyzełek:-)coraz bardziej mi sięte psiaki podobają:-)chociaż nie ma to jak border:-) jaki mają charakter i potencjał szkoleniowy? Pójdę trochę na łatwiznę i przytoczę kawałek artykułu z "Mojego Psa" bo to co jest w nim napisane to 100% prawdy :D "Pies o wyjątkowym charakterze. Łączy w sobie talenty doskonałego psa myśliwskiego z czułym charakterem psa rodzinnego Wyżeł węgierski w pełni szczęśliwy będzie wtedy, gdy zmęczony po polowaniu z panem, po powrocie do domu może przytulić się do pani, a potem podokazywać z dziećmi. Potrzebuje być kochany i akceptowany, uwielbia kontakt fizyczny, głaskanie i przytulanie. Nie jest mały, a potrafi wchodzić właścicielowi na kolana. Chętnie sypia w łóżku." Jeśli chodzi o ich potencjał szkoleniowy - są to bardzo mądre psy, które uczą się bardzo szybko i chętnie ale napewno nigdy nie zrobi się z nich bordera ponieważ jak to wyżły są dośc niezależne i często zanim posłuchają pana dokończą robić coś co jest dla nich ciekawsze :). Chodzi mi tu o szybkośc reakcji na komendę :), że raczej nie rzucą wszystkiego w tej samej sekundzie tylko np. skończą niuchać trawkę i ruszą pupę za 6 sekund ale komendę wykonają :]. Ale ogólnie są to mądre i przy stosunkowo niewielkim wkładzie pracy posłuszne psy. A do tego straszne milusińskie!! Przeważnie kochają wszystko co się rusza :) a za ludźmi wręcz szaleją!!! Quote
alive Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 [quote name='mamabazyla'] przeglądem dentystycznym bym tego nie nazwała :evil_lol: Mój dentysta mi tak nie robi :evil_lol: [na szczęście hihihihi] no mój niby też nie hihi ale np. Chili też regularnie sprawdza stan uzębienia Czuszki tylko, że ona jej prawie całą główkę wkłada do paszczy :lol: Quote
alive Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 gonek napisał(a):hahahhaha świetne fotki, ten Ploter strasznie 'bezpośredni' ;-):evil_lol: Chilkowa śliczna:loveu: :angel bardzo nam miło, że się podoba :loveu: Quote
alive Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 a teraz trochę nowych/starych bo styczniowych zdjęć :) Chili chcąca zagryźć Plotera :cool3: :) tutaj dla odmiany Czuszka chce odgryźć Ploterowi ucho :diabloti: fru fru Billy :) Chili w szaleńczym pędzie :lol: drzemka Plotera Podstawię jej nogę :diabloti: Quote
Klaudia :-) Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 dziękuje za informacje,a jeszcze jeżeli chodzi o ucieczki,zdarza się,że pies reagujacy na zawołanie wybierze trop,a nie właściciela? Quote
alive Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 Klaudia :-) napisał(a):dziękuje za informacje,a jeszcze jeżeli chodzi o ucieczki,zdarza się,że pies reagujacy na zawołanie wybierze trop,a nie właściciela? Trudno mi odpowiedzieć bo u mnie takie sytuacje sie nie zdarzają... :) wiem, że Ploterowi zdarza się czasem pobiec za jakąś sarną ale zawsze po jakimś czasie wraca. Quote
alive Posted February 23, 2007 Author Posted February 23, 2007 Styczniowe resztki :) latająca Czucha Billy Quote
alive Posted February 23, 2007 Author Posted February 23, 2007 Pochwalę się też zdjęciami podwodnymi :p żółwik :) i rybki :) Quote
agabass Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 [quote name='alive']a teraz trochę nowych/starych bo styczniowych zdjęć :) Chili chcąca zagryźć Plotera :cool3: :) tutaj dla odmiany Czuszka chce odgryźć Ploterowi ucho :diabloti: fru fru Billy :) Chili w szaleńczym pędzie :lol: drzemka Plotera Podstawię jej nogę :diabloti: takie zabawy w śniegu to coś pięknego ja sama wychodzę na długie spacery gdzie odmrażam sobie poliki tylko po to aby podziwiać takie szaleństwa :evil_lol: Quote
alive Posted February 23, 2007 Author Posted February 23, 2007 agabass napisał(a):takie zabawy w śniegu to coś pięknego ja sama wychodzę na długie spacery gdzie odmrażam sobie poliki tylko po to aby podziwiać takie szaleństwa :evil_lol: oj taak :) najgosze jest jak już zmarznie się dośc porządnie a jeszcze trzeba wracać kawał do domu z odpadającym nosem, policzkami, dłońmi i stopami... :razz: dlatego chcę wiosny!!!!! Quote
panienkabubu Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 [quote name='alive']Pochwalę się też zdjęciami podwodnymi :p żółwik :) i rybki :) :mdleje: woooooow.. :mdleje: ja chce takie widokiiiiiiiii :mdleje: Quote
anetta Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 http://i13.tinypic.com/2nkt05u.jpg :roflt::roflt::roflt: komentarz swietny :roflt::roflt: A pustynny radiowoz tez niczego sobie :megagrin: Quote
Guest Kamcia_14 Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 Takie słodkie , niewinne :loveu::loveu:. Quote
panienkabubu Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 alive, będziesz w Katowicach na międzynarodowej? :cool3: Quote
alive Posted February 26, 2007 Author Posted February 26, 2007 panienkabubu napisał(a):alive, będziesz w Katowicach na międzynarodowej? :cool3: nie będę :( gdyby wyżły nie były w piatek to pewnie bym się zdecydowała a tak olałam sprawę bo nie chciało mi sie jechać taki kawał drogi bez Ukochanego Małżonka :) Najbliższa wystawa na którą się wybieramy to Opole!! :) Quote
Recommended Posts