zakla Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Przeciez pisalam, ze to mamut:lol: A pztm jak mozna nie wiedziec, ze on to on:eviltong: Quote
Sajko Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Zakla, z formalnego punktu widzenia, Zwiroslaw jest mixem, wiec na zawodach pod egida ZK bedziecie raczej jako 'mixowana' para biegac:razz: Quote
zakla Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 A wlasnie ze nie:lol: Juz na dwoch zawodach oficjalnych biegalismy jako mamuty:eviltong: A zreszta ja i tak juz przestaje z nim startowac. Czy suczka tuz po cieczce moze startowac? To jest jej pierwsza cieczka, ktora trwa juz drugi tydzien, a psy w ogole na nia nie reaguja jakos specjalnie. Jest spora szansa ze do zawodow juz nie ebdzie po niej sladu, ale Ania prosila, zeby zapytac. Quote
FikuMiku Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 zakla napisał(a): a psy w ogole na nia nie reaguja jakos specjalnie Dosyć to dwuznaczne:cool1: Quote
zakla Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Specjalnie w sensie jak na suke z cieczka:lol: Jednym slowem masa osiedlowych burkow nie wysiaduje pod plotem i inne psy nie probuja sie do niej dobierac. Quote
yassue Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 ja tam psa nie mam wiec teoretycznie problem mnie nie dotyczy, ale jednak wprowadzanie suki w cieczce lub bezposrednio po na zawody jest nie do konca fair... Quote
Mokka Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 yassue napisał(a):ja tam psa nie mam wiec teoretycznie problem mnie nie dotyczy, ale jednak wprowadzanie suki w cieczce lub bezposrednio po na zawody jest nie do konca fair... Może nam się to podobać lub nie, ale udział suk w cieczce w zawodach jest uregulowany przepisami. Akurat w IAL-u "góra" nie zaleca udziału takich suk w zawodach, ale nie zabrania jednoznacznie i kategorycznie, więc ewentualnie mogą startować. Quote
saJo Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Kupcie suce chlorofil i zacznijcie podawac tydzien przed zawodami. Bedzie sr*** na zielono, ale dopi pies nie napatoczy sie nosem na jej tylek nie wyczuje ze cos jest nie tak. No i pilnujcie, zeby suka nie sikala w nieodpowiednich miejscach. Sposob wyprobowany. PS. Dla jasnosci: ja mam samca. Quote
FikuMiku Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 saJo napisał(a):... ale dopi pies nie napatoczy sie nosem na jej tylek nie wyczuje ze cos jest nie tak... Sposob wyprobowany. Niestety natura jest sprytan i na niektóre osobniki (męskie), żaden sposób utajenia cieczki nie działa... (Wiedza empiryczna, poparta przykładem...;) ) Quote
stereo Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 ale suki z cieczką powinny startować ostatnie, wiec jeśli samce wcześniej jej nie zobaczą, to nie powinno byc strasznych problemów. Quote
Mokka Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 [quote name='stereo']ale suki z cieczką powinny startować ostatnie, wiec jeśli samce wcześniej jej nie zobaczą, to nie powinno byc strasznych problemów. stereo, jakby Ci to powiedzieć... one nie potrzebują sprawdzać naocznie, żeby wiedzieć, co jest grane, zapach cieczki jest wszechobecny w atmosferze. Też mam doświadczenia w tej materii. Leon to pies na kobiety :diabloti: . FikuMiku, a Ty masz aż takie problemy z tymi sprawami? Dlaczego nie wykastrujesz Florka? Quote
