Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ploter napisał(a):
przyjedziemy z namiotem i rozbijemy się w ogródku skoro pokój im. Plotera zajęły jakieś rude brzdące.

W końcu starzy harcerze jesteście! :lol:
Tylko mi ogniska na trawie nie palić!!!

Posted

Mudik napisał(a):
Lenci czyli Światło
Linka Mannish(?) ni wim co to znaczy:oops:

A Lenci się czyta Lenczi czy jak? Bo ważne wiedzieć jak się własny szczeniak nazywa :lol::lol:

Posted

Po czwartym szczeniaczku mieliśmy trochę stresów. Po 23 odeszły wody od kolejnego kluska a po nim ani widu ani słychu... Poczekaliśmy pół godziny i zadzwoniliśmy do naszej Pani weterynarz (która zresztą bierze od nas sunię :loveu:). Dała nam kilka rad jak można wywołać skurcze, próbowaliśmy i próbowaliśmy i nic. :(

Posted

Ale pięknie szczeniaczki :loveu:
Jestem zauroczona! :multi: Niestety nie pomogę przy wyborze imion, bo na węgierskim to ja się nie znam :evil_lol:
Widzę, że dzieciaki mają wstążeczki, no i słusznie :loveu: Tylko, że moje, jak były starsze, to paznokciami sobie zahaczały i podduszały jeden drugiego :diabloti:

Posted

Po 1,5 godziny czekania przyjechała Pani doktor, podała Czuszce kroplówkę i po około 30 minutach czyli o 1:50 przyszła na świat trzecia suczka. Całe szczęście bo już się bałam, że poród skończy się cesarką. Sunia szybciutko doszła do siebie i przyssała się do mamy :).
O 2:17, już bez problemów, urodziła się czwarta dziewuszka.

Posted

I zaczęło się czekanie na siódmego szczeniaczka... Czekałyśmy i czekałyśmy i czekałyśmy i nic... Metodą na macanego coś się jeszcze w brzuchu wyczuwało ale mogła być to śledziona... Siedziałyśmy do 4 z minutami i w końcu stwierdziłyśmy, że bez sensu dłużej czekać.
Zdrzemnęłam się chwilę na karimacie przy kojcu gotowa w każdej chwili odbierać poród :)

Posted

panienkabubu napisał(a):
Cykaj do woli fotek póki oczu nie otworzyły :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Ślicznie takie pozmarszane :loveu::loveu::loveu::loveu:
Jakie one są duże w porównaniu do dłoni?

A to później już nie chcą pozować? :)

A jakie duże to wkleję później!

Posted

Czuszka jest super mamą :) chociaż coraz częściej opuszcza maluchy i przychodzi do nas!

Kończę opowieść...
We wtorek rano Czuszka dostała znów kroplówkę i ponieważ nadal siódmy szczeniak się nie pojawiał pojechałam do weterynarza. Na 16 był już umówiony chirurg na cesarkę... Najpierw Czuszka miała robiony rentgen bo było to możliwe szybciej i całe szczęście wykazał, że szczeniaka nie ma :multi:. Później zrobili jeszcze usg, tak dla świętego spokoju, żeby była pewność, że nie zostało żadne łożysko i jeszcze raz sprawdzić czy żadna kluska się nie zapodziała. I całe szczęście też nie wypatrzono nic niepokojącego! :multi: Wreszcie mogłam odetchnąć z ulgą i cieszyć się wnuczętami
! :loveu:

I córcia :)