Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czuszka i Chili na feriach u dziadków :)

Sępy z Bolsem

Błagamy dajcie coś jeść... nie jedliśmy nic od dwóch tygodni!!! :-(

Zmęczone pieski :)

Posted

Klaudia :-) napisał(a):
jaki śliczny wyzełek:-)coraz bardziej mi sięte psiaki podobają:-)chociaż nie ma to jak border:-) jaki mają charakter i potencjał szkoleniowy?

Pójdę trochę na łatwiznę i przytoczę kawałek artykułu z "Mojego Psa" bo to co jest w nim napisane to 100% prawdy :D

"Pies o wyjątkowym charakterze. Łączy w sobie talenty doskonałego psa myśliwskiego z czułym charakterem psa rodzinnego

Wyżeł węgierski w pełni szczęśliwy będzie wtedy, gdy zmęczony po polowaniu z panem, po powrocie do domu może przytulić się do pani, a potem podokazywać z dziećmi. Potrzebuje być kochany i akceptowany, uwielbia kontakt fizyczny, głaskanie i przytulanie. Nie jest mały, a potrafi wchodzić właścicielowi na kolana. Chętnie sypia w łóżku."

Jeśli chodzi o ich potencjał szkoleniowy - są to bardzo mądre psy, które uczą się bardzo szybko i chętnie ale napewno nigdy nie zrobi się z nich bordera ponieważ jak to wyżły są dośc niezależne i często zanim posłuchają pana dokończą robić coś co jest dla nich ciekawsze :). Chodzi mi tu o szybkośc reakcji na komendę :), że raczej nie rzucą wszystkiego w tej samej sekundzie tylko np. skończą niuchać trawkę i ruszą pupę za 6 sekund ale komendę wykonają :]. Ale ogólnie są to mądre i przy stosunkowo niewielkim wkładzie pracy posłuszne psy. A do tego straszne milusińskie!! Przeważnie kochają wszystko co się rusza :) a za ludźmi wręcz szaleją!!!

Posted

[quote name='mamabazyla']
przeglądem dentystycznym bym tego nie nazwała :evil_lol: Mój dentysta mi tak nie robi :evil_lol: [na szczęście hihihihi]

no mój niby też nie hihi ale np. Chili też regularnie sprawdza stan uzębienia Czuszki tylko, że ona jej prawie całą główkę wkłada do paszczy :lol:

Posted

gonek napisał(a):
hahahhaha świetne fotki, ten Ploter strasznie 'bezpośredni' ;-):evil_lol:

Chilkowa śliczna:loveu: :angel

bardzo nam miło, że się podoba :loveu:

Posted

a teraz trochę nowych/starych bo styczniowych zdjęć :)

Chili chcąca zagryźć Plotera :cool3:

:)

tutaj dla odmiany Czuszka chce odgryźć Ploterowi ucho :diabloti:

fru fru

Billy :)

Chili w szaleńczym pędzie :lol:

drzemka Plotera

Podstawię jej nogę :diabloti:

Posted

Klaudia :-) napisał(a):
dziękuje za informacje,a jeszcze jeżeli chodzi o ucieczki,zdarza się,że pies reagujacy na zawołanie wybierze trop,a nie właściciela?

Trudno mi odpowiedzieć bo u mnie takie sytuacje sie nie zdarzają... :) wiem, że Ploterowi zdarza się czasem pobiec za jakąś sarną ale zawsze po jakimś czasie wraca.

Posted

[quote name='alive']a teraz trochę nowych/starych bo styczniowych zdjęć :)

Chili chcąca zagryźć Plotera :cool3:

:)

tutaj dla odmiany Czuszka chce odgryźć Ploterowi ucho :diabloti:

fru fru

Billy :)

Chili w szaleńczym pędzie :lol:

drzemka Plotera

Podstawię jej nogę :diabloti:

takie zabawy w śniegu to coś pięknego ja sama wychodzę na długie spacery gdzie odmrażam sobie poliki tylko po to aby podziwiać takie szaleństwa :evil_lol:

Posted

agabass napisał(a):
takie zabawy w śniegu to coś pięknego ja sama wychodzę na długie spacery gdzie odmrażam sobie poliki tylko po to aby podziwiać takie szaleństwa :evil_lol:

oj taak :) najgosze jest jak już zmarznie się dośc porządnie a jeszcze trzeba wracać kawał do domu z odpadającym nosem, policzkami, dłońmi i stopami... :razz:
dlatego chcę wiosny!!!!!

Posted

panienkabubu napisał(a):
alive,
będziesz w Katowicach na międzynarodowej? :cool3:

nie będę :( gdyby wyżły nie były w piatek to pewnie bym się zdecydowała a tak olałam sprawę bo nie chciało mi sie jechać taki kawał drogi bez Ukochanego Małżonka :)

Najbliższa wystawa na którą się wybieramy to Opole!! :)