myriad Posted May 16, 2006 Author Posted May 16, 2006 Suki z cieczka moga startowac na koncu klasy (i tak jest zawsze i wszedzie na wszystkich zawodach agility), prosimy tylko o zgloszenie nam jak najwczesniej tej radosnej informacji :-) Oraz o podstawowe zasady grzecznosci polegajace na tym, zeby nie pozwalac suce hasac miedzy innymi psami miedzy jej przebiegami. Siusiu i do klatki. Justyna www.wlodarczyk.pra.waw.pl www.agility.prv.pl Quote
Mokka Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 [quote name='myriad']Suki z cieczka moga startowac na koncu klasy (i tak jest zawsze i wszedzie na wszystkich zawodach agility), prosimy tylko o zgloszenie nam jak najwczesniej tej radosnej informacji :-) Oraz o podstawowe zasady grzecznosci polegajace na tym, zeby nie pozwalac suce hasac miedzy innymi psami miedzy jej przebiegami. Siusiu i do klatki. Justyna www.wlodarczyk.pra.waw.pl www.agility.prv.pl I najlepiej, żeby na siusiu wyprowadzać gdzieś na boczek, a nie np. na środek placu przygotowawczego lub na ścieżkę prowadzącą na tor :diabloti: . Quote
OlaAB Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 [quote name='Mokka']Może nam się to podobać lub nie, ale udział suk w cieczce w zawodach jest uregulowany przepisami. Akurat w IAL-u "góra" nie zaleca udziału takich suk w zawodach, ale nie zabrania jednoznacznie i kategorycznie, więc ewentualnie mogą startować. hm... we wszystkich znalezionych tłumaczeniach regulaminu Dopuszczenie do startu w zawodach [SIZE=2]W zawodach nie mogą brać udziału: - Suki szczenne - Suki z cieczką - Psy widocznie chore lub zranione Quote
Mokka Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 A ja znalazłam takie 3.10 Dodatkowe zasady Wszystkie psy pracują bez smyczy podczas sprawdzianu i w ringu przygotowawczym. W sprawdzianach IAL mogą startować jedynie psy, które ukończyły 18 miesięcy. Suki z cieczką nie mogą brać udziału w zawodach ani przebywać na terenie zawodów. Kraje mogą znieść tą zasadę, ale sugerowane jest, żeby te suki biegły jako ostatnie. źródło http://www.agility.strefa.pl/ Quote
wendka Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Saba napisał(a):Ile piesków się zgłosiło? Kilkanascie psiakow w ostatnich dniach odpadlo z roznych powodów (kontuzje, choroby, cieczki, wyjazdy) i zostalo juz tylko 105 :cool3: Uaktualnione listy powinny byc dzisiaj :lol: Ostateczna obsada sedziowska : Debiuty, Junior Handling - Marzena Brzeska-Jasiuk Zerowki - Urszula Charytonik Open - Justyna Włodarczyk IAL - Robert Waś Quote
FikuMiku Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 [quote name='Mokka'] FikuMiku, a Ty masz aż takie problemy z tymi sprawami? Dlaczego nie wykastrujesz Florka? Jest kilka powodów (chociaż nie powiem, żeby mnie to nie korciło:razz: ) Generalnie chodzi o Florkowe usposobienie i temperament... Quote
anetta Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 :-o TYLKO 105, co to jest, phi :evil_lol::evil_lol: Quote
tamer Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 martynkao napisał(a):Myriad wysłałam wiadomosc:) do poprawki klub:) przy Martyna Okrasa:) w Openach:) Prośba nie została wysłuchana, więc i ja się do niej dołączam :diabloti: Przy Martynce widnieje klub, który już nie istnieje-zalecam drobną korektę :razz: Welsh już też nie może się doczekać zawodów-byle tylko pogoda dopisała, żadnego upału/ulewy/wichury etc ;-) Quote
betty_labrador Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 tamer napisał(a): Welsh już też nie może się doczekać zawodów-byle tylko pogoda dopisała, żadnego upału/ulewy/wichury etc ;-) Tosca jak bedzie goraco to bedzie slabo jej sie bieglo, jak ulewa i wichura to z kolei mi bedzie sie zle bieglo :p no ale mozemy liczyc ze nie bedzie sniegu ani gradobicia .... ;) Quote
Recommended Posts